Страница 13 от 156 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

А бе незнам какви сметки правите, ама аз мога да ви кажа колко плащам вече втора зима с евтин климатик - Осака 12-ца - инвертор. Тая зима най голямата ми сметка беше 112лв. Като се има предвид, че в тая сума влиза консумацията на бойлер 2Кw, Смядовски радиатор (от белите) -2Кw i всички останали дребни електрически уреди. А , да - гответо (готварската печка с керамичен плот) също е на ток. С климатика отоплявам около 37кв.м. с височина 2.5м.

Имам външна и вътрешна изолация, дограмата е PVC.

Честно казано засега напълно ме устройва като цена и работа (климатика).

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@Julian

Аз не отричам ползата от климатиците :-) през лятото и през преходните сезони.

Използвам 2,5 кВт защото това е средностатистически необходимата мощност за отопление на една стая ( 9 000 БТУ). Под 2,5 кВт имам предвид необходимата мощност - толкова ще консумира 1 радиатор. Климатика с такава топлинна мощност консумира 3 пъти по-малко, но това е при условията цитирани в ЕВРОВЕНТ - 7 градуса външна температура - при по-ниски температури, пак консумира толкова, но отдава по-малко.......

И много бих се радвал, ако ми покажеш къде точно не са ми верни сметките - по този начин ще мога да се корегирам и няма да сея заблуда из форумите....:-)

4. Тук е от
    May 2005

Здравейте. Търся съвет за избор на климатик.

Проблема е, че помещението е с много странна форма - на последен етаж, има галерия на втори етаж с вътрешна стълба, тавана е скосен, има много чупки и ниши. Общия обем е около 110 куб. метра. Монтажът също ще е проблем - трябва да се пробие покривната плоча и да се изкара външното тяло над покрива.

Климатика ще е основно за охлаждане.

Бихте ли ми препоръчали също фирми които работят качествено и имат добър сервиз?

Благодаря предварително!

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

малко трудничко е да се избере точния климатик само по описание във форума, още повече когато става дума за крив монтаж. Предполагам, че има и фирми (останали) които пращат специалист да огледа помещението на място.

А пробиване на покривната плоча не е никак, ама никак добра идея. Съветвам те да се откажеш от дупки в покрива и да помислиш друг вариант.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А бе незнам какви сметки правите, ама аз мога да ви кажа колко плащам вече втора зима с евтин климатик - Осака 12-ца - инвертор. Тая зима най голямата ми сметка беше 112лв. Като се има предвид, че в тая сума влиза консумацията на бойлер 2Кw, Смядовски радиатор (от белите) -2Кw i всички останали дребни електрически уреди. А , да - гответо (готварската печка с керамичен плот) също е на ток. С климатика отоплявам около 37кв.м. с височина 2.5м.

<font color="red">Имам външна и вътрешна изолация, дограмата е PVC.</font id="red">

Честно казано засега напълно ме устройва като цена и работа (климатика).

<div align="right">Originally posted by Pat - 28/05/2005 : 18:32:28</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Това е разковничето за твоята сметка.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

С две ръце подкрепям горното мнение: отоплението означава вкарване на топлина/енергия в помещението. Ако първо се погрижим тази топлина да си стои вътре и да не бяга навън, дето има една приказка и със свещ ще можем да се топлим.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2005

Xora i az sam se izpravil pred zada4ata za izbor na klimatik.

Iz4etox celia Forum,no nikade ne vidqx da se pi6e za Klasovete na klimaticite!Nali nqkoi sa klas A, drugi klas B i t.n.........

Pitam kakvo ozna4avat tezi klasove?Igraqt li vajna rolq po vreme na rabotata na klimatika ili sa prosto poredniq reklamen trik?I kakvi moje da sa razlikite mejdu edin klimatik klas A i edin da re4em klas C ili D?

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Тези букви означават Клас на Енергийна ефективност - това е количествето енергия консумирано за 1 година сравнено с полезността, която дава съответния уред. Не ми е много ясно как точно го изчисляват, ама с 2 думи това е. Клас "А" означава най-ефективен/икономичен и от там надолу. Колкото по-назад отиваме в азбуката, толкова ефективността/икономичността е по-малка.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Как да не уважаваш монтажниците на климатици....

http://vicove.com/list_pic_open.php?...ttype=&catid=7

според мен, или климатика е от 2-3000лв или този, който виси е собственика [:D]

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Определено този климатик е имал проблем с дренирането на конденза и сега го отстраняват.

13. Тук е от
    Jun 2005

I sega osnovniq mi vapros:4udq se kakav klimatik da si izbeara:

12-ka Haier ne-konvertor ili 12-ka OSAKA ne-konvertor?

Sprql sam se na tezi dva modela i firmi,ne me pitaite za6to,prosto sredstvata sa kut.

Pome6tenieto, za koeto mi trqbva e staq v apartament(67kv) bez van6ni steni s razmeri 3 na 3,na 3 metra.Jiveq v Plovdiv.6te polzvam klimaticite i za otoplenie i za oxlajdane.

Na koq ot dvete firmi da se spra?Vaprosa mi e kam texnicite pi6e6ti vav foruma:Spored va6ata praktika, koq marka defektirat po-malko,na koq sa po efektivni i na koq 6umqt po-malko?Sa6to taka da gledam li vida na freona da e ot noviq?I ima li zna4enie tova?

Mogat da mi pi6at i xora polzva6ti takiva klimatici,da mi izkajat mnenieto si.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Аз лично залагам на ХАИР, но бих те посъветвал да видиш как стоят ценово и МИДЕА. Това са едни от най-големите Китайски производители на климатична техника. Мидеа имат съвместно производство с Кериър, които са измислили климатика преди 70 и няколко години......

А Осаките са най-големите ментета на БГ пазар (да ме извиняват притежателите на климатици МицубиЧи, Осака, Емерсон, ФуджиЕър, Фуджиан и каквото там измислят гениите от Екоклима)

16. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Мога да ти помогна като ти споделя как се държи моя HAIER 12RN03. Зимата "топли" до -7(-8) градуса. При по-ниски темперарури просто почва да духа нестуден, но и не топъл въздух и е по-добре да си пуснеш печка. Осака не си вземай за нищо на света, това не е марка, а някаква българска измислица и няма да се учудя ако нямат и два модела, които да се произвеждат от една и съща китайска Private Lабел фирма производител. Това е най-лошият избор, който можеш да направиш. Колкото до Мидеа, те имат joint-venture за производство на компресори с Тошиба и не би трябвало да са лоши, а имайки предвид и доста по-ниската им цена от Хайер не са лош избор. Аз лично си избрах Хайер, защото това е единствената китайска фирма, която е изнасяла климатици за Япония!?!?!?! и има заводи в САЩ, Италия и други държави.

Да се върна пак в/у менението ми за 12-ката на Хайер. Шумна е, коефициента й на преобразуване при +7 градуса е 2,86, което не е голямо постижение. За охлаждането нямам забележки, за отопление става както казах до -5 градуса. Щом си в Пловдив би трябвало да е добре, там зимата е що годе мека. Външното тяло при мен дава доста вибрации, за което не знам дали е виновен климатика или монтажниците.

Няма да си прецакан ако вземеш Мидеа или Хайер, само не ОСАКА.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

TOSHIBA+CARRIER имат JOINT VENTURE, от друга страна MIDEA+CARRIER също имат JOINT VENTURE. Или казано с други думи:

Изобретателите на климатика, които бълват оборудване за NASA (CARRIER) + Най-големия завод за сплит системи в света (MIDEA) + .......кажете нещо хубаво за TOSHIBA :-) = изборът е Ваш...

Колкото до HAIER - това е предприятие с държавно участие и е силно подпомаган и бутан от китайското правителство. До кога ли?

18. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Виж това панасониче http://www.dempco.net/panasonic/pw9.htm

600лв. аз съм му се наточил, ама ще е есента.

Дизайна му е нов доколкото разбрах http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=260.

и аз го взимам за топлене най-вече.

п.п. имам 2 мидеи 12-ки, но припуква вътнешното тяло при отопление и не ми понася в спалнята. панасоника няма този проблем, затова семням марката. иначе мидеа за хола, кухня.... е супер, цената е към 450-470лв без монтажа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 156 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе