Страница 123 от 156 ПърваПърва ... 73113121122123124125133 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,831 до 1,845 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от Sany 71
    Абе какво е това размразяване на всеки час не мога да разбера.Явно става въпрос само за Мидеите.Ами при -10*според вас трябва да размразяват непрекъснато.Засега съм доста доволен от Haier HSU 12RDO3.При външна температура -2 гр.вътре си поддържа 22 без проблеми в цикъл 15м. работи 10 почива. Тъй като съм от Казанлък, а сутринта тук беше* * -7* не съм забелязал някаква по-съществена промяна в работата му.
    Ами прави бяха колегите. Тази нощ беше -7 и надолу, но изобщо не е замръзвал, та да не говорим ли да се размразява и си топли добре... Просто, когато влажността е висока и температурата е около нулата доста влага се отлага по топлообменника и замръзва. Явно това са недобри условия за климатик... Не казвам, че не топлеше, но при това често размразяване едва ли е толкова ефективно.

Мисля си, че темата се отклони в страни от климатиците (първоначално по-малко, но в последствие повече). Ако искате да продължи дискусията на тема електродвигатели (и всякакви други мотори), да направим самостоятелна тема?
    Приятелю, струва ми се че трябва не само нова тема, а и нов форум - Климатици...

2.  

3. Тук е от
    Apr 2005

JoroM
    По полека рипай бе !!! Просто споделям режима на работа на марката, която съм избрал и ,че топли перфектно засега.Ако не знаеш в Казанлък до към 8 ч. тази сутрин беше -7*.А относно дрънченето мога спокойно да ти заявя, че си лъжец защото ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕ ОТ ХАЕР особенно пък от това, че били шумни.Имам доста широко наблюдение в/у други марки клими така, че спокйно мога да заявя, че те са едни от най- безшумните с което Мидеите не могат да се похвалят.Нали баща ми си купи Мидеа.Трябва да надуеш ТВ на MAX за да заглушиш шума на вътрешното тяло.
    Абе да ти кажа моята MIDEA MSG-24HR шуми също но пък чак в такива крайности не е изпадала , а за топленето ..... ПУШКА Е! (струва ми се, че най-много шум идва от въздушната струя :good: )

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Личните разправии на PM, моля!

TazmaniaK

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

JoroM
    По полека рипай бе !!! Просто споделям режима на работа на марката, която съм избрал и ,че топли перфектно засега.Ако не знаеш в Казанлък до към 8 ч. тази сутрин беше -7*.А относно дрънченето мога спокойно да ти заявя, че си лъжец защото ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕ ОТ ХАЕР особенно пък от това, че били шумни.Имам доста широко наблюдение в/у други марки клими така, че спокйно мога да заявя, че те са едни от най- безшумните с което Мидеите не могат да се похвалят.Нали баща ми си купи Мидеа.Трябва да надуеш ТВ на MAX за да заглушиш шума на вътрешното тяло.
    БЕЗ ТАКИВА ЕПИТЕТИ! Моля, успокойте топката!

6. Member
    Тук е от
    Jun 2005

И сега едно актуално въпросче:
    Да си спирам ли инверторния климатик или не?
    Как ще се отрази това на работата му?
    Как ще се отрази на сметката ми за ток?
    Смятам да не го спирам въобще, но ще се радвам да споделите опит и мнения

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    И сега едно актуално въпросче:
    Да си спирам ли инверторния климатик или не?
    Как ще се отрази това на работата му?
    Как ще се отрази на сметката ми за ток?
    Смятам да не го спирам въобще, но ще се радвам да споделите опит и мнения
    На мен "загряването" сутринта ми струва 0,5-0,7 kWh - измерил съм го с електромера включен към климатика. В същото време от 21:00 до 6:00 изразходва до 3-4 kWh (понякога повече - сигурно е размразявал). Та съм решил да го изключвам - така или иначе аз не спа в хола.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    @Sany 71,
    досега НИКОЙ не ме е наричал лъжец, обикновено съм достатъчно аргументиран за разбиране от достатъчно грамотен по темата събеседник но не и в твоя случай!!!!!!!!! А мнението на толкова ЗАБЛУДЕН като теб изобщо не ме интересува!!!!!!!!!! Ако имаше начин да чуеш тракането идващо от Хаера друга песен щеше да запееш!!! Никой не се бил оплаквал от Хаер?!? Сигурно Хаерите с компресори Ричи са по-безшумни от Мидеите с компресори Тошиба и Матсушита а??? Хаера на ОТОПЛЕНИЕ не е на нивото на Мидея ако не си го разбрал!!! ЗНАМ НЯКОЛКО СЛУЧАЯ С НЕТОПЛЕЩИ ХАЕРИ под -5* и то в Бургас и НИТО ЕДИН С МИДЕЯ !!!!!!!!! Егати дори в София монтажниците на Технополис (които работят главно с Хаер) препоръчаха следващия климатик да е Мидея(говоря за конвенционални)!!! Опитай се да си отговориш ЗАЩО препоръчват Мидея пред Хаер и то в София и ако знаеш че не всички Хаери са надеждни за отопление при отрицателни температури МОЖЕ БИ ще намериш правилния отговор!!!!!! Имал бил наблюдения! Дрън-дрън!!! Говориш ми за разлики от 200лв за един клас машини?!? Какви наблюдения имаш като говориш такива глупости?!? Вземи малко се поуграмоти,влез в час пък тогава спори с хора, ама на твойто ниво (аз не съм на твойто)!!! :knuppel2:

Ами...Хайера си е Хайер...А Мидеята...явно има нужда от такива яростни защитници,за да се купува . И кое им е "оригиналното" на компресорите на Мидеята?Убеждението,че щом има лепенка,то значи е оригинален?...Ха-ха...Блажени са вярващите!
    Абе,всичко е боклук,ама човек все пак трябва да избере по-малкия такъв... Мисля,че въпросните Haier са по-малкото зло.Лично мнение,но подплътено с факти.Въпреки,че някои от компресорите им не са "оригинални".А какво е "оригинален" и как се доказва това?
    Според мен добрият климатик е този,който върши това,което собственикът му е очаквал да върши на съответното място.Всичко друго са безсмислени спорове...
    Продължавайте да се препирате.Ще ви се наслаждавам с удоволствие!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Гледам истинска битка се е развихрила м/у почитателите на Haier и Midea. Не искам да вземам страна, въпреки че съм почитател на Haier. Моят модел е Haier HSU-12RN03. Само ще споделя, че въпреки минусовите температури тази нощ във Варна така и на климатика ми не се образува грам лед и не е размразявал нито веднъж от началото на отоплителния сезон. Най-вероятно си има някакъв датчик, защото въпреки че си е конвенционален размразяваше изкл. рядко миналата зима и то само в снежните виелици. Закачен е на панела на балкона и въпреки, че самото външно тяло не е шумно създава вибрации, които от своя страна с помощта на акустиката на остъкления ми балкон създават адски гадно бучене, което се чува в стаята ми дори и през тройната ми дограма. Климатикът топли чудесно, при външна температура около нулата в стая около 15 квадрата подържа 21 градуса вътре при режим 7 минути работа, 15 минути почивка, което горе долу е 20 минути на час. Вътршното тяло работи тихо и не пука почти. М/у другото бях писал скоро, че мой приятел е с Panasonic 9 inverter(Malaysia) и Haier 9 конвенционален и ми беше казал, че е много по-доволен от китаеца, който е с Richi компресор. Та за компресорите Richi, това са тайвански компресори и не знам дали е по-добре тайванска неизвестна марка пред китайски компресори Matsushita&Toshiba. Аз лично не съм чувал за Haier, които не топлят както и за Midea, които не топлят.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

@pland,
    Мидеята се е продавала успешно МНОГО преди да се появи моя милост(яростния защитник) в този форум! И съм стигнал до тази позиция не защото ги продавам или получавам някаква изгода от това, а защото съм стигнал до извода че Мидеята е с най-добро съотношение цена/качество от Китайските при конвенционалните климатици след месеци на проучване а не съм се изшил в първия магазин за климатици и да се оставя да ме омайват продавачите че тяхната стока е най-добрата! Така като гледам повечето от активните юзери са с Мидея а не с Хаер или осака или каквато и да е Китайска марка! И ако си си направил труда да погледнеш сравнението на цените на аналогични модели на двете марки в мой по-предишен пост става ясно че Мидеята се предпочита пред Хаера не защото е МНОГО по-евтина (с 200лв според някои) ами поради по-голямата надеждност при ОТОПЛЕНИЕ зимата - който не вярва да поразпита техници или собственици до колко градуса топлят двете марки и това не са празни приказки а факти!!! Точно заради това не съм с Хаер, моите уважения към най-голямата Китайска марка ама издишат на ОТОПЛЕНИЕ също като LG и Samsung, нищо че са Корейски и са много по-големи фирми от Мидея!!! Освен това Мидея използват САМО маркови компресори! Под "оригинални" имаш предвид МАРКОВИ предполагам щото не е едно и също! И ако обичаш не излизай с номера че марката на компресора била просто една лепенка! Все пак говорим не за търговски марки с лепенки осака нео елит и прочие, а за МАРКАТА НА КОМПРЕСОРА който е най-важното от един климатик! А да сравнявам компресорите Ричи със същите TOSHIBA и MATSUSHITA е меко казано смешно! Независимо че компресорите TOSHIBA и MATSUSHITA се произвеждат в Китай те все пак използват фирмените технологии на двете фирми! Че най-големите Китайски евтинджоси са точно с Ричи! SOGO-то например се прави от Мидея като са по-евтини от Мидеите и са с компресори Ричи според колега от форума,аз бях чул че са с китайски компресори ама доста по-калпави от TOSHIBA и MATSUSHITA!!! Между другото днес минах покрай MIDEA MSG-12HRI(AC INVERTER) не знам с какъв компресор е, ами тя беше по-безшумна от моя DC Inverter Елит/Келон и от HAIER HSU-12H03(BP)1!!! Който ще да вярва, и аз мислех че са шумни и калпави климатици ама днес разбрах колко съм сгрешил да вярвам на неща които не съм видял и чул!!!*
    Сега в момента е +1* в Бургас и тракалките от вчера продължават да си тракат да ги е*а в боклуците!!! Но докато тракането от Хаера е като от перката, на бракмяното ВЕКО му трака компресора - доста неприятен металически звук, а е само на няколко месеца и преди да паднат толкова температурите ми правеше впечатление че е страшно шумно за 9-ка, Мидеята е направо безшумна в сравнение с него, в същото време не е много по-евтино от Китайските които явно са мноого по-добри!!!
    Някой случайно да знае с какъв компресор е този боклук???

12. Тук е от
    Nov 2005

Аз бях дотук !!! Просто исках да споделя мнението си относно климатика ми. Не очаквах, че ще докарам някой до нервна криза.И въпреки всичко мога да отбележа и по-точно да сравня работата на 2-те машинки защото имам преки наблюдения в/у тях.
    Ако съм обидил някой съжалявам.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Явно форума е добър и всички са готови за зимата. Вече имаме по-сериозни студове, а виждам само безмислени заяждания :Super: и никой не реве за проблеми...ДОБРЕ!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Искам да се обърна специално към JoroM и Sany 71:

Незнам дали сте обърнали внимание, но в света освен Хаир и Мидея има още поне 150 марки климатици. Ако ще продължавате да си мерите климатиците, моля, направете го на ЛС и престанете да се доказвате кой е по-по-най, защото ще трябва да извикаме и Бате Енчо.

Битката между Хаир - най-големия държавен производител и Мидея - най-големия частен производител се води от 2000 година и се съмнявам, че в този фурум бихме могли да решим проблема. И двете фирми са на върха на класацията на световните производители по брой произведени машини. И двете фирми имат супер топ модели, които могат да съперничат и на най-реномираните клими като Мицубиши и Дайкин, но и двете фирми произвеждат и абсолютни боклуци като Осака и Нео. Кой вариант са си избррали вече вносителите в БГ е друг въпрос....Хубавото и качествено нещо си има съответната цена.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

От както заваля сняг използвам за отопление клим марка Мидея MSS 12HR и NEO ACS-HH12 LTH. Мога определено да кажа че Мидея е подобия клим за отопление,много мощна ,дори си направих експеримент.Отоплявам трапезария 50 кв.метра и имам до нея коридор 10 кв.метра които е с излас към изхода на стълбище ,отворих вратата и само след няколко минути коридора беше утоплен. Забелязах че клим при отварянето на вратата се застопори на зададената температура и не мръдна дакато преди зададената температура играеше от порядъка на +5 -5 градуса. Имам усещането че за 50 кв.метра помещение МSS 12HR е малко за този вид клим. При NEO 12 не наблюдавам *такова мощно утопление при сналня 30 кв.метра ,само има предимство *йонизатора на въздух. Забравих да спомена гголямото предимство на МSS 12HR за вкарването на свеж въздух от вън особенно когато се пуши в стаята.Искам да попитам дали е възможно да се постави мембрана за да вкарва *по голямо количество кислород. Ако това стане MSS 12HR ще е върхът,при това само за 1лев разход на вечер

17. Тук е от
    Aug 2005

Имам въпрос. Не съм технически грамотна, нищо не разбирам от клими, просто съм потребител и то нов. Климатикът е HAIER HSU-09H03/(BP)1 - монтиран е от септември, но го ползваме само от края на октомври, началото на ноември за отопление. И така - възможно ли е температурата в стаята да стане по-висока от тази, която е зададена на климатика. най-високата температура, която сме задавали на климатика е 19, а термометърът в стаята показва ок. 20 (ако може да му се вярва). Но в стаята топло, доста по-топло от преди, когато се топлехме с ел. радиатор. Но не е това, което ме притеснява - когато решим да го оставим през нощта, го оставяме на 16 град (просто не може да му бъде зададена по-ниска темп. (това е долната възможна граница) и разбира се вратата спира да се отваря, през нощта в стаята става ок. 18-19 градуса, но и усещането е за доста топло - по-топло, отколкото искаме. Това нормално ли е или има нужда от някакви настройки. Благодаря много на този/тези, които решат да ми отговорят. Между другото - немислимо е да го настроим на 22-23, защото трябва да ходим по тениски и шорти. Живеем в Русе, ако има значение.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Здравей ДАНА. Можеш ли да ми отговориш на няколко въпроса преди да дам мнение. 1 Каква е кубатурата на стаята приблизително. 2 Каква дограма имате. 3 Каква изолация на стените притежавате. 4 Стаяата какво изложение има.*

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе