Страница 113 от 156 ПърваПърва ... 63103111112113114115123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от jbmmm
    Kupete si HITACHI - te niamat zavodi v Kitaj.
    " In 1992 Hitachi invested in a new purpose built factory, HAPE (Hitachi Air Conditioning Products Europe), in Barcelona, Spain, a location carefully selected with expansion possibilities in mind for the future. This expansion to European manufacturing facilities helps to reduce production costs and speed up delivery times. In addition to HAPE, Hitachi also manufacture in HAPM (Hitachi Air Conditioning Products Malaysia) based just outside Kuala Lumpur, with the benefits of the support and backing of Hitachi Tochigi and Shimizu Works in Japan."
    Хехе,защо ми казаха,че Хитачито ми произведено в Китай?Иначе пише "made by hitachi" на компресора,но къде точно?Доколкото знам имат фабрика в Китай,ама може да не знам достатъчно.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Абе вие какво искате : работата на продавач-консултанта е да продава по-ефективно от блундинка. Специалистите сте Вие , не те.
    Еи това е най лошото - че тези "продавач-консултанти" работят там от месеци или години а много често разбират по-малко от клиент който се е ограмотил по темата за седмица-две(всичко зависи от желанието)! Като съм питал с каква марка компресори са, ме гледат като объл камък и мигат на парцали! А като ходих в екоклима и стана въпрос за НАГРЕВАТЕЛИТЕ питам аз женската (много се тваря като НЕкомпетентни същества, особено ЖЕНИ са сложени да продават ТЕХНИКА) къде точно са сложени тези нагреватели и тя ми вика: Амии не знам, за първи път чувам този въпрос. А тея нагреватели са може би най-характерното за тая марка и това не е всичкомаркет а фирма продаваща само климатици! Между другото не беше блондинка а брюнетка! В тези случаи купувача не виждам на кого друг може да разчита освен на себе си! Така че призивите на някои от съфорумците да не купуват от всичкомаркетите а от специализирани фирми са много правилни но бих допълнил че не е достатъчно само фирмата да е голяма ами и да има достатъчно компетентни консултанти и монтажници след това, за да не стават изпълнения в стил Техномаркет! Но пък Техномаркета трепе рибата с цените! И естествено че който има златна карта (като мен) ще си помисли дали да не си спести стотина лева че и нагоре(в някои случай) като го купи от Техномаркет пък после монтажа и гаранцията както дойдат!

4. Тук е от
    Oct 2005

Za Hitachi v BG -->http://www.hitachiaircon.com/contact...orsDetails.jsp
    -----------------------------------------------------
    Distributors in Bulgaria

Eviss Ltd
    1 Alexandrovska Street, Entrance 3, Floor 5

7000 Rousse

Tel: 00359 (82) 81000
    Fax: 00359 (82) 81000
    Email: office@eviss.bg
    ----------------------------------------------------
    K & K Ltd
    Trade Center Europe,7 Iskarsko Chausee Blvd
    1528 Sofia

Tel: 0035 92 91019 139
    Fax: 0035 92 9753330
    Email:

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    :worry: Ами сети се що го няма Дайкина, пък за Мидеа да не говорим-върхово постижение на китайската климатична техника :banana:луксозен вентилатор с външно тяло.
    Като са с компресори на Тошиба защо са толкова шумни тези Мидеи и като стартират правят такъв пик че лампите угасват и това е 12-ка монтирана над моя етаж.
    От 2 метра и през стената шума и наподобява работата на остарял мощен електрожен комшията над мен се оплаква че и разхода му е "такъв" .Да не би като са сложили компресор Тошиба да са забравили другите важни части дето превръщат тракалката в добър климатик?? :screwy:
    Същото важи и за Осаките
    Дрън дрън.... Стига сте "дърпали" към климатици от високия ЦЕНОВИ клас!!! Защото иначе всички климатици на нашия пазар са от един дол дренки- все са жълти... Е като ви се дават пари заради марката- добре, давайте си ги, ама не ми говорете, че еди коя си марка дрънкала и т.н- при некачествен монтаж ВСИЧКИ КЛИМАТИЦИ ДРЪНЧАТ (прегледай форума). И какво очаквате- компресора върти с ~1000 об/мин, вентилатори... - при наклон на климатика какво става- елементарна механика значи . А че на Мидеите пластмасата е като на щайга от плод и зеленчук- така си е.

6. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Хехе,защо ми казаха,че Хитачито ми произведено в Китай?Иначе пише "made by hitachi" на компресора,но къде точно?Доколкото знам имат фабрика в Китай,ама може да не знам достатъчно.
    Ами и аз като обикалях магазините да си избирам климатик, на всичките места където предлагаха Хитачи ми казаха че са с китайски компресори и напоследък много им паднало качеството и давали много дефекти.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    Ами и аз като обикалях магазините да си избирам климатик, на всичките места където предлагаха Хитачи ми казаха че са с китайски компресори и напоследък много им паднало качеството и давали много дефекти.
    Лошото е, че и тук май се навъдиха много "специалисти", които си правят реклама... Това значи Осака, Елит, Мидеа, Хаер... - пълни боклуци. Купувайте Панасоници, Хитачи, Келон- климатици двойно по-скъпи. Да ама като погледнеш в Net-а - тези машини струват още по-скъпо по света (та даже и в *****) Ама какво става? Нима от Панасоник са се загрижили да завладеят българския пазар и за това продават по-евтино? Бошлаф: надали някой в Япония знае къде точно е България. По-скоро ни пробутват "ментаци"- писано е, че Елит били Келон, Нео били външно като...не си спомням точно. Е какъв е проблема на Елит-а да се сменят лепките и вместо за 400 лв. да ви го продадат за Келон за 1000 лв?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    ...Е какъв е проблема на Елит-а да се сменят лепките и вместо за 400 лв. да ви го продадат за Келон за 1000 лв?
    Ами когато Елит беше Келон /сега не знам/ разликата в цуната на едниквите клими нямаше и 15% май... Напоследък Келон не съм виждал...

Иначе съм съгласен с теб за рекламите, а разликите в цениет са заради по-ниски и дари `спестени` мита най-вече.

И за справка на Форумците - Гърция /която май е най-големия пазар на клими в Европа/ е пълна с разни местни и неизвестни марки, които си работят добре с години, според собствениците. Без коментар обаче за разход!
    Та дайте да не оплюваме `китайките` - за всеки според възможностите - опитвайте да помогнете, а не да обърквате хората! Моля...

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Ами когато Елит беше Келон /сега не знам/ разликата в цуната на едниквите клими нямаше и 15% май... Напоследък Келон не съм виждал...

Иначе съм съгласен с теб за рекламите, а разликите в цениет са заради по-ниски и дари `спестени` мита най-вече.

И за справка на Форумците - Гърция /която май е най-големия пазар на клими в Европа/ е пълна с разни местни и неизвестни марки, които си работят добре с години, според собствениците. Без коментар обаче за разход!
    Та дайте да не оплюваме `китайките` - за всеки според възможностите - опитвайте да помогнете, а не да обърквате хората! Моля...
    Въпросът ми е точно за "ментета"- климатици, които се продават с надписчета на известни фирми и ръководства, изпечатани на най- обикновен принтер (виждал съм). Та тарикатите не са си дали труда изтегленото от Интернет файлче да го изпечатат поне в най-близкото клубче цветно... Как можем да разберем дали един климатик е наистина такъв за какъвто ни го пробутват? Външният вид лъже- честа практика е остарял модел да се прави в Китай (или там някъде) , като същевременно конструкцията му се променя с цел поевтиняване (махат се защити , заменят се компоненти..). Ама външно си приличат на "истински"- и май на доста места ги продават като такива...

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Elite все още се прави от KELON! KELON-и съм виждал в Технополис! Значи моя е Elite AS-12VR4FD2! KELON имат модел със абсолютно същото обозначение - дават го DC Inverter с икономия до 30%!

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ей, JoroM, голем фен си бил
    Казах, че не знам дали още се правят там - въпросът беше в това, че и преди цените им бяха подобни, а не с разлика 600/1000...
    Аз лично съм с много добри впечатления от твоя /или предишния/ инвертор на Елит, само че малко повечко харчи от `марковите`, ама пък и цената му я бива...

@llll
    Не казвам, че няма `ментета`, ама истински ментета не съм виждал от 90-те...
    Ще дадеш ли някакъв пример?
    Виждал съм Хитачи /май китайско/ дето `консултанта` опитваше да продаде за японско, ама това си е търговска практика. Обаче МЕНТЕ - произведено незнайно къде, а с лепенка на `марка` не съм виждал напоследък...
    Апропо - дори Осаките, като лепяха mitsubiChi на техниката си, лепваха и собствената си марка...
    Мисля си, че вече не е толкова просто да продаваш МЕНТЕТА в описания смисъл - и НСБОП и официалния представител не дремят. Виж, полументета като от Техномармаладите има много

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo

@llll
    Не казвам, че няма `ментета`, ама истински ментета не съм виждал от 90-те...
    Ще дадеш ли някакъв пример?
    Виждал съм Хитачи /май китайско/ дето `консултанта` опитваше да продаде за японско, ама това си е търговска практика. Обаче МЕНТЕ - произведено незнайно къде, а с лепенка на `марка` не съм виждал напоследък...
    Апропо - дори Осаките, като лепяха mitsubiChi на техниката си, лепваха и собствената си марка...
    Мисля си, че вече не е толкова просто да продаваш МЕНТЕТА в описания смисъл - и НСБОП и официалния представител не дремят. Виж, полументета като от Техномармаладите има много
    :Super: Чудесно! Сега сподели, моля , по какво и станалите могат да различат "менте" от "истински" ? Предварително благодаря*

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

Абе между другото аз нямам нищо против китайските климатици,все пак като гледам около 90% от монтираните клими в БГ са си китайски,та както се изрази echo - всеки според възможностите си, пък и то в днешно време толкова лесно се крадат технологии че нямам думи

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Ей, JoroM, голем фен си бил *
    Казах, че не знам дали още се правят там - въпросът беше в това, че и преди цените им бяха подобни, а не с разлика 600/1000...
    Аз лично съм с много добри впечатления от твоя /или предишния/ инвертор на Елит, само че малко повечко харчи от `марковите`, ама пък и цената му я бива...
    @echo, ами тя цената му беше 600лв(общо) щото бяха останали няколко бройки само в Техномаркет Б-с и решили да се отърват от тях! А на Техноклима цената докрай си беше 900лв общо(ама и там свършиха)! Абе аз съм доволен засега, важното е освен че не е много шумен и че има датчик на питата за дефроста и досега не се е размразявал нито веднъж за разлика от Мидеята която се размразява 2 пъти на 8 часа! При всички случаи е по-добър от другия и ако не бях сложил в хола Мидеята щях да взема още един! За консумацията си прав - 8,5A макс. на режим Super Heating не са малко но скоро ще тествам Инверторния Панасоник на един приятел за да имам преки наблюдения върху МАРКОВ климатик щото краи мен хората са или с осаки или с Мидеи! Благодарение на теб разбрах за него така че ако си от Бургас или пък имаш път насам обади се да почерпя! *

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@llll
    М-да - явно имаме проблем с дефинициите...

Значи, това на което казвам менте, е нещо което не може да се проследи до производителя, който притежава търговската марка и/или не притежава публикуваните от производителя обозначитебни характеристики!
    В този смисъл, всичко което са нарича Панасоник, и К&К, като официални представители на Панасоник го признават за такъв е Панасоник!

За пример:
    В средата на 90те съм виждал `Тошиба`, на която като я отвориш вътре компресора беше нещо дзинг-дзанг, а според данните на фирмата, такова животно нямаше - е на т`ва му викам менте.
    И контрапример:
    Преди 3-4 години имаше едни ДеЛонгита, едно-към-едно с Елитите, ама те ДеЛонги имаха джойнт-венчър с Келон Обаче това не бяха ментета!

@JoroM
    Да си го ползваш със здраве! Като си ходя до Бургас може да се обадя

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

В средата на 90те съм виждал `Тошиба`, на която като я отвориш вътре компресора беше нещо дзинг-дзанг, а според данните на фирмата, такова животно нямаше - е на т`ва му викам менте.
    А екоклимските `Тошиба`, какво ще кажете за тях?!? Но съм виждал само големи: 24-ки* и нагоре! Аз по дрънчащи климатици от тях не съм чувал!!!*

@JoroM
    Да си го ползваш със здраве! Като си ходя до Бургас може да се обадя
    OK!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе