Хехе,защо ми казаха,че Хитачито ми произведено в Китай?Иначе пише "made by hitachi" на компресора,но къде точно?Доколкото знам имат фабрика в Китай,ама може да не знам достатъчно.Първоначално публикувано от jbmmm
Хехе,защо ми казаха,че Хитачито ми произведено в Китай?Иначе пише "made by hitachi" на компресора,но къде точно?Доколкото знам имат фабрика в Китай,ама може да не знам достатъчно.Първоначално публикувано от jbmmm
Еи това е най лошото - че тези "продавач-консултанти" работят там от месеци или години а много често разбират по-малко от клиент който се е ограмотил по темата за седмица-две(всичко зависи от желанието)! Като съм питал с каква марка компресори са, ме гледат като объл камък и мигат на парцали! А като ходих в екоклима и стана въпрос за НАГРЕВАТЕЛИТЕ питам аз женската (много се тваря като НЕкомпетентни същества, особено ЖЕНИ са сложени да продават ТЕХНИКА) къде точно са сложени тези нагреватели и тя ми вика: Амии не знам, за първи път чувам този въпрос. А тея нагреватели са може би най-характерното за тая марка и това не е всичкомаркет а фирма продаваща само климатици! Между другото не беше блондинка а брюнетка! В тези случаи купувача не виждам на кого друг може да разчита освен на себе си! Така че призивите на някои от съфорумците да не купуват от всичкомаркетите а от специализирани фирми са много правилни но бих допълнил че не е достатъчно само фирмата да е голяма ами и да има достатъчно компетентни консултанти и монтажници след това, за да не стават изпълнения в стил Техномаркет! Но пък Техномаркета трепе рибата с цените! И естествено че който има златна карта (като мен) ще си помисли дали да не си спести стотина лева че и нагоре(в някои случай) като го купи от Техномаркет пък после монтажа и гаранцията както дойдат!Абе вие какво искате : работата на продавач-консултанта е да продава по-ефективно от блундинка. Специалистите сте Вие , не те.
Za Hitachi v BG -->http://www.hitachiaircon.com/contact...orsDetails.jsp
-----------------------------------------------------
Distributors in Bulgaria
Eviss Ltd
1 Alexandrovska Street, Entrance 3, Floor 5
7000 Rousse
Tel: 00359 (82) 81000
Fax: 00359 (82) 81000
Email: office@eviss.bg
----------------------------------------------------
K & K Ltd
Trade Center Europe,7 Iskarsko Chausee Blvd
1528 Sofia
Tel: 0035 92 91019 139
Fax: 0035 92 9753330
Email:
Дрън дрън.... Стига сте "дърпали" към климатици от високия ЦЕНОВИ клас!!! Защото иначе всички климатици на нашия пазар са от един дол дренки- все са жълти... Е като ви се дават пари заради марката- добре, давайте си ги, ама не ми говорете, че еди коя си марка дрънкала и т.н- при некачествен монтаж ВСИЧКИ КЛИМАТИЦИ ДРЪНЧАТ (прегледай форума). И какво очаквате- компресора върти с ~1000 об/мин, вентилатори... - при наклон на климатика какво става- елементарна механика значи . А че на Мидеите пластмасата е като на щайга от плод и зеленчук- така си е.Първоначално публикувано от Pancho
Ами и аз като обикалях магазините да си избирам климатик, на всичките места където предлагаха Хитачи ми казаха че са с китайски компресори и напоследък много им паднало качеството и давали много дефекти.Първоначално публикувано от Vanquished
Лошото е, че и тук май се навъдиха много "специалисти", които си правят реклама... Това значи Осака, Елит, Мидеа, Хаер... - пълни боклуци. Купувайте Панасоници, Хитачи, Келон- климатици двойно по-скъпи. Да ама като погледнеш в Net-а - тези машини струват още по-скъпо по света (та даже и в *****) Ама какво става? Нима от Панасоник са се загрижили да завладеят българския пазар и за това продават по-евтино? Бошлаф: надали някой в Япония знае къде точно е България. По-скоро ни пробутват "ментаци"- писано е, че Елит били Келон, Нео били външно като...не си спомням точно. Е какъв е проблема на Елит-а да се сменят лепките и вместо за 400 лв. да ви го продадат за Келон за 1000 лв?Първоначално публикувано от JORO77
Ами когато Елит беше Келон /сега не знам/ разликата в цуната на едниквите клими нямаше и 15% май... Напоследък Келон не съм виждал...Първоначално публикувано от llll
Иначе съм съгласен с теб за рекламите, а разликите в цениет са заради по-ниски и дари `спестени` мита най-вече.
И за справка на Форумците - Гърция /която май е най-големия пазар на клими в Европа/ е пълна с разни местни и неизвестни марки, които си работят добре с години, според собствениците. Без коментар обаче за разход!
Та дайте да не оплюваме `китайките` - за всеки според възможностите - опитвайте да помогнете, а не да обърквате хората! Моля...
Въпросът ми е точно за "ментета"- климатици, които се продават с надписчета на известни фирми и ръководства, изпечатани на най- обикновен принтер (виждал съм). Та тарикатите не са си дали труда изтегленото от Интернет файлче да го изпечатат поне в най-близкото клубче цветно... Как можем да разберем дали един климатик е наистина такъв за какъвто ни го пробутват? Външният вид лъже- честа практика е остарял модел да се прави в Китай (или там някъде) , като същевременно конструкцията му се променя с цел поевтиняване (махат се защити , заменят се компоненти..). Ама външно си приличат на "истински"- и май на доста места ги продават като такива...Първоначално публикувано от echo
Elite все още се прави от KELON! KELON-и съм виждал в Технополис! Значи моя е Elite AS-12VR4FD2! KELON имат модел със абсолютно същото обозначение - дават го DC Inverter с икономия до 30%!
Ей, JoroM, голем фен си бил
Казах, че не знам дали още се правят там - въпросът беше в това, че и преди цените им бяха подобни, а не с разлика 600/1000...
Аз лично съм с много добри впечатления от твоя /или предишния/ инвертор на Елит, само че малко повечко харчи от `марковите`, ама пък и цената му я бива...
@llll
Не казвам, че няма `ментета`, ама истински ментета не съм виждал от 90-те...
Ще дадеш ли някакъв пример?
Виждал съм Хитачи /май китайско/ дето `консултанта` опитваше да продаде за японско, ама това си е търговска практика. Обаче МЕНТЕ - произведено незнайно къде, а с лепенка на `марка` не съм виждал напоследък...
Апропо - дори Осаките, като лепяха mitsubiChi на техниката си, лепваха и собствената си марка...
Мисля си, че вече не е толкова просто да продаваш МЕНТЕТА в описания смисъл - и НСБОП и официалния представител не дремят. Виж, полументета като от Техномармаладите има много
:Super: Чудесно! Сега сподели, моля , по какво и станалите могат да различат "менте" от "истински" ? Предварително благодаря*Първоначално публикувано от echo
Абе между другото аз нямам нищо против китайските климатици,все пак като гледам около 90% от монтираните клими в БГ са си китайски,та както се изрази echo - всеки според възможностите си, пък и то в днешно време толкова лесно се крадат технологии че нямам думи
@echo, ами тя цената му беше 600лв(общо) щото бяха останали няколко бройки само в Техномаркет Б-с и решили да се отърват от тях! А на Техноклима цената докрай си беше 900лв общо(ама и там свършиха)! Абе аз съм доволен засега, важното е освен че не е много шумен и че има датчик на питата за дефроста и досега не се е размразявал нито веднъж за разлика от Мидеята която се размразява 2 пъти на 8 часа! При всички случаи е по-добър от другия и ако не бях сложил в хола Мидеята щях да взема още един! За консумацията си прав - 8,5A макс. на режим Super Heating не са малко но скоро ще тествам Инверторния Панасоник на един приятел за да имам преки наблюдения върху МАРКОВ климатик щото краи мен хората са или с осаки или с Мидеи! Благодарение на теб разбрах за него така че ако си от Бургас или пък имаш път насам обади се да почерпя! *Ей, JoroM, голем фен си бил *
Казах, че не знам дали още се правят там - въпросът беше в това, че и преди цените им бяха подобни, а не с разлика 600/1000...
Аз лично съм с много добри впечатления от твоя /или предишния/ инвертор на Елит, само че малко повечко харчи от `марковите`, ама пък и цената му я бива...
@llll
М-да - явно имаме проблем с дефинициите...
Значи, това на което казвам менте, е нещо което не може да се проследи до производителя, който притежава търговската марка и/или не притежава публикуваните от производителя обозначитебни характеристики!
В този смисъл, всичко което са нарича Панасоник, и К&К, като официални представители на Панасоник го признават за такъв е Панасоник!
За пример:
В средата на 90те съм виждал `Тошиба`, на която като я отвориш вътре компресора беше нещо дзинг-дзанг, а според данните на фирмата, такова животно нямаше - е на т`ва му викам менте.
И контрапример:
Преди 3-4 години имаше едни ДеЛонгита, едно-към-едно с Елитите, ама те ДеЛонги имаха джойнт-венчър с Келон Обаче това не бяха ментета!
@JoroM
Да си го ползваш със здраве! Като си ходя до Бургас може да се обадя
А екоклимските `Тошиба`, какво ще кажете за тях?!? Но съм виждал само големи: 24-ки* и нагоре! Аз по дрънчащи климатици от тях не съм чувал!!!*В средата на 90те съм виждал `Тошиба`, на която като я отвориш вътре компресора беше нещо дзинг-дзанг, а според данните на фирмата, такова животно нямаше - е на т`ва му викам менте.
OK!@JoroM
Да си го ползваш със здраве! Като си ходя до Бургас може да се обадя