Страница 121 от 156 ПърваПърва ... 71111119120121122123131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,801 до 1,815 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    http://www.excel-sa.gr/English/Product/ACInverter.htmя сравнете СОР-а на АС и ДС инверторите.
    Май резултата е в полза на ДС-тата.
    Някой има ли инфо за едни климатици дето гледам взеха да се появяват по фасадите на зградите-"Центро Клима" им е името.
    А също така и за марката SOGO
    Да, тук ства въпрос за това коя технология електромотори има по-голямо КПД (преобразуване на електрическия ток в механична сила). Тези електромоторчета са нещо като много-мощни стъпкови двигатели - на ротора си имат много-мощни магнити. Електромагнитната сила там се ползва за преминаване от едно устойчиво състояние в друго с помоща и на натрупаната механична енергия в ротора.
    Проблема на този тип моторчета е че много бързо стареят : магнитите се размагнитизират и максималната мощност която могат да развият пада с времето дори да не ги ползваш.

Те са много разпространени в авиомоделизма. ( DC Brushless Motors )

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Здравейте,

Трябва ми не-инверторен климатик 12-ка който да има безшумно външно тяло (за вътрешното няма проблем - ще му откача вентилатора).

Външните тела на LG са изключително тихи.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Tecno

Външните тела на LG са изключително тихи.
    А да знаеш дали компресора им е бутален или е скрол?

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

А също така и за марката SOGO
    [/quote]

SOGO-китайска машина.
    Външните им тела са едно към едно с Мидеите с разлика че *компресорите им са Ричи.
    От няколко месеца се появиха клими с марка Housel.При тях също външните им тела са като на Мидеите.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравей ЖороМ. Може ли малко по-подробно за експеримента ти с облепването с уплътнител "Гомапласт". Аз съм с Мидеа име разбираш защо имам пристрастия към темата с шума. *
    Ами по-подробно от това не мога! Ако знаех че ще има такова питане щях да щракна облепената пластина с фотото ама не се сетих а сега не ми се сваля отново! *Провери дали е правилно нивелирано и да не са криви куките на които се закача тялото за да се разпредели равномерно тежестта! Иска си експериментиране за да намериш положението при което пука най-малко!

@Pancho,
    марката SOGO се произвежда от Midea,то си личи по външните тела ако не си забелязал,доколкото знам са с по-калпави Китайски компресори!

7. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    Ами по-подробно от това не мога! Ако знаех че ще има такова питане щях да щракна облепената пластина с фотото ама не се сетих а сега не ми се сваля отново! *Провери дали е правилно нивелирано и да не са криви куките на които се закача тялото за да се разпредели равномерно тежестта! Иска си експериментиране за да намериш положението при което пука най-малко!

@Pancho,
    марката SOGO се произвежда от Midea,то си личи по външните тела ако не си забелязал,доколкото знам са с по-калпави Китайски компресори!
    Пак съм аз. Помолих те за повече информация, защото така си го обеснявам, че всъщност PVC-основата на вътрешното тяло / дъното/ ляга върху тези уплътнителни ленти, с който си облепил "куките" и най-вече как си успял после го до "закопчаеш" върху металната шина? Пък и след като вече имаш опит да предупредиш за възможните изненади. А иначе идеята с фотоинструкцията ти е парктична и ще е от полза. Там ще се видят "малките тайни".

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

@polytex,
    закопчаването не е никакъв проблем, лентите са дебели 2-3мм и не оказват влияние понеже има доста място (поне на MSS-a има)! Не забравяй да облепиш не само "куките" а и пластината отгоре (към тавана) където ляга тялото! Носещата част на вътр тяло не е долната (основата) а е ГОРНАТА - там където са куките! Аз съм сложил уплътнителя САМО отгоре и по куките!

10. Тук е от
    Aug 2005

Да ви се оплача - в тая влага имам чувството че климатика ще ме изостави... Инверторен Панасоник - 9-ка, китайски. Живея в Търново - тук от петък вали - сега има сняг, но е около -2 и е много влажно щото снега се топи леко. От вчера вечерта като се върнах забелязах, че климатика замръзва приблизително на 1 час!!! В момента също! А е настроен само на 18 градуса, ако го пусна на повече не ми се мисли. Като го гледам от къде капи при размразяването ми се струва че има замръзнала вода и в него отдолу... Кажете в това време това нормално ли е, или да викам техниците???

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от damon
    Да ви се оплача - в тая влага имам чувството че климатика ще ме изостави... Инверторен Панасоник - 9-ка, китайски. Живея в Търново - тук от петък вали - сега има сняг, но е около -2 и е много влажно щото снега се топи леко. От вчера вечерта като се върнах забелязах, че климатика замръзва приблизително на 1 час!!! В момента също! А е настроен само на 18 градуса, ако го пусна на повече не ми се мисли. Като го гледам от къде капи при размразяването ми се струва че има замръзнала вода и в него отдолу... Кажете в това време това нормално ли е, или да викам техниците???
    Ами то сякаш така работят климатиците когато вън има голяма влага и е студено. За по-сигурно изчакай коментариите на колегите от Варна и Бургас - те имат по-голям опит с голямата влага и студа около -2.

12. Тук е от
    Sep 2005

Demon, да ти кажа как се държи климатика ми - Midea MSF-1 - 12-ка във Варна снощи в снега/дъжда и вятъра. Настроен беше на 26 градуса и поддържаше 23 на стенния термометър. На всеки 1ч. и 15-20 мин. размразяваше за по около 5-10 мин. и по външното тяло нямаше никакъв лед. Може би трябва да викаш техниците. Моят даже не е инверторен.

13. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Argonaut
    * *Demon, да ти кажа как се държи климатика ми - Midea MSF-1 - 12-ка във Варна снощи в снега/дъжда и вятъра. Настроен беше на 26 градуса и поддържаше 23 на стенния термометър. На всеки 1ч. и 15-20 мин. размразяваше за по около 5-10 мин. и по външното тяло нямаше никакъв лед. Може би трябва да викаш техниците. Моят даже не е инверторен.
    Ами и сега си продължава така - на около час може и повече - размразява за около 10 минути. Иначе топли - в момента държи 23 градуса в стаята. Като включи размразяването топлообменника на външното е обледенен хубавичко - не е да го прави от нищото... Може и в това време да е нормално, но знам ли. Снега е един тежък, мокър и се топи. В момента е около 0 градуса.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2005

Значи няма проблем, 0 градуса е лоша температура. Влагата все още я има, а темпер. е до точката на замръзване. По-малко ще обледенява на -5.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от damon
    Нормално е .Размразяването не зависи от това на колко градуса си го настроил.
    Водата трябва да изтича от маркуча,ако изтича отстрани трябва да се провери дали не замръзнала водата в маркуча или да не е запушен от нечистотии.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

При мен (мидеа msf12hr) за сега е ОК. Настроен е на 20* и работи в цикъл 5-7 минути работа, 12-15 почивка. Размразява на 3-4 часа. Машината е в София на остъклен балкон, ама естествено съм отворил прозорец там.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Да, тук ства въпрос за това коя технология електромотори има по-голямо КПД (преобразуване на електрическия ток в механична сила). Тези електромоторчета са нещо като много-мощни стъпкови двигатели - на ротора си имат много-мощни магнити. Електромагнитната сила там се ползва за преминаване от едно устойчиво състояние в друго с помоща и на натрупаната механична енергия в ротора.
    Проблема на този тип моторчета е че много бързо стареят : магнитите се размагнитизират и максималната мощност която могат да развият пада с времето дори да не ги ползваш.

Те са много разпространени в авиомоделизма. ( DC Brushless Motors )
    Не съм съгласен с горе изложеното.Работя с машини с ЦПУ .В тях почити всички двигатели са ШИМ управление.Двигателите са бетон някои от машините са от 1985 год.Проблема идва от кондензаторите които с течение на времето си изменят стойностите или пък исъхват.
    Искам да подскажа за обезшумяването ,отворете инструкцията за монтаж ма клим там има картинки и точно описание.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе