Първоначално публикувано от
JoroM @pland,
Мидеята се е продавала успешно МНОГО преди да се появи моя милост(яростния защитник) в този форум! И съм стигнал до тази позиция не защото ги продавам или получавам някаква изгода от това, а защото съм стигнал до извода че Мидеята е с най-добро съотношение цена/качество от Китайските при конвенционалните климатици след месеци на проучване а не съм се изшил в първия магазин за климатици и да се оставя да ме омайват продавачите че тяхната стока е най-добрата! Така като гледам повечето от активните юзери са с Мидея а не с Хаер или осака или каквато и да е Китайска марка! И ако си си направил труда да погледнеш сравнението на цените на аналогични модели на двете марки в мой по-предишен пост става ясно че Мидеята се предпочита пред Хаера не защото е МНОГО по-евтина (с 200лв според някои)

ами поради по-голямата надеждност при ОТОПЛЕНИЕ зимата - който не вярва да поразпита техници или собственици до колко градуса топлят двете марки и това не са празни приказки а факти!!! Точно заради това не съм с Хаер, моите уважения към най-голямата Китайска марка ама издишат на ОТОПЛЕНИЕ също като LG и Samsung, нищо че са Корейски и са много по-големи фирми от Мидея!!! Освен това Мидея използват САМО маркови компресори! Под "оригинални" имаш предвид МАРКОВИ предполагам щото не е едно и също! И ако обичаш не излизай с номера че марката на компресора била просто една лепенка! Все пак говорим не за търговски марки с лепенки осака нео елит и прочие, а за МАРКАТА НА КОМПРЕСОРА който е най-важното от един климатик! А да сравнявам компресорите Ричи със същите TOSHIBA и MATSUSHITA е меко казано смешно! Независимо че компресорите TOSHIBA и MATSUSHITA се произвеждат в Китай те все пак използват фирмените технологии на двете фирми! Че най-големите Китайски евтинджоси са точно с Ричи! SOGO-то например се прави от Мидея като са по-евтини от Мидеите и са с компресори Ричи според колега от форума,аз бях чул че са с китайски компресори ама доста по-калпави от TOSHIBA и MATSUSHITA!!! Между другото днес минах покрай MIDEA MSG-12HRI(AC INVERTER) не знам с какъв компресор е, ами тя беше по-безшумна от моя DC Inverter Елит/Келон и от HAIER HSU-12H03(BP)1!!! Който ще да вярва, и аз мислех че са шумни и калпави климатици ама днес разбрах колко съм сгрешил да вярвам на неща които не съм видял и чул!!!
Сега в момента е +1* в Бургас и тракалките от вчера продължават да си тракат да ги е*а в боклуците!!! Но докато тракането от Хаера е като от перката, на бракмяното ВЕКО му трака компресора - доста неприятен металически звук, а е само на няколко месеца и преди да паднат толкова температурите ми правеше впечатление че е страшно шумно за 9-ка, Мидеята е направо безшумна в сравнение с него, в същото време не е много по-евтино от Китайските които явно са мноого по-добри!!!
Някой случайно да знае с какъв компресор е този боклук???