Страница 125 от 156 ПърваПърва ... 75115123124125126127135 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,861 до 1,875 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    От четеното напоследък явно тука се прави невероятна реклама на най марките *мидея,оскака,келон,нео и елит!
    Между впрочем се поинтересувах за модела МSE *имам връзка с няколко внос. След нова год ще ги пуснат на пазара. може би ще изчакам тъй като мисля да оборудвам и Хола *с MSE серията . Колкото до марките ония панасоници хаери Дайкин просто май (нямат нужда от реклама) тъйкато не са по джоба на бай Ганьо , Пък и нямат коизнае какви екстри.Който има бол пари дал ги.
    JoroM Аз те подкрепям .Възвращаемост има само че на чужд гръб. От тия дето вместо да внесе печалбата за данъци си купува клим за 2000лв и после не знае какво да го прави. Но и това време ще отмине.Всички идваме голи на тази земя , и голи си отиваме.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Личните разправии на PM, моля!

TazmaniaK

4. Тук е от
    Aug 2005

Echo, ами нашият климатик няма авто режим - има cool, dry & heat. при нас е на "отопление". Абе включва и изключва компресорът, защото зеленият диод светва и угасва. Ами питах и в сервиза най-после, защото сутринта имаха проблем с телефона, отговориха ми, че няма място за притеснение, но не знам. По-скоро може би стойността, която се изписва на дистанционното, да не отговаря на действителната, която е на термоконтрола може би - защото през деня си работи нормално, само нощем се получава тази разлика - зададена 16, а в стаята е по-висока - сигурна съм, защото при 16 град. се спи нормално - а при нас става към 18-19 и е топло за спане. И преди 10 дни, когато навън беше много мъгливо и влажно работеше доста продължително и изключваше само за малко - но беше веднъж и при много влажно време.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

TazmaniaK

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Dana
    Значи, понеже не познавам твърде добре логиката на твоята клима:
    1/ Понеже е инвертор /а те не следва да спират, а намаляват оборите на МИН и компенсират текущите загуби на топлина - това по правило/ - след като си убедена, че компресора изключва - почти сигурно сам установява, че температурата надвишава зададената и то извън програмирания коридор на поносимост
    2/ Остава или да има термосонда в дистанционното /малко се съмнявам, но провери в упътването например/ а то е забутано някъде и няма пряка видимост до климатика за да му подава инфо и той задейства някакава логика
    или
    3/ Най-вероятно има проблем с термосондата във вътрешното тяло - няколко градус отклонение, което си е сервизен проблем, нищо че `няма място за притеснение`

Само да отбележа, че
    - температурата следва да се замерва на около 1,5-1,8 метра от пода
    - т.к. топлия въдух се качва нагоре, температурата `горе` е с 2-3 градуса по-висока от тази `долу`

м-да - и усещането за топло е малко субективно - виж в постовете за `конвекторната` и `лъчистата` топлина и студените/изолираните стени

7. Тук е от
    Sep 2005

TazmaniaK

8.  

9. Тук е от
    Aug 2005

@ Echo, благодаря. Дистанционното стои доста далеко от клима, вярно. Май забутано е точна дума - ще го сложа по-близо до него. Ще видя дали има значение. термометърът е точно на ок. 1.50 от земята и на метър под климатика, но встрани от него на около 2 м. Ще му сменим и мястото довечера. Аз също мислех, че не е нормално зададената на клим. темп да е по-ниска от тази в стаята и се притеснявам от две неща - да не харчи повече ток по този начин, защото не можем да зададем по-ниска от 16 град. Тя е мин. възможна. Второ - това да не стане причина за по-сериозен проблем и затова пуснах тук въпроса си, като очаквам компетентни отговори от хората спецове в брашна или с по-дълъг опит в ползването на климатици. А за изключването съм сигурна, че изключва. Понякога по-бързо, понякога по-бавно - мога да наблюдавам и да кажа, ако и това ще има някакво значение. В упътването не пише нищо за никакви термосонди в дистанционното - то упътването е повече от оскъдно.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    @toto1,това е снимката на моето дистанционно и всички бутони си отговарят на функциите!
    Моето дистанционно е същото каквото е описано в саита на мидея само че на руски. ,обаче бутоните имат и др. функции.Освен това Сина ми каза че доста си играли с дист. Има едни дупчици и там се натиска РЕСЕТ и още нещо . Би ли ги обяснил?

11. Тук е от
    Sep 2005

TazmaniaK

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

TazmaniaK

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

TazmaniaK
    За съжаление НЕ си изтрил само "Личните разправии" а и доста от полезната информация в постовете ми а други постове просто Изчезнаха!!! И тъй като гледам най-потърпевш съм АЗ!!! Не мисля че е честно от твоя страна!!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Постове не са изтривани. Изтрити са само постове, в които има лични нападки. За съжаление, покрай нападките си замина и част от полезната информация, така че, моя ви, за вбъдеще ако ще се разправяте - на PM, ако искате да сте полезни - тук.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Какво значение има че е -5 градуса - имам чувството че климатика в кухнята ( Panasonic PW9 ) бръмчи повече. В същото време климатика в хола ( Panasonic Е12 ) не му се е променил звука. А иначе няма проблем с топлото - и двата си държат 24 градуса.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    @pland,
    Мидеята се е продавала успешно МНОГО преди да се появи моя милост(яростния защитник) в този форум! И съм стигнал до тази позиция не защото ги продавам или получавам някаква изгода от това, а защото съм стигнал до извода че Мидеята е с най-добро съотношение цена/качество от Китайските при конвенционалните климатици след месеци на проучване а не съм се изшил в първия магазин за климатици и да се оставя да ме омайват продавачите че тяхната стока е най-добрата! Така като гледам повечето от активните юзери са с Мидея а не с Хаер или осака или каквато и да е Китайска марка! И ако си си направил труда да погледнеш сравнението на цените на аналогични модели на двете марки в мой по-предишен пост става ясно че Мидеята се предпочита пред Хаера не защото е МНОГО по-евтина (с 200лв според някои) ами поради по-голямата надеждност при ОТОПЛЕНИЕ зимата - който не вярва да поразпита техници или собственици до колко градуса топлят двете марки и това не са празни приказки а факти!!! Точно заради това не съм с Хаер, моите уважения към най-голямата Китайска марка ама издишат на ОТОПЛЕНИЕ също като LG и Samsung, нищо че са Корейски и са много по-големи фирми от Мидея!!! Освен това Мидея използват САМО маркови компресори! Под "оригинални" имаш предвид МАРКОВИ предполагам щото не е едно и също! И ако обичаш не излизай с номера че марката на компресора била просто една лепенка! Все пак говорим не за търговски марки с лепенки осака нео елит и прочие, а за МАРКАТА НА КОМПРЕСОРА който е най-важното от един климатик! А да сравнявам компресорите Ричи със същите TOSHIBA и MATSUSHITA е меко казано смешно! Независимо че компресорите TOSHIBA и MATSUSHITA се произвеждат в Китай те все пак използват фирмените технологии на двете фирми! Че най-големите Китайски евтинджоси са точно с Ричи! SOGO-то например се прави от Мидея като са по-евтини от Мидеите и са с компресори Ричи според колега от форума,аз бях чул че са с китайски компресори ама доста по-калпави от TOSHIBA и MATSUSHITA!!! Между другото днес минах покрай MIDEA MSG-12HRI(AC INVERTER) не знам с какъв компресор е, ами тя беше по-безшумна от моя DC Inverter Елит/Келон и от HAIER HSU-12H03(BP)1!!! Който ще да вярва, и аз мислех че са шумни и калпави климатици ама днес разбрах колко съм сгрешил да вярвам на неща които не съм видял и чул!!!
    Сега в момента е +1* в Бургас и тракалките от вчера продължават да си тракат да ги е*а в боклуците!!! Но докато тракането от Хаера е като от перката, на бракмяното ВЕКО му трака компресора - доста неприятен металически звук, а е само на няколко месеца и преди да паднат толкова температурите ми правеше впечатление че е страшно шумно за 9-ка, Мидеята е направо безшумна в сравнение с него, в същото време не е много по-евтино от Китайските които явно са мноого по-добри!!!
    Някой случайно да знае с какъв компресор е този боклук???
    Айде-е-е-е,викането досега се превърна в истерия... Толкова писане на пост,за няма нищо.Защо ли се обадих и аз?!
    JoroM,аз просто си изказах мнението,хайде поизпусни парата и я карай по-спокойно.Топли се със здраве и не натрапвай мненията си!Много спам,трудно се отсява същественото...

18. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Аз имам 3 термометъра /спиртни/, които са от по 3-4лв от аптеките и да ви кажа ако ги сложа един до друг, всеки показва различно *
    от къде да си купя истински на нормални цени?
    купи си елктронн* аз си взех стаен с датчик за външна температура, кабелчето му термометъра и външния дат4ик е 2-3метра и е много тънко така 4е можеш лесно да прекараш покраи прозотеца навън, много са точни, лесно се превключва наблюдението на външната и вътрешната температура и има мин и мах отчетена стойност + аларма при достигане на дадена температура и всичко това само за 12 лева* :Super:

btw: да се похваля, че скоро си купих същата мида MSS09 и панасоник PW9DKЕ, и като се има в предвид, че имам от миналата година мидеа MSF312, мисля че в скоро време ще мога да дам доста пълно ревю на трите машинки /те са вече 4 де, защото МСФ са 2бр./
    направи едно качествено сравнение между мидаата MSS09 и панасоник PW9DKЕ, аз си взех панасоника носе размислях и за този мдел на мидета, но не го намерих, дай всички данни консумация, шум, екстри, как се държът на студа и тн.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе