Страница 129 от 156 ПърваПърва ... 79119127128129130131139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Малко да сменим темата.... колко струва годишната профилактиката, има ли значение инвертор или не и какво се пише в картата, която се изпраща?
    По-принцип би следвало на инвертор да е по-скъпа профилактиката.
    Най-малкото защото е по-продължителна.Който ви каже за 10 мин че е направил профилактика на инвертор откровено ви лъже.
    Трябва да се измерят високо,ниско налягане,температурата вън,в стаята,на изходящия поток,токът.Всички параметри се измерват едновременно

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

По принцип годишната профилактика трабва да включва проверка на налягането на фреона и проверка на лагерите на вентилаторите.

май повтарям казаното

Всъщност идеята е да се прегледат нещата и ако нещо е тръгнало да си ходи то да се подмени или ремонтира за да не ни изненада. Профилактиката се прави в удобен момент, ако има нужда се поръчват части. Всичко това се прави да се предотврати евентуална авария която би се случила в неудобен момент и би била отстранена за недопустимо дълго време.

4. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    По принцип годишната профилактика трабва да включва проверка на налягането на фреона и проверка на лагерите на вентилаторите.

май повтарям казаното

Всъщност идеята е да се прегледат нещата и ако нещо е тръгнало да си ходи то да се подмени или ремонтира за да не ни изненада. Профилактиката се прави в удобен момент, ако има нужда се поръчват части. Всичко това се прави да се предотврати евентуална авария която би се случила в неудобен момент и би била отстранена за недопустимо дълго време.
    Плащаш 2000лв за климатик а не получаваш гарнация(профилактика - пари - ???), това само в Булгаристан го има, така е до момента в който на пазара не излезе сериозна фирма, която да доставя техниката и в същото време да е ототризирана от производителя. Така ще е докато разни мижитурки в гаражчета и баш мастори са в кириза. Тук има ли някой, който да работи във фирма официален вносител ? Темата стана боза, а в някои случаи и ефтинка рекламка на жълта техника, нищо полезно само нападки, малоумни спорове от типа харда ми е с чип на самсунг (и кво от това?, като целия е сглобен в китай), каква ми е догръмътъ, пластмасата пука, май шуми повече климатика (хладилника) за 200лв..............

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от meduzza
    Плащаш 2000лв за климатик а не получаваш гарнация(профилактика - пари - ???), това само в Булгаристан го има...
    Климатика е специално оборудване, и като такова изисква специален сервиз. Щастливи сме ние в "Булгаристан" че има толкова много фирми които монтират и ремонтират климатици. Повярвайте ми, на Запад има само специализирани сервизи и те направо режат глави.

6. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Климатика е специално оборудване, и като такова изисква специален сервиз. Щастливи сме ние в "Булгаристан" че има толкова много фирми които монтират и ремонтират климатици. Повярвайте ми, на Запад има само специализирани сервизи и те направо режат глави.
    Това последното с главите не можах да го асимилирам особенно да ти кажа, но щом казваш . Може би не си прочел поста или не си го разбрал добре но там става въпрос за "сервиз" "качеаствен" "истински" "оторизиран" да разглобява и сглобява, или пък истината не ти аресва.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Такъв ни е стандарта....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2004

мой роднина има МИДЕА (марка която някой тук доста хвалят но според мен е ........гола-вода) -12 инвертор но от известно време зада подаржа 22-23 * трабва дасе настрой на 27-28* ??? та искам да питам каква е при4ината за това и отразиявалисе на разхода 4е муе зададена по голема темперетура но реално подаржа по-малка?

10. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от veni
    мой роднина има МИДЕА (марка която някой тук доста хвалят но според мен е ........гола-вода) -12 инвертор но от известно време зада подаржа 22-23 * трабва дасе настрой на 27-28* ??? та искам да питам каква е при4ината за това и отразиявалисе на разхода 4е муе зададена по голема темперетура но реално подаржа по-малка?
    Да пълна скръб са, и аз имам Мидеа но е 24ка, топли доста но и харчи доста , но пък е евтин само 850лв, няма такава оферта! Определено работи на вятъра щом не може да си достигне температурата. Казвам го на всички тук НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ КУПУВА ЕВТИНИЯ! Купувайте си маркови климатици за да не Ви се налага след това да пишете във форума, ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО!, така е било така ще бъде. Аз лично съжалявам, че преди година ми се досвидяха още 300-400лв и не си купих свястна машина ,сигурно щях да ги компенсирам с по-ниския разход и нямаше да гледам грозилото, което в момента виси на стената ми

11. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Цитат Първоначално публикувано от meduzza
    НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ КУПУВА ЕВТИНИЯ! Купувайте си маркови климатици за да не Ви се налага след това да пишете във форума, ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО!
    аз до тоя извод стигнах още през 2000 година когато си купих ХаЯра,бати дървото беше,всяка сутрин му се молих да тръгне при +10 външна.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Да пълна скръб са, и аз имам Мидеа но е 24ка, топли доста но и харчи доста , но пък е евтин само 850лв, няма такава оферта! Определено работи на вятъра щом не може да си достигне температурата. Казвам го на всички тук НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ КУПУВА ЕВТИНИЯ! Купувайте си маркови климатици за да не Ви се налага след това да пишете във форума, ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО!, така е било така ще бъде. Аз лично съжалявам, че преди година ми се досвидяха още 300-400лв и не си купих свястна машина *,сигурно щях да ги компенсирам с по-ниския разход и нямаше да гледам грозилото, което в момента виси на стената ми
    А ти колко искаш да харчи 24-ката??? 1300вата ли? И като добавиш 300-400кинта какво "СВЯСТНО" щеше да вземеш??? Панасоник правен в Китай?!? Да не е с по-различен компресор от останалите Китайски? Да се купували "МАРКОВИ КЛИМАТИЦИ"!?! Ние(мнозинството в този форум) не сме фрашкани с пари за да си позволим МАРКОВИ ЯПОНСКИ ИНВЕРТОРИ по 1500-2000лв, поради същата причина не караме Мерцедеси и Беемвета!!! Ти май си объркал форума! Целта на този форум ми се струва е да изберем климатик с най добро съотношение цена/качество без да се разорим!!! С тея цени на марковите клими ако можеш да ми обясниш, КОГА ще си избия аз парите от икономия, а??? Че *по-добре да се топля зимата с радиатор отколкото да се правя на гъзар с климатик за 2000лв който и шуми и духа!!! Нали точно ЗАРАДИ ИКОНОМИИТЕ слагаме климатици! Къде са ти икономиите с климатик от 1500лв??????????

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Искам за пореден път да споделя как работи моя Haier HSU-12RN03. Вали от два дена във Варна и сега излязох на балкона като си мислех, че ще открия лед по питата. Уви грам лед няма, а климатикът ми така и не се е размразявал нито веднъж тази година, въпреки че имаше и сняг и минусови температури. Не казвам, че Haier са супер, но явно моят модел е от най-сполучливите. Това, че не размразява през определено време определено пести пари. Размразява само когато питата е доста окрасена с лед и киша, което за радост тази година още не е ставало. Не сикам да правя реклама на марката, но си е добра сделка. Между другото всеки трябва да се замисли дали като реши да си купува климатик не може да го прекара през фирмата на някой прител и да си дръпне ДДС. И фирмите имат файда от такива дълготрайни активи, и този който си купува климата ще си спести доста парички. Аз лично си дръпнах ДДС от фирмата, в която работех. Понеже пук продадох автомобил на фирма, която се занимава с климатизация ми монтираха климата без пари и накрая ми излезе чисто 620 лв, приположение, че в Технополис вървеше по 850 лв с ДДС и без монтажа.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Този пост не съдържа важна или полезна информация.Поради тази причина го редактирах и бих помолил модератор да го изтрие за да не се размива темата

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

@badr,
    не се отказвай заради такива...(аре да не казвам)!!! И без това сте малко ТЕХНИЦИТЕ във форума! Никой няма да има интерес от това, особено хората с технически въпроси!!! Ти си спокойна натура като гледам, не си като мен! Тъй че пускай го у лево и тва е!!!

17. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    @Meduzza
    Твоя пост#2079 откровено ме обижда.Аз мисля че за ,голямата част от хората интересуващи се от темата, поста ми #2077 а и не само този определено съдържа полезна информация.След като тука сме гаражни мижетурки и баш майстори защо си правиш труда да четеш глупавите ми писания,след като няма нищо полезно в тях.
    Може би информацията за теб да е стара,но за повечето хора не е.
    Направо загубих желание да отговарям в форума.Ако това ти е била целта можеш да бъдеш спокоен постигна я.След като не можем да се уважаваме какъв е смисъла
    На вкус и на цвет тавариши нет, същото важи в пълна сила и за мнението!

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Явно някои си правят майтап вече във форума... (имам предвид разни мешести) и за това ще се опитам да отклоня малко усилията ви. Не сме говорили за управлението на климатиците- тема по-близка до електрониката май... И твърде рано за "отваряне"- аз не съм срещал схеми в Net-a (не съм у търсил особено де). Да дерзаем, а не да се шляем!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе