Според майсторите, които монтираха моята клима не трябвада се ползва пяна, за да не смачкала тръбичката за конденза и сложиха около 1 тубичка силикон..., но си мисля, че има пяна, която не си увеличва многократно обема...
Според майсторите, които монтираха моята клима не трябвада се ползва пяна, за да не смачкала тръбичката за конденза и сложиха около 1 тубичка силикон..., но си мисля, че има пяна, която не си увеличва многократно обема...
i na mene taka mi kazaha sa che protiv pianata che machka trabite! Gips tva mu e mamata!
Тази вечер бях на гости на приятел с Midea. Не знам какъв е моделът, но мога да ви кажа, че няма нищо общо с Haier по отношение на работа. Това тъпо животно не спря да киха, пуфка, пука и да издава други странни звуци през цялото време. Просто се удивих колко много звуци може да издавава този климатик и с какво постоянство. Да, забравих да спомена, че при всяко включване на компресора лампите премигваха, не го знам какво животно таи в себе си, но аз не бих го държал у дома. Моят климатик Haier HSU-12RN03 попуква по един-два пъти след изключване и след включване, но такава звукова плеяда и такова кашляне през 5 минути не бях виждал като така хвалената Midea. Сега разбирам защо тази марка е чувствително по-евтина от Haier, просто говорим за различни светове. А дистанционното, о дистанционното, прилича на дистанционно за детско камионче, малко, грозно и неергономично, правено за деца в предучилищна възраст. Дистанционното на Haier е на светлинни години откъм разбираемост и качество на материалите. Не продавам климатици и не правя реклама, просто искам да помогна на чудещите се да изберат по-добрата марка, ако са решили да дават по-малко пари за китаец. Досега имах наблюдение само в/у работата на Haier и бях слушал много хвалби за Midea, които приемах за напълно оправдани, но след тази вечер определено се разочаровах от тази марка. На такъв климатик и с тапи за уши няма да мога да заспя - абсолютна филхармония, но с доста по-неприятни звуци от тези на музикалните инструменти.
@yasenp,
не ми се спори за това кое е по-доброто но нека да те попитам нещо: да си чул някога за Мидеа която не топли???Щото аз съм чувал няколко пъти точно за Хаери които не топлят както и за това че използват и неизвестни марки компресори като например Ричи! Че Хаера е по-голям производител и е малко по-скъп спор няма! Имам един приятел с Мидеа MSG и трябва да ти кажа че няма много общо с MSS-a! Виж сега: всяка марка си има и добри и лоши страни и модели съответно, това че си се разочаровал един път от Мидея неизвестно какъв модел не значи че трябва да слагаш ЦЯЛАТА продукция на тази марка под общ знаменател! Ами може точно този модел да е тяхната издънка или пък да не е наред нещо! А това че говориш по принцип за Мидеите и НЕ ЗНАЕШ кой модел те е разочаровал не ми се вярва! Да не беше на 5метра височина че не си му видял модела! Отстрани имат ДОСТАТЪЧНО ГОЛЕМИ табелки! Аз цял ден съм при Мидеята в хола в това влажно време и не съм я чул ни да киха ни да кашля ни да пуфка, само веднъж май се уригна и пръдна един-два пъти......ама не съм много сигурен може и аз да съм бил?!?![]()
А дистанционното, о дистанционното на MSS-a е абсолютно същото като на Toshiba и е със светещ дисплей и фосфоресциращи бутони и е изработено от качествени материали - съответно няма нищо общо със дистанционно за детско камионче!!! Бъди така добър да разбереш конкретния модел на оплютата от теб Мидея и да го напишеш**за да не се излъже да го вземе някой от колегите съфорумци!!!
Напълно съм съгласен, че Хаера е сто пъти по-добра машина от Мидеата. А пък то и няма как да е другояче щом разликата в цената е близо 200 лв.![]()
Да попитам още веднъж за клим MC POWER който се предлага в магазини Mr. Bricolage . Някакви мнения?
@yasenp @JoroM
Сравнявате една китайка с друга, а на всичкото отгоре сравнявате вероятно два несъпоставими модела... Мидеата си има своите добри страни на съответната цена! Наер-а има супер модели, на супер цени http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702
Мидета пука, но топле в повечето случаи...
Хаера изглежда по-модерен, но... имаше кофти случаи...коя ли марка няма?
Та спора ви е малко безсмислен май...
@Sany 71
Това, което си написала не е вярно според мен и цената май не може да те ориентира добре...
При базова цена около 360 лева за Мидеа 9-ка, 360+200=560 за Хаер ми изглежда малко множко, освен ако не става въпрос пак за НЕссответстващи си модели - не мислиш ли така?
Ето ви един пример за несравними покупки:
Нямам пари за кола /климатик/ и си купувам Лада /Мидеа, Хаер - тези поне имат марки/
Предлагат ми 2107 за 8200лв и 2110 за 11600 - имам ли право да ги сравнявам двете `произведения`?
Разбира се, че става дума за съответсващи модели....А пък, че спора е безмислен е такано въпреки всичко ми се струва, че всички клими под 600лв. са пълна скръб.
Цък- така няма да стане.Първоначално публикувано от Sany 71
Сега някой ще каже, че е тъпо за климатик да се дават повече от 600 лв, щото върши същата работа ...Безмисленият спор ще продължи. Писах го май ама пак: ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА И ПЪТНИЦИ!
Ами значи какво излиза, че оптималната цена/качество за климатик 12-ка е около 600 лв. Точно колкото струва Хаера. /разбира се неинвенторен /![]()
Абе човече, всеки си избира машина според изискванията си към нея и финансите с които разполага! Хайде да даваме повече информация за климатиците за да сме полезни. Лично аз май доста се повлиях от този форум при избора си на климатик и съм благодарен (за сегаПървоначално публикувано от Sany 71
) на всички участници за споделената информация! Хайде да не си мерим п...... като децата в детската градина.
Някакви мнения за MC POWER клим!
Не се пали толкова де! Не виждам какво толкова те изнервя това, че се опитвам да разбера какъв е оптималния вариант за покупка на климатик. А това, че всеки се простира според джоба си мисля си, че не откриваш Америка.Колкото и да ми хвалите Мидеите никога няма да си купя клима за 360 лв. Казвам пак НИКОГО НЕ *АНГАЖИРАМ С МОЕТО МНЕНИЕ просто си мисля, че Хаер отговаря на моите изисквания / и на моя джоб/. :Super:
Е добре, на кой му пука какво си избрал ти? Пиши защо си го избрал (ама по- конкретно, а не лозунги "Мидеята е боклук, Хаера е велик..").Първоначално публикувано от Sany 71
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sany,
По мое мнение, всяка масова техника за бита над 3 години вече е скръб!!!
А по отношение на климатиците - не бих ласкал климатик за домашна употреба на цуна под 1600-1800лева, ама както казва llll - всеки влак с пътниците си...
Като се замисля - и аз съм заскърбил с моята кола, ама кой-колкото може![]()