Страница 130 от 156 ПърваПърва ... 80120128129130131132140 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,936 до 1,950 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Явно някои си правят майтап вече във форума... (имам предвид разни мешести) и за това ще се опитам да отклоня малко усилията ви. Не сме говорили за управлението на климатиците- тема по-близка до електрониката май... И твърде рано за "отваряне"- аз не съм срещал схеми в Net-a (не съм у търсил особено де). Да дерзаем, а не да се шляем!
    Браво IIII. Отдавна и аз загатвах за тази тема ама ней се.Трябва да имаме в предвид че там залагат ведущите фирми в клим.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2005

И аз имам същият модел на ХАЕР и аз попитах защо досега не се е размразявал нито веднъж /при положение, че в Казанлък е доста студено през близките дни стигна до -7 градуса/ но вместо отговор, някои субекти във форума ме нападнаха, че съм си хвалел климатика и т.н.

4. Тук е от
    Nov 2005

Хубаво де, моя хаер е HAIER 12R03, вече втора година го ползвам, и си се размразява на 1-2часа за по 5мин./не съм ги засичал/. Може би има значение къде се намира климатика аааа, аз съм в софия и тук даже на 5градуса си се размразяваше. Миналата зима на големия студ не се размразяваше толкова често, колкото в момента. Според мен колкото по-често се размразява, толкова по-добре топли, когато се размрази изчиства "питата" и то-добре си прави топлообмена/май/. Абе доволен съм от климатика, за парите си е ок.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    А относно вкарването или изкарването на въздух...имам няколко комший дето се топлят на въглища(локално или етажно парно) и става някаква абсолютна воня в квартала, не мога да си проветря стаята от скапаните въглища
    С това не съм нещо съгласен. Откакто стана студено в Плевен и двата Хаера съм ги спрял и марковото ми чешко котле Дакон си бачка денонощно на Донбаски въглища и дръвца в мазето. И си е топло навсякъде и тихо , а за пушеци и миризми няма чак такива ексцесии. При добър режим на изгаряне като при мен почти не пуши комина. :coolsmiley:

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    А... то и при мен е така! На мен ми е топло (22*) пък тя се завила с одеалото до носа! Ама мога ли да бича климатика на 30*??? Кой ще плаща тока после??? Абе...жени: ни с тях, ни без тях!!!
    А за това съм съгласен. Все едно за у нас говориш. Все са и студени ръцете и краката. Завивки, вълнени чорапи, а термометъра е 24-28градуса. :knuppel2:

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    С това не съм нещо съгласен. Откакто стана студено в Плевен и двата Хаера съм ги спрял и марковото ми чешко котле Дакон си бачка денонощно на Донбаски въглища и дръвца в мазето. И си е топло навсякъде и тихо , а за пушеци и миризми няма чак такива ексцесии. При добър режим на изгаряне като при мен почти не пуши комина.* :coolsmiley:
    А за това съм съгласен. Все едно за у нас говориш. Все са и студени ръцете и кръката. Завивки, вълнени чорапи, а термометъра е 24-28градуса.* :knuppel2:
    Я проверете каква е разликата в температурата измерена на пода и на тавана. Ако разликата е много голяма, то направо си топлите тези над вас, а вие мръзните.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Еййй, явно не само при мен съществува проблем с жената. Аз умирам от жега, тя одеяло ми иска да и извадя. Но те жените не са чували за пестене на ел. енергия и винаги им е студено. За тях тази дума е чуждица, много рядко използвана. Колкото до климата ми, просто не съм виждал скреж или лед по питата, така че надали топли по-зле, отколкото ако се размразява на всеки час.

М/у другото в този форум тонът и нивото са в пъти по-добре от други форуми. Аз лично имам две теми в dir.bg и една в investor.bg и там мога да ви кажа са само подигравки и тъпотия. От пет поста я има я няма един свестен и смисле. badr, винаги съм чел с особен интерес твоите постове, все пак опитът си е опит и ако не от такива като теб ние неуките ще научим по-вътршни неща за климите

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Алекси - никой не топля, освен атмосферата, защото живея в еднофамилна къща + пристройката на баща ми. Проблема е, че външните стени + тавана + мазите са колкото на 10 апартамента. А и доста често апартаментите се топлят взаимно. Когато работи локалното парно обаче , просто на мен ми е жега и съм се изпотил, а жената се е увила като буба. . От малкия ми опит с климатици се уверих, че стават само за отопление на отделни части от апартаменти, които са много по-изолирани от къщите, и за райони с по-умерен климат, като черноморието. Иначе или трябва да купиш за всяка стая климатик, а за баня не знам какво... И климатиците трябва да са маркови и преоразмерени, защото по северозападна и централна България темп от -15 -20 не са голяма рядкост, а -5 -10 са си норма. А бе парното си е парно, особено централното. И не мога да разбера, защо хора, които имат финансови възможности не използват парно. Било централно или локално. Има напълно автоматизирани варианти и на локално парно. Визирам газ. Виждал съм цели входове на панелни блокове на едно локално котле. Сметките им са по 30-40лв на семейство за месец за въглища и параджия. И си е топло и не мъкнат. Колкото повече абонати толкова по-евтино. Иначе за еднофамилни къщи няма евтино. Избора е топло и пари, и студено и икономии.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Е айде стига- форума е за климатици!!! Има друга тема за алтернативи. Стига парно, стига газови печки и т.н..

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Е айде стига- форума е за климатици!!! Има друга тема за алтернативи. Стига парно, стига газови печки и т.н..
    Абсолютно съм съгласен с теб. Има др. тема за а л т е р н а т и в и. А к о* * * *о б и ч а т е* *т а м* с и* г о в о в е т е за п а р н о и* газ генератори
    Само едно отклонение .Успях да стопля жената!!!!! Снощи пуснах клим. и наточих домашно м е р л о след първата чашка и взе да си разсаблича даже каза : Уф налали малко тоя клим. Вънка темп бяха минусови

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Снощи пуснах клим. и наточих домашно* м е р л о* след първата чашка и взе да си разсаблича* даже каза : Уф налали малко тоя клим. Вънка темп бяха минусови
    А, това е ценна модификация на отоплението с климатик! :Super: Нямам нищо против нея и довечера и аз ще я пробвам. Благодаря :Super:

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Само едно отклонение .Успях да стопля жената!!!!! Снощи пуснах клим. и наточих домашно* м е р л о* след първата чашка и взе да си разсаблича* даже каза : Уф налали малко тоя клим. Вънка темп бяха минусови
    Хахаха,и при мен се получи тоя момент-чашка каберне и гледай какво става Иначе държи жената-на 20-22,ама на 19 вече и е студено.Между другото Тото1,сигурен ли си ,че трапезарията ти е 48 КВ.М ,спалнята 30КВ.М ,а не кубични(така си писал в "Собственици на клими")
    Цитат Първоначално публикувано от SimoS
    Хубаво де, моя хаер е HAIER 12R03, вече втора година го ползвам, и си се размразява на 1-2часа за по 5мин./не съм ги засичал/.
    И моето хитачи под 3 градуса започва да размразява на час за по 3-4 минути-по скоро профилактично,за да не се натрупва лед.Така че спокойно

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2001

OSAKA 17 SL- серия. Днес се пребирам и направо се ужасих. При външна температура 5 градуса тялото отвън се покрило буквално с лед . Перката трака ше и ужас пълен.Спрях го веднага! Защо стана така? До сега вече месец работеше без проблеми. А сега хоп! Стууууд! А аз исках да се отплявам на това чудо, неговата кожа! Уж е ниско температурен. А представяте ли си да беше вън минус 5 щях да съм пукнал. Вътрешното тяло като го изгася продължава да си духа студен. МАни. А през деня го бях оставил да работи автоматично и да топли до 20 градуса. Сега аз ли трябва да го топля?

16. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Днес и аз засекох мидеата за 24часа, 22г в стаята, вънка беше 1-2 през нощта и 7-8/северни стаи/ през деня. Мидеата е 12MSF3, топли 30м2/78м3/, разхода е ~0,708кв/час. Другата ми е в стая 14м2, така че разхода ще е по-различен надявам се

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Panzer
    OSAKA 17 SL- серия. Днес се пребирам и направо се ужасих. При външна температура 5 градуса* тялото отвън се покрило буквално с лед . Перката трака ше и ужас пълен.Спрях го веднага! Защо стана така? До сега вече месец работеше без проблеми. А сега хоп! Стууууд! А аз исках да се отплявам на това чудо, неговата кожа! Уж е ниско температурен. А представяте ли си да беше вън минус 5 щях да съм пукнал. Вътрешното тяло като го изгася продължава да си духа студен. МАни. А през деня го бях оставил да работи автоматично* и да топли до 20 градуса. Сега аз ли трябва да го топля?
    Може би не оставяш клим да работи през ноща може с часовника или таимера. Чувал съм макар да не съм го правил ,вземаш кофа с топла вода и внимателно размразяваш питата, като внимаваш да не влезе вода към компресорната част.

18. Тук е от
    Jan 2001

Ето снимки малко на мойте секан хедс в къщи! По късно ще пусна и от офиса от новия апартамент!

Папката за ъплоуд е пълна. Моля опитайте с по-малък файл или се свържете с администратора. ????????*

//mod edit
    Качи снимките на някой фрии сървър, до който имаш достъп и дай линк

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе