Страница 128 от 156 ПърваПърва ... 78118126127128129130138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,906 до 1,920 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    В Пловдив няма фирма която да не дава от 2 до 3 одини гаранция на секънд хенда.Знам поне 5 фирми за секънд хенд и никоя не си прави илюзия да продаде машина без гаранция, нищо че е секънд хенд.
    На мой приятел ще му сменят климатика утре защото не топли добре.Машината е секънд хенд и не казвам че не топли, а просто човека е решил че не топли добре за парите дето е броил.И хората муя сменят.
    Така че без неточна информация за секънд хенда и гаранцията.
    ...
    Гледам, че цитираш мой пост, а в него пише какви условия очаквам да ми предложат, а не какви се предлагат съм малко учуден на заключението ти?!?

Понеже си започнал с гаранцията, а тя ме удовлетворява, що не кажеш за цените, възрастта и самата техника за да видя отговарят ли на моите виждания! Дай няколко примера за ориентир!
    Пък може да взема един за проба...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2004

А аз се сетих веднага за другото нещо, което беше доста сериозен проблем при избора на климатик - жената
    този не е хубав, онзи не е хубав/красив/. Панчо, дай няколко снимки на тези "баби" да ги видим как са на външен вид вътрешните тела.

4. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Струва ми се че 9 ката е недостатъчна за тази кубатура. При мен е 40 куб и работи непрекъснато .Според мен имаш избор да прехвърлиш клим 9ка в по малка стая и да си вземеш по мощен клим .
    Ами да, тъй като стаята е само 15 квадрата като го купувах не взех предвид, че таваните са на 3 метра... Външни стени, лоши, дограми, отгоре таван, отдолу никой не живее... Сега го отчитам, но не ми се купува още един климатик. Ще си карам така. До 22 градуса засега ги докарва без проблеми, а на мен и толкова ми стига. Между другото ако има значение фреона е R410A - гледам някой намеси фреона по-нагоре...

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@Damon
    Цитирам
    При 28 градуса 11 минути след като го пусна на макс. вентилатор - 38-39 градуса на изхода и 23-24 вродящ. При втора скорост на вентилатора - 41-42 градуса при входящ пак 23-24. Според инструкцията на Панасоник ако разликата е поне 14 градуса всичко е ок...

Познато ли ти изглежда http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg165371
    отговор 25

Така че не се притеснявай.Догодина си направи изолация.Засега всичко е ок.
    А и не питай техниката защо работи и не и пречи .Майтап де

//edit
    За 40 кубика девятка е много добре.Не слушай празни приказки

6. Тук е от
    Nov 2005

Привет на Всички.
    Тъй като съм лаик на тема климатици искам да чуя мнения и отзиви за HAIER HSU-09H03/(BP)1 , ПанасоникPW9DKЕ , FUJITSU GENERAL ASH 9 UB.Трябва ми за отопление на 30 куб.м топлоизолирана стая.Ако не Ви затруднявам пишете всичко ЗА и ПРОТИВ.Готов съм да приема и други идеи.Благодаря Ви предварително!

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от kiko100
    Привет на Всички.
    Тъй като съм лаик на тема климатици искам да чуя мнения и отзиви за HAIER HSU-09H03/(BP)1 , ПанасоникPW9DKЕ , FUJITSU GENERAL ASH 9 UB.Трябва ми за отопление на 30 куб.м топлоизолирана стая.Ако не Ви затруднявам пишете всичко ЗА и ПРОТИВ.Готов съм да приема и други идеи.Благодаря Ви предварително!
    Мога да ти кажа за панасоника РЕ9DKE че трудно се намира.Няколко пъти вече го поръчвам и оставям капаро и все немогат да ми го доставят.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Predi 5 dni si kupih Panasonic YW9DKE който е подобен на Panasonic PW9DKE kato harakterisitki i cena. Kupih klimatika ot Tehnomarket - Ruse. Ot klimatika sam dovolen samo distancionnoto e twarde oprostenono i ne moga da ustanovia ednowrmenno chas za izkliuchwane i chas za vkliuchwane. Obache imah problem s cenata na montaja, taka che ako ste go vzemash ot Tehnomarket poiskaj pismeno da ti napishat kolko ste ti vzemat za montaja za da ne se otmetnat. Na men pri pokupkata mi kazaha 100, pri montaja mi kazaha che za neinvertoren Panasonic e 120 a za invertoren e 100 i mi vzeha 120. Sled tova im pratih email bez da se predstaviam i mi napisaha che montaja na neinvertoren e 100. Kato im pratih gnevno pismo mi otgoworha che naistina e 120 a v emaila se bili obarkali.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от v.velev
    Predi 5 dni si kupih Panasonic YW9DKE който е подобен на Panasonic PW9DKE kato harakterisitki i cena. Kupih klimatika ot Tehnomarket - Ruse. Ot klimatika sam dovolen samo distancionnoto e twarde oprostenono i ne moga da ustanovia ednowrmenno chas za izkliuchwane i chas za vkliuchwane. Obache imah problem s cenata na montaja, taka che ako ste go vzemash ot Tehnomarket poiskaj pismeno da ti napishat kolko ste ti vzemat za montaja za da ne se otmetnat.* Na men pri pokupkata mi kazaha 100, pri montaja mi kazaha che za neinvertoren Panasonic e 120 a za invertoren e 100 i mi vzeha 120. Sled tova im pratih email bez da se predstaviam i mi napisaha che montaja na neinvertoren e 100. Kato im pratih gnevno pismo mi otgoworha che naistina e 120 a v emaila se bili obarkali.
    И двата клим YW9 .PW9 са не инверторни.Относно цената ,всяка фирма която има (договор) сТехномарк. си определя цените.Добре би било да помолите продавача да се обади на фирмата монтажник за да се уточните в кой ден и час ще извърши монтажа и да уточните цена за монтажа на вида клим. При повечето случаи можете да се пазарите.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Добре, а кажете ми колко е нормалната температура на въздушната струя на инверторна 9ка!? При мен стига 38-41 градуса, но май повече не съм го виждал. Това нормално ли е всъщност!? Тия дни минавам все покрай едни Осаки които ми опърлят главата от жега, а моя... Стаята ми е към 45 кубика и вече съм сигурен, че не е добре оразмерен климатика понеже има много загуби - това вече ми е ясно, но с тая температура не мога да стопля до 25 градуса да речем... Ето в момента съм го дал на 26 и се размразява на половин час заради влагата и мъглите... Като спре за размразяване за 10 мин. и няколко градуса "заминават" и после пак така... Май май няма и да мога да стопля повече от 23-24...
    @Damon, тези 38-41 градуса ми се виждат доста малко! Моите двата постигат- Инвертора-60*,Мидеята-59* при външна 8-10* и стайна 20-22*(духалката на минимум за да не шумят),но имам добра и добре уплътнена дървена дограма! Предните дни паднаха температурите и в Бургас и на климите също им паднаха градусите - при външна около 0* са съответно Инвертора-52*,Мидеята-55*при същите останали условия!

12. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Тези температури по 60С за инвертор ми се виждат нереални, какъв инвертор е ако ще духа с 60С при зададена 20-22С. Би трябвало да духа с 30-тина за да достигне плавно и да ги поддържа. Освен ако ти не си го "набримчил" на 30 и чакаш да премериш мах., мисля, че не е това идеята.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Нормално е, инверторния климатик да духа по-хладно от колкото не-инверторния заради принципа им на управление.

При инверторния се изчислява температурната разлика между зададената и тази на входящия въздушен поток, на базата само на това се изчислява на каква мощност да работи инветрора - това е P-закон на регулиране ( също като тоалетното казанче ). Някъде около момента на достигане на зададената температура - мощноста е много малка и поради тази причина климатика духа хладно.

При неинверторния, климатика работи на пълна мощност до достигане на зададената температура и изключва, после пак. Заради това че работи само на максимална мощност той духа по-топло.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Всъщност и аз се чудя какво си ги мерите и сравнявате температурите на въздушната струя, когато става дума за различни климатици (инверторни или не инверторни) без да познавате закона на регулиране и без да вземате в предвид температурата в стаята и температурата на външния въздух, вида на фреона и още куп параметри. Аз не прочетох някой да е посочил скоростта на въздушния поток, при който е мерил температурата.

PS Имам една молба към всички, пишещи по темата: Избягвайте дългите и безсмислени цитати! Темата стана прекалено тежка и тези които сега започват да я четат силно се затрудняват. Използвайте позоваване на номера на поста, а който иска ще се върне и ще си го прочете в оригинал.Ако все пак е наложително да се ползва цитат, съкращавайте го минимално необходимия текст

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Естествено че съм му задал МАКСИМАЛНАТА температура: 32* Аз като го меря* в режим е около 30* не 60*! А за "набримчването" при мен си има бутон "SUPER"! Тези 60* са измерени без да пускам режим "SUPER" защото при него освен компресора, и духалката развива максималните си обороти и ми шуми!

17. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Малко да сменим темата.... колко струва годишната профилактиката, има ли значение инвертор или не и какво се пише в картата, която се изпраща?

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Малко да сменим темата.... колко струва годишната профилактиката, има ли значение инвертор или не и какво се пише в картата, която се изпраща?
    Годишната профилактика се извършва от фирмата която е извършила монтажа.Тя трябва да се уведоми 1 седм. преди изтичане на датата когато е бил монтиран клим. Общо взето нищо не паравят искат да заплатиш 20 или 25 лв.Вписват в гар. карта датата на профил. името на техника. Ала бала

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе