Страница 127 от 156 ПърваПърва ... 77117125126127128129137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    В навалицата между Хаер, Мидея и секънда моя въпрос остана малко в страни, та ще го задам отново
    Да си спирам ли инверторния климатик или не?
    Как ще се отрази това на работата му?
    Как ще се отрази на сметката ми за ток?
    Смятам да не го спирам въобще, но ще се радвам да споделите опит и мнения
    P.S. Благодаря на alexi
    Както споменах у дома не притежавам инвертор.Но в службата имам панасоник *CS-G95 KE ползвам го 4 та година параметри *3 600w *2 600w съответно 730w *990w инвертор . Когато дойди зимата 1ви ноември го вкл. и чак го спирам на 1април ,съответно от 1 ви юли до 15 септември ,до сега никакъв проблем .Предполагам консумацията зимата е киловат а лятото е 700 вата на час.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Значи за разхода ясно ще го засека. Обаче остава въпроса за "здравето" на самия климатик.
    Дали амортизацията на инвертора при работа с пуск/стоп е по-голяма/по-малка/ отколкото при работа 24/7

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Намерих интересна графика : температурата на фреона в зависимост от налягането. Съдейки данните излиза че за да е най-топло ни трябва компресор правещ по-голямо налягане и съответно фреон 134. Най-студено е с екологичния 410.

не мога да прикача файла защото UPLOAD папката била пълна

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Дали амортизацията на инвертора при работа с пуск/стоп е по-голяма/по-малка/ отколкото при работа 24/7
    Това ми се струва че е доста спорен въпрос! На моя консумацията при пускане е 1А като след влизане в режим е около 3А и се развърта доста плавно! Значи направих си експеримент и го изръчках на режим Super Heating от "студено" състояние при външна температура около +10*, ами той си постигна максималните обороти на компресора едва след няколко минути!!! Аз лично го спирам през деня, щото не стоя в спалнята чак докато не си легна! Това разбира се зависи от външната температура и при температура под 0* може би няма да го спирам, но това ще зависи от експеримента който смятам да проведа по-нататък - засичам колко квтч ми гори при 24/7 и колко при 12/7 и тогава ще реша.

МОДЕРАТОРИТЕ, има някакъв технически проблем със сайта - все ми дава грешка като отварям страница или публикувам - "Грешка с базата данни"

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Значи за разхода ясно ще го засека. Обаче остава въпроса за "здравето" на самия климатик.
    Жоро май ме е изпреварил но все пак моят отговор е следния.
    Ако отсъствам няколко(5-6) часа бих го спрял.При температури от--3-4 и по ниски не

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

За мое щастие зимата в Бургас е мека и миналата година най-ниската температура при мен беше -7*! Тука чета за температури през изминалите дни -5*-7*докато в Бургас минимума беше около 0*! Като се има предвид че на повечето климатици минималната температура е -5*-7*, изникват два въпроса:
    1.Aбе при вас до колко пада температурата през Януари примерно???
    2.До какви градуси ползвате климите преди да минете на друго отопление???

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Тук в Разград е много усойно : температурите падат до -15 -20. Вчера например в 20:00 беше -9.

По принцип тук има много хора които твърдят че се утопляват с климатик и са доволни, други не. Тази зима ще ми се изясни - мисля да се топля с климатик.

10. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте Колеги,
    В момента термометъра показва -10 на вън, вали сняг и за първи път моят климатик се размрази.Тъкмо мислех да Ви питам дали е нормално да не го прави при такива температури и дали да не потърся сервиза.Докато се размразяваше/около 5 мин./ забелязах, че потече доста вода.Чудя се ако тя замръзне възможно ли е перката на вентилатора да се удари в леда и да се счупи?И друго-нормално ли е при минусови температури да няма изтичащ конденз от външното тяло?Когато беше около нулата и имаще мъгла течеше доста, но сега маркуча е сух.Климатика е Панасоник 12 инвертор.

11. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Това си е твой избор, но имай впредвид, че добър климатик ще ти изразходва около 300W/h, което прави около 0,50 лева за 8 часа и то без риска, който носи газта, а и без мъкненето - при нас доставката е до вратата на кооперацията - до 5я етаж мъкнеш сам
    Та - въпрос на избор...

@JoroM
    За секъндхенда - да, ама ако за 5-7 годишна МАРКОВА клима ми вземат 350-400лева /за 9ка-12ка/ и с поне 6мес гаранция. За по-нова - може и повече.
    Малко ми напомня цените на Голфовете - искат по над 3хил лв. за 3ка на 12-13 години...
    Средния немец кара 20-25хил км/година, а италианците имат сервизно обслужване като това у нас
    Ама пусто - марка! Пък и тук все още може да се кара без ауспух, с изтрити накладки и какво ли още не - ама това дали може да се нарече кола?
    Та така и с климите...
    В Пловдив няма фирма която да не дава от 2 до 3 одини гаранция на секънд хенда.Знам поне 5 фирми за секънд хенд и никоя не си прави илюзия да продаде машина без гаранция, нищо че е секънд хенд.
    На мой приятел ще му сменят климатика утре защото не топли добре.Машината е секънд хенд и не казвам че не топли, а просто човека е решил че не топли добре за парите дето е броил.И хората муя сменят.
    Така че без неточна информация за секънд хенда и гаранцията.
    По въпроса за хората от форума притежаващи секънд хенд-явно са малко защото няма какво да коментират и от какво да се оплакват.Просто имат машини които им вършат работа и коментарите и сравненията са излишни.
    А ако настояваш за 20% или 10% загуби в трафа да ти пратя един тороидален траф за 110 волта да му измериш загубите или да те поканя на гости и заедно да му измерим загубите
    При нас в Пловдив се монтират само тороидални трафове на климите секънд хендс.
    А да не говорим за моделите на които само им слагат едно малко 110 волта трафче на управлението на инвертора, а на силовата част се подават пълните 220 волта от мрежата и проблеми няма защото автоматиката на блока за управление следи какво става след инвертора и не се получават фалове-ти си техничар и лесно ще си обясниш какво искам да ти кажа.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

OK, може някой път като минавам през Пловдив да се отбия и да им измерим загубите заедно!

Преди да тръгна да си купувам Китайски клими проверих все пак и за втора употреба! Казаха ми че Пан Сервиз Бургас се занимавали с това и аз отидох при тях, само че се оказа че те ПРЕДИ били вкарали някаква бройка ама тя отдавна свършила, т.е. от доста време не се занимавали с това! И като ги питах - а как стои въпроса с гаранционното обслужване на монтираните клими оня взе да ми вдига раменете, така че им теглих една майна на втората употреба и отидох да си купя Мидеята! Въобще не съм ходил да търся други фирми за втора употреба! Аз ако ще чакам месеци за ремонт щото те не сменят с нови части а със стари и то когато имат тя е*ана че изтървана!
    Всичко е до късмет - машината, фирмата, дали ще имат подходящия чарк когато климатика се повреди! За мен това са прекалено много случайности а и аз нямам познати в тоя бизнес както ти!

13. Тук е от
    Aug 2005

Добре, а кажете ми колко е нормалната температура на въздушната струя на инверторна 9ка!? При мен стига 38-41 градуса, но май повече не съм го виждал. Това нормално ли е всъщност!? Тия дни минавам все покрай едни Осаки които ми опърлят главата от жега, а моя... Стаята ми е към 45 кубика и вече съм сигурен, че не е добре оразмерен климатика понеже има много загуби - това вече ми е ясно, но с тая температура не мога да стопля до 25 градуса да речем... Ето в момента съм го дал на 26 и се размразява на половин час заради влагата и мъглите... Като спре за размразяване за 10 мин. и няколко градуса "заминават" и после пак така... Май май няма и да мога да стопля повече от 23-24... *

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@damon,
    "Уплътни нещата"...

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от damon
    ... Ето в момента съм го дал на 26 и се размразява на половин час заради влагата и мъглите... Като спре за размразяване за 10 мин. и няколко градуса "заминават" и после пак така... Май май няма и да мога да стопля повече от 23-24... *
    Не забравяй и външната температура... До колкото си спомням за R22 мин. температура беше -12*- т.е ако вън е -7* машината ще затопли само с 5* (грубо казано....).

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Не забравяй и външната температура... До колкото си спомням за R22 мин. температура беше -12*- т.е ако вън е -7* машината ще затопли само с 5* (грубо казано....).
    Всички фреони си работят и на много ниски температури напимер -50, въпроса е дали компресора може да работи на съответстващото налагане.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от damon
    Добре, а кажете ми колко е нормалната температура на въздушната струя на инверторна 9ка!? При мен стига 38-41 градуса, но май повече не съм го виждал. Това нормално ли е всъщност!? Тия дни минавам все покрай едни Осаки които ми опърлят главата от жега, а моя... Стаята ми е към 45 кубика и вече съм сигурен, че не е добре оразмерен климатика понеже има много загуби - това вече ми е ясно, но с тая температура не мога да стопля до 25 градуса да речем... Ето в момента съм го дал на 26 и се размразява на половин час заради влагата и мъглите... Като спре за размразяване за 10 мин. и няколко градуса "заминават" и после пак така... Май май няма и да мога да стопля повече от 23-24... *
    Струва ми се че 9 ката е недостатъчна за тази кубатура. При мен е 40 куб и работи непрекъснато .Според мен имаш избор да прехвърлиш клим 9ка в по малка стая и да си вземеш по мощен клим .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе