Здравейте!Смятам че този форум е изключително полезен, поне за мен, защото нямах почти никаква представа от климатици* :Super:.Реших и аз да споделя малко впечатления, макар че е рано за изводи може би.След изчитането на абсолютно всички коментари по тази тема стигнах до извода,че ще си взема Midea MSS12HS-конвенционален 12000 BTU за стая около 15 квадрата. По простата причина,че парите са ми кът(особенно по празниците* Обикалях не малко магазини, но се оказа че този модел го няма никъде във Варна-може би доста хора четат този форум и се насочват веднага .Взех компромисно решение- в сряда ми монтираха климатик Midea MSG12HR-конвенционален. Монтажниците бяха от Техно-Клима гр.Варна, оттам го и купих. Гаранция 3 години и без профилактика всяка година, не знам доколко е правилно това, но при положение, че четох тук за суми за профилактика от по 50 лева на година попитах и за тази "опция", така че по думите на шефа им това било чисто изнудване на клиентите за едно почистване на филтрите долу горе.Общо взето добре си свършиха работата момчетата. За друго става въпрос, в офиса като говорих с шефа им той ми каза, че при монтажа се обезвъздушават с вакуум-помпа(което на практика не се случи) и че не е нужно да се слагат никакви тампони между външното тяло и стойките(аз го попитах),нямало вибрации.Специално за тампоните предполагам никоя фирма не слага, и не го обвинявам в нищо.Бях си направил изводи от коментарите мисля,че бяха на "toto1", че ако трябва ще подготвя такива, за да ги монтират и да не "бръмчи" външното тяло. Та доста вибрира същото след монтажа и явно ще трябва аз да си ги сложа. След двудневна работа на климатика и то вечер, защото през деня е топло-около 15 градуса, констатирах, че може би често се размразява - на 28 градуса и вентилатор на максимум след около 30 минути работа размразява 5 мин. При вентилатор на средно силно и пак 28 град. - на около час. Не съм зиморничав, това го правя за да "опозная" климатика. Вътрешното тяло леко припуква при режим на обезскрежаване, но за мен това не е проблем.Иначе доста бързо вдига температурата в стаята и ми е доста комфортно, като се има впредвид, че бях с маслен радиатор и духалка-сравнение не може да става по никакъв начин. Дано да икономисам някой лев от ток тази зима.
Между другото този модел някой знае ли дали е с т.нар. "двойна пита",тоест с по-добър топлообмен?И ме притеснява това, че в книжката на климатика е указано, че работи на отопление при външна темп. до -7 град. Да разбирам ли,че* при по-ниски температури си е на моя отговорност пускането? Или просто по-бързо ще се амортизира компресора при това положение? В инструкцията пише, че имало някакъв режим, който блокира компресора при опасни режими на работа-може да се наложи при по-ниски температури да пускам духалки и маслени радиатори пак* :coolsmiley:
П.С. Ако уважаемите господа модератори считат ,че правя реклама на Техно-клима да редактират поста ми както намерят за добре. Но ги уверявам, че просто споделям опит.