Страница 139 от 156 ПърваПърва ... 89129137138139140141149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Здравейте!Смятам че този форум е изключително полезен, поне за мен, защото нямах почти никаква представа от климатици* :Super:.Реших и аз да споделя малко впечатления, макар че е рано за изводи може би.След изчитането на абсолютно всички коментари по тази тема стигнах до извода,че ще си взема Midea MSS12HS-конвенционален 12000 BTU за стая около 15 квадрата. По простата причина,че парите са ми кът(особенно по празниците* Обикалях не малко магазини, но се оказа че този модел го няма никъде във Варна-може би доста хора четат този форум и се насочват веднага .Взех компромисно решение- в сряда ми монтираха климатик Midea MSG12HR-конвенционален. Монтажниците бяха от Техно-Клима гр.Варна, оттам го и купих. Гаранция 3 години и без профилактика всяка година, не знам доколко е правилно това, но при положение, че четох тук за суми за профилактика от по 50 лева на година попитах и за тази "опция", така че по думите на шефа им това било чисто изнудване на клиентите за едно почистване на филтрите долу горе.Общо взето добре си свършиха работата момчетата. За друго става въпрос, в офиса като говорих с шефа им той ми каза, че при монтажа се обезвъздушават с вакуум-помпа(което на практика не се случи) и че не е нужно да се слагат никакви тампони между външното тяло и стойките(аз го попитах),нямало вибрации.Специално за тампоните предполагам никоя фирма не слага, и не го обвинявам в нищо.Бях си направил изводи от коментарите мисля,че бяха на "toto1", че ако трябва ще подготвя такива, за да ги монтират и да не "бръмчи" външното тяло. Та доста вибрира същото след монтажа и явно ще трябва аз да си ги сложа. След двудневна работа на климатика и то вечер, защото през деня е топло-около 15 градуса, констатирах, че може би често се размразява - на 28 градуса и вентилатор на максимум след около 30 минути работа размразява 5 мин. При вентилатор на средно силно и пак 28 град. - на около час. Не съм зиморничав, това го правя за да "опозная" климатика. Вътрешното тяло леко припуква при режим на обезскрежаване, но за мен това не е проблем.Иначе доста бързо вдига температурата в стаята и ми е доста комфортно, като се има впредвид, че бях с маслен радиатор и духалка-сравнение не може да става по никакъв начин. Дано да икономисам някой лев от ток тази зима.
    Между другото този модел някой знае ли дали е с т.нар. "двойна пита",тоест с по-добър топлообмен?И ме притеснява това, че в книжката на климатика е указано, че работи на отопление при външна темп. до -7 град. Да разбирам ли,че* при по-ниски температури си е на моя отговорност пускането? Или просто по-бързо ще се амортизира компресора при това положение? В инструкцията пише, че имало някакъв режим, който блокира компресора при опасни режими на работа-може да се наложи при по-ниски температури да пускам духалки и маслени радиатори пак* :coolsmiley:
    П.С. Ако уважаемите господа модератори считат ,че правя реклама на Техно-клима да редактират поста ми както намерят за добре. Но ги уверявам, че просто споделям опит.

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Дали двоен топлобменник е по-добре? --След като си го купил вече не му мисли
    При температури по ниски от-7* ползвай духалката износването е много по интензивно
    За тампоните?-- Можеш да ги сложиш в никой случай няма да навредят.
    За икономиите?-- При температурите до сега онези които са ползвали климатици за отопление са икономисали със сигурност повече от който и да е друг метод за отопление.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от presoman
    ...
    След изчитането на абсолютно всички коментари по тази тема стигнах до извода,че ще си взема Midea MSS12HS-конвенционален 12000 BTU за стая около 15 квадрата
    ...
    Здравей presoman и добре дошъл!
    Ето какво мисля:

1/ Мидеа са китайски клими и е нормално да пропуква пластмасата, за съжаление
    2/ За 15 квадрата би трябвало да ти свърши работа и 9-ка, така че 12-ка още повече - моделите MSG са известни, че поне топлят. Би трябвало да работи и под -7* - имай впредвид, че амортизацията е по-голяма при по-ниски температури и май е по-добре нещо друго, ама то при вас такива температури са по-скоро рядкост
    3/ ТехноКлима си спестяват някои неща - вакуумпомпата, отделната изолация на тръбите - преживява се, особено ако изходящия ти поток е към 50* и повече. За гаранцията съм съгласен с излишнит средства, ама виж дали не е записана някъде все пак - би трябвало да включва освен почистване на филтрите, замерване на налягания и температури
    4/ Тампони по принцип не са нужни - обикновено вибрациите не са твърде много, но все пак не е Мицубиши - не пречи да сложиш, на първо провери дали е нивелиран добре. Говори и със сервиза - все пак нов е!

Предполагам, че ще усетиш разлика в сметките /около 2 пъти/, но ако поддържаш същия режим на отопление като преди.
    Хубави мигове с новата придобивка!

5. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте,
    Форумът е чудесен. Искам да Ви споделя нещо от опит. Може на някого да му е от полза.
    Имам HITACHI DC invertor от 4-5 години. Въпросът е за миризмата. Имаше филтри с активен въглен, които изкараха около 5 месеца и взеха да миришат ужасно, след което ги махнахме. След около 2 години активна експлоатация, зима и лято, обаче взе да мирише пак, и освен това леко тракаше вътрешното тяло. Чудихме се от какво и взехме та извикахме техник. Оказва се, че през лятото, не разбирам от техника, но вътре има нещо, което се върти, та по него се натрупва мухъл, създава дисбаланс и от това е тракането и миризмата. Човекът го почисти за 15 лв. и от тогава всяка есен го правим това чистене. Вече няма неприятна миризма. А иначе филтрите са доста скъпички, пък и за повечето модели май ги доставят само по поръчка.

6. Тук е от
    Dec 2005

Благодаря на badr и echo за отговорите. Искам да допълня към коментара на echo за техноклимци, че сложиха отделна изолация на всяка тръба, лично през цялото време наблюдавах работата на тримата монтажници, както и че със нивелир провериха външното и вътрешното тяло*
    А относно отговора - badr "Дали* двоен топлобменник е по-добре? --След като си го купил вече не му мисли", питам всеки който може да ми каже този модел на Midea дали е с двоен топлообменник(пита или каквото там е), защото мисля и в хола да си сложа климатик за отопление най-вече и да знам да правя ли компромиси. Благодаря за "Хубави мигове с новата придобивка!", ще поживеем-ще видим, както се казва доколко е сполучлива!
    Относно поста на sisto "Човекът го почисти за 15 лв. и от тогава всяка есен го правим това чистене. Вече няма неприятна миризма." - може ли да споделиш с какво и как става почистването на външното тяло, за да няма тази миризма, на мен ми е доста рано, но все ще дойде и този ден сигурно. Дали зависи и къде се намира климатикът - на проветриво място или на завет за образуването на мухъл или каквото там е?

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравейте, ползвам конвенционален климатик Haier за отопление, но понеже пре деня няма никой у дома го включваме само вечер, като се приберем. Реално климатика го ползваме около 6 часа на ден. Въпроса ми е дали е по-добре да не го спирам , а да го оставям включен и само да намалям температурата на 16 градуса, като не сме у дома? Благодаря !
    Скоро направих експеримент колко ток харчат Китайските ми *климатици 12-ци за отопление на стаи 40кубика(Kelon AS-12VR4) и 45кубика(Midea MSS-12HR) - добра дървена дограма, тухли четворки, без доп изолация! И на двата съм сложил електромери които са сверени че отчитат еднакво! Засичането е проведено едновременно и при двата! При външна +10* и ПОДДЪРЖАНА 22*

*за 14 часа работа:

* Midea MSS-12HR (Конвенц.)-5квтч

* Kelon AS-12VR4 (Инвертор)- 4квтч

Реално обаче инвертора, понеже е в спалня работи само по 6 часа вечерта, като поддържа 22*! За тези 6 часа изгаря около 2,5квтч ток, като на другата вечер преди да го пусна температурата в стаята е около 18*(При външна около +10*)!
    За експеримент го оставих да работи нон-стоп 24 часа като поддържаше 22* и за този период изгори 7 квтч!!! Всеки може да си направи изводите при това положение струва ли си климите да работят непрекъснато!!!
    * До момента тази зима температурите в Бургас са най-често около +10*(като най-ниската измерена температура беше +0,5*), така че според мен е абсолютно безсмислено да ги оставям включени нон-стоп!
    * Естествено че това не важи за други региони на страната където по същото време температурите са минусови и при големи топлозагуби, абе много са факторите, но всеки сам си преценя!!!

@presoman,
    единствения конвенционален модел на MIDEA с ДВОЙНА ПИТА от това което се продава в Бг е Midea MSS-12HR!!!

Ако толкова много държиш на двойната пита, в Техномаркет има ELITE AS-12ER3/11 или NEO ACS-HL12FA2, които са еднакви(поне външните тела са еднакви) и са производство на Келон като са с ЦЯЛА двойна пита и много фреон, като са и най-евтината 12-ца с двойна пита! Цената им е 380-400лв като Елита е с 3год гаранция, а Нео-то с две! Нямам отзиви как се държат, но ми изглеждат корави машини, направи ми лошо впечатление грозната кутия на външното тяло, ама все пак климатика не е правен за украса!

*
    *

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@JoroM

За да е точно сравнението, трябва помещенията ти да са с абсолютно еднакви параметри - не само кубатура и вид на дограма ами още поне 15 показателя - различията в помещенията водят до грешка в крайния резултат. Това от една страна, от друга - в случая може и да излиза по-икономично в краткосрочен план и при отчитане само на разходите за ток. Но друго си е, като се прибереш от работа в къщи е да е 16*, да пуснеш климатика и докато си съблечеш връхната дреха, стаята да е с комфортна температура, друго е да го надуеш и да стоиш с палто докато стопли.

По отношение на работата нон-стоп - става въпрос нон-стоп да се поддържа 22*, а да се поддържа минимума от 16* когато помещенията не се обитават и 22* или колкото там е комфортно когато са обитаеми.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

@ TazmaniaK,
    аз не се опитвам да превърна дома си в лаборатория за тестване на климатици, но считам че резултатите които имам, могат да дадат достатъчна добра представа кое колко и кога харчи, а за по-подробни изследвания - някоя лаборатория!
    * *Откакто започна отоплителния сезон, температурата в двете стаи в които са климите не са били по-ниски от 17*, така че не се налага да ги държа включени дори и на минимум! Сигурен съм че не съм единствения при който е такова положението! Естествено че когато падне външната температура под нулата и/или в стаите е под 15* тогава ВЕЧЕ ще ги оставям на минимума когато не ползвам стаята!

* *Има и една малка подробност: моите клими са преоразмерени и отопляват 40-45кубика вместо например 75кубика(30квадрата х 2,5м) колкото е обслужваемата кубатура на 12-ца! И затова такива като мен могат да си позволят ЛУКСА да си изключват климите когато температурите позволяват това, а когато им трябват ги пускат и климатиците затоплят два пъти по-бързо малкото помещение! По-добрият вариант е да стигне и да остане, отколкото да не стигне и затова се подсигурих с 12-ци!
    * *От опитни хора в бранша съм чувал че ако кубатурата е около или малко над 45кубика ПРЕПОРЪЧВАТ 12-ца (говоря за конвенционални)! И в някои случаи (като да си спираш климатика когато искаш, или при по-сериозни студове)12-цата е по-практичния избор!

11. Тук е от
    Jan 2001

JoroM теста който си напрваил е много добър Браво :Super: ! Но все пак наистина има значение какви са помещенията , но в случая важното е всеки за себеси в домашните му условия какво му е дереджето!

12. Тук е от
    Jan 2001

Между другото понеже бях пуснал тема за "Клима или Парно - кое да избера?" понеже аз съм един абонат на фирма Techem и си купих климатици за да се отърва от техните космически сметки за парно се убедих ,че поне за сега е по добре с климатици! Сметката за ток за Ноември ми е 85 лева като 18-ката бачка всеки ден от сутрин до вечер , само през ноща се изключва , а двете 10-ки по спалните се пускат за по два три часа - едния малко повече!
    Като се има на предвид ,че стандартно плащах около 35 лева на месец като нямах климатици сега с климатиците реално са изхарчили 50 лева и си е доста по топло и си струва опредено от 200 лева за парно у нас толкова е цента с 40% увличение за тази година в Пловдив!

13. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте искам да попитам какви недостатъци имат клим NEO.
    Мисля че цените им са много приемливи 200 400 лв.
    Защо човек да плаща повече когато тази техника непрекъснато се мени и цените падат.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от lotaria
    Здравейте искам да попитам какви недостатъци имат клим NEO.
    Мисля че цените им са много приемливи* 200 400 лв.
    Защо човек да плаща повече когато тази техника непрекъснато се мени и цените падат.
    1/Непостоянно качество - имат и сравнително добри, и ужасни попадения - това важи за всички `български` марки!
    2/Лош сервиз - това е мое и на приятели мнение, но съм чувал, че има и доволни хора от сервизите на Техномаркета - за евтини `китайки` сервиза е най-важното!

16. Тук е от
    Feb 2005

Това за непостоянното качество го видях преди 2 седмици-в един голям офис бяха монтирани 7 климатика НЕО- и седемте бяха насроени на еднакви градуси, но 2 от тях бяха се превърнали в ледени блокчета. И седемте са купени от едно място, монтирани от едни и същи хора...

17. Тук е от
    Jan 2005

давайте акъл (това поне българина го може.

има неинверторен климатик Panаsonic PW9DKE, тоест стандартен сплит китайка, до тук добре, но имам един проблем монтирал съм го в таванско помещение 300м2 там е топло и няма никаква влажност, но тъпото бръмчало пак се пуска на размразяване. Гаранция че горе температурата не е падала по 7 градуса и изобщо не е замръзвал, но изглежда че бръмчалото има някаква неадекватна програма, която го кара на определно работно време да се размразява. Как да го излъжа?????????? :Super:
    Имам един допълнителен кабел с две жила между двете тела, предполагам че е за размразяването но не смея да го изключа та да не прееее..... нещо (е не смея за сега )
    та да се върна на първите си думи, ако някой има опит с такова нещо да казва
    аиде чакам

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    давайте акъл (това поне българина го може.
    ...
    Виж темата за размразяването!
    Май нямаш шанс да промениш нещата... Пък и за влажността не си прав - не, че ако е програмно заложено има значение...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе