Страница 140 от 156 ПърваПърва ... 90130138139140141142150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,086 до 2,100 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Здравейте. Имам няколко въпроса на които се надявам да получа отговори тук в този форум.
    Имам климатик Панасоник (CS-PE9CKE) китайски инвертор. За сега съм много доволен от него но искам да разбера дали трябва да има допълнителен кабел м/у външното и вътрешното тела? И нормално ли е до сега да се е размразявал само веднъж?
    Климатика работи постоянно на 19* а вечер за 30/40 мин. го пускаме на 28* да затопли за къпането на бебока.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от DARK LORD
    Здравейте. Имам няколко въпроса на които се надявам да получа отговори тук в този форум.
    Имам климатик Панасоник (CS-PE9CKE) ...
    Остави климатика на мира - щом не се размразява - още по-добре! Нали няма лед по него... То зависи и от атмосферните условия.

За кабелчето - може и да бъркам, но има едно - да не би да е скрито в снопа с тръбите и дренажа?

19* ми се виждат малко за бебе... То все пак важното е термометъра колко показва

4. Тук е от
    Dec 2005

Има ли някой инструкция към климатик Sanyo SAP-FK22P? ще ви съм много признателна, има само на японски

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Опасявам се, че май е само за Япония този модел /и на мен японския не ми е много добър/!

Опитай и ти с

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Имам климатик Панасоник (CS-PE9CKE) китайски инвертор. За сега съм много доволен от него но искам да разбера дали трябва да има допълнителен кабел м/у външното и вътрешното тела? И нормално ли е до сега да се е размразявал само веднъж?
    Климатика работи постоянно на 19* а вечер за 30/40 мин. го пускаме на 28* да затопли за къпането на бебока.
    Инверторите нямат такъв кабел защото основната електроника е във външното тяло.

Инверторния климатик работи на по-малка мощност от неинверторния като за сметка на това работи постоянно а не да спира и тръгва като неинверторния. Та поради тази по-малка мощност, външното тяло не прави много ниски температури и съответно не се заледява.

Ако държиш да го видиш как размразява - трябва да го набримчиш на 30 градуса за по-продължително време. Рано или късно ще се заледи и ще мине в режим на размразяване. Обаче това не ти го препоръчва защото ако го претовариш току-виж нещо се скапе. ( какво ще ти прави детето тогава )

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Ако държиш да го видиш как размразява - трябва да го набримчиш на 30 градуса за по-продължително време. Рано или късно ще се заледи и ще мине в режим на размразяване. Обаче това не ти го препоръчва защото ако го претовариш току-виж нещо се скапе.
    Отвреме навреме гледам се споменава че инвертора НЕ може да работи дълго на пълна мощност, щото ще се скапе! А някой случайно да знае колко време максимално може да работи на пълна мощност, без да има риск от повреда???
    Питам, щото моя го набримчвам на "SUPER" поне по 1 час на вечер(НЕ от студено състояние разбира се), а по тоя въпрос няма нищо писано!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Инверторите нямат такъв кабел защото основната електроника е във външното тяло.

А как се управлява вътрешното тяло? Всички климатици имат кабел между двете тела!!!

10. Тук е от
    Dec 2005

За кабелчето - може и да бъркам, но има едно - да не би да е скрито в снопа с тръбите и дренажа?
    Кабел нямя! Има само един и той е за захранването(220)!
    А иначе на 19* температурата е 23.3 а на 18* e 22.7(това за бебе е добре ) и не мърда! Но все оште не мога да разбера трябва ли да има или не?

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Кабел нямя! Има само един и той е за захранването(220)!
    А иначе на 19* температурата е 23.3 а на 18* e 22.7(това* за бебе е добре ) и не мърда! Но все оште не мога да разбера трябва ли да има или не?
    Ти за датчика ли се притесняваш- дали не са го "икономисали" при монтажа?... Няма такава опасност.

12. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Ти за датчика ли се притесняваш- дали не са го "икономисали" при монтажа?... Няма такава опасност.
    Чудя се трябва ли да има кабел м/у двете тела
    А иначе за размразяването попитах зещото като чета във форума как се размразяват разните му клими а моя не и се притесних а има и цяла тема по този въпрос.

13. Тук е от
    Nov 2005

1. Връзка между външното и вътрешното тяло има при всички случаи, обикновено се поставя заедно със смукателната и нагнетателна тръба, затова сигурмо не го виждаш. Ако го потърсиш, ще го намериш

2. Относно размразяването- то зависи главно от отн. влажност на въздуха. Ако въздухът е сух, може и при -10 да не се размразява. Виж, ако има мъгла и температурата е около 0 градуса, тогава ще го усетиш с пълна сила.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Имам климатик Панасоник (CS-PE9CKE) китайски инвертор. За сега съм много доволен от него но искам да разбера дали трябва да има допълнителен кабел м/у външното и вътрешното тела?
    Връзката межу двете тела при PE9CKE се осъществява с четири жилен кабел.

Номер 1и2 захранване на външното тяло

Номер 3 обмяна на информация

Номер 4 заземяване

Във външното тяло са разположени 3 датчика,два от които се "грижат" размразяването.

16. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Tecno
    Връзката межу двете тела при PE9CKE се осъществява с четири жилен кабел.

Номер 1и2 захранване на външното тяло

Номер 3 обмяна на информация

Номер 4 заземяване

Във външното тяло са разположени 3 датчика,два от които се "грижат" размразяването.
    Благодаря ти Tecno.

17. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте, преди време ми изпадна един неработещ климатик >

това е външното тяло на климатика,

интересува ме как да проверя компресора и големия кондензатор дали са изправни.
    климатика е 12xBTU

почти съм сигурен че е компресора, така че ако някой може да препоръча откъде да взема нов и горе-долу колко струва смяната на компресора в сервиз - давайте предложения.
    аз съм от гр.София

18. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от vladont
    Здравейте, преди време ми изпадна един неработещ климатик*....
    интересува ме как да проверя компресора и големия кондензатор дали са изправни.климатика е 12xBTU
    Откъде ти изпадат такива работи 'ве?
    И все пак к'ва марка и модел е т'ва чудо?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе