Страница 120 от 156 ПърваПърва ... 70110118119120121122130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Заради марката.Нали знаеш, че Хаер е мерцедеса на китайките. И заради безшумния режим на работа-както на външното, така и на вътрешното тяло. Мидеата много чатка и пука :fly:бе батко, много...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Относно Инверторите .Да сте чували за Ш И М (ширчинно импулсна модулация) за управление на двигатели? :coolsmiley:
    Относно Инверторите Зависи от какъв тип е* има АС* има и DC Първо информация после въпрос? Така и никой не ми отговори за ШИМ* управленията . Само общи лафове* каква кутия* какви пластмаси какво върти . Дайте по задълбочено де?
    Aко вече си намерил за инфо за този Ш И М , моля сподели я и също дали има някаква разлика между PWM http://www.toshiba-aircon.in.th/inverter.html http://www.aar.co.nz/best_sys.html при Toshiba
    и V-PAMhttp://www.bulclima.com/display.php?template=2&cat_ID=1
    * http://www.bulclima.com/display.php?...1&company_ID=1/там е каталога/при General

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@freelander
    Това, което знам е:
    PWM /Pulse Width Modulation/ е технологията, която помага плавно да се регулират оборотите и температурата - аз го оприличавам на димер...
    PAM /Pulse Amplitude Modulation/ е технологията, която позволява да се изстиска максималната мощност от компресора в началото след пуска - свързана е май с пиковете на синусоидата, като идеята е, че тогава компресора работи над номиналната си мощност - примерно на 130%
    Как сатав векторно не знам!
    И двата метода представляват дигитализиране /в смисъл на има-нема/ на електрическия синал...
    Компресорите, при които са реализирани и двете се водят DC Hybrid-и

Сега очаквам корекциите

5. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @freelander
    Това, което знам е:
    PWM /Pulse Width Modulation/ е технологията, която помага плавно да се регулират оборотите и температурата* - аз го оприличавам на димер...
    V-PAM е нещо подобно ама не можах да го схвана съвсем...
    Цитат Първоначално публикувано от Sany 71
    Заради марката.Нали знаеш, че Хаер е мерцедеса на китайките. И заради безшумния режим на работа-както на външното, така и на вътрешното тяло. Мидеата много чатка и пука :fly:бе батко, много...
    мерцедеса на китайките е Hisense

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Aко вече си намерил за инфо за този Ш И М , моля сподели я и също дали има някаква разлика между PWM http://www.toshiba-aircon.in.th/inverter.htm http://www.aar.co.nz/best_sys.html при Toshiba
    и V-PAMhttp://www.bulclima.com/display.php?template=2&cat_ID=1
    * http://www.bulclima.com/display.php?...mpany_ID=1/url/там е каталога/при General
    Наи после човек на място. Точно за това писах PWA е широчинната а PAM e амплитудната . Благодаря ви много ,на диаграмите ясно става как точно протичат процесите .

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Понеже виждам че има хора които не знаят какво значи сравнение между един клас климатици от различни марки,си направих труда да ги подредя по класове като съм взел цените от най-евтините магазини: Техномаркет, Технополис и по изключение - Про клима защото в нета открих само при тях инверторни Мидеи (просто свършват много бързо и вносителя не може да насмогне с вноса!)

Конвенционални-нисък клас
    MIDEA MSG-09HR* цена с ДДС: 339.00 лв.* *
    MIDEA MSG-12HR* цена с ДДС: 419.00 лв.
    Конвенционални-среден клас
    MIDEA MSF-12HR* цена с ДДС: 429.00 лв.
    MIDEA MSF1-09HR* цена с ДДС: 349.00 лв.* *
    MIDEA MSF1-12HR* цена с ДДС: 439.00 лв.
    Конвенционални-висок клас* *
    MIDEA MSS-09HR* цена с ДДС: 399.00 лв.
    MIDEA MSS-12HR* цена с ДДС: 509.00 лв.

HAIER HSU-09H03/Z1* *цена с ДДС: 429лв.
    HAIER HSU-12H03/Z1* *цена с ДДС: 499лв.

HAIER HSU-09R03/H* * цена с ДДС: 469лв.
    HAIER HSU-12R03/H* * цена с ДДС: 549лв.

* * * * * * * *ИНВЕРТОРНИ

Инверторни-нисък клас
    Midea MSG-09HRI(AC Inverter) цена с ДДС: 829.00 лв.(с включен монтаж-Про клима)
    Midea MSG-12HRI(AC Inverter) цена с ДДС: 929.00 лв.(с включен монтаж-Про клима)

HAIER HSU-09H03/(BP)1* *цена с ДДС: 799лв
    HAIER HSU-12H03/(BP)1* *цена с ДДС: 899лв

HAIER HSU-12HM03(B)* * *цена с ДДС: 999лв
    HAIER HSU-09H03/R2(DB)* цена с ДДС: 999лв
    HAIER HSU-12H03/R2(DB)* цена с ДДС: 1099лв

HAIER HSU-09HV03/R2SDB* цена с ДДС: 1599лв
    HAIER HSU-12HV03/R2SDB* цена с ДДС: 1699лв

И сега малко коментар по цените - за какви 200лева се говори? Максималната разлика е от 40 до 70лв за един клас машини! Последните няколко инверторни Хаера имат аналогични модели при Мидея, НО те не се внасят в БГ,както и новия конвенционален клас на Мидея - серията Елит която първа в света предлага закупуването на климатик без екстри но с възможност за UPGRADE със абсолютно всички възможни екстри след закупуването и инсталирането на съответната екстра!!! Но така е решил вносителя - да вкарва само евтините модели в БГ а да покрива по-скъпия сектор с LG например! А явно политиката на вносителя на Хаер е друга ама се пита в задачата кой ще си вземе Хаер за 1600-1700лв като за тея пари може да си вземе класна машина а не китайска марка щото едва ли някой фен на Хаер си прави илюзии че може да сравнява Хаера с Mitsubishi, Panasonic, Hitachi и др???
    А относно Hisense......ами гледам им каталога ама навсякъде пише АС Инвертори! Нямат нито един модел DC Инвертор! А и аз знам че са много добри на АС инвертори, може би дори са най-добрите от Китайските марки на АС, ама на АС а то има и DC и DDC сред произвежданите от горепосочените две марки!

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Наи после човек на място. Точно за това писах PWA е широчинната а PAM e амплитудната . Благодаря ви много ,на диаграмите ясно става как точно протичат процесите .
    Бе то че не ти е станало ясно е ясно.Бях решил да не поствам информация за схемни решения ама днес остарявам та се размекнах.Прочети внимателно линка http://toplofikacia.hit.bg/speedcontrol.htm
    И внимавай когато се изказваш за старите хл.техници може пък да знаят туй онуй

10. Тук е от
    Nov 2005

За всеки, който мисли че Hisense е малка китайска компания, нека прочете това http://english.mofcom.gov.cn/aarticl...400082339.html.

"Hisense, a Chinese manufacturer of consumer electronic goods, won a lawsuit over Bosch and Siemens, which illegally registered the Chinese company's brand in Germany. "

Не те крадат, а от тях крадат Бош и Сименс! :knuppel2:

11. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Тази вечер бях на гости на приятел с Midea. Не знам какъв е моделът, но мога да ви кажа, че няма нищо общо с Haier
    .....
    Преди няколко дни си купих МИдеа MSG 12HR ,не мога да разбера кога работи и кога не трябва да оставя вентилатора на макс за да разбера че работи и то при никакъв друг шум в стаята ,иначе при включено PC или телевизор не се усеща освен това много топли ,наистина много

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Преди няколко дни си купих МИдеа MSG 12HR ,не мога да разбера кога работи и кога не трябва да оставя вентилатора на макс за да разбера че работи и то при никакъв друг шум в стаята ,иначе при включено PC или телевизор не се усеща освен това много топли ,наистина много
    @ nasko711206, Честито,
    смятам че си направил практичен избор! И при мен е така: ПЦ-то ми вдига много повече шум от духалката на климатика когато е на минимум(аз така го ползвам)!

Вчера експериментирах с "тампони" на вътрешното тяло и трябва да ви кажа че има значително подобрение като пукането почти изчезна! В ролята на "тампони" използвах гумен уплътнител "Гомапласт" за изолация на прозорци! Облепих трите "куки" на които се закача вътрешното тяло като сложих уплътнител и на горната страна на монтажната пластина(към тавана) на който ляга тялото! Има и една подробност - ако планката ви е монтирана накриво или куките са изкривени(като при мен) опитайте да оправите нещата и тогава слагайте уплътнителя като трябва да експериментирате и да намерите положението в което тялото най-малко пука! На мен ми отне около час! Успех!!!

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравейте,

Трябва ми не-инверторен климатик 12-ка който да има безшумно външно тяло (за вътрешното няма проблем - ще му откача вентилатора).

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Вземи си някое старо Мицубиши - Pancho може и да помогне

16. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    @ nasko711206, Честито,
    смятам че си направил практичен избор! И при мен е така: ПЦ-то ми вдига много повече шум от духалката на климатика когато е на минимум(аз така го ползвам)!

Вчера експериментирах с "тампони" на вътрешното тяло и трябва да ви кажа че има значително подобрение като пукането почти изчезна! В ролята на "тампони" използвах гумен уплътнител "Гомапласт" за изолация на прозорци! Облепих трите "куки" на които се закача вътрешното тяло като сложих уплътнител и на горната страна на монтажната пластина(към тавана) на който ляга тялото! Има и една подробност - ако планката ви е монтирана накриво или куките са изкривени(като при мен) опитайте да оправите нещата и тогава слагайте уплътнителя като трябва да експериментирате и да намерите положението в което тялото най-малко пука! На мен ми отне около час! Успех!!!
    Здравей ЖороМ. Може ли малко по-подробно за експеримента ти с облепването с уплътнител "Гомапласт". Аз съм с Мидеа име разбираш защо имам пристрастия към темата с шума.

17. Тук е от
    Sep 2005

Hi
    Имам Panasoniс 9-ka Inverter
    Някой може ли да ми каже на какъв режим е хубаво да работи вентилатора/вътрешното тяло/
    сега ми е на Auto Fan.Tака ли да остане или е по-добре да е на някоя степен/1,2,3.../???
    Имам в предвид дали това оказва влияние на консумацията?

18. Тук е от
    Jun 2005

http://www.excel-sa.gr/English/Product/ACInverter.htmя сравнете СОР-а на АС и ДС инверторите.
    Май резултата е в полза на ДС-тата.
    Някой има ли инфо за едни климатици дето гледам взеха да се появяват по фасадите на зградите-"Центро Клима" им е името.
    А също така и за марката SOGO

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе