Страница 80 от 156 ПърваПърва ... 3070787980818290130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Вярно, че Haier липсват в "оня" списък. Тогава разликата с Генерала става 300 лв., ако се ползва кредита.

Друго: Въпросният Генерал продава ли го друг освен Булклима? Що за фирма е това? В смисъл дали правят кочина при монтажа и после нещо като се счупи какво става, т.е. колко време човек стои на студено или жега и колко нерви и пари му струва.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2005

Да, доста грешки има около този Генерал (http://www.bulclima.com/display.php?...20-%20Inverter): 6.7kW, a ne 8.4kW; EER 3.9, а не 4.39.

Между другото, какво би трябвало да означава 4.80 (0.9~6.7)kW, кое да гледам в края на краищата? Питам заради Самсунга с 3.9 kW, които просто не стигат за моите 26 градуса, замръзването отделно.

4. Тук е от
    Jun 2005

Хора, наскоро се снабдих с инвертор - Фуджи 12, обаче днес по едно време почна да пука и да духа студено. На сичкото отгоре суинга спря да бачка за малко. Може да е от влагата навън де, то бая мъгла се заформи. Може и да не е обаче. После се нормализира положението и сега не пука в момента, ма де да знам. Тва нещо нормално ли е или да ги викам ония шушляци да го фиксират нещо

5. Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от gruio
    Да, доста грешки има около този Генерал (http://www.bulclima.com/display.php?...20-%20Inverter): 6.7kW, a ne 8.4kW; EER 3.9, а не 4.39.

Между другото, какво би трябвало да означава 4.80 (0.9~6.7)kW, кое да гледам в края на краищата? Питам заради Самсунга с 3.9 kW, които просто не стигат за моите 26 градуса, замръзването отделно.
    4.80 е номиналната отдавана мощност. 0.9 е минималната, а 6.7 е максималната! Последната се постига само при макс. обороти на вътрешния вентилатор. При нея оборотите на компресора достигат до 7000 об/мин. При достигане на зададената температура, оборотите на компресора падат и се поддържа плавно желания режим. То това е номера на инверторните климатици. Същите данни ги има и за консумацията на енергия. не сравнявай твоя Самсунег, защото той не е инверторен, компресора му работи на строго фиксирани обороти- 3000 и затова отдаваната и консумирана мощност са също фиксирани и постоянни.
    Цитат Първоначално публикувано от Scavenger
    Хора, наскоро се снабдих с инвертор - Фуджи 12, обаче днес по едно време почна да пука и да духа студено. На сичкото отгоре суинга спря да бачка за малко. Може да е от влагата навън де, то бая мъгла се заформи. Може и да не е обаче. После се нормализира положението и сега не пука в момента, ма де да знам. Тва нещо нормално ли е или да ги викам ония шушляци да го фиксират нещо
    Така прави, когато обръща цикъла за така нареченото размръзяване. Всичко е нормално. Вътрешото тяло от топло, започва да се изстудява интензивно, затова пука. но не дрябва да духа студено, просто вътрешния вентилатор трябва да спре да духа. Леко лъхане- да, но не и да духа!

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Scavenger
    Ако си с Fuji Electric RS-12LB - той е същия като Fujitsu General - ASH-12LB
    Добро изпълнение пор принцип - това с пукането не е нормално...
    Има го момента, че ако е на AUTO и е превишил зададената температура - може да е почнал да охлажда - пукането да е от пластвасите и смяната режима. Може да се е и размразявал - тогава пак обръща посоката и спира да духа за да не те простуди...
    Ако не е нещо такова - викай поддръжката!

@gruio
    4,8 е номиналната мощност - измерва си при определи условия - както и COP-a. 6,7 е максимална - обикновено при стартиране и до достигане на зададена температура - поддържа се за кратък период от време и компресора работи на високи обороти - над 100%, както го пишат

По темата за COP си изписа доста - прочети назад!

Не забравяй, че при кредита ти връщат 20%, но ти взимат около 11% лихви и такси и поне 5-6 ако го върнеш веднага...

7. Тук е от
    Jun 2005

Ами да, с такъв съм - Fuji Electric RS-12LB. И беше на Ауто. Ма не мога да кажа дали е превишил температурата, той не си ли я следи там нещо, как така ще я превишава, пък после ще се сеща, че се е объркал. Да се е размразявал не вярвам - навън все пак е не е толкоз студено още.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2005

Предложиха ми от Техномаркет Panasonic CS-XE12DKE / CU-XE12DKE (Малайзия) в замяна на CS-PE12DKE / CU-PE12DKE (Китай), които имръзналите тълпи взели, че ги изкупили. Като гледам е като Fujitsu General ASH 12 LB (Китай предполагам) + вкарване на въздух отвън и обогатяване с кислород, което при Генерала липсва. COP 3.81 срещу 3.9, 100 лв. по-малко за монтаж, но и 2 години гаранция срещу 3. А да - няма го май и ябълковия филтър... Мнения за Панасоника? Гледам, че по принцип са хвалени. Между другото се оказа, че кредитите важат и за тях...

10. Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Scavenger
    Ами да, с такъв съм - Fuji Electric RS-12LB. И беше на Ауто. Ма не мога да кажа дали е превишил температурата, той не си ли я следи там нещо, как така ще я превишава, пък после ще се сеща, че се е объркал. Да се е размразявал не вярвам - навън все пак е не е толкоз студено още.
    За режима AUTO на MASTER CONTROLA ако говорим, при достигане на зададената температура никога не обръща цикъла, а просто спира. За да обърне цикъла трябва нарочно да намалиш зададената температура на стойности, които са доста по-ниски от стайната. Но дори и тогава това обръщане става много бавно и неусетно. Пукане повтарям има само когато се "размръзява" и това става точно във влажно, мъгливо време. Не е необходимо да са минусови външните температури. Имам и в службата и у нас такива климатици. Чува се леко , ама чак да пука?! Де да знам, или е до ухо, или до натегнато вътрешно тяло върху стойката му от бандажираните под него тръби, или ненапълно закопчано навсякъде тяло, пак към самата стойка!

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Не обръща, освен ако няма допълнителен източник на топлина - например слънчево греене - не е смешно...
    Наистина не го обръща на момента а след 3-4 минути - предполагам Генералите не правят изключение...

По-вероятно е да е размразяване - за това си прав!

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

gruio вземай Панасоничето от Малайзия и нема да имаш проблем. Туй добиче го карам 2 годинки-огън ти казвам.

13. Тук е от
    Oct 2005

Предлагат ми "Haier" HSU-18H03(B))- инвертор,казват,че били много яки машини.Това обаче което чета по етикетите ми се вижда, че има доста голяма консумация.Ако някой може да ми каже нещо.......

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005

Здравейте. Дистрибутора на Бул Клима ми предлага general ASH 12 UB конвекционален клас А.
    Нямало нужда да плащам за инвентор general
    Ще го използвам за добре изолирана стая за отопление 20 квадрата ?

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от perri
    Предлагат ми "Haier" HSU-18H03(B))- инвертор,казват,че били много яки машини.Това обаче което чета по етикетите ми се вижда, че има доста голяма консумация.Ако някой може да ми каже нещо.......
    Цитат Първоначално публикувано от de4ev72
    Здравейте. Дистрибутора на Бул Клима ми предлага general ASH 12 UB конвекционален клас А.
    Ще го използвам за добре изолирана стая за отопление 20 квадрата ?
    Човек си плаща за има нещо допълнително : в единия случай за по-голямата мощност, в другия случай за по-плавното регулиране на температурата.

17. Тук е от
    Oct 2005

ei niakoi polzval li e OSAKA CH-12SL,dali e dobar?Zaslujava li si parite 620lv.

18. Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от de4ev72
    Ще го използвам за добре изолирана стая за отопление* 20 квадрата ?
    А каза ли ти ,че разликата в цената на инверторния и неинверторния е само 150 лв. И попита ли го какво означава в цифри клас А за единия и за другия. Аз ще ти отговоря, защото рекламната им книжка е пред мен:
    - почти еднакъв СОР, но реално различна икономия на ел.енергия
    - отдавана номинална, а тя е и максимална мощност на топло при UB- 4.0kW;
    - отдавана номинална мощност при LA- 4.8kW; максимална- 6.6kW или 22.500 BTU/h????
    - и най-важното, което го няма нито един конвенционален- при достигане на зададената температура консумацията на LA е само 0.25kW?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе