Страница 105 от 156 ПърваПърва ... 5595103104105106107115155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,561 до 1,575 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Хайде да прекратим спора, че вече се изтърка.* Примери много - в офиса имаме едни луминсцентни лампи в пластмасови кутии.* Като свтнем лампата и като почне да загрява дросела за известно време тялото пука.* Като угасим лампата и почне да изтива - пак пука.* А там няма медни тръби, нито на заварка, нито на холендър* .* Алуминия и чугуна също са с добри характеристики на топлопредаване, но радиаторите не пукат, въпреки, че има холендри....

И в този дух, можем да си даваме десетки и стотици примери, ама според мен вече стана излишно.
    Итересно пък при мен не пукат лум лампи въпреки че са на ИСКРА *Пловдив. Колкото до радиаторите *тези на парното същто издават звук но по глух а тези на Смядово най плющят щото са от Алуминий.Според мен също е излишо.
    Най добре е хората да си кажат. Дано им помогнем в незгодите

2.  

3. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Styx
    С моя един глас стават 2 ЗА , че трябва да пишем до Комисията за защита на потребителите.
    Да видим колко ще се съберем, че няма да обърнат внимание на един човек, то не се знае дали и на 200000 ще обърнат, но трябва да пробваме.
    Има ли още желаещи...
    Здравейте!Аз също съм ЗА!Но трябва не просто да пишем, а да заринем с писма и жалби Комисията, като посочим конкретните фирми и техните нарушения.Доколкото знам Комисията по защита на потребителите има право да налага и санкции на некоректни фирми, каквито са повечето монтажни центрове.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от volang
    Здравейте!Аз също съм ЗА!Но трябва не просто да пишем, а да заринем с писма и жалби Комисията, като посочим конкретните фирми и техните нарушения.Доколкото знам Комисията по защита на потребителите има право да налага и санкции на некоректни фирми, каквито са повечето монтажни центрове.
    Ох, какво да ти кажа- ще се опитам накратко: в деня, уговорен за монтаж на климатика у нас (midea msf12hr) до 18.30 никой не дойде. Жена ми вдигна телефона, стигна до управителя на веригата магазини, от които бях купил машината и му вдигна луд скандал (който е женен ще разбере за какво иде реч). Заплаши го, че ще метне кашоните в колата и ще ги вкара заедно с колата в магазина... След 15 мин. две бригади пристигнаха у нас- едната звъни на вратата, а другата стои пред асансьора и държи вратата орворена.... От тази случка си правя извода, че по-твърдичко отношение към техниците не вреди- трябва повече да си държим на правата.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от volang
    Интересно защо някои хора спряха да говорят като чуха за Комисията за правата на потребителите.
    Питам се дали няма подставени лица с цел облагодетелствуване от определени фирми .Които непрекъснато говорят Ранасоник Даикин Фужицу КОЛКО ТОВА, КОЛКО СА ХУБАВИ НА ВЪНШЕН ВИД,КОЛКО ОНОВА , ТНТМ, ФОРУМА НЕ БИЛ ЗА ТОВА.....................

6. Тук е от
    Nov 2004

Наистина поста ми се прескочи някак си след като въпроса опря до комисията за защита на потребителите.
    Аз съм, Styx, докато си оправях е-маила, понеже публикувания е закрит, сложих друг маил, обаче се оказа че и него са закрили и сега не мога да си активирам ника , така че вече съм Popeto *

7. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от chicho sam
    Затова питам дали някой е чувал да се продават овлажнители, или някаква идея как сам да си направя такъв.
    Засега решавам проблема като вечер слагам една влажна хавлия да се суши под струята на климатика.
    И аз така правя - с намокрена кърпа Метода е перфектен и безотказен. Иначе има по магазините специални овлажнители като най-евтините са по 30 лв. - изпаряват вода с някакво нагревателче. Доколкото знам има и специални овлажнители, които следят и регулират влажността, но са много скъпи...

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

mom4eta iskam da si kupia klimatik za pomeshtenie 30kv m. v tehnomarket ima na promozia panasonic cs/cu e12dke.za 1399 lv kakvo vi emnenieto blagodaria

10. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    ... добре дошъл в отбора на ТНТМ ентусиастите...*

Ето ти и една друга идея : вентилатора трябва да се върти само ако температурата на топлообменника надвиши определена стойност - така климатика винаги ще духа топло и то такова* каквото зададеш.

И мен ме притеснява същото ( аз имам Е12 ). Тук се изказаха мнения че за климатик от този клас не му трябват допълнителни нагреватели защото бил ЖЕЛЕЗЕН. ( аз на това се надявам )
    Здравей! Струва ми се, че твоята идея повече ми допада от моята . Май е по-лесно изпълнима. Но за да е изпипано инжинерно решение трябва тази температура да може да се задава, нали?

11. Тук е от
    Oct 2005

Klimatik za zimata se kupuva Septemvri, togava montajnicite naj-nqmat rabota ( i si 4e6at t...e) i vsli4ko stava po-lesno i po-byrzo, sega kuco i sakato se e setilo za klimatik, i ot tam brigadite po montaja sa mnogo na zor i ka4estvoto na montaja pada. Analogi4no za ljato ->April, Maj. Prosto e ama ... /Sorry za lat, but I have not phonetic cyr drv right now... Be happy.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от polytex
    Здравей! Струва ми се, че твоята идея повече ми допада от моята . Май е по-лесно изпълнима.* Но за да е изпипано инжинерно решение трябва тази температура да може да се задава, нали?
    Аз имам и друга идея която обмислям тези дни : вътрешно тяло което няма вентилатор : става дума за двадесетина метра тръба 6мм в специално изпълнение така че да има достатъчен топлообмен на база естественна конвекция.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от jbmmm
    Klimatik za zimata se kupuva Septemvri, togava montajnicite naj-nqmat rabota ( i si 4e6at t...e) i vsli4ko stava po-lesno i po-byrzo, sega kuco i sakato se e setilo za klimatik, i ot tam brigadite po montaja sa mnogo na zor i ka4estvoto na montaja pada. Analogi4no za ljato ->April, Maj. Prosto e ama ... /Sorry za lat, but I have not phonetic cyr drv right now... Be happy.
    Тц,тц, тц. Горките. Ама защо тормозим нещастните монтажници изобщо да идват? Не е ли най-добре да им носим парите на крак, пък те когато са на кеф и им се работи да дойдат и да помогнат със съвет- няма да се чанджат за нишо я!

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

Аз имам и друга идея която обмислям тези дни : вътрешно тяло което няма вентилатор : става дума за двадесетина метра тръба 6мм в специално изпълнение така че да има достатъчен топлообмен на база естественна конвекция.
    Съжалявам но не мога да коментирам. Пълен лаик съм по климатична и топлотехника. Но идеята ме беше на базата на това за което вече си дал пари с още малко усилие да го направиш по-интелигентно издилие. :coolsmiley:
    Но сигурен съм че знаещите че очакват с нетърпение да я споделиш тук.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Iskam da spodelia 4e tova e idea . Samo 4e vatre6nata PITA triabva da e dosta po goliama. I 4e vsi4ko triabva da se orasmeri

17. Тук е от
    Oct 2005

Към Тото1 и Таз: Моля ви и двамата изгладете спора помежду си. Знаете ли че се чувствам някякси неловко. Мой въпрос стана предмет на тази словестна "престрелка". Мисля, че и двамата знаете доста и ако си допълвате знанията и опита си взаимно, то всички ние ще имаме полза да научим повечко по проблемите свързани с климатиците.
    Благодаря ви за усилията.

18. Тук е от
    Nov 2005

momceta niakavi komentari za panasonic cs/cu e12dke,topli li pres zimata

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе