Страница 29 от 156 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

@kris11,
    Благодаря за инфото. Ще чакам за телефона. Ако знаеш къде могат да се купят в София - още по-добре.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    @kris11,
    Благодаря за инфото. Ще чакам за телефона. Ако знаеш къде могат да се купят в София - още по-добре.
    Air Trade Centre - намира се на Цариградско шосе,* след Международния Изложбен Център като се влиза в града - едни огромни бежови складове.* Караш по локалното и веднага след изложбения център завиваш на дясно - на около 50 метра има портал - в двора ще видиш кюнци, централи, климатични машини.

п.п. Ако съм допуснал неточност, моля да бъда извинен - все пак съм и живея във Варна :coolsmiley:

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    7 и 8 - Да, търси клас А или COP над 3,5

В тази връзка си мисля за SOGO, NEO, NIPPON, TOYO и т.н.
    Тaz ако обичаш - *Кажи си мнението за тези YOКОНАМА дето ги има в Метро. х399лв без ДДС. Що за стока са ,надеждност ?
    Замислям се *12 ца .Зимата искам да отоплявам /постоянно самоедната/2 стаи 3,5х4 м х Н=3,2 м *.И двете са с югоизточно изложение само с по една външна стена. Дограмата е PVC.
    12 тиците са с 2 варианта агрегати на Sanyo *и на Hitachi.Koй агрегат е за предпочитане?
    Или някаква друга марка?
    Благодаря предварително.
    Иначе съм против Мидея защото имам една под прозореца си и откакто я монтираха бръмчи ужастно .Още тогва им казах, че лагерита на ел .мотора не са наред *но вече съм спокоен задраха и мотора даде фира.Друг съсед има също Мидея и тя е пушка никакво бръмчене нито проблеми.
    P>S Ако търсиш лагери за климатици обади се, намират ми се.
    Значи щом си градски трябва да имаш някакво наблюдение върху тази марка./ за която питам/

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Тaz ако обичаш - *Кажи си мнението за тези YOКОНАМА дето ги има в Метро. х399лв без ДДС. Що за стока са ,надеждност ?
    Замислям се *12 ца .Зимата искам да отоплявам /постоянно самоедната/2 стаи 3,5х4 м х Н=3,2 м *.И двете са с югоизточно изложение само с по една външна стена. Дограмата е PVC.
    12 тиците са с 2 варианта агрегати на Sanyo *и на Hitachi.Koй агрегат е за предпочитане?
    Или някаква друга марка?
    Благодаря предварително.
    Иначе съм против Мидея защото имам една под прозореца си и откакто я монтираха бръмчи ужастно .Още тогва им казах, че лагерита на ел .мотора не са наред *но вече съм спокоен задраха и мотора даде фира.Друг съсед има също Мидея и тя е пушка никакво бръмчене нито проблеми.
    P>S Ако търсиш лагери за климатици обади се, намират ми се.
    Значи щом си градски трябва да имаш някакво наблюдение върху тази марка./ за която питам/
    Yokohama ми е трудно да ги коментирам, защото не ги познавам. Все пак има над 60 марки климатици в България и едва ли има някой, който да познава всички в детайли. На мен това име ми звучи прекалено Японско - а както знаеш има една приказка за "по-големите католици и от Папата". Ако не се лъжа, това е търговска марка на Метро, което може до някъде да се счита и за гаранция за малко по-добро качество. А за компресорите - задължително Hitachi. И Hitachi и Sanyo си правят компресорите в Китай, но друго си е все пак фирмата-майка да е японска, а не корейска. Важното то е колко гаранция имат и дали сервизните групи са печени (на бавен огън).

Колкото до отоплението с климатици, аз няколко пъти съм си изказвал негативното становище, но все пак надделява мнението, че ако ще се разчита изцяло на клими за отопление - по-добре да е маркова. Така че, предпочитам да не давам съвети за нещо, в което не съм убеден. Ако е до охлаждане - харесай си нещо дето те кефи на дизайн - нали ще си го гледаш на стената......

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Колкото до отоплението с климатици, аз няколко пъти съм си изказвал негативното становище, но все пак надделява мнението, че ако ще се разчита изцяло на клими за отопление - по-добре да е маркова.* Така че, предпочитам да не давам съвети за нещо, в което не съм убеден.* Ако е до охлаждане - харесай си нещо дето те кефи на дизайн - нали ще си го гледаш на стената......
    [/quote]
    Aз нямам големи проблеми с горещините.Зидовете са тънки - едва достигат 42 см.Повече ми трябва за отопление.
    Благодаря за мнението.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Има една нова марка - NIPPON. Някой чувал лия и някъв коментар за нея. Аз съм чувал само, че са много качествени. Цената без монтаж на една 12-ка е 399лв. - в промоция са в PRAKTIKER

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от sve4lio
    Има една нова марка - NIPPON. Някой чувал лия и някъв коментар за нея. Аз съм чувал само, че са много качествени. Цената без монтаж на една 12-ка е 399лв. - в промоция са в PRAKTIKER

В Метро има CD MP3 за кола с тази марка.ПОзнат си взе преди 2 седмици и е доволен засега.За в бъдеще не знам.

10. Тук е от
    Aug 2005

NIPPON се произвеждат по поръчка на някой в завод AUX в Китай http://www.cnaux.com

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравейте,
    Някой знае ли отговора на следния въпрос : Ако външната температурата е -20 градуса (люта зимна нощ), каква най-висока температура на вътрешния поток (температура на вътрешното тяло при нулев въздушен поток) бих имал с най-добрия климатик?
    Поздрави
    Алекси

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Здравейте,
    Някой знае ли отговора на следния въпрос : Ако външната температурата е -20 градуса (люта зимна нощ), каква най-висока температура на вътрешния поток (температура на вътрешното тяло при нулев въздушен поток) бих имал с най-добрия климатик?
    Поздрави
    Алекси
    "нулев въздушен поток" - как се дефинира това понятие - неработещ климатик ли?
    Ако няма въздушен поток - можем ли да му измерим температурата?
    Това май е за раздел "Логически задачи".

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Нулев въздущен поток може да се получи като напрмер се откачи захранването на мотора на вътрешния вентилатор , а температурата на "нулевия поток" би била равна на температурата на вътрешния топлообменник.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ето, ти си отговори сам на въпроса. :coolsmiley:

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Да точно така, сега остана някой да каже колко градуса би бил вътрешния топлообменник при изключен вътрешен вентилатор ( температура при естественна конвекция ).

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

На този въпрос неможе да се отговори ей така. Завиви от конкретния климатик и трябва да се направят съответните сметки пък не ми е ясно за какво ти е температурата при неработещ вентилатор. Ако те интересува имали климатик който да те топли гаразнтирано при -20 градуса има.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Идеята ми е да се отоплявам с климатик, но не съм убеден че ще имам същия комфорт както при отопление със естественна конвекция ( например с радиатор )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 156 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе