Страница 30 от 156 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

alexi_dobrev

1.Ako kлиматика е инвертор и откачиш вътрешния вентилатор, то тогава климатика ще ти даде грешка и няма да може да стартира.
    2.Ако е конвекционален то външното тяло ще се изключи пак само след 1-1.5мин.(при режим "топло"

Пиша ти това защото няма как да разбереш на колко градуса се загрява питата на вътрешното тяло при изключен вентилатор.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Идеята ми е да се отоплявам с климатик, но не съм убеден че ще имам същия комфорт както при отопление със естественна конвекция ( например с радиатор )
    Колега, идеята ти е логична, но има няколко големи недостатъка:

1. Не можеш да постигнеш конвективен топлообмен от питата на вътрешното тяло - съпротивата е прекалено голяма и нама да може да се раздвижи въздуха;
    2. *При климатици работещи с фреон R22 (а такива са масовите) температурата на кондензация не трябва да надхвърля 47 градуса. *В противен случай компресора дига високо налягане и почват да изключват разните му защити, ако ги има, ако ги няма ще избие баланс вентил и ще изхвърли фреона;
    3. При радиаторите повърхностната температура е 70-80 градуса за да се получи конвекция. *При повърхностна температура 47 градуса (вж.т.2) конвекцията е с пъти по-малка (да не кажа, че я няма)
    4. *Отоплението с радиатор е по-комфортно и уютно не само поради факта, че радиатора не създава течение. *Топлинната енергия може да е конвективна и радиация/лъчиста (лъчи в инфречервения спектър). *При климатика имаме само конвективна топлина (енергия), пък била тя и принудителна. *При радиатора, освен топлия въздух (конв. енергия) имаме и лъчиста енергия, която създава усещането за комфорт и уют.
    5. *При минус 20 градуса (и най-скъпия и марков климатик) има ефективност колкото на един радиатор - колкото харчи, толкова и отдава.

И в заключение, то ако можеше да стане, щеше да е измислено до сега.

п.п. Май след многото писания пропуснах да ти напиша отговора на въпроса: 47-50 градуса е максимима. Над тази температура фреонът вдига много високо налягане. Няма значение дали е китайска куча марка или дайкинцедеса на климатиците.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Мисля си за преработен климатик, на който вътрешния топлообменник топли вода която циркулира през стандартни радиатори. Viessman Vitocal 300 е подобно решение, но ползва водно ( 7 градуса ) отопление на външния топлообменник.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Мисля си за преработен климатик, на който вътрешния топлообменник топли вода която циркулира през стандартни радиатори. Viessman Vitocal 300 е подобно решение, но ползва водно ( 7 градуса ) отопление на външния топлообменник.
    Ако искаш с климатика да топлиш/охлаждаш вода - има си специална машина, която се нарича "ЧИЛЪР".* После, както стана на въпрос в предишния ми пост, темп. на водата ще бъде много ниска.* За да получиш 2,5 кВт ще ти трябват над 30 ребра, което прави 2 м дърлъг радиатор.* В системите с чилър се използват "ВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИ", което е топлообменник с вентилатор - и ето ти го отново духането.

Топлообменника фреон/вода, който искаш да сложиш трябва да е пластинчат.* Регулирането на изпарението/кондензацията при битовите климатици се извършва от капилярка, но при пластинчат топлообменник ще ти бъде необходим специален термнорегулиращ вентил.

Не се обиждай, но се опитваш да откриеш топлата вода.* Това е все едно да питам дали може да взема на баб ми стария амонячен хладилник, да му туря един вентилатор, да отворя вратата и да се охлаждам с него.

И ако все пак няма шансове да се откажеш, пиши ми на ICQ да ми кажеш какво се е получило и как работи

п.п. А това на VIESSMANN си е класическа вода-вода термопомпа и струва майка си и баща си, за разлика от италианските алтернативи.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Руски ентусиасти правят такива ТНТМ "чилъри" ползвайки каскадно свързване на китайски компресори и твърдят че резултатите са невероятни.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Руски ентусиасти правят такива ТНТМ "чилъри" ползвайки каскадно свързване на китайски компресори и твърдят че резултатите са невероятни.
    Опааааа, "КОМПРЕСОР" е различно от "КЛИМАТИК"*

а и за ТНТМ няма физични закони и не съществуват граници*

Много важно е, когато се прави нещо да е ясна целта - дали е за да ни излезе по-евтина първоначалната инвестиция, дали за да ни излезе по-евтина експлоатацията, дали е за да имаме голяма сигурнист и надеждност или е за да изпитаме онова чувство, което са изпитали моряците на Колумб в края на прехода през океана . При ТНТМ ентусиастите целта е последното

8.  

9. Тук е от
    Mar 2004

Здравейте!! Страшна Тема* Изчетох я цялата, но не наметих нищо за Sharp.

Да ми дадете някаква информация - в Япония ли са правени, качествени ли са и т.н.

Мерси предварително.

П.С. Интересува ме този модел Sharp AY-XP13CE

10. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Тaz ако обичаш - *Кажи си мнението за тези YOКОНАМА дето ги има в Метро. х399лв без ДДС. Що за стока са ,надеждност ?
    Замислям се *12 ца .Зимата искам да отоплявам /постоянно самоедната/2 стаи 3,5х4 м х Н=3,2 м *.И двете са с югоизточно изложение само с по една външна стена. Дограмата е PVC.
    12 тиците са с 2 варианта агрегати на Sanyo *и на Hitachi.Koй агрегат е за предпочитане?
    Или някаква друга марка?
    Благодаря предварително.
    Иначе съм против Мидея защото имам една под прозореца си и откакто я монтираха бръмчи ужастно .Още тогва им казах, че лагерита на ел .мотора не са наред *но вече съм спокоен задраха и мотора даде фира.Друг съсед има също Мидея и тя е пушка никакво бръмчене нито проблеми.
    P>S Ако търсиш лагери за климатици обади се, намират ми се.
    Значи щом си градски трябва да имаш някакво наблюдение върху тази марка./ за която питам/
    Според този линк Yokohama Electric* е China Japan New Zealand Canada partnership :
    http://www.world-shop1.com/yokohama/

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от killgore
    Здравейте!! Страшна Тема* Изчетох я цялата, но не наметих нищо за Sharp.

Да ми дадете някаква информация - в Япония ли са правени, качествени ли са и т.н.

Мерси предварително.

П.С. Интересува ме този модел Sharp AY-XP13CE
    Всички климатици вече се правят в Китай. Sharp си е марка и съответно си плащаш за това

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

За каква надежност може да се говори при цена на климатик по ниска от цена на качествен компресор.При тези обстоятелства всичко е на късмет

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    За каква надежност може да се говори при цена на климатик по ниска от цена на качествен компресор.При тези обстоятелства всичко е на късмет
    Това, че нещо е произведено от бачкер със заплата 3000-4000 EUR не го прави по-надеждно от същото нещо, но произведено от бачкер със заплата 140 USD

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Това, че нещо е произведено от бачкер със заплата 3000-4000 EUR не го прави по-надеждно от същото нещо, но произведено от бачкер със заплата 140 USD
    Това да не би да означава че цената на компресора се формира единстевено от заплатата на работника.Едва ли.По скоро тук се касае за цената на материалите и технологията.Евтин и качествен са противоречиви понятия

16. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Това да не би да означава че цената на компресора се формира единстевено* от заплатата на работника.Едва ли.По скоро тук се касае за цената на материалите и технологията.Евтин и качествен са противоречиви понятия
    80% от стойността на един климатик е труда, тъй като изработката му е предимно ръчна, а не автоматизирана. 1 супервайзор на CNC машина в Германия получава заплата колкото на 50 работника на конвейра в Китай. А скъпото не винаги е качествено

п.п. Май стана много и аз спирам :banana:

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Това са си свободни съчинения да не би някой производител да ти е посочил как формира цените си та ти определи каква част от тях е ТРЗ.
    В случая по скоро се касае за редица компромиси с качеството за да се достигне по ниска цена.
    Държа да бъда разбран правилно.И аз искам нов мерседес за 1000лв ама няма.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Това са си свободни съчинения да не би някой производител да ти е посочил как формира цените си та ти определи каква част от тях е ТРЗ.
    В случая по скоро се касае за редица компромиси с качеството за да се достигне по ниска цена.
    Държа да бъда разбран правилно.И аз искам нов мерседес за 1000лв ама няма.
    Колкото и да ти е чудно, ДА, информацията ми е от производител и то не един, а 5 И всички бягат в Китай, заради по-евтината работна ръка и себестойността им пада не с %, а с пъти - евтина работна ръка, евтин ток, малки наеми и т.н.......Това че се правят компромиси - правят се, но целта е да са в рамките на разумното.

А по въпроса за компресорите не знам коя марка имаш предвид, защото COPELAND, SANY, HITACHI, TECUMZE, BITZER, MANEUROP имат заводи в Китай и там си ги правят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 156 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе