Страница 39 от 156 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

"Mammy" да ти кажа най-вярвам на производителя, за тези Мидеа е описано, че могат да се справят с до 75куб/м помещение, а и мисля, че не може да има еднакъв резултат, обуславян от различни фактори. Също така вече не вярвам на тежки думи от рода "Тук ти трябва 220-ка , и то Pentium4 Hyperthreating" ами съседа под мен се отоплява с газ и зимата си джитка по гащета, във Варна рядко е под нулата, да не говорим, че със затоплянето на климата, което вече мисля изпитваме на гърба си (Разтапя се лед колкото Испания и Италия взети заедно), няма и да видя термометъра под нулата, изолацията е на ниво, а жилището е на 1 год. и т.н. и т.н. , и в крайна сметка ще споделя една тайна , тези 27кв ги смогваше един конвектор но 3kw!, та не знам , може и с 9ка да се справя, но ще я пробвам Мидеа-та, решил съм го, Хайде със здраве.

2.  

3. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

съжалявам, че в предишния пост не съм се изразил ясно, идеята беше, че работата на климатикът /мисля си/ зависи най-вече от компресорът му и предимно от т.н. марка. В този смисъл знам, че някои от "по-нисшите" марки ползват компресори на "по-висши" като matsushita- panasonic, mitsubishi, hitachi и т.н, но по-стари модели от типа на "единичен" роторен и въобще... Някой знае ли примерно midea или osaka какви компресори ползват. Мисля, че това по някакъв начин и незнайно защо остава скрито!

4. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от dmt
    Някой знае ли примерно midea или osaka какви компресори ползват. Мисля, че това по някакъв начин и незнайно защо остава скрито!
    Midea използват компресори на Toshiba,Sanyo,Matsushita,Copeland и др.

Midea 9/12 инвертор това е най-лошия избор за климатик.

5. Тук е от
    Aug 2005

За самата фирма (ММЦ) нямям нищо против, просто си внасят много яки климатици, но техниците им много грубо бачкат, въобще не се съобразяват с интериора в стаята, поне това което аз съм виждал - като почнаха да слагат климатика, навсякъде направиха абсолютна мизерия, оставиха си всичкия боклук (и то разпръснат из целия кабинет) и накрая се изнесоха като "пръдня"(извинявам се за израза) , без да са казали че климатика е готов, без да му направят тестване и без да обяснят как работи дистанционното (не че ние сме прости, ама все пак даваме 1500 лв. ), а това че си се "захласнала" по Дайкин, няма нищо лошо, дори е похвално, щото до колкото съм чувал (без да се правя на разбирач) няма да имаш ядове с него Аз лично искам да си взема Митсубиши, но не ми достигат 200-300 лв.,така че май ще Панасоник-Малайзия, абе не е сигурно

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

А защо от малайзия? Какво му е на китайския?

7. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Някои знае ли що за марка е това? Уж били Mitsubishi, нашълни се с тях в последно време...............................................
    И аз искам да попитам за едни модели на Екоклима.Става дума за Осака 17-ка на външното тяло, на която пише Rotary .
    Имате ли информация за тях или отзиви на хора, които ги ползват или са ги подържали.Един мой близък иска да си купува такъв и незнам дали си заслужава 750-те лева този климатик.
    Продавача му е казал че е с компресор инверторен тип
    Какво точно е имал предвид не ми е много ясно.
    Благодаря предварително.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Tecno
    Midea използват компресори на Toshiba,Sanyo,Matsushita,Copeland и др.
    до тук добре това са все добри марки за компресори, но кой модел Мidea да си избера става въпрос за 9 неинвертор.

MSG
    MSH
    MSF1
    MSF3................МSS............
    и защо всичките им моели са енргиен клас B, С, D и т.н., като дтугите фирми с тези компресори правят климатици клас А

P.S. сериозно, търся си 9 неинверторен климатик с добро съотношение цена качество така до колкото виждам Midea масово ги монтират и като ли че нямат много повреди, пък и добре топлят (е и доста харчат) но не мога да се орентирам в толкова много модификации, ако имаш представа коя е по - качествена кажи интересува ме предимно за отопление :Super:

10. Member
    Тук е от
    Oct 2003

P.S. сериозно, търся си 9 неинверторен климатик с добро съотношение цена качество така до колкото виждам Midea масово ги монтират и като ли че нямат много повреди, пък и добре топлят (е и доста харчат) но не мога да се орентирам в толкова много модификации, ако имаш представа коя е по - качествена кажи интересува ме предимно за отопление :Super:

Мисля че Midea 9 MSS ще ти свърши работа

11. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Tecno
    Мисля че Midea 9 MSS ще ти свърши работа
    видях че ги предлагат някаде но не мога да намеря никакви по точни данни за тях , а също така и от каде може да се купи???

12. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    до тук добре това са все добри марки за компресори, но кой модел Мidea да си избера става въпрос за 9 неинвертор.

MSG
    MSH
    MSF1
    MSF3................МSS............
    и защо всичките им моели са енргиен клас B, С, D и т.н., като дтугите фирми с тези компресори правят климатици клас А

Абе я грабни една конвенционалка втора употреба от Япония.Има Дайкинчета и Национали по 350 лв.12-ки с 3 години гаранция.Мани ги тия китайски машинки, грабни един истински климатик та да видиш какво е :Super:
    Какво значение има че компресора на Мидеата бил Тошиба като другото изпълнение е дървено
    На времето имаше едни автомобили Вартбиург 1.3 с мотор на Фолксваген ( аз бях собственик на такава кола) който се монтира и на Джети и Голфове че го има и във вариант 1.4 моно инжекция на Голф 3.
    И какво да не би Вартбурга да беше нещо повече от обикновен Вартбург въпреки двигатела си то и мотор на Мерцедес да му бяха сложили па Варбела щеше да си е
    Та не се подлъгвай по това какъв е компресора важно е и цялостното изпълнение.
    Успех в избора!

13. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

Абсолютно съм съгласен за цялостното изпълнение, НО... нещата немогат да се съпоставят по този начин, все едно: климатик - автомобил, климатик - косачка за трева, ...химикалка и т.н. Цената на климатика формира предимно компресора, бих си купил с удоволствие нов мерцедес за всичко около 10 000 лв. /+лизинг/, но не виждам такива в мобиле...
    Иначе съм съгласен и е по-добре човек да се поохарчи за нещо по-добро, но трябва да вземеш от някъде, за да добавиш за инвестицията ПО-ДОБРИЯ климатик - нещо като преноса на енергия*

P.S. Пожелава на всички форумисти отличен финансов COP!*

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Абе я грабни една конвенционалка втора употреба от Япония....
    Ами то хубаво трябва да се помисли :
    1. то на един климатик какво му се износва? те японците защо ще си продават стартия климатик, може ли да се вярва на 3 години ефективна работа на такова старо нещо - ако работи извън параметри ще ти го сменят ли - едва ли.
    2. новото си е ново, ако му стане нещо в гаранция - все още се произвежда и ще ти го сменят

Така че според мен забрави за втора употреба - купи си ново нещо от фирма на която и е добър сервиза, добре монтират.

16. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Ами то хубаво трябва да се помисли :
    1. то на един климатик какво му се износва? те японците защо ще си продават стартия климатик, може ли да се вярва на 3 години ефективна работа на такова старо нещо - ако работи извън параметри ще ти го сменят ли - едва ли.
    2. новото си е ново, ако му стане нещо в гаранция - все още се произвежда и ще ти го сменят

Така че според мен забрави за втора употреба - купи си ново нещо от фирма на която и е добър сервиза, добре монтират.
    Фирмите за втора употреба (говоря тези с които съм работил и продължавам да работя) като краен вариант при изчерпване на всички други сменят машината и пускат нова гаранция.
    В последните години работя с една фирма от която съм особенно доволен-бърза реакция на монтажниците и сервиза им,-стриктно спазване на гаранционните договорености и в един случай когато едно Саньо отказа и неможаха да му намерят електрониката на 3-тия ден беше сменено с друга машина(Национал) с нова 3 годишна гаранция.
    Писал съм го и пак ще го напиша тези фирми които искат да останат на пазара са коректни в отношението си към клиента, някои сервизи за климатици втора употреба са класи над сервизи от типа на ТИМ сервиз например.С последните наскоро си имах работа и останах крайно възмутен от отношението им към монтажа.
    В кита на монтираната машина нямаше щепсел и те го оставиха така.Направиха една проба буквално с два кабела с крокодилчета и заявиха че могат да сложат щепсел срещу допълнително възнаграждение.
    Маркучите за конденза от външното и вътрешното тяло ги оставиха на милоста на ветровете понеже пластмасовите опашки стрували пари пък било и допълнителна работа.Да не говорим че на молбата на клиентите за 2 метра маркуч за конденза за да си оправят със собствени сили отвеждането на конденза поискаха 20 лева понеже го нямало и него в кита на климатика.
    В съседните на този офис има поставени втора ръка климатици и съм виждал как работят монтажниците-не са отказали нито едно клиентско искане стига да не противоречи на здравия разум.
    Ей сега в момента тука сложихме един Шарп на 110 волта със скрол компресор, но конвенционален.12-ка е и техниците отвориха външното тяло да покажат подгрева на маслото на компресора и подгрева на дъното и кондензните отвори на външното тяло.Работи много тихо и е с плавен старт , явно за щадене на компресора.
    С монтажа 400 лева.
    Няма повече да правя реклама който от района на пловдив се интересува за тази фирма може да ми пише на
    allfears@abv.bg

P.S.Нормално е да се съмняваме и да не вярваме.За съжаление ние българите сме лъгани много пъти, но въпреки това има фирми и хора които искат да работят нормално и да променят статуквото.
    Успех на всички които си избират машинки за зимата .

17. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    А защо от малайзия? Какво му е на китайския?
    Ами нали уж малайзийските били по качествени, въобще били в пъти по хубави. В Техномаркета ги разглеждах и двата модела и малайзийския беше с японски компресор, докато китайския модел си беше с китайски компресор, а пък и на мен ми трябва повечето за отопление, щото съм в северна стая

18. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    Ами нали уж малайзийските били по качествени, въобще били в пъти по хубави. В Техномаркета ги разглеждах и двата модела и малайзийския беше с японски компресор, докато китайския модел си беше с китайски компресор, а пък и на мен ми трябва повечето за отопление, щото съм в северна стая
    Ясно ми е какво ще кажат продавачите в Техномаркет, но незнаех, че може да имат японски компресор, при положение че се правят в малайзия. Малко смешно звучи. За да са по-малко надеждни, с по-ниска ефективност, качество....от китайските, на какво се дължи това??? невярвам да е на компресора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 156 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе