Страница 27 от 156 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от Косьо
    ..... Има теория, че при изправянето на напрежение с по-ниска честота, му пада ефективната стойност и това като цяло намаля ефективността на климатика. По принцип първото е вярно, ....
    От къде я извади тая теория бе човек???
    Ето ти едно определение за ефективна стойност:
    "Ефективната стойност на променливия ток представлява напрежението, което зависи от амплитудното отклонение на синусоидата за един полупериод. Максималната стойност или още амплитудна стойност е горната точка от синусоидата. Ефективната стойност на напрежението или тока е равна на: стойноста на постоянен ток, който за едно и също време отделя същото количество топлина, каквото и променливия ток. тази стойност на тока се изчислява с формулата: Um / корен от 2; а за тока: Im / корен от 2."
    Е къде тук участва честотата?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2005

Лупус, аз говоря за ефективна след изправянето!!!!

4. Ira
    Ira е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

много ти благодаря за отговора

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Предлагам да откриете нова тема: "Що е то косинус фи и има ли то почва у нас"

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Косьо
    Лупус, аз говоря за ефективна след изправянето!!!!
    Ефективната стойност на напрежението след двупътно изправяне и правилно изчислена филтърна група е равна на максималната стойност!
    Да такава е разликата в честотите и за инверторните климатици в общи линии не е проблем, защото подаденото напрежение най-напред се изправя и след това отново се инвертира.
    И не бъркай инверторен климатик с инвертор на напрежение! Това последното е доста скъпо удоволствие!

7. Тук е от
    Aug 2005

След кратко чудене днес си купих Midea MSF1 12-HR от магазин ТехноМикс за 599 лв. с монтажа във вторник ще го монтират и ще напиша впечатления тук за да могат хората който искат да си купят климатик за не много пари да имат повече информация.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2005

Спешен въпрос към знаещите!
    Става въпрос за General-Fujitsu ASY9LSACW /това е типа на вътрешното тяло/- или по-просто: инвертор с фреон 410А. Налага се местене на външното тяло с удължаване на тръбния път. Колко е допустимата максимална дължина на тръбния път и колко фреон трябва да се добави на линеен метър? Има ли начин да се премери точното добавено, а и налично количество? На автомобила ми го мериха и добавяха след вакуумиране, но това бе доста голяма машина! Има ли такива за домашни/офис условия?
    Благодаря предварително!!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

При конвенционалните климатици, макс. приравнена дължина е 15 м. При инверторите може и да е малко по-голяма, но не е за препоръчване. Измерването на добавяното количество се извършва или със зарядна станция или с електронна везна. А количеството, което е в климатика може да се измери като се изтегли в бутилката и се претегли, примерно.

По принцип има малки и компактни зарядни станции и вакуум помпи, които са с размери на един средно голям куфар.

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005

] За какво трябва да си отварям очите като си избирам климатик 2-ра употреба Японски инвертор за 480 лв.+150 за монтаж за да нямам после проблеми

12. Тук е от
    Mar 2005

Thank,s Taz!!!

13. Тук е от
    Aug 2005

понеже виждам че сте вещи в областта можете ли да ми сравните Midea MSG-12HRI със HAIER HSU-12H03/(BP)1 . Понеже се чудя кой от двата да избера.
    Мерси предварително ще се радвам ако можете да ми помогнете.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от sve4lio
    ] За какво трябва да си отварям очите като си избирам климатик 2-ра употреба Японски инвертор за 480 лв.+150 за монтаж за да нямам после проблеми
    Бягай от климатик втора употреба. Няма да работи по дълго от нов климатик а и за тази цена трябва да си луд да купиш климатик втора ръка. А и със сервиза ще имаш проблем. Те хората един път са го бракували климатика а ти ше го купуш да си го ползваш поне няколко години.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Напълно подгрепям Julian по въпроса за втората употреба климатици. Цената наистина е много висока, освен ако не става въпрос за 24-ка

На въпроса Midea или Haier - ами вземи монета от 1 лв и хвърляй ези-тура. Общо взето един дол дренки са, въпреки, че аз лично предпочитам Midea, но причините не са свързани със самите машинки........

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравей !исках да ти кажа, че ми* Обаждат* *3 години гаранция + профилактика. Бях прочел някъде ,че японците сменят често климатиците си и предположих , че ще има хляб в тези дето ги мъкнат от там. Иначе всичко е марка - ШАРП,,ХИТАЧИ,НАЦИОНАЛ, МИЦУБИШИ и т.н.знам че 2-та употреба си е 2 употреба, но трябва да ти кажа ,че имам един хлад. БОШ от 1991 г. 2 употреба от ЛЪКИ ПОЛЮС той е работил в Германия поне 6-7 г. и работи перфектно. Дано и тези клими бачкат така. Притеснява ме едно нещо след първата година трябва да им се плати 50 и няколко лева, след 2 пак се плаща нещо и на 3-тата пак.Така , че като ги разхвърля излиза че ако си купя нов ПАНАСОНИК 9-ка около 900 лв са си същите пари. Май нещо ме будалкат

18. Тук е от
    Aug 2005

Искам да попитам за обезвъздушаването при монтаж на климатик,
    Задължително ли е използването на вакуумна станция за да изтеглят въздуха от тръбите, защото на един приятел като му монтираха климатика не изполваха такава.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 156 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе