Страница 19 от 156 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Scavenger

Гугъл намира само данни за автомобилни климатици на Нипон, кой знае може и да са добри, но на мен ми прави впечатление доста ниския коефициент на трансформация.А това не е добре за сметките за ток.

...............

<div align="right">Originally posted by Pancho*-*29/06/2005*:* 18:33:32</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Малко съм озадачен........Къде е автомобилния климатик, къде е коефицента на трансформация, къде е консумацията на електричество. Автомобилните климатици харчат ток само за вентилаторите. Компресорът е свързан с ремъчна шайба към двигателя. Нормално е един автомобилен климатик да е с нисък коефицент на трансформация - компресора е съвсем друг тип - бутален или ротационен, отворен (а не херметичен), с променливи обороти ( зависят от оборотите на двигателя на колата). Освен това авто-климатиците работят с R134a (тип фреон) който е с по-лоши характеристики в сравнение с R22 или R410a.

Така че сравнение на ефективността на битов и автомобилен климатик е абсолютно невъзможно - все едно да сравняваш PVC дограмата с "дограмата" на колата []

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Scavenger, вчера споделих нещо за Нипон. Сега мога да добавя още. Модел KFR еди какво си имат и Ballu, Osaka, Starway, Hisense, Fischer, Soleus, Chigo, Savio, Chunlan, Gree, Bird, West, Yuetu, Kelon, Shinco, Cygnus, Fugi Electric. Не съм сигурен дали KFR не е някакво съкращение, но у мен отдавна са се породили едни съмнения, че това са модели на тези марки, които просто излизат от един и същи завод. Иначе не виждам логика толкова много марки да имат модел KFR .........

Интересно е, че има модели климатици например KFR-25GW, и като потърся в Гугъл този модел излизат поне 10 марки, които имат точно такъв модел.

Например: Starway KFR-25GW, Chigo KFR-25GW, Gree KFR-25GW, Nippon KFR 25GW, Fairland KFR-25GW, Nimbusz KFR-25GW, Airtek KFR-25GW, Shinco KFR-25GW, SplitNORD STAR KFR-25GW, Midea KFR-25GW. Има и още, но ме мързи да търся а и това май е достатъчно.

Е е ли възможно всички марки СЛУЧАЙНО да имат модели с едни и същи имена, или просто(елементарно) те излизат изпод един покрив. Така че за Бога братя не си купувайте тези китайски боклуци. А уж Мидеа, Хайсенс били имали заводи, джойнт-венчъри и т.н. А имат едни и същи модели до буква. ХАХА, поне да им сменят номенклатурата да не стават за смях. В случая просто не мога и да не изразя предпочитанията си към Хайер пред Мидеа и да си обясня аджеба защо една Мидеа е с 200 лв по-евтина от Хайер "същия клас".

Май Хайер си остава единствената китайска марка, която си прави сама всички модели и затова е име в бранша.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

"KFR-25GW" нe е просто модел, а описание на типа на климатика. Все едно е да кажеш, че след като има VW GOLF GTS, RENAULT 5 GTS, LANCIA GTS и т.н. и всички са "GTS" значи излизат от един завод и са ментарско изпълнение. Не съм сигурен точната транскрипция на буквите, но всяка буква означава нещо:

Моноблок/спли/мултисплит

стенен монтаж/таванен монтаж/подов монтаж

само охлаждане / термопомпа

R22 / R407C / R134a

и т.н.

за цифрите можете да сте сигурни, че е мощността на климатика в BTU, Вт/кВт, кВт х 10, а някои дори ги дават в конски сили на компресора.

Ако човек се интересува и си направи труда малко да порови из нета, сигурен съм, че ще открие как да разкодира описанието "KFR-00GW" и тем подобни.

А защо Мидея струва по-евтино от Хаиер - много е просто. Мидея влизат в България през една кипърска офшорка на занижени фактурни стойности. От там 11,9% мито и 20% ДДС калкулирани върху 2-3 пъти по-ниска стойност са доста по-малко, от колкото на редовно внасяните съоръжения. Но крайния клиент какво го интересува? Да се оправят Краун Ейджнтс.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Таз, извини ме но е някак си смешно толкова марки да имат едни и същи модели. Има КФР и колонни, и обикновен сплит за стена. Но е някак си странно наистина 10 марки да имат модели с едно и също обозначение, звучи някак си наивно. Въпреки огромното ми любопитство не можах да разкодирам това обозначение. Виждал ли си Тошиба, Кериър, Панасоник или Хитачи с еднакви обозначения на моделите си. Знам, че обичаш да спориш, но първо погледни нещата безпристрастно, не ти ли изглежда малко несериозно изложеното по-горе от мен. Колкото до примера с колите все едно ми каза че е възможно да има Фиат Темпра 2,5ХК35 и Тойота Приус 2,5ХК35.

И ако е някакво съкращение защо няма Тошиба КФР или друга по-реномирана марка. GTS означава Gran Turismo Sport. И между другото има FIAT Granturismo, Renault GT, VW GTI, BMW M, OPEL GSI, FORD XR3. Ще те помоля да не спориш за автомобилите, защото съм продавал такива 4 години и виждаш че съкращенията за спортен автомобил далче не са едни исъщи при различните марки. Не пиша случайно глупости и би трябвало да си го разбрал от предния път с НЕС.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Въобще не смятам, че пишеш глупости, а напротив - имаш ценни идеи. Но ми се струва, че понякога пишеш малко прибързано, това е. В Китай наистина има над 90 различни самостоятелни завода, които бълват от пълни боклуци до доста сносни машинки. И всички те са с еднакви или сходни буквени означения. Обещавам, ако ми остане време да напиша кодовота таблица за буквените означения при китайските климатици, които са различни за японските, американските и европейските производители. А за коли обещах още преди няколко поста да не споря []

За да не бъда голословен и да изглежда, че споря от любов към спорта ето един линк на една европейска сертификационна организация:

http://www.eurovent-certification.co...cteristics.php

Най-долу има таблица с обозначенията, но те са валидни само за производителите, които участват в тези програми.

п.п. А това, кой какво ще си купи зависи от 2 неща (поне според мен):

1. С колко пари разполага;

2. Колко пари е готов да плати;

Аз бих могъл да си позволя DAIKIN или MITSUBISH или CARRIER, ама повече от 350 кинта за девятка никой не може да ме убеди да изхарча.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Таз, ако това съкращение е характерно за всички китайски производители, защо няма Хайер КФР. Да вземем за пример Мидеа. Имат модели, които са КФР и такива, които не са КФР. Между другото знам, че Хайсенс имат завод, но меоже някои модели да им е по-изгодно да ги кпуват от този завод, който подозирам че прозвежда моделите КФР на повечето китайски марки.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Така че сравнение на ефективността на битов и автомобилен климатик е абсолютно невъзможно - все едно да сравняваш PVC дограмата с "дограмата" на колата []

<div align="right">Originally posted by TazmaniaK - 30/06/2005 : 07:27:03</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Явно съм конструирал двузначно изречението.Значи в Гугъл изскачат само данни за автомобилни климатици на Нипон.А тези които са в сайта на онази търговска верига са с отчайващо нисък коефициент на трансформация като ги сравня примерно с моите Тошиби и техния коефициент 5

Така че никой не е сравнявал ефективноста на автомобилен климатик с домашен уважаеми.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@yasenp

Тук вече съм напълно съгласен. Тъпо е да не можеш да си измислиш собствена номенклатура, че да крадеш чуждата. На Хаер моделите почват с Х, а на Мидеа - с М, до колкото ми е известно

@Pancho

Така съм съгласен. Но съм малко скептичен за този коефицент 5. Можеш ли да погледнеш при каква външна температура, каква вътрешна температура и каква относителна влажност е даден този COP. Би ми било интересно. Благодаря предварително.

По отношение на НИПОН, попаднах на нещо интересно:

The Nippon Mitsubishi Oil Corp., Tokyo

http://www.jarn.co.jp/News/2001_Q1/003_M_12.htm

Та тези климатици май са като ЕМЕРСОНИТЕ на осакаджии/екоклимци.

11. SV
    SV е офлайн

Тук е от
    Jun 2005

HI

MNOGO INTERESNA TEMA KARATE, AMA NA MEN MI E 4UDNO ZA6TO IZ NETA NIAMA DANNI/SPECIFIKACII/ NA KLIMATICI PANASONIC.

AKO NIAKOI ZNAE NESHTO SHTE SAM BLAGODAREN.

A PO MEJDU DRUGOTO PANASONIC MAI ME PREKARAHA, KUPIH CS-E9DKEW ZA EDNA BALA PARI OT TECHNOMARKETA I SEGA KATO GO PUSNA DA OHLAJDA LAMELATA DETO NASO4WA WAZDUHA SE SMAKWA SAMA NADOLU SLED OKOLO 30MIN I ZAPO4WA DA DUHA W ZEMIATA.NIAKAKWA IDEIA ZASHTO?

12. Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Pancho

Така съм съгласен. Но съм малко скептичен за този коефицент 5. Можеш ли да погледнеш при каква външна температура, каква вътрешна температура и каква относителна влажност е даден този COP. Би ми било интересно. Благодаря предварително.

Таз, мисля , че е напълно постижим такъв COP. Аз се сдобих с Митсубиши 12-ка в края на миналата година. Засега съм напълно доволен. Добре се справи зимата и това, което ме накара да се спра на него беше , че беше най-тихият в класа си. Господата от Техномаркет доста послъгаха , че Панасоник държели световния рекорд за най-тих климатик. Може и да е било вярно някога , но сега са далеч от истината.

Та да се върна на мисълта, която ме накара да пиша тук.

Ето данните за COP на този климатик:

COP / Star rating - Cooling: 3.21 / 5.0

COP / Star rating - Heating: 3.70 / 5.5

Явно е , че COP има променлива стойност и зависи от климатичните условия в които работи климатика.

Ето и линк с подробни данни за съответния модел.

http://www.menz.co.nz/comfortmaster/...sp?item=68933I

Може да твърдиш , че е гола реклама - не знам...Не съм специалист и не мога да споря.

Сега виждам, че при 9-ката COP достига 6.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@canto

Това дето е на страницата си е много яка машинка. И въпреки всичко, най-долу в таблицата има тестовите условия:

------------------------------------------------------------------------

NOTE: Test conditions are based on:

AS/NZS3823.1.1:1998 -

Cooling: Indoor DB 27°C / WB 19°C, Outdoor DB 35°C / WB 24°C

Heating: Indoor DB 20°C, Outdoor DB 7°C / WB 6°C

-----------------------------------------------------------------------

Което ще рече, че този COP от 3,70 е при външна температура 7°C и температура в помещението 20°C и около 40%-50% влажност. Напълно е възможно. А ако външната температура стане от 7°C на 10°C то тогава COP ще надмине 6, че може и до 8 да стигне. Аз затова исках да зная при какви температури Toshiba-ta дава 5 - не искам да се заяждам.

п.п. Тестовите условия, посочени в таблицата са стандарните и утвърдени от Евровент, а COP 3.7 си е много добро постижение.

п.п.п. Намерих е едно De'Longhi Модел DPWI DCT 25E '05 със COP 3.78. Сигурно има и по-добри, ама не повече от 3.85

14.  

15. Тук е от
    Dec 2004

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ. СКОРО НЕБЯХ ВЛИЗАЛ В ФОРУМА И КАТО СИ ПРЕГЛЕЖДАХ ПОЩАТА БЯХ ЗАТРУПАН ОТ ПОКАНИ ДА ВЛЕЗНА ЧЕ ВЗЕМАХ ДА ВЛЕЗНА.

ТАКА ТОВА КОЕТО ПИШАТ НЯКОЙ МОЙ КОЛЕГИ ДА ИМА МНОГО ВЕРНИ НЕЩА ДО ТОВА ЧЕ УЖ били най тихй ДА НО ЗА ОТПРЕДИ 3-4 ГОДИНИ И ТО САМО ЕДИН МОДЕЛ ИНВЕРТОР 9 НОМЕР САМО ТОЙ И ТОЙ САМО НА СЛИП РЕЖИМ -26 ДБ, И ТОЙ И САМО ТОЙ ИМА НАЙ ДОБЪР ФАКТОР НА ПРЕОБРАЗУВАНЕ 9 PANSONIK OKOLO 3,82 TOВА Е

<font color="maroon">Правила на форума:

чл. 11. Писането на мнения изцяло с главни букви е крайно нежелателно.</font id="maroon">

16. Тук е от
    Dec 2004

<font color="maroon">Така ще е докато не разбереш, че правилата важат за всички.</font id="maroon">

17. Тук е от
    Dec 2004

АМИ МНОГО СОРИ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ /А МОДЕРАТОРА НЕ СЕ СЪРДИ АМИ ТАКА ПО ЛЕСНО СЕ ВИЖДА

<font color="maroon">Спазвай правилата. Тук не сме слепи!</font id="maroon">

18. Тук е от
    Jul 2005

Здравейте ,прекрасна тема,която прочетох и реших да си купя Haier

между тези два модела,

Който удоволетворяват всички мои изисквания и съм наясно с техните недостатъци при ниски външни температури:

HSU-09 H03/Z1 -429лв този е по-тих с 3 db и харчи с 100w по-малко

HSU-09 R03/H -469лв. този ми харесва повече като дизайн

Какви са разликите по-между им?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 156 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе