към pancho - това не е ли именно безчетков мотор, за който говориш в предишния пост:
http://global.mitsubishielectric.com...gies/poki.html
към pancho - това не е ли именно безчетков мотор, за който говориш в предишния пост:
http://global.mitsubishielectric.com...gies/poki.html
Pancho стига глупости вече
КОЛЕГИ,КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КЛИМАТИЦИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА ОТ ЯПОНИЯ.
За да се продават на БГ пазар, трябва да притежават Декларация за съответствие и Co маркировка. *Това означава, че изделията отговарят на следните стандарти:Първоначално публикувано от Lupus
• 98/37/EC - Машинна директива;
• 89/336/EEC - Директива за Електромагнитна съвместимост (ЕМС);
• 73/23/EEC - Нисковолтова директива;
• 97/23/EC - *Директива за съдове под налягане, модул H1;
По отношение на лабораториите се сещам за Велмар-Варна и Еталон 99-Габрово. *Ако продуктът не притежава CE декларация се правят тестове, ако да - издава се разрешение за поставяне на Co маркировка и Декларация за съответствие. *Вносителят е длъжен да съхранява "Техническо досие" на всеки тип продукт.
Все още не съм чул някой в БГ да го е направил. *не съм чул и някой да е бил наказан, затова, че няма. *
@INT
Ти гаргара ли си правиш с нас или не можеш да четеш, а само можеш да пишеш?
По отношение на тези "тестове" и "разрешителни" съм съгласен, че 90% никой нищо неправи! Преди време, по повод на това, че климатиците /също както и всяко пречистващо съоръжение за въздух с филтри/ лишава въздуха тотално от отрицателни йони /правил го "мъртъв"/ реших, че ни трябва йонизатор + климатик. Уви, това чудо на техниката - йонизатора за момента носи май повече вреди и полза със съмнителен характер. http://steril.narod.ru/index.htm* - поне тези, които се продават по тв 7-дни... Тогава пратих e-mail на Енергопроект /вече май приватизиран/ с питане именно за въпросния "йонизатор" - здравец /май/, защото те издаваха такива докименти и проучваха въпросните и въобще битови уреди, но... нцки - ни вопъл ни стон!
За какви сетификати си говорим.Такива да сте виждали.Никой не се съобразява с такива с наредби изисквания и т.н.
Внасят ги спокойно,а сертификата е едиколко си евро на митницата.
Позволи ми да не се съглася. 99,9% от климатиците (европейски, японски, китайски) притежават CE, което означава, че могат да се продават в Европа. Но понеже ние сме "по-големи католици и от Папата", то тук не се признава CE, а се изисква Co, което е едно и също, само че не е издадено от TUV-Германия (като CE-то) ами от ЕТАЛОН 99-Габрово. Всеки здраво мислещ човек си дава сметка, че непризнаването на CE от TUV-Германия е пълна тъпотия от страна на пишещите закони и нормативи и затова органите си затварят очите - ако не напълно, то поне ги премрежват. А на митница при деклариране на климатична техника освен инвойс и сертификат за произход, друго не се изисква.Първоначално публикувано от badr
Да, добра идея - да си купиш няколко, да експериментираш с различни кондензатори, компресори, изпарители, вентили и различно количество фреон....Първоначално публикувано от INT
1-ви експеримент - нали ще трябва 220/110 трансформатор, може да се пробва как ще се държи компресора ако му подадем 110, 90, 70, 50 волта - ако работи устойчиво - ето ти ИНВЕРТОР работещ в ТНТМ режим ( че и за 300 лв, при това наистина японски )
Vidq li vyv firma Duel- do tehnikumite imat nagazin vyv VarnaПървоначално публикувано от batco
Ех Алекси , пак разлайваш кучетата.Тъкмо реших да послушам Тасманика и да приключвам темата за секънд хендс машините.Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Казвам ти го за последен път-Всяко ТНТМ изпълнение на база японски инвертор е класи над китайските машини.
Престани вече да заблуждаваш хората и се отдай само на ТНТМ изпълнения за подземни термопомпи и каскадни климатични системи.
И не мога да разбера дали да те включа към една категория дето все нещо им е късо или малко я волтажа, я ампеража,я ...........абе сещайте се- оня размер.
Аз повече няма да засягам тази тема без поводи от страна на разни заядливци,но и няма да търпя явно провокативни изказвания.
Къма Айсман-Би ли ми пратил малко повече данни за компресорите "Ричи" от Тайван-най вече от кой тип са и как се държат при експлоатация.
Mай съм се изразил погрешно - на мене идеята ми беше човек да си поиграе малко с втора ръка климатиците, да се понаучи на туй-онуй и да поекспериментира. А за това да вкарам нещо старо в къщи, с пожълтяла пластмаса - че и пари да дам за него ??? Че то ако ще е така - по-добре да се преместя да живея в гаража, там така или иначе е пълно с боклуци.Първоначално публикувано от Pancho
Моля да бъда извинен за недоразуемението.Но почти никога не става дума за пожълтяла пластмаса.Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Последно - отговори на всички какво става с COP - а на един 5 годишен климатик според самия му производителПървоначално публикувано от Pancho
ТИ МОЖЕШ!
@freelander,
Може би трябва да си корегираш сам поста, преди админите да са го изтрили. Не мисля, че персоналните обиди са най-добрите аргументи в един спор. Прегледай правилата на форума.
чл. 4. Не нагрубявате другите участници във форума, като използвате просташки език, псувни и т.н. Конфликтите от задълбочено естество решавайте на улицата използвайки подходящо въоръжение.
еи хора кажете ми какав климатик да си купиа 500-600 лв* 9-ка* или 10-ка ми триабва* за мидеиа кво ви е мнението.