PANASONIC CS/CU-A9CKP- наистина доказани макар че са с компресори на LG.
Или най добре си помисли направо за LG и по-тънко ще ти легне
PANASONIC CS/CU-A9CKP- наистина доказани макар че са с компресори на LG.
Или най добре си помисли направо за LG и по-тънко ще ти легне
LG ??? Недей батко ще съжаляваш
LG, Samsung - по мои лични наблюдения, тия са по-зле и от Осака.
Здравейте! Някой може ли да ми каже дали PANASONIC CS/CU-E9DKE inverter си заслужава парите (около 1300 лв.), защото съм се спрял на него и дали наистина 9-ка ще ми стигне за отопление на 12 кв.м. северна стая с PVC дограма и добра топлоизолация. Спрял съм се на по скъп климатик, защото тази зима ще гледаме в тази стая бебе и не мога да си позволя да взема нещо евтино и през месец да е в сервиза и да стоим на студено. Наистина ли разликата между китайските и малайзийските Панасоници не била в качеството, а единствено в мощноста - просто китайската 12-ца отговаряла на малайзийската 9-ка по мощност-ВЯРНО ЛИ Е
@JORO77
На мен вечно ми е студено и духането на климатика направо ме схваща - една зима изкарахме на 2кW духалка и детето ми вечно беше суполиво - сега карам на 2кW стар радиатор Смядово и положението е по-спокойно. Мисля само как да намаля сметките за тока.
За климатик 9 на минусови температури и малко дете направо ме е страх.
Горещо ти препоръчвам да не използваш за климатик за отопление на стая за новородено! То не си знае човек ли е още, мозъка му е зает с вътршните му органи, затова и по-маловажните, като ръце и крака са вечено студени и т.н., а ти смяташ да го подлагаш на постоянно течение. То и аз не се чувствам комфортно, камо ли бебето. За нас, с майката, сме сложили по една 12-ка в спалнята и хола, но си имаме и локално парно, като регулатора е в детската стая. Зимата ще я караме вече с постоянно включено парно, толещо само детската (и евентуално другите стаи, ако климатиците не смогват...) Никакъв климатик за детската - това е личното мое мнение, повече по въпроса: тук
Старите радиатори на смядово(сухите) са по 3кв.Не е добре за сметкитеПървоначално публикувано от alexi_dobrev
[Енергото пак са подлудяли
Миналият месец имах 20 лв. а този 97 лв. Проста да падладейш
При това тези сметки са летни. На газ готвим, компоти не правим !!!И какво ще правим през зимата ??? А ???
Зле много даже зле.Зимата направо си за мустака. Без климатик и за мое най-голямосъжаление с електронен електромер 37лв.Само готвене отвреме навреме, на нощна бойлер , пералня не на нощна, осветленое ТВ и комп.Първоначално публикувано от sve4lio
И съм взел да се притеснявам за зимата.
Ама много ми беше добре със старият електромер ама..
Прегледай си внимателно сметката:Първоначално публикувано от sve4lio
1. Какъв е периода на отчитане?
2. Какви са показанията - старите, новите и сега на електромера
3. Виж дали през този период не сте били без топла вода и си ползвал бойлер?
Ако не е нищо от трите и показанията на електромера съвпадат приблизително с отразените в бележката, значи някой краде ток от теб!
Колкото и да са нагли тия от Енергото, не биха ти упеторили(х5) сметката....
Това към мен ли беше отправено??? :coolsmiley:Първоначално публикувано от sve4lio
Да заслужава си парите машинката.Вярно е че 1300лв. са си доста пари но климатика наистина е добър.Първоначално публикувано от JORO77
А дали се различават китайските и малайзийските-да и то по много неща.
Различават се по компресорите,електрониката и мощноста.
ти май се шегуваш аз ги имах LG за доста по посредствени на пазара на климатици, сигурен ли си в това?Първоначално публикувано от Tecno
Аз също се интересувам от този модел, но в Пловдив го видях на доста по-ниска цена - мисля че беше 1166 лв....
Ами да !Първоначално публикувано от Tecno
Вместо да даваш толкова пари по-добре си вземи една японка 2-ра употреба ДАЙКИН или ДЖЕНЕРАЛ ФИДЖИЦУ по 500 лв са и бъди сигурен че ще те искара по-дълго време и са по- икономични и по- тихи