А из държавите от ЕС дали ги има.По скоро ги е страх да не ги съдят някаде за измамаПървоначално публикувано от TazmaniaK
А из държавите от ЕС дали ги има.По скоро ги е страх да не ги съдят някаде за измамаПървоначално публикувано от TazmaniaK
И за мен работата е ясна. Прегледах данните на много марки климатици в сайта. СОР на тоя доста неестествено "стърчи" над средните стойности. Или е някакъв супер модел или.....
Първоначално публикувано от TazmaniaK
По Европата се продава за 1000 евро.
Сигурно толкова ги е страх, че не могат да си намерят място.Първоначално публикувано от badr
http://www.haier.com/english/product...asp?proID=4271
Не трябва да си много наблюдателен , за да прочетеш , че този модел е сертифициран за* East Europe* и European Union.
Не знам. Наистина е странно , че класацията се води от Haier. Аз обаче не успях да намеря топмодела на Panasonic CS/CU-HE9DKE.Първоначално публикувано от Pancho
Предполагам , че топмоделите на японците (тези, които се произвеждат там и за техния пазар ) просто не са сертифицирани от Eurovent.
Да я погледнете данните няма лабаво.Само при изчислението на цифрите резултата е 5.66 а не 5.71 .Не е голяма разликата ала е симптоматична.Щом не са успели да сметнат едно просто деление то какво да говорим за термични изчисления.Къде пък го пише това.На линка са само стойноститеПървоначално публикувано от canto
Повярвай ми, няма по-достоверна информация от тази на Евровент. ЦОП-а не го смятат като чисто деление, но в момента формулата ми изхвръкна от главата. Утре ще я издиря и ще я постна. Резултатите са близки и затова масово се ползва само делението.Първоначално публикувано от badr
Абре хора това чудо haier-а да не е няква термопомпа нямаща нищо общо с въздуха? Нещо вода/вода или... Ама тоя cop направо ни закопа!![]()
И най-ценното е, че ми затъкна устатаПървоначално публикувано от dmt
![]()
![]()
![]()
Все още не ти е затъкната напълно - до сметнатото от мен теоретичното COP = 8 остава още малко.Първоначално публикувано от TazmaniaK
От 4.2 нагоре остават има няма 8 милярда години.Така че не бих спорил близо сме до 8Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Таз
От днес нататък аз смятам тоя евро-мевровент за клуб на лъжците.А за председателското място на тоя клуб видимо от Хайер са без конкуренция
Колеги, приятели, другариПървоначално публикувано от badr
до откриването на перпетум мобиле, остава още малко...
Нека се напънем и .... готово)
Sic transit gloria mundi
Пак ме забравихте !Знам че сте умни глави и си разбирате по темата та за това питам. Реално и при предишния пост бях казал че искам да ползвам климатика за отопление. Просто нямам парно и никога не е бил изграждано на улицата. А иначе с газ на месец ми излизаше към 130 лв. на месец и никакво топлина след спиране не печката.Мисля че с климатик заедно с бойлера тока ще ми излиза към 150 лева. А Дали? Има ли смисъл? И не забраняте да ми обадите относно :
Blagodaria na TazmaniaK za tochnia otgovor. А какво ще кажете за тия правите климатици които стоят примерно ве едния ъгъл. Като бях в Корея в хотела в който бяхме имаше такъв. LG. И поддържаше студено в не малкия апартамент 35 кв. Но все пак ще се радвам да си кажете вашето мнение относно типао климатици. Този за който ви казвам ми служи две вечери. Нямаше как да разбера настройките му защото всичко бе на корейски![]()
Ти все пак си прегледай формулата - тая мешавица от Келвин и Целзиус градуси нещо ме съмнява... Да не се окажем жертви на печатна грешка?Първоначално публикувано от alexi_dobrev
И Аз го търсих но го няма. Може би защото е маломощен 1.72kW а там започват от 3 нагоре май но HE24DKE го има и по спецификаций отговаря на рекламните брошури.Първоначално публикувано от canto