Страница 41 от 156 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    Абе някой да е чувал за климатици TADIRAN, не че ще си купувам, ама на сградата, която е срещу нашия офис се мъдрят няколко такива, а на друго място не съм ги виждал (питам просто от любопитство)
    Еврейски са. Някоя от фирмите на Ерато Холдинг ги внасяше...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

По въпроса за ниското (спрямо нашите разбирания) захранващо напрежение от 110V...
    Когато през 1879г. Едисон изобретява неговия вариант на ел.крушка, в Щатите им става ясно, че тя може да бъде и "факела" на техническата еволюция (те оттогава са си майстори на това - последен пищен пример - атакуването на комета на 4 юли т.г.). Та затова решават да бъде максимално надеждна, за да не се обезсърчи използването й. Но при тогавашните технологии най-доброто, което можали да направят, било да използват дебел проводник за "нажежаемата жичка". Но дебелия проводник има по-малко съпротивление от по-тънкия (и механически по-слаб - btw, колко често се сменя крушка на автомобилен фап?), затова било решено да се използва 110V за номинално напрежение...
    Веднага freelander ще ми навре учебника по електротехника от техникума, с отворени страници, показващи Закона на Ом. Да, и какво от това? За държава с ресурсите на САЩ полагането на по-дебели кабели не е чак такава болка, както за нас, например. То и СССР има такива инсталации, ама не на 110, а на 127V (да се различават, разбира се!) - и те си имат ресурси за това. Все Полагането на кабелите става веднъж, че са и механически по-здрави...
    Освен за 110, мога да кажа нещо и за 110kV - използва се по-високо напрежение, за да се намалят загубите от пренасяне, а когато и това напрежение не стигне, се използва 220, чак до 750, а в ***** и до 1000kV (експериметално, обаче). Но да поясня - тук закона на Ом няма такова влияние, каквото следва от учебника: по-голямо напрежение => по-малък ток => много по-малки загуби - при такива напрегнатости на полето по-интересни са следствията от уравнвнията на Максуел за електродинамиката, а те са: дългата линия (електропровода) служи като насочваща за пренасянето на електромагнитната енергия.
    Ами това си спомням засега от лекциите, четени ми преди 15-на години... ако намеря неточности, ще ги коригирам!

4. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от meduzza
    еми отивам с парата за 12ка (27кв/м на 1,80 височина) и жената ми казва "Няма да стане с конвенционален твоята работа за зимата, или 12 инвертор или 18 конв." Бях си нарочил Мидеа още преди месец, казвам изолацията е добра, има и пластмаскава дограма , "Ама НЕ" , не ми го продаде. И пак тук , кажете мнение pls.

п.с. фирмата е "Ефендулов" и знам, че са профита в жанра

btw ходих в "Техномармалад" ли е кво ли е, и един чичка зе да ми обяснява как Осаката била пушка щтот пластмасите и били "Виж виж , не е кат другите" и кирливия дисплей дет струва 5 кантара можел да са изгася и климатика си работел ха-ха-ха-ха, имам чуството, че всеки плямпа наизуст, да върви лафа и продажбата, ама после, ами да му мисли тоз който се е набутал, а 1500 за "печка" няма да дам ако ще и Майбах да е.=* , Maybach не е кофти

I az mislq 4e sa dobri Efendulov.Kato si kupq klimatik ot tqh 6te moga da izkaja kompetentno mnenie za tqhnata rabota

5. Тук е от
    Aug 2005

Може ли някой да каже къде в Софиа се предлагат климатици 2-ра употреба?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Погледни тука например е пълно
    http://www.focus.bg/cgi-bin/main.cgi...tmenu=8&act=14

7. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    И понеже си тръгнал да питаш питай още защо аджеба преносната ни мрежа работи на 110кв(киловолта) и ако още се питаш погледни пак оная лекция по ел.техника за която бе така добър да ми благодариш.
    И накрая за да разбереш как си се оплел в заблудите си ще добавя следното.
    Когато казах че по напрежение не се познава производител имах предвид например САЩ.
    И не бързай да скачаш YORK владее над 50% от пазара в света за промишлени климатици а промишленните климатици са изпълнени с многократно по-високи изисквания и са много по-високотехнологични машини.
    И понеже ти така мило си питаш питай още защо в Германия,Франция,Италия,Англия,Испания и всички други от ЕС са избрали 220v.
    Питам още защо в Германия,Франция,Италия,Англия,Испания и всички други от ЕС са избрали 220v?

Доволен ли си?

И пак ще ти благодаря.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Нямало казваш упътвания...
    Така сме работили и Дайкин,Шарп и Мицубиши.Никой не ни е отказал информация, напротив били сме насърчавани за още въпроси и е било изказвано съжаление че последните им модели са недостъпни за голяма част от хората в България.

П.П.Хайде да не плюем втората употреба защото масово караме такива таратайки и всеки един от нас е влизал в магазини за дрехи втора употреба.И мобилни телефони втора ръка сме ползвали и т.н.
    Колкото и да е жалко в България живеем втора употреба
    И защo трябва да пиша на тия фирми за нещо дето съм си го платил?
    Само жена ми е "втора употреба".... Стига вече сме говорили за б*****и
    НОВОТО СИ Е НОВО. И най-големия китайски провал, ама нов, е по-добре от
    DAIKIN /секънд хенд/
    Относно модел мога да посъветвам всички останали FUJI 12LB INVERTER 1400lv

10. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Питам още защо в Германия,Франция,Италия,Англия,Испания и всички други от ЕС са избрали 220v?
    и emos also
    Не случайно в Япония предприеха кампания за намаляване на разходите за ток....
    Защото брутния втр. продукт на Eвропа си е доста добре...

11. Тук е от
    Nov 2004

Някои може ли да ми каже от къде/от коя фирма/ мога да си купя газ фреон 12?
    Става въпрос за района: Варна - Добрич, в краен случай може и София?

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравейте,

Жена ми си е харесала новата ъгловата красотия на Осака : CH-12-DJ. Някой има ли отзиви за него?

Поздрави
    Алекси

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от batco
    Някои може ли да ми каже от къде/от коя фирма/* мога да си купя газ фреон 12?
    Става въпрос за района: Варна - Добрич, в краен случай може и София?
    Това е все едно да питаш от къде да си купя марихуана, канабис или кока....Продажбата и използването му са забранени, само дето не се преследва толкова строго като споменатите преди малко "билки". По принцип почти всеки сервиз на автоклиматици имат неофициално. Но се приготви да то отрежат главата.....Последния път като питах и ми предлагаха по 90 лв за кг и аз ги напсувах и си тръгнах. Иначе съм чувал слухове, че за около 200 кинта може да се намери бутилка (13,6 кг), ама понеже лятото свърши и спрях да търся....

14.  

15. Тук е от
    Feb 2005

ей, пичове, стига с тия климатици, бе !
    помислете за природата ! - КПД-то на ел.производство, пренос и разпределение клони .. айде, не е чак към нула, ама е доста ниско ... на кого ли му пука всъщност ...
    още малко .. няколко десетки години и нещата ще си дойдат на мястото ... шибаните американци ще си седнат на задника и ще оставят останалите да правят каквото трябва да се прави; дотогава и сегашните мутанти, изявяващи се като политици в Б-я ще са аут, а децата им, надявам се няма да са толкова послушни като родителите си и да изпълняват парт.програма.
    Бъдете здрави, пийте си ракийката и да не ви пука - нищо не зависи от вас/нас

16. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    и emos also
    Не случайно в Япония предприеха кампания за намаляване на разходите за ток....
    Защото брутния втр. продукт на Eвропа си е доста добре...
    Това пък откъде ти хрумна ти ме уби.
    Човече ти си за Нобелова награда за икономика бе Фундаментално откритие за връзката между брутния национален продукт и волтажа в националната електрическа мрежа
    То по тая логика ние в БГ с нашия брутен национален продукт трябва да имаме 12 волтова мрежа а Албания трябва да карат на 1,5 волта
    А аз си мислех че има просто някаква техническа причина, а то каква била работата Остава да кажеш нещо и за международното положение

Сега да не вземеш и да ми кажеш че си дипломиран инженер магистър

17. Тук е от
    Jun 2005

И защo трябва да пиша на тия фирми за нещо дето съм си го платил?
    Само жена ми е "втора употреба".... Стига вече сме говорили за б*****и
    НОВОТО СИ Е НОВО. И най-големия китайски провал, ама нов, е по-добре от
    DAIKIN /секънд хенд/
    Относно модел мога да посъветвам всички останали FUJI 12LB INVERTER 1400lv

За Фуджи-то си напълно прав ама за китайските машини да имаш да взимаш .Аз такова нещо дето външното му тяло работи като Москвич осмак за основен ремонт няма да си сложа никога.В света на климатиците китайските машини са като от магазин за един лев Всъщност какво има да си приказваме евтиняка си е евтиняк.
    А ти звучиш като баща ми-По-добре нова Лада отколкото стар Мерцедес.... ама и той дъртия фен кара Опел
    На него му е простено че е на 55 ти ако си по-млад и ми говориш тия клишетацсамо мога да ти съчувствам

18. Тук е от
    Jun 2005

между другото някой може ли да ми каже как се замерва налягането

на инвертор?
    С манометър

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 156 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе