Страница 58 от 156 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Здравейте!Следя отдавна този форум, но нямам кой знае какво да напиша .Сега обаче ми се налага да попитам: От около 1 год. имам климатик Hisense KFR 3210. Миналата зима изобщо не съм го спирал и мога да кажа,че не имал кой знае какви проблеми,с изключение на това,че ми замръзна веднъж външния вентилатор... През лятото естествено го пусках когато се налага. Преди 2 дни обаче са наложи да го пусна в режим отопление и забелязах нещо странно-след като влезе в режим, копресора започва да работи доста шумно, все едно,че се товари. Превключих на охлаждане-този проблем го няма.От тогава всеки път при пускане в режим отопление-същата работа. А през зимата това нещо го нямаше. Има ли връзка с по-високите температури сега в сравнение със зимата?(със сигурност е работел при сходни атмосферни условия до сега и не съм забелязал да се появява описани проблем). Има ли някой идея на какво може да се дължи и да викам ли майсторите...

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от badr

@Canto
    Не съм искал да го обявят,а го обявих,а това с COP 17,8 сигурно го приемаш като светото писание.Не е ли по-важно какво плащаш и какво получаваш насреща,обаче* не по реклами а кеш.
    Рекламните маймунджулуци на който и да е не ме впечатляват,а подмятанията за перпетумобиле много се връзват с гореупоменатия COP
    * *Ясно, това си е твое мнение. Всеки има право на такова. Добре ще е ако можеш да го защитиш, като се аргументираш, щото ми се струва че леко издиша. Значи, ако не признаваш сертификати на Евровент или ISO, които ползват лаборатории на TUV и подобни, можеш поне да посочиш някаква алтернатива, по която непросветените клиенти да се ориентират за това, какво купуват. Рабрахме вече , че не признаваш и данните на производителите. Засега, като че ли само твоето мнение остава меродавно? Sounds good
    * За гореупоменатия СОР 17.8 като пример не съм ти го давал аз , за да ми го завираш в лицето. Мисля, че* нямаш право на коментар, нито пък аз, тъй като нито един от двама ни не знае японски и не се знае за какво въобще става дума. Pancho, това се отнася и за теб. Не мисля , че подобни примери са уместни.
    *

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от canto
    Ясно, това си е твое мнение. Всеки има право на такова. Добре ще е ако можеш да го защитиш, като се аргументираш, щото ми се струва че леко издиша. Значи, ако не признаваш сертификати на Евровент или ISO, които ползват лаборатории на TUV и подобни, можеш поне да посочиш някаква алтернатива, по която непросветените клиенти да се ориентират за това, какво купуват. Рабрахме вече , че не признаваш и данните на производителите. Засега, като че ли само твоето мнение остава меродавно? Sounds good
    За гореупоменатия СОР 17.8 като пример не съм ти го давал аз , за да ми го завираш в лицето. Мисля, че нямаш право на коментар, нито пък аз, тъй като нито един от двама ни не знае японски и не се знае за какво въобще става дума. Pancho, това се отнася и за теб. Не мисля , че подобни примери са уместни.
    Мисля че разговора ни илиза от добрия тон.Мисля никъде не съм писал,че говориш глупости нещо което ти си позволи по мой адрес.Понеже искаш аргументи моля:
    Гореупоменатия COP е публикуван от производител.Предполагам няма да твърдиш че Мицубиши нямат сертификати.Ти сам прецени дали можеш да вярваш на тия данни.Не аз а същия производител го е написал цитирам дословно"COP 17,8" това не е на японски.Не ти завирам нищо в лицето и не казвам че си го дал ти,но го има.А примера е уместен като явно доказтелство за достоверноста на подобни данни.Но в случая нещата са ясни.
    Възможностите са две:Първата е нагла измама.Втората променени условия на измерванията за получаване на такива резултати.В двата случая имаме търговски хитрини а не факти.Ти ми кажи как после да им вярваме.
    За меродавноста на моето мнение бих казал следното.
    Не поствам препоръки за никоя марка без да съм монтирал или получил чрез наблюдения на най-малко 10 машини.Защото се опасявам да не сбъркам(не че това е изключено) и в резултат някой да купи нещо което не би му вършило работа.
    Защото когато хората броят стотинките си за хляб бих се почувствал отвратително ако в резултат на мое мнение би се получила горната ситуация.Ето защо и реагирам остро на данни от рода COP>.4.2 и т.н.които от гледна точка на хл.техника в момента са невъзможни.И последно никого не задължавам да се съобразява с мнението ми,а ако съм те обидил с нещо моля те да ме извинш

5. Тук е от
    Nov 2004

Мисля че разговора ни илиза от добрия тон.Мисля никъде не съм писал,че говориш глупости нещо което ти си позволи по мой адрес.Понеже искаш аргументи моля:
    Гореупоменатия COP е публикуван от производител.Предполагам няма да твърдиш че Мицубиши нямат сертификати.Ти сам прецени дали можеш да вярваш на тия данни.Не аз а същия производител го е написал цитирам дословно"COP 17,8" това не е на японски.Не ти завирам нищо в лицето и не казвам че си го дал ти,но го има.А примера е уместен като явно доказтелство за достоверноста на подобни данни.Но в случая нещата са ясни.
    Възможностите са две:Първата е нагла измама.Втората променени условия на измерванията за получаване на такива резултати.В двата случая имаме търговски хитрини а не факти.Ти ми кажи как после да им вярваме
    * Съжалявам, ако съм те засегнал по някакъв начин. Нищо лично...
    * Не мога да приема за сериозни и продължавам да твърдя , че са глупост подмятанията за Евровент и клуба на лъжците. Не знаех, че ти си го писал. Пак ти казвам - нищо лично.
    * Аз бих приел всяка теза, стига да я докажеш и аргументираш. Извинявай, но досега всичко, което си написал виси във въздуха. Хайде докажи, че Haier или който и да е друг производител лъжат...Докажи , че Евровент лъжат и посочи на кого и на какво да вярваме.
    * И ти казах още в предния пост, че примера с това Митсубиши е най-малкото неуместен и не се хващай за него като удавник за сламка.
    * 1.Не съм давал аз за пример този линк и ти казах, че не искам да го коментирам.
    * 2. Тук се коментират климатици. Ти сигурен ли си, че това е климатик? Още повече домашен...
    * 3. Сайта не е официален на Митсубиши.
    * 4. Текста за мен , а предполагам и за теб е неразбираем. Може да пише СОР, но откъде знаеш, че става дума за домашен климатик , а не за малка домашна ядрена централа.
    *
    * Ако искаш да доказваш нещо се върни на сайта на Евровент, избери един произволен климатик и докажи , че той е невъзможно да има посочените в таблицата стойности .
    * Успех.

п.с. иначе добре правиш, че препоръчваш само модели, които си монтирал и познаваш. Обаче си мисля, че от друга страна не трябва да отричаш такива, които не си монтирал и не познаваш, щото в момента правиш точно това.
    Верно, има хора , които си броят стотинките и е редно да им препоръчаш климатик, който биха могли да си позволят. Но не си губи времето да правиш същото със хора, които биха могли да си позволят по-добра и качествена машина. За всеки влак си има пътници. Ако аз бих могъл да си позволя да си купя нова Тоуота, бих го направил, без да си правя сметките , колко бих спестил , ако вместо това си взема нова Дачия.
    Що се отнася до хладилната техника и стойностите на СОР пак ти казвам да се върнеш на сайта на Евровент и да докажеш за кой да е климатик, че написаното е лъжа.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ох, аз го казах на Pancho по ICQ и не смятах да го поствам тука, ама виждам, че пак са се разгорещили страстите. Та мисълта ми е по повод на гореспоменатия COP. Не разбирам японски, но разбирам от картинки - това там е чилър с турбокомпресор и потопен изпарител. Мощността на това животно е над 1,5 МегаВата. Примерът е АБСОЛЮТНО неудачен - това е все едно да сравняваме ШКОДА с БОИНГ 747 ДжъмбоДжет - в крайна сметка и двете служат за придвижване, нали? Но никой няма да хаже: "По-добре си купи Боинг, че се движи N пъти по-бързо или вместо да качиш 4 каки (като в Шкодата) ще качиш 300"......

А при този тип индустриално оборудване са възможни такива високи COP, защото параметрите при които се изчислява са различни. Има и други скрити уловки, които ако се вземат предвид COP намалява, но няма да ги коментирам тук, защото не му е мястото. Ако на някой му е интересно - да ми пише ЛС и ще си поговорим на тази тема.

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    А при този тип индустриално оборудване са възможни такива високи COP, защото параметрите при които се изчислява са различни. Има и други скрити уловки, които ако се вземат предвид COP намалява, но няма да ги коментирам тук, защото не му е мястото. Ако на някой му е интересно - да ми пише ЛС и ще си поговорим на тази тема.
    Благодаря Таз.
    Точно това твърдя и аз.
    Или данните са неверни.
    Или условията на измерванията са различни
    В двата случая имаме мошенничество.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Я - пак стигнахме до COP

Истината е, че чрез промяна на условията се стига до доста различни резултати!

Ето един хубав пример:
    - При охлаждане следва да се използва не COP, а EER. Обаче EER се измерва както в Btu/w.h, така и в W/W
    Така един уред може едновременно да има EER от 10 и от 2,9...
    - При отопление следва да се използва въпросния COP, който следва да се измерва само в W/W
    Преди време обаче, гледах някакъв азиатски производител, дето беше дал COP=13. Първо ми се изправи косата, ама добре че имаше и НЕйероглифен текст - така COP-а му стана 3,77

Не знам дали въпросния пример е нещо подобно, но освен EER има едни измервания SEER, което следва да е ефективността за цял сезон... въобще - статистика...
    Освен това при отопление, НЕ следва да се взема впредвид работата на електричеството, докато някои фирми го калкулират е това в резултата и COP-а расте...

Та хайде да не спорим вече - перпетуум мобиле още няма /май /, а шанса са висок COP аз виждам в нови хладибни агенти, щото всеки агент си има таван, нали?

Поздрави на всички!

10. Тук е от
    Nov 2004

Благодаря Таз.
    Точно това твърдя и аз.
    Или данните са неверни.
    Или условията на измерванията са различни
    В двата случая имаме мошенничество.

Не разбирам за какво благодариш на Таз. И той ти каза, че примера с това Митсубиши е най-малкото неуместен и че не могат да се сравняват несравними неща. Естествено е , че има различна база за измерване, когато става дума за ралични машини. Човекът ти го е казал - Шкода и Боинг. Правиш ли разликата?
    Ако искаш да разконспирираш някой от производителите на климатици се върни на таблицата на Евровент. Това ти го пиша за пореден път , но ти упорито отбягваш отговора.
    И вземи се замисли малко, че много по-заинтересовани страни от теб , досега биха го направили това, ако можеха. Която и да е конкурентна фирма би изпитала върховно удоволствие да разобличи конкурента си и да докаже това, което ти се опитваш.

11. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Я - пак стигнахме до COP

Истината е, че чрез промяна на условията се стига до доста различни резултати!

Ето един хубав пример:
    - При охлаждане следва да се използва не COP, а EER. Обаче EER се измерва както в Btu/w.h, така и в W/W*
    Така един уред може едновременно да има EER от 10 и от 2,9...
    - При отопление следва да се използва въпросния COP, който следва да се измерва само в W/W
    Преди време обаче, гледах някакъв азиатски производител, дето беше дал COP=13. Първо ми се изправи косата, ама добре че имаше и НЕйероглифен текст - така COP-а му стана 3,77

Не знам дали въпросния пример е нещо подобно, но освен EER има едни измервания SEER, което следва да е ефективността за цял сезон... въобще - статистика...
    Освен това при отопление, НЕ следва да се взема впредвид работата на електричеството, докато някои фирми го калкулират е това в резултата и COP-а расте...

Та хайде да не спорим вече - перпетуум мобиле още няма /май /, а шанса са висок COP аз виждам в нови хладибни агенти, щото всеки агент си има таван, нали?

Поздрави на всички!
    Ако искате спора да приключи не го разводнявайте. Бъдете конкретни и посочвайте аргументи и доказателства.
    Не знам кой защитава тезата за перпетум мобиле, за да влизате в ролята на опоненти.

Това не е сериозно...Къде си го гледал, кой* производител? Дай линк...Това си е свободно съчинение, а не начин да се води спор.
    Последно говорехме за Евровент и техните данни. Предполагам всички климатици, които фигурират там са изтествани при равни условия. Този , който е постигнал СОР 3 и този със СОР 4.5 са изтествани по една и съща система. Опитайте се да докажете, че Евровент лъжат за климатика , който постига по-високия СОР и ако успеете спора приключва. Просто е ...

12. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

Хора, пак се заCOPахте нещо?! Направете си тема: COP-TOP! - и действайте на воля...
    Иначе, ако създадат "климачичковците" нов фреон и климатик за него с темп. на кипене пр. -90%, то cop-а ще бъде на top-а...

13. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

опа! Поправка: % = на градуса!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Това не е сериозно...Къде си го гледал, кой производител? Дай линк...
    Значи ако можех, бих ти го дал - беше нещо от Сингапур или там някъде - виновен съм!
    Целта обаче беше да покажа, че EER се мери в поне 2 единици /това е масово/, а пак твърдя, че съм виждал и COP измерен в същите 2 единици /по аналогия/ - това ще опитам да го потърся...

За апарата, предизвикал конкретния спор не мога да кажа нищо - не им разбирам писмената...

Ако искаш - мога да ти посоча източник, където пише, че COP трябва да се измерва без работата на ел.енергията, и производтел, който е смятал общата отдадена енергия /това ще ми е по-лесно, щото го срещах последните месеци/. Тук разликата вече не е е в пъти, но я има.

Та целта на предишния пост беше да отбележа, че се получават известни разлики от самия начин на измерване-сравнение, да не говорим че имаше стандарт /мисля ISO, но и това лесно се проверява/ за условията - температури и влажност, при които се замерва...
    Пак казвам - не мога да коментирам въпросното чудовище!

А, да, специално за инверторите /с техните променливи обороти/ - COP-а може да бъде доста разтегливо понятие, щото машината реагира на промяната на температурите и коефициента отдадена/използвана енергия обикновено не могат да го замерят при съвсем равни условия - виж ако искаш идеята за SEER!
    Но пак да посоча - хладилните агенти и имат физичен максимум - ако системата е с R22 или с бутан - различни неща можем да очакваме...

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Не разбирам за какво благодариш на Таз. И той ти каза, че примера с това Митсубиши е най-малкото неуместен и че не могат да се сравняват несравними неща. Естествено е , че има различна база за измерване, когато става дума за ралични машини. Човекът ти го е казал - Шкода и Боинг. Правиш ли разликата?
    Ако искаш да разконспирираш някой от производителите на климатици се върни на таблицата на Евровент. Това ти го пиша за пореден път , но ти упорито отбягваш отговора.
    Таз говори за разлика която в случая е в размерите.Не разлика в принципа на действие(фазово ппревръщане на веществото)
    И домашния климатик и тоя чилър имат кондензатор,компресор,изпарител,дроселиращ орган,работно вещество.
    След като се използва някаква величина то следва ако тя се използва за сравнителни цели да бъдат АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ УСЛОВИЯ НА ИЗМЕРВАНЕ.
    На теб кой ти гарантира тези еднакви условия.И ако условията са различни какво?Няма измама ако едни го измерват при 7гр. други при 10гр. така ли.
    Или пък горния чилър при източник на енегия въздух с температура 7гр.ще ти даде COP 17.8.И да те предпазя от излишни писания познавам р-ката м/у потопен и въздушен изпарител и р-ката м/у вода и въздух като топло(студоносител)
    Какво им пречи да преизчслят данните и ги приведат към еднакви начални условия.
    Ама друго звучи 17.8 друго 4.Иначе си пише COP,че в единия случай значи едно в друг друг случай друго.Ами какво който купува да знае LG P-H на съответния фреон.Колко му е.То това се учи в 1-ви клас

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Момчета, мисля, че спора отдавна излезе далеч извън темата и нейната цел. Май отиде в посока на лични пререкания и мереме на пишки. Все пак замисъла беше, когато някой влезе тук да се ориентира как да си избере климатик, а не на кой колко му е голям СОРа! Ами пуснете си една нова тема за теоретичните основи на климатичната техника, параметрите и методиките за тяхното измерване и там спорете на воля.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Най-добе темата да се филтрира от всичките мнения, които съдържат "СОР" и всичко да продължи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе