Страница 81 от 156 ПърваПърва ... 3171798081828391131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Здравейте, echo благодаря че ни светна за Elite AS12VR4(Инвертор). Днес си го купих за 500лв от Тех-маркет Бургас.Ще се монтира по-нататък.Май беше предпоследния. Никъде не пишеше че е инвертор освен на книжката. Естествено, веднага го отворих и видях една огромна платка с процесор и др. чаркове - абе няма нищо общо с моята Midea MSS-12HR(конвенц.)Компресора е SANYO.....MADE in JAPAN!!!Възможно ли е това? На Мидеята беше Matsushita(Panasonic) - made in China!Поразпитах на няколко места - казаха ми че са добри макар и малко шумни. Интересното е че в Техноклима(Аладин) които ги монтират е на 800лв.+100лв.монтаж. Единственото което не ми хареса е че външната пита е единична - за разлика от Мидеята на която е Двойна! Та въпросите ми са:
    1-на кутията под модела пише HEAT PUMP което ще рече Термопомпа нали?Какъв вид инвертор е това?Има ли инвертори без Термопомпа???
    2-Каква мощност отдава и Колко му е КОП-а (никъде не пише)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    ... Та въпросите ми са:
    1-на кутията под модела пише HEAT PUMP което ще рече Термопомпа нали?Какъв вид инвертор е това?Има ли инвертори без Термопомпа???
    2-Каква мощност отдава и Колко му е КОП-а (никъде не пише)
    1. HEAT PUMP което ще рече Термопомпа е хладилен агрегат който е оптимизиран да топли

2. Каква мощност отдава и Колко му е КОП-а - това е голямата мистерия, която ти като вече притежател на такъв климатик ще споделиш с нас.

4. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Значи за B и DB на Хайер е така!
    По-икономично е, но не твърде много с `изправен` ток...
    Не съм и убеден, че R410 е по-добър агент от R22...

Наистина Fujitsu e по-добре от Haier, ама плащаш и друга цена - и аз искам Mitsubishsi, ама ако не мога - карам Hyundai - например де...
    Двойно роторен, работи по-равномерно /с 2 пика на оборот/ в сравнение с роторния, ама какво да кажем за Скрола тогава - всичко се плаща вес пак...

И последно - вероятно ще ти стигне Fujitsu-9 или Haier-10, ама на фона на 200лв. монтаж и 800 цена, предпочитам да платя за 12ка за да съм си вързал гащите - да не говорим за % по-малката разлика при Fujitsu... това е въпрос на характер...
    Апропо - освен Fujitsu и General - на една цена, едно пиленце ми прошепна, че можело да се намери същата машина под марката Fuji със 100лв по-малко - не е много, ама кой ти ги дава, особено ако решиш да надскачаш бюджета...

...и 8,4kW при General ASH 12 LB да се чете 6,8 ако не се лъжа - 8,4 е за 14ката, ако си спомням добре...

относно:
    ОДОБРЕНИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ ТЕРМОПОМПЕНИ СИСТЕМИ /КЛИМАТИЦИ/

DC инверторите са много по-икономични от AC инверторите по този въпрос спор няма.Още не са навлезли масово в БГ но и това ще стане.
    И аз не бях убеден че оловния А93 е по-добър от безоловния А 95 , но сега карам с 100 октанов безоловен и нямам грижи...... така че има кой да го мисли и налага на пазара.Пък и в края на краищата на кой му пука в какво си убеден ти
    Много скоро ще си караме с Р410 и Р407 и Р22 ще е минало, случи се с други неща та с един фреон няма да се случи
    Застудя и много хора взеха да си търсят клими-истината е японски секънд хенд(или нов ако можете да си го позволите) фреон 410 и задължително DC инвертор
    Китайските псевдоклиматици няма да ги коментираме, без значение кой с кого имал джоинт венчър и чии кожуси за външни тела копира Ако ще е китайски боклукоматик по-добре Осака от новата им серия, поне дизайна на вътрешното тяло си го бива и параметрите им са по-добри от на китайците.Пък и подкрепяме българската продукция.
    Успех!!

5. Тук е от
    Oct 2005

zdr
    ne moga da razbera kakva e razlikata/no mai niama takava/mejdu Fugitsu i Fugitsu General,vapreki 4e kogato mi montiraha klimaticite kazaha 4e ima.Moje li niakoi da dade iz4erpatelen otgovor.I *zasho e tazi razlika v bukvite na telata,tova koeto vijdam e 4e ima razlika v dizaina na klimaticite.

6. rlr
    rlr е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

какво може да кажете за климатиците nec и sanyo кои са по добри

7. Тук е от
    Oct 2005

Kой от тези двата да избера,моля дайте мнения. Предварително благодаря. Аз клоня към Дайкин* :coolsmiley:

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010160

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003746

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Barracuda
    Kой от тези двата да избера,моля дайте мнения. Предварително благодаря. Аз клоня към Дайкин* :coolsmiley:

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010160

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003746
    На мен панасоника ми изглежда по-джижджин

В техническо отношение всички са един дол дренки - духалка на стената - поне да е джиджина

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Здравейте, echo благодаря че ни светна за Elite AS12VR4(Инвертор). ...
    Значи не съв светвал никого - просто ми направи силно впечатление, че нещо което преди 2 години беше май 1150 без монтажа - може и да греша - сега струва 600 - за мен това е една много добра алтернатива на евтините китайски НЕинвертори. Още повече, че Аладин му искат повече и то ако го имат в наличност...
    Иначе - препоръчвам Mitsubishi, ама е на цена около 3 такива...
    Мога де предполагам, че това са останали бройки...
    Монтажа и гаранцията вероятно ще са от Техноклима - кажи колко и за колко време дойдоха...

Не можеш да очакваш чудеса от него - COP-a му беше някъде около 3, ама какво да очакваш от техника, дето е поне 5 годишна като идея... Малко е шумен - както отбеляза Алекси, но мисля че става и за спане - има режими на вентилатора и докарва мой до 28 или 26dB. Има си предимствата на инверторите.
    Знам 2 дето работят вече сума ти време, а досега съм чувал добри неща от техниците... И не съм чувал за изгорели платки, което е най-големия проблем на иверторите...
    Проследи само за правилен монтаж!!!

Накратко - представи си Лада 110 - инжекцион на Бош, Ел.стъкла, стопове, дискови спирачки, евентуално хиздравлика - е, няма ABS и възглавници, ама за 12 бона - е т`ва си взел

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    DC инверторите са много по-икономични от AC инверторите...
    Не оспорвам, че са по-икономични, но чак пък МНОГО?! Дай някакви данни - за мен много е поне 25-30% надолу спрямо AC-то... Е?

Понеже си фен на секънд-хенд-а - дай една оферта, която отговаря на твоите предложения:
    втора ръка, японски DC инвертор - и кажи годинките

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Хитачи сравняват новите си DC инвертори със старите си AC ,10 % по-икономични.Т.е. на 10кВт печелиш 20 ст.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Хитачи сравняват новите си DC инвертори със старите си AC ,10 % по-икономични.Т.е. на 10кВт печелиш 20 ст.
    Ами и аз това имам впредвид...
    Сметката на Мitsubishi беше подобна :coolsmiley:
    Ама да изчакаме Pancho - дано да греша и разликата да е по-чувствителна - все пак за мен подобна покупка си е инвестиция - въпросът е за колко време ще я изплатя?! Пък и за смятаме на сезон - т.е. - за колко време ще си върнем разликата!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Към Echo - гаранцията е 3години монтажа е 100лв. и се извършва от Техноклима(Аладин). При тях абсолютно същия климатик е 800лв+100лв монтаж. Така че съм си на сметка! В сайта на Kelon модела Kelon AS12VR4FD2(какъвто е моя само че под BG търговска марка пише че бил...DC Inverter и има КОП-2,7!Доколкото знам DC инверторите имат значително по-голям КОП но предполагам че коп-а му е малък щото е поостарял като модел. Но все пак сравнен с АС инверторите на Мидея например който имат КОП-2,5 това мисля е по-добрия вариант!А и Mideа MSG-12HRI (AC Inverter) струва 930лв с монтажа!!! Климатика не е монтиран така че нямам наблюдения върху работата на монтажниците, но се надявам да си свършат по-добре работата от монтажниците на Midea MSS-12HR(От Тех-маркет)Тарикатите не го обезвъздушиха както си му е реда с вакуумна станция, ами му изпуснаха малко фреон! Ама тогава не знаех как трябва да се обезвъздушава!!! Мерих му консумацията - на Отопление е леко завишена вместо 6А - 7,4A!А пък на Охлаждане е 5А вместо 6А?!?
    Имам три въпроса към разбирачите:
    1-Може ли завишената консумация в режим отопление да е от неправилното обезвъздушаване или са му пречупени тръбите???
    2-В режим отопление работи по-шумно и се чува един ритмичен звук(който го няма в режим Охлаждане)?
    3-Вредно ли е за климатика евентуалното наличие на въздух в системата?
    Благодаря предварително!!!

16. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Към Echo - гаранцията е 3години монтажа е 100лв. и се извършва от Техноклима(Аладин). При тях абсолютно същия климатик е 800лв+100лв монтаж. Така че съм си на сметка! В сайта на Kelon модела Kelon AS12VR4FD2(какъвто е моя само че под BG търговска марка пише че бил...DC Inverter и има КОП-2,7!Доколкото знам DC инверторите имат значително по-голям КОП но предполагам че коп-а му е малък щото е поостарял като модел. Но все пак сравнен с АС инверторите на Мидея например който имат КОП-2,5 това мисля е по-добрия вариант!А и Mideа MSG-12HRI (AC Inverter) струва 930лв с монтажа!!! Климатика не е монтиран така че нямам наблюдения върху работата на монтажниците, но се надявам да си свършат по-добре работата от монтажниците на Midea MSS-12HR(От Тех-маркет)Тарикатите не го обезвъздушиха както си му е реда с вакуумна станция, ами му изпуснаха малко фреон! Ама тогава не знаех как трябва да се обезвъздушава!!! Мерих му консумацията - на Отопление е леко* завишена вместо 6А - 7,4A!А пък на Охлаждане е 5А вместо 6А?!?
    Имам три въпроса към разбирачите:
    1-Може ли завишената консумация* в режим отопление да е от неправилното обезвъздушаване или са му пречупени тръбите???
    2-В режим отопление работи по-шумно и се чува един ритмичен звук(който го няма в режим Охлаждане)?
    3-Вредно ли е за климатика евентуалното наличие на въздух в системата?
    Благодаря предварително!!!
    почвам по ред на номерата:

1. Не е възможно. Ако има въздух в тръбите, климатика ще работи еднакво зле както в отопление, така и в охлаждане;
    2. Най-вероятно в режим на отопление се тормози повече, компресора работи на по-високи обороти и от там и по-големия шум (а и по-голямата консумация на енергия);
    3. Убийствено вредно е в хладилния кръг на климатика да има въздух.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    почвам по ред на номерата:

1. Не е възможно. Ако има въздух в тръбите, климатика ще работи еднакво зле както в отопление, така и в охлаждане;
    2. Най-вероятно в режим на отопление се тормози повече, компресора работи на по-високи обороти и от там и по-големия шум (а и по-голямата консумация на енергия);
    3. Убийствено вредно е в хладилния кръг на климатика да има въздух.
    А отговора на Taz убийствено точен

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Taz благодаря за отговорите! Има ли смисъл да викам техник да го обезвъздушава допълнително при това положение???Все пак на Охлаждане консумацията му е 1А под нормата а на Отопление 1,4A над нормата(Табелката)
    А за ритмичния звук (пулсиращ) в режим Отопление имам чувството че се включва допълнително някакъв агрегат от климатика който в режим Охлаждане не работи! Не мисля че ЗВУКА е от по-високи обороти на компресора! Доколкото знам конвенционалните климатици работят на фиксирани обороти?!?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе