Страница 83 от 156 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от JoroM

И на мен ми е много странно при какво напрежение консумацията е такава???Като разделиш посочената мощност на посочения ампераж се получава....202 и 211 Волта?!? Може би използват друга методика за изчисляване а не просто умножение на Напрежението по Ампеража!
    Няма друга методика.Формулата е P=V.A.cos(fi)
    Не смятате косинус фактора на мрежата обикновено около 0.9

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Няма друга методика.Формулата е P=V.A.cos(fi)
    Не смятате косинус фактора на мрежата обикновено около 0.9
    Спомням си аз че имаше още нещо ама...Badr благодаря че ни припомни.

4. JV
    JV е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

HELP

Днес в един магазин попаднах на някакъв климатик BARD, консултанта ми обясни, че бил 10-ка, произведен в Корея. - цена 570 лв. с монтажа. След което се оитах да сърч-на из нета за тази "известна" марка нещо, но нищо. Ако някой е чувал за това животно, или има някакви данни за тях моля пишете.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Снощи се опитах да спя на работещ климатик Midea MSS-12HR но уви, не стана, то не беше пукане, то не беше чудо!Климатика на практика е чисто нов От това ли е???Пукането ще си остане ли винаги такова или като се поизпече ще се оправи???Шума от вътрешното тяло и това което се дочува от външното не са проблем за спането, но това ПУКАНЕ е кошмар !!!И ако някой е отстранявал подобен проблем на този модел да вика!Временно (докато не ми монтират Инверторния Елит/Келон в спалнята)съм принуден да спя в хола при Мидеята! Elite AS12VR4 пука ли???(Силно се надявам да не пука)!!!

6. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Снощи се опитах да спя на работещ климатик Midea MSS-12HR но уви, не стана, то не беше пукане, то не беше чудо!Климатика на практика е чисто нов От това ли е???Пукането ще си остане ли винаги такова или като се поизпече ще се оправи???Шума от вътрешното тяло и това което се дочува от външното не са проблем за спането, но това ПУКАНЕ е кошмар !!!И ако някой е отстранявал подобен проблем на този модел да вика!Временно (докато не ми монтират Инверторния Елит/Келон в спалнята)съм принуден да спя в хола при Мидеята! Elite AS12VR4 пука ли???(Силно се надявам да не пука)!!!
    от пукането няма отърване,някой пукат по малко други повече,обаче всички пукат

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

от пукането няма отърване,някой пукат по малко други повече,обаче всички пукат

Мидеята винаги ли ще пука така???Ако не може да се премахне пукането, поне не може ли да се намали по някакъв начин???

8.  

9. Тук е от
    Nov 2004

Мидеята винаги ли ще пука така???Ако не може да се премахне пукането, поне не може ли да се намали по някакъв начин???
    Може...С покупката на марков климатик няма да имаш проблем. Естествено не е важно само да е марков. Панасоник например не ги считам за тихи климатици. Класацията за тихи машини според мен се води от Митсубиши и Дайкин. Не знам защо Фуджи не публикуват данни за това.
    Мисля, че е време да се систематизират основните правила и принципи при избор на климатик.
    Едно от тях според мен е за спално помещение да не се купува евтина машина. Ако човек не може да си позволи нещо доказано добро е по-добре да мисли за алтернативна форма на отопление на спално помещение.
    Естествено, това не важи за тези , които са способни да заспиват на всякакви звукови фонове.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Може...С покупката на марков климатик няма да имаш проблем. Естествено не е важно само да е марков. Панасоник например не ги считам за тихи климатици. Класацията за тихи машини според мен се води от Митсубиши и Дайкин. Не знам защо Фуджи не публикуват данни за това.
    Мисля, че е време да се систематизират основните правила и принципи при избор на климатик.
    Едно от тях според мен е за спално помещение да не се купува евтина машина. Ако човек не може да си позволи нещо доказано добро е по-добре да мисли за алтернативна форма на отопление на спално помещение.
    Естествено, това не важи за тези , които са способни да заспиват на всякакви звукови фонове.

Ами аз имам алтернативна форма......под формата на Радиатор Tesy....3KW! Ама не ща да я пускам че много скъпо!Явно ще трябва да свиквам с Пукането!

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от gruio
    Друго: Въпросният Генерал продава ли го друг освен Булклима? Що за фирма е това? В смисъл дали правят кочина при монтажа и после нещо като се счупи какво става, т.е. колко време човек стои на студено или жега и колко нерви и пари му струва.
    Можеш да вземеш Fuji от Темпекс мисля, че беше www.tempexbg.com или
    виж www.fujielectricbg.com, работят отлично! /за монтажa и за климатиците/ , за разлика от страниците им, които можeш да ползваш само за връзка с тях...
    Цитат Първоначално публикувано от JV
    HELP

Днес в един магазин попаднах на някакъв климатик BARD, консултанта ми обясни, че бил 10-ка, произведен в Корея. - цена 570 лв. с монтажа. След което се оитах да сърч-на из нета за тази "известна" марка нещо, но нищо. Ако някой е чувал за това животно, или има някакви данни за тях моля пишете.
    виж http://www.leonessex.com/bard.html

12. Тук е от
    Oct 2005

искам да попитам този климатик хубав ли е и заслужава ли си пари не разбирам много за това питам вас защото виждам ч има по компетенти лица на тема климатици PANASONIC CS/CU-XE12DKE 1499 лева в техно маркет благодаря на отговорилите

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от gggalf
    искам да попитам този климатик хубав ли е и заслужава ли си пари не разбирам много за това питам вас защото виждам ч има по компетенти лица на тема климатици PANASONIC CS/CU-XE12DKE 1499 лева в техно маркет благодаря на отговорилите
    За хубав-хубав е.Но за това дали ще върши това за което смяташ да го ползваш е друг въпрос

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

за отоплениа на 30 квадратово помещение извинявам се забравих да не пиша че ми трябва за отопление.

16. Тук е от
    Oct 2005

Здравейте, от 3 години ползвам климатик Panasonic CS E9BKP малйзийски инвертор модел 2002 - изключителна машина не се обледява дори на + 2,3 градуса /за разлика от служебния General, който събира лед и при +10/ работил е по 2 месеца без прекъсване и по мои сметики за 3 зими си изплати цената /тогава се изръсих 1750 лв. с монтажа/ не ми е ясно само защо при положение че вътрешното и външното тяло ги дели само стената техниците намотаха 3 м. тръби зад външното тяло преди да ги вкарат вътре - в инструкциите за монтаж си пише мин 3 м тръбен път, но някой може ли да ми обясни защо - така не се ли губи част от генерираната в компресора топлина/студ?

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Vlado
    Някои клими имат МИН изисквания за тръбен път - свързано е с количеството хладилен агент и натоварването на компресора.
    Това обледеняване ми е доста странно - къде живееш

@gggalf
    Приблизително, ама наистина приблизително - имаш нужда от около 4,5kW мощност - зависи от вного фактори - изолация, дограма, изложение, околна тевпература...
    В този дух - климатика, който аз смятам за доста добър - има шансове да ти е достатъчен

@JoroM
    Мидеите по принцип са си шумни - понякога и външтните тела тракат - нек`ви лагери бяха - но вършат работа. Пукането е свързано с топлинното разширение на пластмасата - обисновено евтините са с евтина пластмаса...
    Елит-а също не е много скъпарски, ама според мен ще пука по-малко - първо, ако е VR4 - бяха сравнително добро изпълнение и второ - няма толкова резки промени, щот` е инвертор - при размразяване обаче пука - чувал съм го!

18. JV
    JV е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Хора, края на другата седмица ще пазаря китайски нискокачествен климатик за топлене на 15 кв.м. таванско помещение (стаята е с чат/пат изолация). Външното тяло ще е под киремидите на кооперацията в доста обширно и проветриво пространство (духа яко въздух бол, комшии никви, лятото не е парник дори е хлад). Чудя се дали да е 9-ка или 12-ка, и кое от кучетата да избера на пазара ( Midea, Haier, Nippon, Neo, или друг )... това което съм си наумил е Midea 9-ka (незнам дали MSF-1, MSG или MSS), кажете си мнението вие какво бихте си взели. И разбрах, че онзи панасоник за 999 лв. от техно.... е най-добре, но нямам възможност за него. Прочетох подобни въпроси по-нагоре, но не успях да отсея мнение. Ще съм благодарен за всяка препоръка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе