Страница 71 от 156 ПърваПърва ... 2161697071727381121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    за едно и също време 15-та ще превърти по-голямо количество въздух но температурата ще е почти еднаква.
    все пак имай впредвид че колкото по-голям е климатика толкова по лоши показатели има (вече не смея да спомена COP- a)
    Значи не съм сгрешил - току що си купих Е12 от техномаркет за 1390. Сега ще търся някой да ми го монтира.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

за едно и също време 15-та ще превърти по-голямо количество въздух но температурата ще е почти еднаква.
    все пак имай впредвид че колкото по-голям е климатика толкова по лоши показатели има (вече не смея да спомена COP- a)
    В този раздел дойдох с въпрос за климатик, и получих доста разнообразни отговори, но след като обиколих и магазините, кашата в главата ми стана 2 пъти по - голяма. В момента на дневен ред са предложения от всякакъв род в диапазона климатик 12 - ка до 24 - ка на различни фирми за едно и също помещение.
    И така: въпрос: вярна ли е презумпцията в този случай, че по - големият климатик ще харчи по - малко ток поради факта, че по - бързо ще достига желаната температура и по - кратко ще работи?

4. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от D3BEP
    В този раздел дойдох с въпрос за климатик, и получих доста разнообразни отговори, но след като обиколих и магазините, кашата в главата ми стана 2 пъти по - голяма. В момента на дневен ред са предложения от всякакъв род в диапазона климатик 12 - ка до 24 - ка на различни фирми за едно и също помещение.
    И така: въпрос: вярна ли е презумпцията в този случай, че по - големият климатик ще харчи по - малко ток поради факта, че по - бързо ще достига желаната температура и по - кратко ще работи?
    Не, по-големия климатик има по-малък СОР поради по-голямата мощност на вентилаторите на външното и вътрешното тяло.Иначе казано консумацията на вътрешния и външния вентилатор участва в смятането на СОР-а и както в случая те са по-мощни следва и и спадане на СОР-а отколкото при по-маломощен климатик.

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Токът ще бъде един и същ.Времето за достигане на желаната темпратура различно

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Значи не съм сгрешил - току що си купих Е12 от техномаркет за 1390. Сега ще търся някой да ми го монтира.
    Как така ще търсиш кой да го монтира.Гаранцията е свързана с монтажа.Как ти попълниха гаранционната карта.

7. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Не, по-големия климатик има по-малък СОР поради по-голямата мощност на вентилаторите на външното и вътрешното тяло.Иначе казано консумацията на вътрешния и външния вентилатор участва в смятането на СОР-а и както в случая те са по-мощни следва и и спадане на СОР-а отколкото при по-маломощен климатик.
    понижените параметри не идват само от вентилатора на външнот тяло ами и от това че за различни по размер климатици 7, 9, и 12-ка например използват еднакви външни и вътрешни тела, а мисля че няма нужда да обяснявам че в случая размера има значение колкото повече площ имат питите и пповече мед е влощена в един климатик толкова по добре за това нищо чудно при този случай 7-та да има най-добри параметри, да не говориме че в някой случай използват еднакви компресори работещи на различни обороти.
    за това моето мнение е :
    търсете по тежки, по-големи на размер и повече на брой 7 и 9-ятки това е истината :Super:

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от badr
    За пореден път го казвам няма климатик който при -20 да работи ефективно и надеждно
    Кой те излъга. Пък и -20 не се задържа за цял зима. Не забравяй че и отоплението с каквото и да е при такава температура гълта много ток.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Кой те излъга. Пък и -20 не се задържа за цял зима. Не забравяй че и отоплението с каквото и да е при такава температура гълта много ток.
    Аз самият много пъти съм казвал че -20 става рядко и то през нощта.Относно това кой ме е излъгал предлагам да не спорим,просто приеми че съм глупав и се лъжа лесно.А къде видя да съм казал че отоплението при тази температура гълта или не гълта много ток

11. Member
    Тук е от
    Jul 2004

ае стига с тия - 20* :coolsmiley: кво толко се шашкате аеее споко колко дни перз зимата са около -20* ? Минчо Празников ще ви каже чеса не повече от 5-6 ! иначе в началото тази тема бе супер и я следях с интерес но вече немисе четат глупостите тук! аиде малко по сериозно и компетентно! УСПЕХ

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Как така ще търсиш кой да го монтира.Гаранцията е свързана с монтажа.Как ти попълниха гаранционната карта.
    Купих го от техномаркет Русе - там се продават без монтажа. Дадоха ни няколко телефона на оторизирани монтажни групи.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от veni
    ае стига с тия* *- 20** *:coolsmiley: кво толко се шашкате аеее* споко* * колко дни* перз* зимата са около* -20* ? Минчо Празников ще ви каже чеса не повече от 5-6 !* * иначе в началото тази тема бе супер и я следях с интерес но вече немисе четат глупостите тук! аиде малко по сериозно и компетентно! УСПЕХ*
    Евала! Взе ми думите от устата.
    Аман от тия -20С. Я господата дето толкова ги вълнува как ще се стоплят на -20С да се пренесат зад Полярния кръг. Или да дадат статистика колко дни в последните 5 години температурата е падала до тези стойности? Ами аз си спомням само един-два пъти, когато и радиаторите на парното бяха толкова горещи, че не можеха да ми изсъхнат чорапите...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2003

понижените параметри не идват само от вентилатора на външнот тяло ами и от това че за различни по размер климатици 7, 9,* и 12-ка например използват еднакви външни и вътрешни тела, а мисля че няма нужда да обяснявам че в случая размера има значение* колкото повече площ имат питите и пповече мед е влощена в един климатик толкова по добре за това нищо чудно при този случай 7-та да има най-добри параметри, да не говориме че в някой случай използват еднакви компресори работещи на различни обороти.
    за това моето мнение е :
    търсете по тежки, по-големи на размер и повече на брой 7 и 9-ятки това е истината* :Super:
    Как ще обясниш тогава защо COP на 9-ка Panasonic E9DКЕ e по-висок от този на E12DKE,като кондензатора на 9-та е по-малък от този на 12-та.И двата модела използват еднакви външни и вътрешни тела?

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@DIDOTO
    Би ли постнал повече информация за марки и модели на климатици при които при различна обявена мощност(7-9-12 и.т.н) имат еднакви външни тела(под еднакви разбирам напълно еднакви не с различна площ на топлообменника).Ако това е вярно то тук има много грозна измама.Абсолютно съм съгласен че колкото е по-голяма площта е по добре.
    Колкото до това пък
    да не говориме че в някой случай използват еднакви компресори работещи на различни обороти.
    ако е вярно,нямам думи.

17. Тук е от
    Sep 2005

Здравейте, купих си Panasonic CU/CS PE9DKE от Техномаркет, още нямам мнение за него понеже в стаята е 25 гр. и не съм го ползвал. Направи ми впечатление, че при монтажа поставиха двете медни тръби заедно в една изолация, досега съм виждал всяка тръба да е със собственна изолация. Въпраса ми е, има ли температурни разлики между тръбите и как би се отразило това на COP-па на климатика, редно ли е да се монтира по този начин.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@biolin
    Коя е фирмата-монтажник и колко ти е дълъг тръбния път /приблизително/?
    А обезвъздушаването как го направиха - с вакуумна помпа или изпуснаха малко фреон, за да избута въздуха?
    Изкоментирай - искала ли си нещо от тях - например не цапайте, не тропайте, правете малки дупки и т.н.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе