Страница 91 от 156 ПърваПърва ... 41818990919293101141 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,351 до 1,365 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Ами ако има отделен маркуч както казваш нали ще вкарва атмосферен въздух а не кислород

Приказки от 1001 нощ са ти разказвали.То бива бива ама* тия* хора са се насрали
    Остана да кажеш че в атмосферния въздух няма кислород. ... Че те не са казвали че не пускат другите съставки - може и да ги пускат но да са го премълчали

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Когато се пускат и другите съставки вече опцията е пресен въздух,тук става дума за кислород.А ако са премълчали както казваш не е ли далавера.Как да разбирам генератор на кислород =тръба ли.

4. Styx
    Guest

Echo, 10x,
    По принцип ще взимам 2 климатика - за хола и спалнята. За хола съм решил и утре отивам да купувам, след неколкодневно търсене се оказа че в Бургас Midea MSS-12HR Aspiration има само във фирма Вента, тва като инфо за други търсещи този модел.
    Остава в спалнята какво да сложа, за момента съм решил да е Midea MSF1-09HR, но си трещяла като железница. Другата сравнително евтина алтернатива е LG KS-H096 DAO, но не знам абсолютно нищо за него, освен ТТ данни.
    Ако някой има впечатления от конкретния модел да пише.

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

LG не струват,препоръчвам Osaka-имам два такива.Мисля че това е най-доброто от ниския ценови диапазон. :coolsmiley:

6. Styx
    Guest

Интересува ме за спалня как е, ти добре ли спиш с твоите Осаки, сиреч не вдигат ли джангър повече от колкото ти се иска.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Styx
    Интересува ме за спалня как е, ти добре ли спиш с твоите Осаки, сиреч не вдигат ли джангър повече от колкото ти се иска.
    Ами то май Осаките се ползват за помещения където целта е да държиш хората будни. Ако шума не е достатъчен за това, то се ползват вибрациите на външното тяло за да те раздрусват да не заспиш.
    Майтаб бе Уйли ( както се казваше ). Всъщност със всичко се свиква - аз 2 години си спях на шума на самолетите и не го правих на проблем. Сега мухите в стаята ме будят а да бръмчи климатик* :knuppel2:

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Имам следния въпрос : ако пусна климатика (инверторен тип) на 24 градуса и след време катосе затопли достатачно в стаята го намаля на 20 * как ще реагира климатика-щесе исключи докато температурата в стаята падне до зададеноте 20 * или ще продалжи да работи на минимални обороти ?

10. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от veni
    Имам следния въпрос : ако пусна климатика (инверторен тип) на 24 градуса* и след време катосе затопли достатачно в стаята го намаля на 20 * как ще реагира климатика-щесе исключи докато температурата в стаята падне до зададеноте 20 * или ще продалжи да работи на минимални обороти ?*
    Според електромера на моя климатик - спира, понеже не консумира нищо...

11. Тук е от
    Oct 2005

Когато се пускат и другите съставки вече опцията* е пресен въздух,тук става дума за кислород.А ако са премълчали* както казваш не е ли* далавера.Как да разбирам генератор на кислород =тръба ли.
    За "генериране" на кислород се използва факта, че молекулите му са с по-малки размери от тези на азота, т.е след преминаване през въпросната мембрана във филтрирания въздух има повече молекули кислород и по-малко азот.
    Според производителя концентрацията на кислорода може да достигне до 30%. Друг е въпроса, че тази обогатена с кислород газова смес има много малък дебит - тръбичката е колкото кутрето ми.
    Полезно е да се знае че озонът е силно отровен газ - пределно допустимите концентрации на озон във въздуха са подобни например на бойните отровни вещества! Озонът в никакъв случай не е полезен за здравето. Устройствата генериращи озон (копирни машини, принтери и др) задължително са снабдени с филтър, който разгражда озона.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от chicho sam
    За "генериране" на кислород се използва факта, че молекулите му са с по-малки размери от тези на азота, т.е след преминаване през въпросната мембрана във филтрирания въздух има повече молекули кислород и по-малко азот.
    Според производителя концентрацията на кислорода може да достигне до 30%. Друг е въпроса, че тази обогатена с кислород газова смес има много малък дебит - тръбичката е колкото кутрето ми.
    Полезно е да се знае че озонът е силно отровен газ - пределно допустимите концентрации на озон във въздуха са подобни например на бойните отровни вещества! Озонът в никакъв случай не е полезен за здравето. Устройствата генериращи озон (копирни машини, принтери и др) задължително са снабдени с филтър, който разгражда озона.
    :Super:
    Братко мили какво е това дето си го написал.Определено сложи в малкия си джоб всички комици.От мен имаш ''твърдата подкрепа'' ако се кандидатираш за нобелова награда по химия.Как така ти хрумна че озона е силно отровен газ
    Ами кислород и озон като химичен елемент са едно и също.В единия случай(кислорода) е двуатомна молекула,а в другия(озон) триатомна.И в двата случая молекулата е съставена от атомите на химичния елемент кислород.За какви бойни отровни вещества ми говориш.
    Да не говорим за принтер който има филтър разграждащ озона.На какво го разлага

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Относно мемраната:
    И аз така разбрах вчера от писанията - филтрира молекулите по големина - обаче не питайте как А и колко време ще работи не знам...

Относно озона:
    Имаше нещо за концентрацията и ползата/вредата от него - е, не чак като зарин, зуман и по-новите

Относно Мидеа/Осака:
    Не ги подценявайте - има Осаки, които са по-тихи от Panasonic PWxxx - вероятно е въпрос на монтаж...
    По технически данни вътрешното тяра на Мидеа може да падне до 26dB и при късмет с външното и вероятно все пак добър монтаж - няма вибрации. За сравнение на Мидеа9ка и Мицубиши9ка - при режим AUTO и на двете няма сериозни разлики - и двете ги чувам като духат, но Мицубиши по ТД може да свали до 22dB при ниски обороти. Като излезеш отвън /но само там - до телата/ - Мидеата е по-шумна, но не трака - така, че майката му е монтажа и качествения сервиз - ако трака, да сменят лагера!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от chicho sam
    Това наистина са пълни глупости и се чудя как все още някой не ги е осъдил за това. Най-големия филтър се нарича HEPA филтър и пречиства въздуха дори от вируси. А един вирус е съставен от милярди молекули. Все още няма филтър на молекулярно ниво, поне не механичен (мембранен). Друг е въпроса, че дори да има такъв филтър, то съпротивлението, което ще оказва на въздушния поток ще е толкова голямо, че ще бъде необходим вентилатор с огромен напор, който пък от своя страна харчи много ток.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Мидеата е по-шумна, но не трака - така, че майката му е монтажа и качествения сервиз - ако трака, да сменят лагера!
    Проблемите на мидеа в "тракането" или поскоро пукането е от пластмасите на вътрешното тяло. Външното си е ок.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Ето това е състава на въздуха който дишаме http://www.pubquizhelp.34sp.com/sci/air.html .
    А както спомена Чичо Сам,ОЗОНА е отровен в концентрация над допустимите норми(нещо от сорта на 0,0003% ли беше,не помня колко нули бяха).Нали това му е функцията-убива микробите.Кислорода също е отровен,я да подишаме чист кислород и да видим за колко време ще се гътнем.

18. Тук е от
    Oct 2005

:Super:
    Братко мили какво е това дето си го написал.Определено сложи в малкия си джоб всички комици.От мен имаш ''твърдата подкрепа'' ако се кандидатираш за нобелова награда* по химия.Как така ти хрумна че озона е силно отровен газ
    Ами кислород и озон като химичен елемент са едно и също.В единия случай(кислорода) е двуатомна молекула,а в другия(озон) триатомна.И в двата* случая молекулата е съставена от атомите на химичния елемент кислород.За какви* бойни отровни вещества ми говориш.
    Да не говорим за принтер който има* филтър* разграждащ озона.На какво го разлага
    Въпросната мембрана има по-голяма пропускливост за кислорода и др. молекули с по -малък размер от неговата.
    Затова след преминаване през нея във въздуха има МАЛКО повече кислород- от21% стига мах до 30% защото по-малките молекули виждат повече зор да минат , отколкото по -големите. Мембраната всъщност няма отвори, което никак не е странно. Ако някой е пълнил обикновен балон с водород е забелязал че след 1-2 часа балона спада - водорода преминава през стената на балона. Същия балон пълен с въздух стои надут с дни.
    Озона , генериран от различната офис-техника от по- стар тип - моделите с коронатори задължително се филтрира през каталитичен филтър , в който озона се разпада до кислород. Отровността на озона се* дължи на силните окислителни свойства на атомът кислород, който се отделя в момента на разпадането. От друга страна времето на живот на самостоятелния атом кислород е нищожно - още във филтъра атомите се свързват в молекула.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе