Страница 82 от 156 ПърваПърва ... 3272808182838492132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    Taz благодаря за отговорите! Има ли смисъл да викам техник да го обезвъздушава допълнително при това положение???Все пак на Охлаждане консумацията му е 1А под нормата а на Отопление 1,4A над нормата(Табелката)
    А за ритмичния звук (пулсиращ) в режим Отопление имам чувството че се включва допълнително някакъв агрегат от климатика който в режим Охлаждане не работи! Не мисля че ЗВУКА е от по-високи обороти на компресора! Доколкото знам конвенционалните климатици работят на фиксирани обороти?!?
    Едва ли ще помогне ако извикаш техниците. Консумацията на енергия при климатиците, която е записана на табелката и в каталога е при ТОЧНО ФИКСИРАНИ външна температура, вътрешна температура, относителна влажност, напрежение на мрежата. Ако си 100% сигурен, че твоите измервания са направени точно в същите условия, както описаните от производителя, то тогава е редно да се притесняваш. Ако условията се различават, то и парамтрите на тока ще се различават. Това е в сила за всички клими, а особено фрапантно е при инверторните машини. Аз съм напълно убеде, че условията, при които си мерил тока се различават от тези за които се отнасят данните на климатика и в такъв случай е абсолютно нормално показанията на амперметъра ти да се различават от данните на табелката.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Taz благодаря за изчерпателния отговор! А прав ли съм че някакъв агрегат от климатика се включва допълнително в режим Отопление и поражда пулсиращия звук? И още едно въпросче - ако тръбите му бяха пречупени щях ли да измеря тази сравнително нормална консумация? Благодаря предварително щото тряя да излизам!

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    Taz благодаря за изчерпателния отговор! А прав ли съм че някакъв агрегат от климатика се включва допълнително в режим Отопление и поражда пулсиращия звук? И още едно въпросче - ако тръбите му бяха пречупени щях ли да измеря тази сравнително нормална консумация? Благодаря предварително щото тряя да излизам!
    Освен компресор и вентилатор, друг агрегат в сандъка навънка няма. Ако тръбите бяха пречупени, най-вероятно щеше да мериш амперажи доста над номинала или до сега щеше да имаш изгорял компресор. Пулсиращия звук се получава при работа на компресора в натоварен режим.

Имам един въпрос: този звък постоянен ли е в режим на отопление или се появява от време на време (на час-час и нещо) и продължава 10-15 мин?

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Taz, имаш предвид да се размразява предполагам. Не е от това защото само 10-ина мин. след като го включа започва да се чува отчетливо звука и си работи така, а иначе досега не съм го усетил да се размразява!
    Thanks x 10 за Отговорите!!!

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ами JoroM - Честито!
    Явно си дал 600 за нещо, което май струва 900 на други места - дано е ОК!
    COP-а си е някъде там - няма чудеса, обаче малко ме съмнява това DC, ама щом така пише... по-скоро си мисля, че си с AS12VR4FD на Келон...
    Ти сигурен ли си, че Техноклима продават VR4, а не VR44 на 800 лева?
    Пак казвам - работещи машини били...

7. Тук е от
    Oct 2005

От къде в София да си купя Daikin 9-ка и 12-ка и има ли такива термопомпени един вид неинверторни и има коя фирма ги монтира качествено ???

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Echo,моя климатик е Elite AS12VR4FD2. Абсолютно същия (AS12VR4FD2) го продават Техноклима (Аладин) за 800лв+100лв(за монтаж)! А Келон имат KELON-AS12VR4FD2(същото обозначение като моя) и него го дават DC Inverter с КОП-2,7! 12000/13000 btu/h при Охлаждане/Отопление(предполагам че това са средни стойности).Значи сравнен по показатели с Midea MSG-12HRI (AC Inverter) с КОП-2,5 Елита/Келона е по-икономичен а и си има Японски компресор Санио за разлика от Мидейте например които са с компресор Панасоник ама Китайски!!!Единственото което ме притеснява е че питата е единична и фреона му е сравнително малко - 0,88кг. Но предполагам че инженерите са си свършили добре работата и няма да имам проблеми с него!

10. Тук е от
    Jan 2005

кажете коя китайка на Panasonic е по-добра, че съм тръгнал да си купувам:

http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=260
    529лв в Техното

http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=412
    559лв пак там
    аз съм за втория ама знам ли????

11. Тук е от
    Oct 2005

Системата за кредитиране по програмата REECL действа!
    Засега по нея работят само Райфайзен банк и Пощенска банка. В Райфайзен искат 11% лихва, еднократно 20 лева и 1% върху главницата и всеки месец по 1 лв за обслужване на кредита. Като се добавят тези разходи за обслужване, управление и незнам какво си лихвата скача до 15,6%.
    Затова се ориентирах към Пощенска. Там лихвата е 11,9% + 0,75% еднократно върху главницата и нищо друго! Срока за погасяване е до 5 години.
    Ако щете вярвайте, ако щете недейте в четвъртък по обяд подадох документите в петък сутринта ми броиха парите! Климатика който си избрах е Panasonic E9DKE. Хубавото е че се кредитират и разходите по монтажа. От банката ви дават типова оферта, ( изглежда много тъпо, но искат да е точно такава и не приемат друга) която доставчика на стоката и монтажника трябва да попълнят. Приложил съм я в прикачения файл.
    Сега остава да ми върнат тези прословути 20% от главницата по заема. Ако изберете примерно 36 месеца срок на погасяване сумата по лихвата на главницата е приблизително равна на сумата,която ще ви върнат под формата на 20%. Или с други думи получавате безлихвен заем.*В пощенска банка 20те % ви се приспадат или от броя на вноските, или от размера им, т.е. не ви ги дават в брой. В Райфайзен ги превеждат по *карта.
    За връщането се подава отделна молба заедно с фактурите от доставчици/монтажници, но не по-късно от 4 месеца от отпускане на кредита.
    Като ми монтират климатиците , издадат ми фактурите,* подам молбите, дойдат на оглед експертите и върнат парите, ще ви се обадя пак.

[attachment deleted by admin]

12. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO

кажете коя китайка на Panasonic е по-добра, че съм тръгнал да си купувам:

529лв в Техното

http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=412
    559лв пак там
    аз съм за втория ама знам ли????

хаиде дайте по едно мнение 4е утре съм на София и трябва да купувам
    в Технто малко са омотали данните и картинките ама това е нормално за тях:

http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00000086

http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09009499

13. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    хаиде дайте по едно мнение 4е утре съм на София и трябва да купувам
    в Технто малко са омотали данните и картинките ама това е нормално за тях:

http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00000086

http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09009499

* * * *

PW9DKE e za pretpo4itane,po ikonomi4en,po bez6umen i s po goliama pita na kondezatora.Za kakvo pome6tenie ti triabva?

14.  

15. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от dino12
    PW9DKE e za pretpo4itane,po ikonomi4en,po bez6umen i s po goliama pita na kondezatora.Za kakvo pome6tenie ti triabva?
    За 14м2 на 2,60 височина, но несъотвестват стойностите на тока и консумираната мощност, та за това се чуда?

16. Тук е от
    Oct 2005

PW9-EER/COP- 3.21/3.80,YW9-3.01/3.55!

17. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от dino12
    PW9-EER/COP- 3.21/3.80,YW9-3.01/3.55!
    абе това и аз го чета ама не мога да разбер при какво напрежение 3,7А = 750W и 3,9А=825W

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

абе това и аз го чета ама не мога да разбер при какво напрежение* 3,7А = 750W и 3,9А=825W

* *И на мен ми е много странно при какво напрежение консумацията е такава???Като разделиш посочената мощност на посочения ампераж се получава....202 и 211 Волта?!? Може би използват друга методика за изчисляване а не просто умножение на Напрежението по Ампеража!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе