Някой знае ли каква е разликата между Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavi Industries, и кои клими са по добри щото днес днес гледах едно Mitsubishi Heavi Industries в Технополис и на него пишеше Made in Taiwan, беше неинвертор към около 800 лв.
Някой знае ли каква е разликата между Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavi Industries, и кои клими са по добри щото днес днес гледах едно Mitsubishi Heavi Industries в Технополис и на него пишеше Made in Taiwan, беше неинвертор към около 800 лв.
Ти или не четеш или не разбираш, че примера с този чилър е неуместен. В 3 последователни поста беше написано, но ти продължаваш, като онзи дето , каквото и да го попитат и той започва с "Краставицата съдържа..."Първоначално публикувано от badr
И понеже е очевидно , че не можеш да защитиш аргументирано обвиненията си към Евровент, ISO, JIS и други подобни сериозни организации, спора се превърна в обикновена препирня и аз лично мисля да се оттегля.
Някой може ли да даде мнение за Toshiba RAS25NT1 ili ETS1 инвертори? Дават ми ги по 400 лв на втора ръка.
A въобще не го аргументирах къде ти.Но още по-просто ще го кажа.Например един ампер е един кулон в секунда.И на космически кораб и на котлона ти 1ампер си означава едно и също.В случая за COP обаче излиза в един случай означава едно в друг случай друго.И ти видя на някой климатик някаде да е упомената тая разлика а.Първоначално публикувано от canto
@Lupus
Не мисля че спора е безмислен много хора използват като орентир тоя COP като орентир.
В предните постове един от хората се колебаеше за избора си именно заради него.
Съгласен нека не спорим.Който иска да вярва че Хайер са изобретили най добрия климатик
Имам много добро впечатление от Тошиба.Но и солидни резерви към втората ръка.Първоначално публикувано от gabor
Ако можеш проучи колко годишни са.Ако са повече от 5 не рискувай.
На табелките трябва да е написана датата на производство
Не искам да подхващам пак спор за СОР, но може ли да ми кажете каква е разликата между ЕЕР и СОР и защо и двата параметъра фирурират в х-ките на климатиците? кое от двете е по-важно. Моля без стойности, само съпоставка между двата. Гледам на инверторите са почти еднакви, но при конвенционалните ЕЕР е с 15-20% по-малък от СОР?????
С извинение, че цитирам себе си, ама това го помня най-добре:Първоначално публикувано от alexb
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg158051
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg156796
Здравейте на всички. Имам малък проблем тук с избирането на климатик. Може ли някой да ме посъветва какво да си купя. Цената трябва да е някъде до 700 лева с монтажа. Това на което аз съм се спрял е Haier HSU 12H03/Z1 и Panasonic CS/CU PW12DKE. Моля кажете си мнението и кое е за предпочитане.
Благодаря
Първоначално публикувано от skirmish
Аз те съветвам да си вземеш PW12DKE. Това е по-доброто от двете.Кажи ми колко ти е голямо помещението?
Аз днеска си поръчах Панасоник инвертор 15-ка...Другата седмица като го монтират ще ви кажа впечатления
Значи помещението е някъде към 40 кв. Като това включва всекидневна с малък коридор и една малка стая от 9 кв. Просто се чудя дали този R410 който идва с Panasonica е добър. Ако има и други марки в този ценови диапазон , моля go ahead.
Thanks
@HazardMan - Честито! И безаварийна работа!
@skirmish - И аз мисля, че Panasonic-a е по-добър, ама за 40кв.м ми се вижда недостатъчен... Пък и това коридорче с втора стая дето ги споменаваш - как ще се придвижва охладения/затопления въздух дотам?
Първоначално публикувано от skirmish
Аз мисля че PW12 няма да ти стигне за това помещение, a за Haier дума да не става. Като минимум ти трябва 12 инвертор
[quote=echo ]
Добър въпрос и няма да е лошо да се знае какви са изолации,дограми и т.н.
А на въпроса за Хайер или Панасоник то отговора е ясен.Не бих те подценил толкова та да го напиша
Забравих да спомена, че този коридор се включва в тези 40 кв. Стаите са 2. Едната е 15 кв, където ще е климатика, другата е 9 кв както вече споненах и един коридор който е 2 кв някъде. Знам, че се получава по малко , но аз го закръглям на 40 кв. Така ясно , че всички сте за Panasonic, но какво ще кажете за Hitachi или някой друг който е до 700 лева 12-ка.
Благодаря