Страница 59 от 156 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Някой знае ли каква е разликата между Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavi Industries, и кои клими са по добри щото днес днес гледах едно Mitsubishi Heavi Industries в Технополис и на него пишеше Made in Taiwan, беше неинвертор към около 800 лв.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Таз говори за разлика която в случая е в размерите.Не разлика в принципа на действие(фазово ппревръщане на веществото)
    И домашния климатик и тоя чилър имат кондензатор,компресор,изпарител,дроселиращ орган,работно вещество.
    След като се използва някаква величина то следва ако тя се използва за сравнителни цели да бъдат АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ УСЛОВИЯ НА ИЗМЕРВАНЕ.
    На теб кой ти гарантира тези еднакви условия.И ако условията са различни какво?Няма измама ако едни го измерват при 7гр. други при 10гр. така ли.
    Или пък горния чилър при източник на енегия въздух с температура 7гр.ще ти даде COP 17.8.И да те предпазя от излишни писания познавам р-ката* м/у потопен и въздушен изпарител и р-ката м/у вода и въздух като топло(студоносител)
    Какво им пречи да* преизчслят данните и ги приведат към еднакви начални условия.
    Ама друго звучи 17.8 друго 4.Иначе си пише COP,че в единия случай значи едно в друг друг случай друго.Ами какво който купува да знае LG P-H на съответния фреон.Колко му е.То това се учи в 1-ви клас
    Ти или не четеш или не разбираш, че примера с този чилър е неуместен. В 3 последователни поста беше написано, но ти продължаваш, като онзи дето , каквото и да го попитат и той започва с "Краставицата съдържа..."
    И понеже е очевидно , че не можеш да защитиш аргументирано обвиненията си към Евровент, ISO, JIS и други подобни сериозни организации, спора се превърна в обикновена препирня и аз лично мисля да се оттегля.

4. Тук е от
    Aug 2005

Някой може ли да даде мнение за Toshiba RAS25NT1 ili ETS1 инвертори? Дават ми ги по 400 лв на втора ръка.

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от canto
    Ти или не четеш или не разбираш, че примера с този чилър е неуместен. В 3 последователни поста беше написано, но ти продължаваш, като онзи дето , каквото и да го попитат и той започва с "Краставицата съдържа..."
    И понеже е очевидно , че не можеш да защитиш аргументирано обвиненията си към Евровент, ISO, JIS и други подобни сериозни организации, спора се превърна в обикновена препирня и аз лично мисля да се оттегля.
    A въобще не го аргументирах къде ти.Но още по-просто ще го кажа.Например един ампер е един кулон в секунда.И на космически кораб и на котлона ти 1ампер си означава едно и също.В случая за COP обаче излиза в един случай означава едно в друг случай друго.И ти видя на някой климатик някаде да е упомената тая разлика а.

@Lupus
    Не мисля че спора е безмислен много хора използват като орентир тоя COP като орентир.
    В предните постове един от хората се колебаеше за избора си именно заради него.
    Съгласен нека не спорим.Който иска да вярва че Хайер са изобретили най добрия климатик

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от gabor
    Някой може ли да даде мнение за Toshiba RAS25NT1 ili ETS1 инвертори? Дават ми ги по 400 лв на втора ръка.
    Имам много добро впечатление от Тошиба.Но и солидни резерви към втората ръка.
    Ако можеш проучи колко годишни са.Ако са повече от 5 не рискувай.
    На табелките трябва да е написана датата на производство

7. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Не искам да подхващам пак спор за СОР, но може ли да ми кажете каква е разликата между ЕЕР и СОР и защо и двата параметъра фирурират в х-ките на климатиците? кое от двете е по-важно. Моля без стойности, само съпоставка между двата. Гледам на инверторите са почти еднакви, но при конвенционалните ЕЕР е с 15-20% по-малък от СОР?????

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Не искам да подхващам пак спор за СОР, но може ли да ми кажете каква е разликата между ЕЕР и СОР и защо и двата параметъра фирурират в х-ките на климатиците? кое от двете е по-важно. Моля без стойности, само съпоставка между двата. Гледам на инверторите са почти еднакви, но при конвенционалните ЕЕР е с 15-20% по-малък от СОР?????
    С извинение, че цитирам себе си, ама това го помня най-добре:

http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg158051
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg156796

10. Тук е от
    Sep 2005

Здравейте на всички. Имам малък проблем тук с избирането на климатик. Може ли някой да ме посъветва какво да си купя. Цената трябва да е някъде до 700 лева с монтажа. Това на което аз съм се спрял е Haier HSU 12H03/Z1 и Panasonic CS/CU PW12DKE. Моля кажете си мнението и кое е за предпочитане.
    Благодаря

11. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от skirmish
    Здравейте на всички. Имам малък проблем тук с избирането на климатик. Може ли някой да ме посъветва какво да си купя. Цената трябва да е някъде до 700 лева с монтажа. Това на което аз съм се спрял е Haier HSU 12H03/Z1 и Panasonic CS/CU PW12DKE. Моля кажете си мнението и кое е за предпочитане.
    Благодаря

Аз те съветвам да си вземеш PW12DKE. Това е по-доброто от двете.Кажи ми колко ти е голямо помещението?

12. Тук е от
    Sep 2005

Аз днеска си поръчах Панасоник инвертор 15-ка...Другата седмица като го монтират ще ви кажа впечатления

13. Тук е от
    Sep 2005

Значи помещението е някъде към 40 кв. Като това включва всекидневна с малък коридор и една малка стая от 9 кв. Просто се чудя дали този R410 който идва с Panasonica е добър. Ако има и други марки в този ценови диапазон , моля go ahead.
    Thanks

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@HazardMan - Честито! И безаварийна работа!

@skirmish - И аз мисля, че Panasonic-a е по-добър, ама за 40кв.м ми се вижда недостатъчен... Пък и това коридорче с втора стая дето ги споменаваш - как ще се придвижва охладения/затопления въздух дотам?

16. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от skirmish
    Значи помещението е някъде към 40 кв. Като това включва всекидневна с малък коридор и една малка стая от 9 кв. Просто се чудя дали този R410 който идва с Panasonica е добър. Ако има и други марки в този ценови диапазон , моля go ahead.
    Thanks

Аз мисля че PW12 няма да ти стигне за това помещение, a за Haier дума да не става. Като минимум ти трябва 12 инвертор

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

[quote=echo ]
    Добър въпрос и няма да е лошо да се знае какви са изолации,дограми и т.н.
    А на въпроса за Хайер или Панасоник то отговора е ясен.Не бих те подценил толкова та да го напиша

18. Тук е от
    Sep 2005

Забравих да спомена, че този коридор се включва в тези 40 кв. Стаите са 2. Едната е 15 кв, където ще е климатика, другата е 9 кв както вече споненах и един коридор който е 2 кв някъде. Знам, че се получава по малко , но аз го закръглям на 40 кв. Така ясно , че всички сте за Panasonic, но какво ще кажете за Hitachi или някой друг който е до 700 лева 12-ка.
    Благодаря

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе