Страница 109 от 157 ПърваПърва ... 5999107108109110111119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте, да се включа и аз с един въпрос. От толкова много информация ми се замая главата и съвсем се обърках! Може ли някой да ми каже какъв климатик да взема за помещение 19кв.м. тухла, две външни стени с вътрешна изолация,ПВЦ дограма, изток - север? Мисля си за панасоник CU-PE9DKE? Дали няма да е недостатъчен? Благодаря предварително.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от svetla1265
    Здравейте, да се включа и аз с един въпрос. От толкова много информация ми се замая главата и съвсем се обърках! Може ли някой да ми каже какъв климатик да взема за помещение 19кв.м. тухла, две външни стени с вътрешна изолация,ПВЦ дограма, изток - север? Мисля си за панасоник CU-PE9DKE? Дали няма да е недостатъчен? Благодаря предварително.
    за същото помещения ми препоръчаха ето този http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09009498 не знам ама май този е предимно за охлаждане.така ми каза приятел който ще ми монтора по горе посочения.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоз модел е малко проблемен на отопление ,РЕ9 е по добре - гарантирано топли и е по икономичен ,не е малък за стаята ..

5. Тук е от
    Sep 2006

Всъшност проблема ми е, че спорим с баща ми кой климатик е по-добър, аз си мисля за панасоника а той ме убеждава, че трябва да взема http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702. По всяка вероятност е прав за това, че трябва 12ка, но не ми стигат парите! Какво бихте ме посъветвали, благодаря предварително!

6. Тук е от
    Sep 2006

Моля помогнете в избор на климатик и фирма. Значи бях се спрял на Panasonic - CS / CU TE 9 DKE Inverter DC (1499лв)- японско производство. Отидох във фирма Екоматик (ekomatik.com) и там ме увериха че този климатик не е най-добрия избор и ми препоръчаха Mitsubishi SRK 20 ZD-S Inverter DC PAM-Препоръчваме - (1299 лв) (Тайланд) 2006 или Mitsubishi SRK 25 ZD-S Inverter DC PAM-1399 лв (Тайланд) 2006. Казват че са по-здрави, по икономични и по тихи. Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете. Повече от 1500 лв за климатика не можем да дадем.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от nikrad
    Моля помогнете в избор на климатик и фирма. Значи бях се спрял на Panasonic - CS / CU TE 9 DKE Inverter DC (1499лв)- японско производство. Отидох във фирма Екоматик (ekomatik.com) и там ме увериха че този климатик не е най-добрия избор и ми препоръчаха Mitsubishi SRK 20 ZD-S Inverter DC PAM-Препоръчваме - (1299 лв) (Тайланд) 2006 или Mitsubishi SRK 25 ZD-S Inverter DC PAM-1399 лв (Тайланд) 2006. Казват че са по-здрави, по икономични и по тихи. Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете. Повече от 1500 лв за климатика не можем да дадем.
    Малко съм пристрастен и въпреки, че имам Panasonic у дома съм привърженик на идеята, че най-добрите марки са Daikin, Mitsubishi (heavy&electric), Toshiba. Panasonic не са лоши, но определено имат доста да гонят тези марки.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Малко съм пристрастен и въпреки, че имам Panasonic у дома съм привърженик на идеята, че най-добрите марки са Daikin, Mitsubishi (heavy&electric), Toshiba. Panasonic не са лоши, но определено имат доста да гонят тези марки.

Но Daikin-ите, дето у нас са над 2 000
    Мисля, че второто Мицубиши е много добър избор и бих се спрял на него!

10. tie
    tie е офлайн

Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от nikrad
    И на мен ми се налага да избирам климатик и съм се загледал в тези модели. Мисля да използвам климатика за основно отопление в хол 25м2, 2.40 м височина, източно изложение, алуминиева дограма на едната (къса) външна стена. Дали някой от тези мдели е подходящ избор?

Ако някой има опит с тези модели, както и с Екоматик (почти никой не си отваря устата за обслЪжването отконкретни фирми в този форум) , нека да сподели.

Направи ми впечатление че по-евтиният климатик (SRK 20 ZD-S) има по-добри показаели от по-скъпия (SRK 25 ZD-S).Вярно че модела 25 го дават за 45-85 м3, а по-евтиният модел е за помещение 45-75 м3, но пак нещо не се вързва:

SRK 20 ZD-S
    COP(коефициент на отопление)4,55
    Разход: 0,44 - 0,62 kW
    Отопление: 0,5(2,7)4,7 kW
    Цена:1299.00лв.
    SRK 25 ZD-S
    COP(коефициент на отопление)3,62
    Разход: 0,09 - 1,35 kW
    Отопление: 0,7 (3,4) 4,8 kW
    Цена:1399.00лв.
    С други думи по-евтиният модел илиза 2 пъти по икономичен от по-скъпия, като отдаваната топлинна мощност е почти еквивалентна. Звучи малко прекалено хубаво за да бъде истина. Ясно че голяма част от стойностите са изсмукани от пръстите, затова ако някоий има практически опит с някои от моделите ще бъде от голяма полза.

11. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Тия стоиности са много фалшиви!!!
    Просто нямам думи!!!

12. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Няма фалшиво в японските сайтове!В България всеки се надлъгва за тия коефициенти,братче...Екоматик...писали сумати глупости-"японски е",ама дистанционното му е на английски....термоклима надуват тия коп-ове мейм си джейс...Климатика ми е Дайкин ,японец,нема японски сайт,дето да съм го намерил тоя модел и да не е същия коп като на табелката ми в нас...дистанцията е на японски,само табелките на вътрешното и външното тяло дет има цифри за ампеража и коп-а!България е страната на абсурдите и дългите носове тип"Буратино"!

13. Тук е от
    Jun 2006

Всъшност проблема ми е, че спорим с баща ми кой климатик е по-добър, аз си мисля за панасоника а той ме убеждава, че трябва да взема http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702. По всяка вероятност е прав за това, че трябва 12ка, но не ми стигат парите! Какво бихте ме посъветвали, благодаря предварително!
    Ами никой не може да ти каже какво точно да вземеш.По добре повикай някой който разбира у вас.Ама видя ли Хаера колко ток харчи

14.  

15. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте
    Писах на вносителя на mitsubishi че искам да си купя този климатик но ми отговориха че това не било mitsubishi .
    От къде идва недоразумението
    Mitsubishi SRK 25 ZFX-S Hi-Tech/Hi COP Hyper Inverter DC PAM-Препоръчваме - за отопление(Тайланд) 2006

Супер Инвертор сплит-система за високостенен монтаж.Клас А.
    Произведено в Тайланд.Клас А.

Електроконсумация(средно на час):0.55kW.Температурен диапазон +43 -20 градуса Целзий

Шум: 21 dB
    Рейтинг 7 звезди.Препоръчителен обем на помещение: 45-85 кубични метра ( 17 - 30 квадратни метра ).COP(коефициент на отопление)5,08,EER(коефициент на охлаждане)-5,00.Фреон R410A.Гаранционен срок 3 години.

Размери:

Вътрешен блок: 840 х 298 х 259 мм.

Външен блок: 540 х 720 х 290 мм.
    Вътрешен блок: 815 х 250 х 249.

Разход: 0,5 - 0,59 kW

Охлаждане: 0,5(2,5)3,0 kW

Отопление: 0,5(3,0)5,0 kW

Цена:1890.00лв.

Ето какво ми отговориха :
    Uvajaemi Gospodine,

modelut ot koito se interesuvate ne e na Mitsubishi Electric.
    Adresut na nashata internet stranica e www.climacom.com.
    Posetete ia i razgledaite nashite klimatichni sistemi i ceni ili zapoviadaite v nashia ofis do bivshia restorant "Pochivka"

Как така Mitsubishi не е Mitsubishi , къде е уловката и кое е ментето и кое оригинала . ??

16. Тук е от
    Jul 2006

Модела е на Mitsubishi heavy industries а не на Mitsubishi Electric.Климаком са вносители на Mitsubishi Electric.А condex на Mitsubishi heavy industries.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Mitsubishi heviidustry произвежда моделите SRK а Mitsubishi electric моделите му са MUZ а това за 0.55кв на час съм съгласен защото наистина харчат приблизително толкова японските клими който притежавам и монтирам. А за Хаера мога да кажа че е ламя спрямо косумацията мерил съм такива зимата и работеха на 2кв

18. Тук е от
    Jun 2006

12-ка ОК.Ама този Хаер ще ти харчи много.Виж разгледай какво има и тогава вземай.Мисля че този ще ти свърши работа ама май вече го няма навсякъде.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=01001775

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе