Страница 111 от 157 ПърваПърва ... 61101109110111112113121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
    май това ще е избора. видях, че и други във форума имат този модел и са доволни - топли и е тих
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00002231

благодаря ти Alexi
    Този модел май го няма в Техно-то... Някакви мнения за другите Хитачита имате ли?

Цитат Първоначално публикувано от mit
    ...
    Нипон девятката е класи над Хайсенса
    ...
    А можеш ли да обосновеш защо?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2006

какво мислите за климите 2 ръка?Спрял съм се на една фирма в София която е от 5 години и предлага употребявани клими от "Japan".Искам да топля една стая от 15 кв.м. с вътрешна изолация PVC дограма.Оба4е това което предлагат пове4ето фирми и маркети са ми съмнителни(пише 4е е японски, а на табелката пише китай?).Трябжа да се вмъкна с 1000лв.Дано този път някои да ми отговори....;-)

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Моля Ви за съвет: какво да избера за стая 12кв.м. с височина 2.6, панел северно изложение с вътрешна изолация на външните стени и тавана с Изовер 4см. Климата ще се ползва само за отпление. Бюджета е 1000лв с монтажа и се колебая между PANASONIC CS/CU-PE9DKE и HITACHI RAS/RAC-E10H2

Предварително благодаря на всеки отзовал се!

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от bucho
    Моля Ви за съвет: какво да избера за стая 12кв.м. с височина 2.6, панел северно изложение с вътрешна изолация на външните стени и тавана с Изовер 4см. Климата ще се ползва само за отпление. Бюджета е 1000лв с монтажа и се колебая между PANASONIC CS/CU-PE9DKE и HITACHI RAS/RAC-E10H2

В случая гледай гаранцията.И разните уловки за задължителна профилактика при монтажа.Иначе м/у двата аз бих избрал панасоника

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

след като Тошибите в техно свършиха под носа ми сега съм се спрял на Фуджитсу ASYA12LC ,май е един от последните им модели ,добри показатели има ,собственика на магазина се закле че са японско производство - нещо което мен ме съмнява ,но е възможно .. той самия има голяма къща и около 15 климатика - всичките Фуджитсу .. вкара ми и агресивна цена от 1550 лв с монтажа ,както и 3 години пълна гаранция ,какво мислите ? някой има ли такъв ?

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от bucho

Хора тези HITACHI дето ги продават в Техномаркет от луната ли падат, нищo не мога да намеря в мрежата за тях. Да не се окаже така , че нямат нищо общо с HITACHI ?

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това определено е много подозрително както писах 1-2 страници по напред .. аз лично бих предпочел RAS 25/35YH4,поне със сигурност е на Хитачи ,докато другия ако е на Хитачи е някакъв стар/преименуван модел САМО за БГ(щото в Гугъл не излиза апсолютно НИЩО за него) .. някой който го има да му махне капака да видим с какъв компресор е поне .

10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Направих си труда и проверих и във EUROVENT но и там такова "животно" като това Хитачи в техномаркета няма.

11. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Направих си труда и проверих и във EUROVENT но и там такова "животно" като това Хитачи в техномаркета няма.
    Бъркаш се има го.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    след като Тошибите в техно свършиха под носа ми сега съм се спрял на Фуджитсу ASYA12LC ,май е един от последните им модели ,добри показатели има ,собственика на магазина се закле че са японско производство - нещо което мен ме съмнява ,но е възможно .. той самия има голяма къща и около 15 климатика - всичките Фуджитсу .. вкара ми и агресивна цена от 1550 лв с монтажа ,както и 3 години пълна гаранция ,какво мислите ? някой има ли такъв ?
    Не че е лош климатик, но е далеч от японски. А и цената с монтаж въобще не е агресивна имайки предвид, че Тошиба-та от технпопомполиса е според мен доста по-добра, а е само 100 лв отгоре. 90% съм сигурен, че фуджицуто е китайско(не че е лошо), а на мен много лошо впечатление ми прави човек дето се кълне за нещо, което вероятно знае, че не е така както казва. Как може 12-ка инвертър да е японска и да струва 1400 лв??? Тошибата го има във варна като информация - 1499 лв.(Тайланд).

Гледам се е развихрила темата около тези хитачита в техномаркета. И аз исках да попитам ако някой знае нещо повече за тях да каже, че тука много добър приятел го навивам за това хитачи, та да не го прекарам. Днес ходих, гледах го - хитачи си е, просто е произведено в Китай(поне си го пише). Отвън поне изглежда съвсем нормално, с характерния дизайн за хитачи, хубава и качествена лепенка(не е като на ментета някъв гаден стикер залепен на всяка бройка на различно място), ламарините са добре на вид, абе ..... колкото може да се съди един климатик само по външния вид е добре. Питах дали знаят дали е с китайски компресор - не знаят. Интересно е, че СОР-а му е невероятен като за китаец за под 1000 лв. Ще съм благодарен, ако някой може да сподели нещо.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сглобгата на Фуджитсу най вероятно е тайландска ,на китайските стикера с данните е на средата отдолу и пише произведено в китай ... официално е обявен до -15 на отопление ,пише го в брошурата на сайта им .. нещо доста рядко като официални градуси ,Панасоник например обявяват -7(и това не е случайно,макар че си топли и при -15-20) .. за хитачито - висок КОП ? според техномаркет ... те могат и с КОП 6-7 да го обявят ,като няма други данни с които да го сравниш ... а парадокса с лепенките е извън всякакъв коментар ,Тошибата преди да се изчвепи в нашто техно ходих да го гледам и лепенката му беше залепена доста накриво и частично поразлепена ,освен това беше зелена а навсякъде из нета е червена ,като му обърнах внимание на продавача взе да ми мънка нещо че другата която е в кашона сигурно ще е ок и т.н...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Аз лично писах до фуджицу за един климатик, на който не пишеше, че е китайски и ми казаха, че е китайски. Дразня се, че и булклима и вносителите на фуджицу спекулират с това, че не пише на самите клими къде са произведени и ги обявяват я за японски, я за тайландски пък те май са си всичките китайски.

16. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте!
    Доста интересна тема се е получила, но за съжаление не можах да намеря отговор на въпросите си, затова ще питам директно.
    Та решил съм да купувам климатик през Програмата за енергийна ефективност (www.reecl.org). В списъка на одобрените (както ме посъветваха, най-добре да е от там, щото иначе не се знаело дали ще го признаят) присъстват основно Daikin,Fujitsu и т.н. "скъпи" марки, а от "евтините" Panasonic и SAMSUNG. Прегледах цените и се спрях на Panasonic CS/CU-PE9DKE http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09010161 за 839 лв. Въпросът е дали ще е достатъчен за отопление/охлаждане на помещение около с площ 25 кв.м и височина 2,2м ? Друг вариант откъм цена е Haier HSU-12H03/(BP)1 http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3702 за около 860 лв. но не съм сигурен че ще ми върнат 20-те %. А да, помещението е със западно изложение, PVC дограма, стени 25см тухла "четворка".

17. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от BigPuff
    Здравейте!
    Доста интересна тема се е получила, но за съжаление не можах да намеря отговор на въпросите си, затова ще питам директно.
    Та решил съм да купувам климатик през Програмата за енергийна ефективност (www.reecl.org). В списъка на одобрените (както ме посъветваха, най-добре да е от там, щото иначе не се знаело дали ще го признаят) присъстват основно Daikin,Fujitsu и т.н. "скъпи" марки, а от "евтините" Panasonic и SAMSUNG. Прегледах цените и се спрях на Panasonic CS/CU-PE9DKE .......
    PE12DKE може би е по-добър вариант, 9-ката може и да малка за 25 квадрата. Вместо да се занимаваш с REECL си намери някой приятел/ка с фирма регистрирана по ДДС, оттам нататък се сещаш за какво говоря. Аз и двете ми клими ги прекарах през фирми.

18. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Аз лично писах до фуджицу за един климатик, на който не пишеше, че е китайски и ми казаха, че е китайски. Дразня се, че и булклима и вносителите на фуджицу спекулират с това, че не пише на самите клими къде са произведени и ги обявяват я за японски, я за тайландски пък те май са си всичките китайски.
    Някой може ли да ми обясни АРГУМЕНТИРАНО, защо произведените в Китай климатици на реномираните марки, да речем Fujitsu-General, да са по-лоши от тези произведени в други страни от региона - Тайланд например.
    Да не говорим, че завода в Китай FUJITSU GENERAL (SHANGHAI) CO., LTD. е доста по-нов от този в Тайланд FUJITSU GENERAL (THAILAND) CO., LTD.
    Между другото всички големи производители имат фабрики в Китай - Shanghai Mitsubishi Electric & Shangling AIR-Conditioner And Electric Appliance CO.,LTD., Shanghai Daikin Air Conditioning CO.,LTD, например.

И наистина е отвратително да се крие от купувача къде е произведена стоката, в Китай или на майната си.

Смятам, че темата за ПРОИЗХОДА (производството) на климатиците, които коментираме е много интересна!!!

Моля някои от специалистите във форума, а и притежателите на климатици да публикуваме данни за реалния произход на машините които купуваме!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе