Страница 99 от 157 ПърваПърва ... 4989979899100101109149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

прав си .. наистина се престараваш ... имаше коментар за изолацията на тръбния път по назад в темата(ама кой да чете)
    точната страница не мога да ти я кажа ,то тази тема е 70 страници само тази година ,ами миналите ? но се коментираше че загубите по тръбния път са минимални ,а напукването на изолацията би станало след 10тина години ,твърде дълъг период ...
    Впрочем аз следя темата близо 2 години и съм чел всичките близо 200 страници ,всяко едно мнение

2.  

3. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

@Samisam
    Ако не ти е бандажирана изолацията на тръбния път по-добре си я бандажирай за да не ти се разпадне и то не след 10 год. а само след 1-2 год.Моята започна да се разпада на втората година, купих си от ВиК магазина изолациона тръба/ може и да не се казва точно така / и я надянах върху разпадащата се изолация и след това я бандажирах с бандажна лента и.Ленти има вече почти във всеки магазин и издържат на атмосферни влияния.
    Действаи смело.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

Цитат Първоначално публикувано от DEF
    @Samisam
    Ако не ти е бандажирана изолацията на тръбния път по-добре си я бандажирай за да не ти се разпадне и то не след 10 год. а само след 1-2 год.Моята започна да се разпада на втората година, купих си от ВиК магазина изолациона тръба/ може и да не се казва точно така / и я надянах върху разпадащата се изолация и след това я бандажирах с бандажна лента и.Ленти има вече почти във всеки магазин и издържат на атмосферни влияния.
    Действаи смело.
    Благодаря за подкрепата DEF.
    Проблема понякога е че тръбния път е на не много удобно място, извън апартамента и когати си на осмия етаж или по-високо не е нито удобно нито безопасно заниманието с допълнителното му изолиране.Не зная самите техници при монтажа дали ползват алпинистките методи на тези, които правят изолациите например.Предполагам, че им се налага, тъй като съм виждал климатици монтирани на много недостъпни места.
    И още нещо: Предполагам също, че все пак е добре климатика да е под собствен навес, както че маркуча за конденза трябва да е отведен културно а не да капе по главите на минувачите.

5. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

:-) Питаш ли ме как съм бандажирал тръбния път като съм на 18-я етажа ?
    Обикновено монтажниците монтират външното тяло под прозореца за по-лесно , но и да не забравяме че е доста тежко и обемисто.

6. Тук е от
    Jun 2006

Интересно не можах да намеря никаква информация за тези Hitachi които предлагат в Техномаркет. Сякаш са паднали от небето в България

7. Тук е от
    Jul 2003

Здравейте искам да попитам избрал съм да си купя Панасоник CS/CU E9DKE, помещението е 17м2 височина 2,60м северно изложение панел, алуминиева дограма с изолация отвътре 2,5 см Фибран, две външни стени! Дали този модел ще се справи с отоплението зимата!
    Благодаря ви предварително

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте!В понеделник ще купувам климатик,който ще се използва главно за отопление.Помещението,в което ше бъде климатика е 17,5 кв.м.Жилището е панелно с южно изложение.Стаята има само една външна стена с PVC дограма и е без изолация.Избрал съм си PANASONIC CS/CU-E9DKE,но незнам дали ще ми е достатъчен.Мога да всема и PANASONIC CS/CU-E12DKE.Моля да ми помогнете в избора.Приемам и съвети за други модели и марки до 1500-1600лв.Предварително благодаря!

10. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    Търся климатик за около 1000лв., който ще се използва и за охлаждане и за отопление. Помещението е 15 кв.м. Стаята е с източно изложение, тухла, PVC дограма.
    Колебая се между:
    LG ART COOL Q-09AWR INVERTER: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019334
    PANASONIC CS/CU-PE9DKE: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09010161
    Fujitsu ASY 9USB: http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=12
    Кой от тези модели, или евентуално друг, бихте препоръчали?
    Благодаря предварително.

11. Тук е от
    Aug 2006

Четох , четох , четох във форума , четох и други линкове и .::редактирано:..какво става тука бе хора ?
    .::редактирано:..
    Трябва ли ми ИНВЕРТОР за моята МЪНИЧКА СТАИЧКА и то задалжително от 1 200 ?
    Искам само да не ми замръзва климатика , тоест , да работи при -10,-15 градуса , които за моя град са хипер рядкост
    ето гледам това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000086 и не виждам кое му е лошото освен нещо много важно но няма как да го знаем без да го тестваме това е дали работи при -10,-15 градуса
    .::редактирано:..
    + защо на HAIER казват Мерцедеса на климатиците ?

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

1)detelink, не разбрах нуждата от викове, крясъци и повторения. Беше ти отправена забележка от модератор, но ти продължаваш в същия дух.
    2) Голяма част от съвременните жилища нямат стая, по-голяма от 12кв.м.
    3) Ами като си го харесал и си си запушил ушите за по-скъп( а то какъв ли избор има за тоя бюджет , които да работят при -15)- вземай го и толкова - защо някой друг трябва да поема отговорността дали ще работи при -15*. Нали в ръководството пише за каква температура е предназначен?

13. Тук е от
    Aug 2006

detelink, този климатик, който гледаш е от китайските, така наречените бюджетни климатици, с ниско качество произвеждани предимно за източна европа.
    Сигурно би ти допаднал още повече, ако му бяха сложили стикер DAIKIN например

14.  

15. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Не знам дали не е късно за мнение, но миналата седмица ни монтираха в офиса Haier HSU-18H03 (B).
    Засега само на студено е пробван(ясно де) - абсолютно тих е. Охлажда като змей - само на тих режим го ползваме, че иначе ще ни издуха....
    Яко животно и добре направено - само тръбите му са много дебели - няма нищо общо с девятка и 12-ца!!
    Иска си голяма дупка - навряхме ги в канал 60х60. Поразбиха офиса докато го монтират!!

Ако ти трябва нещо конкретно - мога да пробвам. Засега е супер!

//добавено - и при нас около 40 кв.метра е площта, при често отваряне на вратите. Когато бе 40 градуса вън - поддържаше вътре около 25-27 (то тогава сменяхме тапети и боядисвахме). Разбира се, че има разлика дали си срещу него или настрани.

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Идеален е този климатик за тебе detelink, тичай и го купувай.
    Ако не ти върши работа, напиши в "Дъра Бъра", че Malone не разбира от климатици.
    Считай, че с въпроса ти е приключено, получи достатъчно отговори.
    Следващи твои мнения по същия въпрос ще бъдат изтривани най-вероятно.
    Особено пък ако със в същия стил, като предния ти пост.
    Успех ти желаем в покупката.
    BTW еднократно скъпите, но икономични инверторни климатици са точно за хората с ниски доходи.
    В дългосрочен план.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Никога не си позлвайте климатика на тих режим освен през нощта. При този режим киматика е по-неефиктивен и съответно харчи повече ток.

18. did
    did е офлайн

Тук е от
    Jul 2002

Не знам дали не е късно за мнение, но миналата седмица ни монтираха в офиса Haier HSU-18H03 (B).
    Засега само на студено е пробван(ясно де) - абсолютно тих е. Охлажда като змей - само на тих режим го ползваме, че иначе ще ни издуха....
    Яко животно и добре направено - само тръбите му са много дебели - няма нищо общо с девятка и 12-ца!!
    Иска си голяма дупка - навряхме ги в канал 60х60. Поразбиха офиса докато го монтират!!

Ако ти трябва нещо конкретно - мога да пробвам. Засега е супер!

Не е късно все още! Благодаря ти за мнението, което си изказал. Климатикати да не е случайно HSU-18H03/V(ZXF). Има ли функция за вкарване на свеж въздух отвън. От кой магазин го купи.
    А дали HSU-12HM03(B)- "интелигентния инвертор" ще ми свърши работа. Дават го с доста голямо BTU. Много го търсят и трудно се намира.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе