Страница 108 от 157 ПърваПърва ... 5898106107108109110118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,606 до 1,620 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Извинете, че ще повторя въпроса си, но в цялата дандания тези дни мисля, че никой не му обърна внимание!

- Добре ли е да се сложи навес над външното тяло на климатика?

Моля за коментар!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от bukke
    Извинете, че ще повторя въпроса си, но в цялата дандания тези дни мисля, че никой не му обърна внимание!
    - Добре ли е да се сложи навес над външното тяло на климатика?
    Моля за коментар!
    ОК - отговарям:
    Но защо - от какво ще го пази навеса? Нищо не ти пречи да го сложиш, но ако беше нужен, вероятно щеше да бъде предвиден от производителя - не мислиш ли и ти така?

4. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    ОК - отговарям:
    Но защо - от какво ще го пази навеса? Нищо не ти пречи да го сложиш, но ако беше нужен, вероятно щеше да бъде предвиден от производителя - не мислиш ли и ти така?
    Проблема е, че при силен дъжд прелива вода директно от олука. Няма ли това да е проблем зимата.

5. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    значи освен КОП гледай и кой колко топлоотдава ,нещо по важно ако не искаш да мръзнеш .. РЕ12 при -7 топлоотдава колкото Е9 ,това сигурно отговаря и на въпроса с разликата в цената .. за Хитачито нищо не мога да кажа освен че е китайска сглобка ,добри показатели при -7(всичко това при условие че в табличката има нещо вярно...)
    Еми разгледах ги. Разликата е минимална м/у ПЕ12 и Е12 по отдавана мощност, за сметка на консумираната доката Е9 е поназад по отдавана. А за Хитачито да не говорим, че е доста пред другите. Ето ги данните при -7 взети от таблицата за юли:
    Ph Pe kop

CU-E9DKE 2,16 1,04 2,08

CU-E12DKE 2,88 1,58 1,82

CU-PE12DKE 2,70 1,19 2,27

RAC-35YH4 2,90 1,03 2,82

Не знам самодо колко може да и се вярва
    така че моят избор още не е направен

6. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Тези показатели изобщо не са вярни направо абсурдни неща пише за тя клима. Изобщо се чудя как се водите по едни показатели с неизвестен криери по които са написани а в тоя саит гледам че данни за 10ка и 12ка са едни и същи и едни асурдни 0,45кв консумация.
    Верни са просто са ги написали объркващо. Може би с някаква цел ...
    При този коефицент 5,55 е нормално толкоз да харчи. Друг е въпроса че с тези данни става за стая до 15 м2 и е на 110в но това не го пише в сайта ... http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=169

Трябва да се чете така:
    охлаждане 2,2 kW харчи 0,44 kW
    отопление 2,5 kW харчи 0,45 kW

По добре за тези пари да се вземе модела на Mitsubishi Heavy (SRK(C)25ZFX-S) поне е за 220в и има същите х-а.

7. eli
    eli е офлайн

Тук е от
    Aug 2006

здравейте на всички,

преди време зададох въпрос как се изчислява необходимата отоплителна мощност за дадено помещение и не получих отговор. както виждам от форума доста хора имат моя проблем.
    междувременно обаче попаднах на следния саит

http://www.bulclima.com/display.php?...te=4&page=calc

в който има точно такъв 'калкулатор'.
    не коментирам обаче 'надежността' на получените разултати.

моля някои от професионалистите пишещи тук да си каже мнението! под професионалисти имам впред вид сервизни инженери, продавач-консултанти работили в сервизи, специалисти със специализации термопомпени системи и др.

предварително благодаря.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2006

На мен ми препоръчаха на MHI SRK 35ZD за 1699 / 3 г. гаранция. Аз обаче реших и без много протакане завзех SHARP XP12FR за 1540 лв. / 5 год. от Интермаркет. Та в книжката пише - има защита и при -9,5 С" външна изключва. А тук какво пише:
    http://www.ekomatik.com/products.php...ubishi&pid=147
    Да се чуди човек кое е вярното?

10. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Тези показатели изобщо не са вярни направо абсурдни неща пише за тя клима. Изобщо се чудя как се водите по едни показатели с неизвестен криери по които са написани а в тоя саит гледам че данни за 10ка и 12ка са едни и същи и едни асурдни 0,45кв консумация.
    Ето на какво се натъкнах в "GOOGLE" ,някакъв японски саит (предполалгам).От тези квадратчета нищо не се разбира но таблицата с техническите характеристики е същата , само cop там е малко по нисък.
    Възможно ли е и японците да послъгват........?
    http://www.daiseikai.com/lineup/er/225er/index_j.htm

11. Тук е от
    Apr 2006

щом е DC инверторен няма значение дали е модифициран синус или чист(правилен) синус. В климатика има изправител на захранващото напрежение. Проблема ти е инвертора 12-220V
    Купешките са малко менте. Пишат момента мощност 800W , продалжителна 500W, а пак бушона им е 30A, т.е реално са 300W полезна мощност при 12V захранване. Занимавам се с такива мощни захранвания ама виж ветро генератора какво напрежение вади. Благодаря LMX но къде мога да прочета по подробно на тази тема (на български) и има ли български фирми които се занимават с такива системи.Знаеш повечето българи са на принципа "Не е важно на мен да ми е добре важно е на Вуте да му е зле" та се притеснявам че ако ги кача върху блока ако не ги откраднат ще ги натрошат. Един познат ми развива теория че можело да се направи система само (инвертор-акумулатори-зарядно за акумулаторите) като идеята е примерно инв.3000W ,консуматор2500W ,зарядно 500W инвертора черпи от акумулатора и захранва консуматора и зарядното ,а зарядното зарежда акумулатора .Не разбирам много ама това си е направо перпето мобиле и прекалено идиално за да е истина .Иначе се калне че е виждал такава система в деиствие.Какво мислиш ти. Ако можеш да помогнеш kiki9999@abv.bg

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

можеш да ползваш за тази цел един мощен марков УПС ,примерно АПЦ 2200 и нагоре ще свърши работа,инверторите им са читави .Той е с 4х12 волта акумулатори които можеш да захванваш със соларните си клетки ,те колко ток дават ? според мен около 400 вата е минимума за да се получи нещо...за перпетум мобиле - не си прав ,тя енергията идва от слънцето все пак

13. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Здравейте, какво ще кажете за този модел - дават го с много добри характерискики и е на добра цена - около 950 лв. Ще ми трябва предимно за отопление на 25 кв. Обаче нинкъде не мога да видя до какви минусови температури работи. Ще съм много благодарен ако някой каже. За инфо работи с фреон R22.

HAIER HSU-12HM03(B)
    http://appliances.market.dir.bg/xoff...310&shop_id=57
    http://wheretobuy.com.ua/tovars/t_9625.htm

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

За всички които се интересуват ето малко инфо на руски.
    http://www.skn.ru/biblio.html
    Sam

16. Member
    Тук е от
    Apr 2006

предложете аналог на PANASONIC CS/CU-W12DKE - това е обикновената 12-ка
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=01001775
    че той вече не се предлага а е хубав.

за подобна сума /максимум 1 000 лв. с монтаж/ какво си струва парите и топли най-важното

Благодаря

17. Тук е от
    Sep 2006

Благодаря за отговора!

Предполагам марките да добри и машините са яки, защото ми трявба основно за отопление. За охлаждане по4ти няма да го ползвам, защото с тази изолация дето я имам, лятото направо ми е студено вкъщи. С други думи, може и лятото да го ползвам за отопление
    А тези, които се правят в Япония дали са с доста по-високи цени? Виждам, 4е всички тук приветстват японките машини.

18. LMX
    LMX е офлайн

Тук е от
    Sep 2005

Благодаря LMX но къде мога да прочета по подробно на тази тема (на български) и има ли български фирми които се занимават с такива системи.Знаеш повечето българи са на принципа "Не е важно на мен да ми е добре важно е на Вуте да му е зле" та се притеснявам че ако ги кача върху блока ако не ги откраднат ще ги натрошат. Един познат ми развива теория че можело да се направи система само (инвертор-акумулатори-зарядно за акумулаторите) като идеята е примерно инв.3000W ,консуматор2500W ,зарядно 500W инвертора черпи от акумулатора и захранва консуматора и зарядното ,а зарядното зарежда акумулатора .Не разбирам много ама това си е направо перпето мобиле и прекалено идиално за да е истина .Иначе се калне че е виждал такава система в деиствие.Какво мислиш ти. Ако можеш да помогнеш kiki9999@abv.bg
    [/quote]
    Твоя приятел нещо не е доразбрал, има УПС който превклучват на акумулатори при отпадане на захранване 220 в. и други с непрекъснато преобразуване, те са и най-скъпи щото зарядното трябва да е с мощност по-голяма от изходящата. Каkво напрежение и ток вади ветрогенератора кажи, иначе на ICQ 321289855

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе