Да не се окаже така , че климатиците кадето си пише China на тях , да стоят по близо до оригинала , отколкото всички други. Всички се сещате за спора КИТАЙСКИ Panasonic , Малоезйски Panasonic и т.н.
Да не се окаже така , че климатиците кадето си пише China на тях , да стоят по близо до оригинала , отколкото всички други. Всички се сещате за спора КИТАЙСКИ Panasonic , Малоезйски Panasonic и т.н.
Е, сега вече тотално се омотах!Първоначално публикувано от yasenp
Дилемата е Fuji Electric RS-12LB от дистрибутор на Темпекс за 1560 лв. с монтаж или General от Булклима за 1499лв.+170лв.=1669лв.!!!
Може ли някой да ми даде съвет кой да избера?
Или друг модел инвертор за отопление на 28кв.м.х2,80м с изолация на външната стена и алуминиева дограма?
Изключвам китайските!!!
Работата е на зор!!!
Взимай който и да е от двата.Модела работи перфектно и зимата и лятото.Тих и икономичен.Препоръчвам го!Първоначално публикувано от bukke
Не ти трябва инвертор или мулти сплит за твоя магазин. За цената на Мидеа MSG24HRI май си се пообъркал!Първоначално публикувано от svetcool
LG KS-H246KLA1 е добро решение за теб. След това слагам Мидеята MSG- 24HR.
Алтернативен избор е и 2 бр. 12-ки при положение че има място да ти ги монтират.
При положение,че съм приготвил сума до 1500-1600 лв *за 2 броя с монтажа,кажи ми какво да избера и защо да го избера?То е ясно,че и двата са китайски,но дали да заложа на марката Panasonic,макар и конвекционален или да избера инвертора ,макар и на Мидеа?Първоначално публикувано от ivanov_km
*12-ката инвертор на Мидеа е със следните характеристики:MIDEA MSG-12HRI *цена с ДДС: 679.00 лв.
*- КЛИМАТИК СПЛИТ СИСТЕМА
ИНВЕРТОРЕН ТИП
- ОТД.МОЩНОСТ
ОХЛ. 3.5 KW
ОТОПЛ. 4.2 KW
- КОНСУМАЦИЯ
ОХЛ. 0.95 KW
ОТОПЛ. 1.25 KW
- ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
- ТАЙМЕР
- ФРЕОН R 22 *
*12-ката конвекционален на Panasonic *е със следните характеристики:PANASONIC CS/CU-PW12DKE *цена с ДДС: 719.00 лв. КЛИМАТИЧНА СПЛИТ СИСТЕМА
-КЛАС - АА
-ОХЛАЖДАЩА МОЩНОСТ 3.40kW
-ОТОПЛИТЕЛНА МОЩНОСТ 3.80 kW
-КОНСУМАЦИЯ ПРИ ОХЛАЖДАНЕ 1.06 kW
-КОНСУМАЦИЯ ПРИ ОТОПЛЕНИЕ 1.00 kW
-ИНДИКАТОР ЗА КАЧЕСТВО НА ВЪЗДУХ
-ТОПЪЛ СТАРТ ( В РЕЖИМ ОТОПЛЕНИЕ )
-АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ НА РАБОТА
-ТАЙМЕР 24 ЧАСА
-ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
Моля, дайте мнение за климатици NIPPON.
Имам място къде да ги монтирам,а и реших ,че така ще бъде по-комфортно в магазина.Ти защо си против инвертора?Първоначално публикувано от Tecno
За цената на Мидеата не съм се объркал:24HR е 899 лв,а 24HRI e 1099 лв.За LG не срещнах много добри отзиви из форума,но на мен ми трябва само за охлаждане,а там се оплакваха главно от отоплението,така че може и LG само да не прехвърля бюджета за две 12-ки.
Обиколих днес няколко места за R 12 и ми казват няма дори при цена едро 280.Първоначално публикувано от jaga
Връщам утре една комбайна заради това.
@svetcool
Не е против инвертора Техно,а просто тук той не е задължителен.
За охлаждане LG няма проблем,не топлят добре.На охлаждане всички се справят.
В случая гледай къде ще са по изгодни условията на гаранциите. Примерно дали няма задължителна профилактика след първата година,Профилактиката се плаща отделно.
аз ще ви намеря R12 ама незнам дали ще ви хареса цената.
Вadr винаги ме разбира от първия път.Първоначално публикувано от badr
Преложих LG-24 защото са корави машини и не създават никакви проблеми,а и на човека му трябва основно за охлаждане.
Инверторна Midea 9/12- просто лош избор.Тези които са се занимавали с това чудо на техниката може би ще разберат какво имам предвид.
@Tecno
Кажи защо не ти харесват инверторите на Мидеа!
А за 24та на svetcool - и тя ли е толкова зле и защо? Цената й е такав в Техномаркета!
@svetcool
2 вътрешни тела е по-добре от едно заради разпределението на въздушния поток!
2 външни, а не мултисплит, ти осигурява най-малкото сигурност, че едното поне ще работи, ако другото се скапе. В допълнение - имаше нещо за графиките на мощността при мултисплита и съответно COP-а...
@bukke
Аз бих взел от по-надеждната фирма в БГ - ако нямаш мнение за сервиза им - по-евтиния!
Не смятам, че има съществена разлика, както е писал yasenp - май от едно място идват! Ако не бъркам обаче - пътищата на доставка бяха различини
някой може ли да ми даде съвет добър ли е климатика Carrier 38VYX025 Описание
Сплит система (инверторна), Капацитет: (охлаждане/отопление): 8500/10900 BTU/h, Мощност (охлаждане/отопление): 2500/3200 W/h, Консумация (охлаждане/отопление): 780/870 W/h, Енергиен клас: А, EER/COP (охлаждане/отопление): 3.21/3.68 коефициент на трансформация, Ниво на шум: 27 dB, Гаранция: 24 месеца
и достатъчен ли е за една стая 4 на 5 метра значи близо 60 куб.м. немога да реша и не разбирам нищо от климатици и затова ми трябва някакво мнение по въпроса по възможност компетентно... благодаря !
По-нагоре вече беше дискутирано за тази марка само, че за Carrier 38VYX035 ...Първоначално публикувано от `Extremer_Boy`
мога да те посъветвам абсолютно същото виж Panasonic CS/CU-E9DKEW ... за 60 куб.м. ? По номинал всичко изглежда ок, но при така зададен въпрос и при -10* мисля, че няма да се справя добре*Първоначално публикувано от ivanov_km
Няколко въпроса.
Къща или апартамент,съседни помещения,изложение,стени(тухла,панел),изолации,дограма.