Страница 59 от 157 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Да не се окаже така , че климатиците кадето си пише China на тях , да стоят по близо до оригинала , отколкото всички други. Всички се сещате за спора КИТАЙСКИ Panasonic , Малоезйски Panasonic и т.н.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Първо бих искал да спомена, че марките General и Fujitsu произхождат от марката Fuji Electric и са 99% еднакви моделите им. Моделът, който споменаваш е еднакъв с Fuji Electric RS-12LB и Fujitsu ASY12LB.*

Напоследък доста се позанимавах с проучвания относно това къде са произведени марките General, Fujitsu, Fuji Electric. Изводите са следните:
    1. Fuji Electric са китайски всичкитепродавани у нас. Freelander има достоверна информация, че компресорите на конвенционалните са LG, а на инвертърите май са си чисто японски. Аз лично съм се насочил към инвертър от тази марка с една уговорка - при доставката отваряме климатика, и ако на компресора пише нещо различно от MADE IN CHINA го вземам.
    2. Fujitsu ме лъгаха, че са не били китайски във 100 фирми, обаждаха се до вностители. Вносителите били готови да ми покажат митнически декларации, че били японски (за 1000 лв. нов японски - хахаха). В крайна сметка излезе, че май и конвенционалните и инвертърите са китайски, но им махат лепенките MADE IN PRC.
    3. Лично ходих в Булклима оня ден, момчето ми се кълнеше, че всичките им машини били тайландски, но и на тях не пише къде са произведени(дали не са им махнали лепенките MADE IN PRC). За тази марка не мога да съм сигурен, но съдейки по минималните разлики в цените само мога да си мисля, че и те са китайски. Ако са все още тайландски климите им евала, обаче се съмнявам.

Концернът FUJITSU GENERAL има от 2001 година фабрика в Шанхай, откъдето мисля излизат всичките им машини предназначени за БГ пазара. Хубавата новина е, че тук работата май не е като при Panasonic - конвенционалка за 500 лв 12-ка със съмнителни качества. Съмнявам се тези клими да са много по-лошо от тайландските им аналози. Тук май става въпрос само за сглобка и производство на елементарните части, повечето чарколяци май са си японски или тайландски. Ще споделя повече като ми отворят климатика пред мен. Другото което съм написал не е 100% вярна информация, но не са и лъжи.
    Е, сега вече тотално се омотах!

Дилемата е Fuji Electric RS-12LB от дистрибутор на Темпекс за 1560 лв. с монтаж или General от Булклима за 1499лв.+170лв.=1669лв.!!!
    Може ли някой да ми даде съвет кой да избера?

Или друг модел инвертор за отопление на 28кв.м.х2,80м с изолация на външната стена и алуминиева дограма?
    Изключвам китайските!!!
    Работата е на зор!!!

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от bukke
    Е, сега вече тотално се омотах!

Дилемата е Fuji Electric RS-12LB от дистрибутор на Темпекс за 1560 лв. с монтаж или General от Булклима за 1499лв.+170лв.=1669лв.!!!
    Може ли някой да ми даде съвет кой да избера?

Или друг модел инвертор за отопление на 28кв.м.х2,80м с изолация на външната стена и алуминиева дограма?
    Изключвам китайските!!!
    Работата е на зор!!!
    Взимай който и да е от двата.Модела работи перфектно и зимата и лятото.Тих и икономичен.Препоръчвам го!

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от svetcool
    * Ето отговорите на въпросите ти.Магазинът е за дрехи и няма много често да се отваря и затваря вратата.Сборът на външните стени е 21.5 м.От тях 13м са с витрини.Половината от витрините са с южно изложение,а другите са с източно и западно ( директно огряване ще има от юг).Стените са тухлени с външна изолация,а дограмата е PVC.Подът е с теракот.Разгледах сайтовете на Технополис и Техномаркет и се спрях на няколко варианта: МидеаMSG24HRI инвертор 1099 лв, Haier HSU-22H03/V(ZXF) конвекционален 1099 лв,* Haier HSU-18H03(B),инвертор 1399 лв,(с почти същите характеристики като Мидеа24-ка инвертор)Капацитет 18000/23000 охл./отопл. BTU/h, Мощност 5.28/6.74 ;LG KS-H246KLA1 конвекционален 1059лв.Ако имаш предложение за нещо по-добро до 1500 лв с монтажа ми го напиши.
    А иначе ще съм ти благодарен ако ми избереш някои от тези климатици и ми обясниш с какво е по-добър от останалите.Трябва да го купя днес или най-късно до утре!
    Благодаря предварително!
    Не ти трябва инвертор или мулти сплит за твоя магазин. За цената на Мидеа MSG24HRI май си се пообъркал!

LG KS-H246KLA1 е добро решение за теб. След това слагам Мидеята MSG- 24HR.
    Алтернативен избор е и 2 бр. 12-ки при положение че има място да ти ги монтират.

6. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    По добре е две 12-ки отколкото мултисплит. Относно големината на климатика, най-добре е да си избереш фирмата която ще ти достави климатика и монтира , те ще огледат помещението и ще ти дадът най-добрия съвет какъв климатик да сложиш. Конвенционалния климатик на PANASONIC не лошо решение.Повече пари даваш на нямаш главоболия дълго време.
    Всички занаем поговорката на Англичаните.
    При положение,че съм приготвил сума до 1500-1600 лв *за 2 броя с монтажа,кажи ми какво да избера и защо да го избера?То е ясно,че и двата са китайски,но дали да заложа на марката Panasonic,макар и конвекционален или да избера инвертора ,макар и на Мидеа?
    *12-ката инвертор на Мидеа е със следните характеристики:MIDEA MSG-12HRI *цена с ДДС: 679.00 лв.
    *- КЛИМАТИК СПЛИТ СИСТЕМА
    ИНВЕРТОРЕН ТИП
    - ОТД.МОЩНОСТ
    ОХЛ. 3.5 KW
    ОТОПЛ. 4.2 KW
    - КОНСУМАЦИЯ
    ОХЛ. 0.95 KW
    ОТОПЛ. 1.25 KW
    - ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
    - ТАЙМЕР
    - ФРЕОН R 22 *
    *12-ката конвекционален на Panasonic *е със следните характеристики:PANASONIC CS/CU-PW12DKE *цена с ДДС: 719.00 лв. КЛИМАТИЧНА СПЛИТ СИСТЕМА
    -КЛАС - АА
    -ОХЛАЖДАЩА МОЩНОСТ 3.40kW
    -ОТОПЛИТЕЛНА МОЩНОСТ 3.80 kW
    -КОНСУМАЦИЯ ПРИ ОХЛАЖДАНЕ 1.06 kW
    -КОНСУМАЦИЯ ПРИ ОТОПЛЕНИЕ 1.00 kW
    -ИНДИКАТОР ЗА КАЧЕСТВО НА ВЪЗДУХ
    -ТОПЪЛ СТАРТ ( В РЕЖИМ ОТОПЛЕНИЕ )
    -АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ НА РАБОТА
    -ТАЙМЕР 24 ЧАСА
    -ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ

7. Тук е от
    May 2006

Моля, дайте мнение за климатици NIPPON.

8.  

9. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Tecno
    Не ти трябва инвертор или мулти сплит за твоя магазин. За цената на Мидеа MSG24HRI май си се пообъркал!

LG KS-H246KLA1 е* добро решение за теб. След това слагам Мидеята MSG- 24HR.
    Алтернативен избор е и 2 бр. 12-ки при положение че има място да ти ги монтират.
    Имам място къде да ги монтирам,а и реших ,че така ще бъде по-комфортно в магазина.Ти защо си против инвертора?
    За цената на Мидеата не съм се объркал:24HR е 899 лв,а 24HRI e 1099 лв.За LG не срещнах много добри отзиви из форума,но на мен ми трябва само за охлаждане,а там се оплакваха главно от отоплението,така че може и LG само да не прехвърля бюджета за две 12-ки.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от jaga
    Здравейте
    Дали някой знае от къде мога да си купя фреон R12 , че нещо немога да намеря
    Обиколих днес няколко места за R 12 и ми казват няма дори при цена едро 280.
    Връщам утре една комбайна заради това.

@svetcool
    Не е против инвертора Техно,а просто тук той не е задължителен.
    За охлаждане LG няма проблем,не топлят добре.На охлаждане всички се справят.
    В случая гледай къде ще са по изгодни условията на гаранциите. Примерно дали няма задължителна профилактика след първата година,Профилактиката се плаща отделно.

11. Тук е от
    Jan 2006

аз ще ви намеря R12 ама незнам дали ще ви хареса цената.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от badr

@svetcool
    Не е против инвертора Техно,а просто тук той не е задължителен.
    За охлаждане LG няма проблем,не топлят добре.На охлаждане всички се справят.
    В случая гледай къде ще са по изгодни условията на гаранциите. Примерно дали няма задължителна профилактика след първата година,Профилактиката се плаща отделно.
    Вadr винаги ме разбира от първия път.
    Преложих LG-24 защото са корави машини и не създават никакви проблеми,а и на човека му трябва основно за охлаждане.
    Инверторна Midea 9/12- просто лош избор.Тези които са се занимавали с това чудо на техниката може би ще разберат какво имам предвид.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Tecno
    Кажи защо не ти харесват инверторите на Мидеа!
    А за 24та на svetcool - и тя ли е толкова зле и защо? Цената й е такав в Техномаркета!

@svetcool
    2 вътрешни тела е по-добре от едно заради разпределението на въздушния поток!
    2 външни, а не мултисплит, ти осигурява най-малкото сигурност, че едното поне ще работи, ако другото се скапе. В допълнение - имаше нещо за графиките на мощността при мултисплита и съответно COP-а...

@bukke
    Аз бих взел от по-надеждната фирма в БГ - ако нямаш мнение за сервиза им - по-евтиния!
    Не смятам, че има съществена разлика, както е писал yasenp - май от едно място идват! Ако не бъркам обаче - пътищата на доставка бяха различини

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Първо бих искал да спомена, че марките General и Fujitsu произхождат от марката Fuji Electric и са 99% еднакви моделите им ... Концернът FUJITSU GENERAL има от 2001 година фабрика в Шанхай, откъдето мисля излизат всичките им машини предназначени за БГ пазара. Хубавата новина е, че тук работата май не е като при Panasonic - конвенционалка за 500 лв 12-ка със съмнителни качества. Съмнявам се тези клими да са много по-лошо от тайландските им аналози. Тук май става въпрос само за сглобка и производство на елементарните части, повечето чарколяци май са си японски или тайландски.
    :Super: Е те тая статия също е по този въпрос /глава две/

16. Тук е от
    Jun 2006

някой може ли да ми даде съвет добър ли е климатика Carrier 38VYX025 Описание
    Сплит система (инверторна), Капацитет: (охлаждане/отопление): 8500/10900 BTU/h, Мощност (охлаждане/отопление): 2500/3200 W/h, Консумация (охлаждане/отопление): 780/870 W/h, Енергиен клас: А, EER/COP (охлаждане/отопление): 3.21/3.68 коефициент на трансформация, Ниво на шум: 27 dB, Гаранция: 24 месеца

и достатъчен ли е за една стая 4 на 5 метра значи близо 60 куб.м. немога да реша и не разбирам нищо от климатици и затова ми трябва някакво мнение по въпроса по възможност компетентно... благодаря !

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от `Extremer_Boy`
    някой може ли да ми даде съвет добър ли е климатика Carrier 38VYX025 ... и достатъчен ли е за една стая 4 на 5 метра значи близо 60 куб.м.
    По-нагоре вече беше дискутирано за тази марка само, че за Carrier 38VYX035 ...
    Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Климатик Carrier 38VYX035 =1549 . По добре вземи Панасоника по евтин е и подръжката му е гарантирана. От собственици на този климатик разбирам че са добри , не се оплакват. Относно Carrier в България няма кой знае никакви отзиви. Иначе като марка е много добра.
    мога да те посъветвам абсолютно същото виж Panasonic CS/CU-E9DKEW ... за 60 куб.м. ? По номинал всичко изглежда ок, но при така зададен въпрос и при -10* мисля, че няма да се справя добре*

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Няколко въпроса.
    Къща или апартамент,съседни помещения,изложение,стени(тухла,панел),изолации,дограма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе