Страница 119 от 157 ПърваПърва ... 69109117118119120121129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,771 до 1,785 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Да викажа какъв Panasonic така пише на лепенката отпред а всъщтност е Ikeda ама не 100% а 200% знам че не е Panasonic защото съм продавал такива Ikedi 9ка и те не могат да се обърка с други.Та човека го познавам и му казвам че е така ама той си държи че е скъп и естествено е панасоник. А това нипон мидея елит кроун осака са едни и същи климатици с малко козметични разлики китаиски и турски боклуци дето харчат ток колкото ТРИ японски климатика. Но нали има една приказка да е (....) да му го набиеш ама то акъл неможе. Извода който иска да се прецака го прави но не си признава ами дори се хавали да не само той прецакан де.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    здр. отново. след много търсене във Варна на инверторна Мидеа така и не намерих = били свършили а другите "пътуват от софия" хахахахаахха в какво село живея?! Отидох в техномаркета и след кратък оглед закупих следната машина CS/CU YW12DKE = китайски конвенционален панасоник. още не са ми го монтирали и нямам впечатления, но ми е любопитно какво имате да кажете за тази машина? с търсачката не намерих почти нищо във форума, така че ако има някой такова добиче нека сподели как се държи (в режим топло разбира се ))))

бате, тоя нипон е голяма тояга (лично мнение) а ТЕРМО-КЛИМА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АМАТЬОРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ А МОЖЕ И ОТСАМ ЕКВАТОРА!!! бягай далече... монтираха ми два климатика единия тракаше и го нагряваха за да не му опирала перката ?!?!?! а другия не работеше външното тяло и го сваляха слагаха сваляха слагаха и сега пак не работи и чакам да дойдат да го оправят.... а климите са нови. стойките за външните тела ръждясаха за месец и половина (през лятото) и въобще да ги пребиеш малко е ... монтажниците им са едни голобради момченца от дълбоката провинция които работят като сезонни работници при тях и през цялото време се оплакваха как малко им плащат и как се отнасят с тях във фирмата - за качеството на монтажа и компетенцията им можеш сам да прецениш
    Айде сега обратно и го замени с друг Panasonic

4. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Да викажа какъв Panasonic така пише на лепенката отпред а всъщтност е Ikeda ама не 100% а 200% знам че не е Panasonic защото съм продавал такива Ikedi 9ка и те не могат да се обърка с други.Та човека го познавам и му казвам че е така ама той си държи че е скъп и естествено е панасоник. А това нипон мидея елит кроун осака са едни и същи климатици с малко козметични разлики китаиски и турски боклуци дето харчат ток колкото ТРИ японски климатика. Но нали има една приказка да е (....) да му го набиеш ама то акъл неможе. Извода който иска да се прецака го прави но не си признава ами дори се хавали да не само той прецакан де.
    по твоята логика извода е дърва и въглища или нещо от сорта , щом Панасоника не бил Панасоник а бил скъп , аз под скъп разбирам 1600лв. /реално разбира се той не струва толкожва но това в друга тема/ а пък Ниппон и останалите били китайски и турски боклуци . Аз имам чудо-камина ПРИТИ дето и 10 Панасоника от Токио директно внесени няма да стоплят толкова колкото ПРИТИ-то ми , но исках да си купя климатик за 800 лв без монтажа. Обаче до сега от 80 страници разбрах , че освен Панасоник нищо друго не приемате (макар че номер 1 в Япония за Шарп и Митсубиши) сега разбирам , че и те не са хубави , Ниппона пък въобще а пък съседа ми има някакъв умрял Осака малък грозен който бачкаше и при минус 20 миналата година и струва само 600 лева гарантирано произведен в КИТАЙ . Е ?
    А аз искам да дам 800лв за климатик и пак е малко ???
    Добре , кой да е ? Кажете КОИ ДА Е ? При 20 кв. стая (хол) като в най-студените дни и нооооощииии вероятно ще паля каминката ПРИТИ , КОЙ ДА Е ?
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=116 ?????????
    (обзалагам се , че ще сте твърдо НЕ ако ще и пари да ви дам !)

5. Тук е от
    Sep 2006

Здравеите! кажете нещо за този климатик PANASONIC CS/CU-PW12DKE . Решил съм да го купувам

6. Тук е от
    Sep 2006

по твоята логика извода е дърва и въглища или нещо от сорта , щом Панасоника не бил Панасоник а бил скъп , аз под скъп разбирам 1600лв. /реално разбира се той не струва толкожва но това в друга тема/ а пък Ниппон и останалите били китайски и турски боклуци . Аз имам чудо-камина ПРИТИ дето и 10 Панасоника от Токио директно внесени няма да стоплят толкова колкото ПРИТИ-то ми , но исках да си купя климатик за 800 лв без монтажа. Обаче до сега от 80 страници разбрах , че освен Панасоник нищо друго не приемате (макар че номер 1 в Япония за Шарп и Митсубиши) сега разбирам , че и те не са хубави , Ниппона пък въобще а пък съседа ми има някакъв умрял Осака малък грозен който бачкаше и при минус 20 миналата година и струва само 600 лева гарантирано произведен в КИТАЙ . Е ?
    Добре , кой да е ? Кажете КОИ ДА Е ? При 20 кв. стая (хол) като в най-студените дни и нооооощииии вероятно ще паля каминката ПРИТИ , КОЙ ДА Е ?
    Аз имам такъв Панасоник и мога да ти кажа, че машинката си работи много добре, а и малко ток яде. Няма много екстри даже никак, но си бачка супер и е много тих, във спалнята ми е. Почти не се чува когато вентилатора е на последна степен, а и на пред последна може да се спи.

P.S. Купувал съм го от техномаркет там е малко по ефтин ако решиш да си го купуваш!

7. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Доколкото съм виждал Панасониците са с релефни букви, а не лепенки. Отдавна чета инфо, мнения, анализи, коментари и досега почти не съм срещал някой да се оплаква от някой от моделите. Това, че имат широка продуктова гама - от ниско-бюджетни, произведени в Китай климатици, до хубави малайзийски инвертори ги прави по-коментирана марка. А, че има по-елитни марки климатици - спор няма - Митсубиши, Фуджи, Тошиба и др.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2005

относно ниппон:
    "голяма тояга" = пресилено изявление от моя страна признавам. по-скоро исках да кажа, че за сумата от почти 800 колкото струва бих заложил на по-надежна марка (мидеа примерно) или панасоник (неинверторен 12-ка класс АА) или инверторна 9-ка с още няколко десетки лева нагоре.

относно термо-клима:
    не съм им конкуренция а пострадал и разочарован клиент (при това неколкократно и изцяло по тяхна вина). опитен монтажник на клими - мой познат дойде да направи един оглед на единия от климатиците който те ми поставиха и не работи (не е работил никога освен 5 минути след монтажа) установи се следния проблем - външното тяло е офазено поради грешно свързване към тока (също не е занулен/заземен) съответно тръбите също. когато са прекарвали тръбите в стената се е истъркал изолационния бандаж и една от тръбите е опирала на гола арматура в стената (маса) и пук - КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ! в следствие тръбичката се стопява на мястото на искрата и фреона излита безвъзвратно в атмосферата. резултата - вътрешното тяло духа (стаен въздух) външното въобще не тръгва може би поради сработила защита (разбира че няма фреон) или повреда от късото.

е, питам кой е за бой???

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Описано така, това е гаранционен проблем - какво си направил досега по въпроса и как са реагирали отсреща?

11. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Описано така, това е гаранционен проблем - какво си направил досега по въпроса и как са реагирали отсреща?
    вчера се обадих в термо-клима (2 пъти) и накрая тъй като не се отзоваха отидох и забрах "шефчето" и го закарах да огледа климата. след като поумува ми поиска гаранционната карта и като му я дадох почна да ми обяснява как трябвало да попълня едно талонче да го отрежа и испратя по пощата в софия на официалния представител (видеолукс) за да важи гаранцията = нещо което никой не ми е казвал а и аз не съм обърнал внимание. без никакви инструменти (с просто око) предположи, че платката на външното тяло е изгоряла в следствие на токов удар или офазяването, и днес щял да прати човек (който още не се е появил) за да го демонтира и испратят в софия за гаранционен ремонт а той щял да се разбере с видеолукс (един вид като услуга) да признаят гаранцията въпреки че не съм пратил талончето. резултата е че оставам без климатик който съм платил заедно с монтажа. моя познат постави гореописаната диагноза 2 часа по-късно като тя също е спекулативна (т.е. не е разглобявал нито замервал нищо просто изказа мнение в следствие на по-задълбочен оглед и личен опит). тъй като не мога да си позволя да остана без климатик за месец или повече а и резултата накрая не се знае какъв ще е (съдейки по досегашния опит с тази фирма) мисля да не им дам да го пращат преди да са пробвали всички други версии.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Как се поставя климатик на вътрешна стена. Много е неприятно да се гледат тръбите по стената. Осака имаха ъглов , който идеално пасваше на ъгъла , но такива маркови инвертори не съм срещал. Дайте предложения за монтаж .Ако го поставя до ъгъла ще се изгуби симетрията , а и няма да топли както трябва.

13. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от bialk
    Как се поставя климатик на вътрешна стена. Много е неприятно да се гледат тръбите по стената. Осака имаха ъглов , който идеално пасваше на ъгъла , но такива маркови инвертори не съм срещал. Дайте предложения за монтаж .Ако го поставя до ъгъла ще се изгуби симетрията , а и няма да топли както трябва.
    къртиш канал в стената и ги вграждаш, след това шпакловка и си готов. един познат се направи на тарикат и си сложи всичките клими в стаите над вратите счупи се от копане ама стана един път.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@bialk
    Вграждането е много стилен вариант Поставянето в канал или нед корниз - също е решение!

@popeye
    Токовия удар не знам да се включва в нито една гаранция...
    От думите ти излиза, че грешката е тяхна /на монтажниците/ и за ремонта също следва да бъде така!
    Съществува Комисия за Защита на Потребителите, ако се сещаш...

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Добре де,егати късмета,само в малките ли градове тока е скапан?Преди малко се чух с единия ,дет ми монтира проблемния климатик...аз и още някой си от не знам си къде/Пловдив може би/,са имали проблем с японски инвертор...егати ,аз карък ли съм?Съмнявам се че само в провинцията тока е скапан...ма нейсе ,явно тия почнаха да търсят под вола две телета еднояйчни...

17. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от bialk
    OSAKA=марков инвертор?Ако прочетеш много по-назад...май няма да си на същото мнениеЕ,това си е мое мнение,разбира се...

18. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivan0ff
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=01001775

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе