Страница 105 от 157 ПърваПърва ... 5595103104105106107115155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,561 до 1,575 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Бих предпочел панасонка (мое мнение ). Не заради разните му там филтри, а защото е с r410a (машините с този фреон се държат малко по- добре на студ) и cop>3.5. Midea msg9hri има cop=2.8 (до колкото си спомням), а и иверторите са "капризни" на напрежение (е това си го прочел по- горе..). Изобщо инвертор 9-ка за по- малко от около 900лв. мисля, че не добро решение... А и ремонтът на инверторна машина (не дай боже ) май не е за всяка уста лъжица. Колкото е по- сложна една машина- толкова по- голям е шансът да сдаде багажа.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

Погледнете и другите марки климатици! Стига с тия Мидеи и Панасоници!
    В помощ на избора и за феновете на GENERAL (Fujitsu-General Ltd.) www.jac.ru. Много интересна информация, каталози, упътвания, схеми за монтаж, аксесоари и др.
    Мисля, че същите модели се внасят и продават в България.

4. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от conan
    Здравеите на всички в този форум.
    Искам да топля южен хол 18кв.м. с вътрешна изолация и дървена дограма +3 кв.м. коридор.Спрял съм се на три климатика HITACHI.
    HITACHI RAS/RAC-35YH4
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00002231
    HITACHI RASE/RACE-14HH
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09023413
    HITACHI RAS/RAC-E14H2
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09023417
    Ако може някои да ми каже кои е по добър от трите защото се затруднявам да избера.
    HITACHI RAS/RAC-35YH е маи с наи висок COP и наи ниска консумация(все пак е 12-ка).Ако някои има конкретни наблюдения ще се радвам да ги сподели.
    Благодаря.
    HITACHI RAS/RAC-35YH от две години съм с такъв. много съм доволен от него.Тази година си купих още един такъв.
    Това че е Китаски да не те притеснява.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

колебая се между Панасоник ТЕ9ДЕ 1500 лв без монтажа и Тошиба RAS-13GAV-E2 ,1500 лв без монтажа .. принципно 9ка е на ръба като мощност и е възможно да се позатрудни в големите студове ,макар че точно тази е доста добре като КОП при -7 .. Тошибата е 14 бту на отопление ,Хибрид ДЦ инвертор ,доста читава ми изглежда ,като мощност и КОП при -7 е доста добре ще топли перфектно ,но малко ме притеснява екзотиката на тази марка в БГ ,не е ясно как е с поддръжката .. пък и имах желанието 2та ми климатика( а догодина 3) да са с една марка и да изглеждат хармонично външните им тела едно до друго ,но Панасоник е доста надценена марка в БГ ,куцо и сакато се юрна да ги слага цените им скочиха до небето( миналата година си взех малайзийска 9ка ХЕ9ДКЕ за 1300 лв с монтажа ,тази година тоз модел е заменен от ХЕ9ЕКЕ -доста подобен ,но 1600 лв БЕЗ монтажа ,пладнешки обир според мен) .Очаквам мнения за марката Тошиба предимно ,Панасоника съм го оценил по достоинство вече.

6. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    Само първото е Хитачи ,и то китайска сглобка но не е лошо според собствениците му ..
    За другите - Гугъл и Хитачи не са чували за такива модели ,а на вътрешните тела пише Еко Клима - "малко" известна българска фирма за производство на климатици ... от тук нататък гледайки и твърде ниската цена за марков инвертор не-китайска сглобка не ти трябва много дедуктивна мисъл да се досетиш че има голям шанс климатика да е някакво ОЕМ менте сглобено в БГ,а табелката с надпис "Произведено в Малайзия" е върха на наглостта .Телата са изкопирани ,номерацията е подбрана да звучи подобна на номерацията на моделите на Хитачи ,но все пак няма такъв модел официално .Като нямаме закони и няма кой да ги прилага е така за съжаление.
    Е това ако не е бг. простотия ..............
    Не стига, че сме на дъното на потребителската стълбица ами и наи нагло да ни лъжат.ALEXI благодаря ти за инфото,беше ми много полезен.
    Знам ,че за скромни пари неможе да се вземе нещо кои знае какво но какъв друг инвертор мога да си взема за 1200лв?
    За HITACHI 35YH4 и аз прочетох доста хубави неща , но ако някои ме подсети за някои друг климатик ще мога поне да избирам.

7. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте, утре отивам да си купувам климатик и съм си харесал CS/CU-PE9DKE на Панасоник за 839лв. в Техномаркет.
    Въпроса ми е добър климатик ли е за стая в къща 4м на 3м на 2.70м с два прозореца, дървена стара дограма и общо взето е най-студената стая в къщата. Ако някой знае за по-добър климатик за тези пари моля да каже, може и сплит стига да е по-добър, то така и така нагоре четох, че може инвертора да се прецака от тока а в моето село също си го спират по три пъти на ден. И другият ми въпрос е дали ще е хубаво външното тяло да се сложи на северна тераса на която винаги духа и зимата е адски студ или е по добре на източната стена макар и не толкова добре защитено от сняг и дъжд.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Гледам тоя форум заприличал на битак кой знае и незнае дава съвети иска мнения нищо съществено неможе да се прочете.

10. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от RASHO
    Здравейте, утре отивам да си купувам климатик и съм си харесал CS/CU-PE9DKE на Панасоник за 839лв. в Техномаркет.
    Въпроса ми е добър климатик ли е за стая в къща 4м на 3м на 2.70м с два прозореца, дървена стара дограма и общо взето е най-студената стая в къщата. Ако някой знае за по-добър климатик за тези пари моля да каже, може и сплит стига да е по-добър, то така и така нагоре четох, че може инвертора да се прецака от тока а в моето село също си го спират по три пъти на ден. И другият ми въпрос е дали ще е хубаво външното тяло да се сложи на северна тераса на която винаги духа и зимата е адски студ или е по добре на източната стена макар и не толкова добре защитено от сняг и дъжд.
    Малко слаб ще ти доиде май според мен.аз лично се презапасих с 12-ки.Вземах два Панасоника но при теб както го описваш чак при мен става студено.Май 9-ка ще ти е малка!

11. Тук е от
    Nov 2004

Прочетох със стоицизъм целия форум и не попаднах на нито едно, подкрепено с факти мнение, кой модел климатик е най-подходящ при нашите климатични условия за отопление като икономичност и надеждност, без значение от цената. Дали ще се намери някой смелчага, който да ми го посочи.

12. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от stoickov
    Прочетох със стоицизъм целия форум и не попаднах на нито едно, подкрепено с факти мнение, кой модел климатик е най-подходящ при нашите климатични условия за отопление като икономичност и надеждност, без значение от цената. Дали ще се намери някой смелчага, който да ми го посочи.
    Няма конкретен модел щом няма конкретни параметри на помещение,дограма,изолация и изглед.

13. Тук е от
    Apr 2006

Здравеите . Имам голям проблем попаднаха ми 2 соларни клетки и един ветро генератор с помоща на инвертор 12-220V искам да захраня DC инверторен климатик 200-2500W .Та въпросът ми е какъв инвертор12-220V да си взема модифициран синус или чист(правилен) синус .В интернет не мога да намеря нищо по тази тема на български четох на англ.но неми стана много ясно в някои саитове пише че модифицирания синус може да се окаже вреден за к-ка а в други саитове че не е вреден В някои саитове дават инвертор с модифицирана синус вълна че е подходящ за захранване на климатик а в други че не е.Моля помогнете. (пиша тук защото все пак става дума за захранване на к-к и то доста скъп )

14.  

15. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Чилър става за всякакви климатични условия,дори и за *****.

16. Тук е от
    Nov 2004

Все пак - кои са най-тихите климатици??

17. Тук е от
    Jun 2006

Не очаквай чудеса от един форум.Ако тук не си научил нищо пробвай в английски или японски форум.Доста хора си купиха клими благодарение на този форум!Включитено и аз.Купих два.Да два.Благодарение на този форум.Ама все ще има някой който да не си купи нищо де!Успех

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mit
    Чилър става за всякакви климатични условия,дори и за *****.
    mit, гледам че препоръчваш чилър за най-добър климатик. Имаш ли опит с такова чудо или само си чел? Защото аз нямам познат, който да си е монтирал такъв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе