Страница 47 от 157 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

@forty2006,добре дошъл във форума! Реших да ти отговоря,тъй като идеята ти за ползване на климатик през преходните периоди и лятото съвпада с моята концепция,че зимата е най-добре с парно или камина. Значи при твоите условия трябва да обърнеш по-сериозно внимание на уплътнението на дограмата и особено вратата! Като мощност ти трябва 12-ка (9-ка ще е малка),независимо от марка и модел. Тях ще си ги избереш,като ползваш мненията от няколкото теми за климатици във форума. Няма климатик 12-ка,който да не се справи с тези задачи,които поставяш. Няма да се повреди,ако не работи през зимата. Опасността от повреда е по-голяма,ако работи през зимата и ако не работи през лятото. Успех с избора!

2.  

3. Тук е от
    Apr 2006

Благодаря за изказаното мнение , приятно е че ми обърнахте внимание .Само искам да попитам каква ще бъде разликата между конвеционален и инверторен . Въобще заслужава ли си да взема инверторен при такива режими на работа.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Въпрос на избор,но моето мнение е,че няма нужда от инверторен поради ниската натовареност през годината и избегнатите тежки условия на работа през зимата. Тези пари можеш да вложиш за избор на по-безшумен модел например,за да нямаш проблеми със съседите и собственото си спокойствие.

5. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lazar

Благодаря за отговора . Мислех си за инверторен само поради това , че се представят като по икономични . Нали очакваме ново повишение на цените на тока . Но ако при тези режими разликата в консумираната енергия е пренебрежимо малка или няма да се изплати за около 5 години , то наистина е по добре обикновен .

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от forty2006
    Благодаря за отговора . Мислех си за инверторен само поради това , че се представят като по икономични
    Те са по икономични

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от forty2006
    .... Страхувам се за външното тяло като не работи през големите студове да не се повреди .*
    По- вероятно е да се повреди при работа в големите студове... Инверторите са по- икономични, но по- добър вариант за същите пари е добра дограма + обикновен климатик.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    "

Инструкция на български език е задължителна за всяка стока която се продава у нас.

*
    Дааа.......! Вчера купих климатика - Мidea MSF1-12HR.Тези дни ще го монтират. Какво беше учудването ми ,когато в кашона не намерих Инструкция на български език Другото ,което ме изненада е ,че дистанционното е от малките с тънък и дълъг вертикален дисплей! А в инструкцията на руски качена тук преди няколко поста е съвсем друго
    И така сега имам две инструкции: едната е за монтажа,другата е упътване за работа с климатика.И двете са на английски.
    " Инструкция на български език е задължителна за всяка стока която се продава у нас." Това е така ,но май има още фирми ,които минават метър.Дали изобщо за този климатик има Инструкция на български Ако някой я има ,нека да я качи тук!

10. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от llll
    По- вероятно е да се повреди при работа в големите студове... Инверторите са по- икономични, но по- добър вариант за същите пари е добра дограма + обикновен климатик.

Изключително съм благодарен за изказаните мнения . Благодарение на Вас вече имам някаква представа за това какво ми трябва . Бях се спрял на един модел SAMSUNG , но сега разбирам , че не са добри.Между другото искам да споделя , че в стаята в която работя има един климатик GENERAL на него си пише че е японски . Мисля че е монтиран още през 1996 г. Зимата наистина замръзна , но после пак тръгна .Общо взето с изкючение на най- големите студове го ползвахме заедно с парното.

11. Тук е от
    Feb 2006

Някой да се е срещал с проблема ремонт на климатик и по специално с фирмата Роял.Интересува ме колко са бързи.
    Благодаря предварително. Климатика ми е Хаиер и те по принцип трябва да го поддържат ама вече месец и половина ни вест ни кост.Писах им "любезно" писмо - отговор няма.От Русе съм и фирмата която монтира и поддържа климатика - Жега ми казват че проблема е в Сф.Става въпрос за един дросел, който подлежи на подмяна :knuppel2:

12. Тук е от
    Apr 2006

Здравейте!Не мога да разбера къде е произведен к-к Hitachi RAC-RAS50 на самия к-к пише че е произведен в Япония,а в интернет чета че този модел е или Китайски или Малазийски .Също в интернет го дават че работи с фреонR410 а на к-ка пише R22.Като се махне горния пластмасов капак има нещо като мет.кутия в която е платката с електрониката ,а от ляво на мет.кутия има друга платка и нещо като траф на пръв поглед малката платка и голямата са много различни.Възможно ли е к-ка да е Японски с понижаващ траф? На външен вид к-ка е като на прикрепения файл.[img][/img]Благодаря предварително.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Понижаващия траф за японски климатик не е част от самия климатик.
    Ако климатика е предназначен за Япония и внесен у нас само тогава се слага траф.
    Щом като на капака пише Р22 значи е Р22.
    Някои от моделите на Hitachi имат вариант с 22 и вариант с 410 и с 407
    Какво по-точно се опитваш да направиш.
    Естествено платките да са различни това не е стерео.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2006

Предлагат ми го за 500лв.Опитвамсе да разбера дали е японски или Китайски.Ако е Китайски няма даго взема .Затова искам да разбера чие производство е надявам се някой които се е занимавал с Hitachita да ме светне по този въпрос.А иначе к-ка е работил 3г. от 2 г.е свален и не е ползван.

16. LMX
    LMX е офлайн

Тук е от
    Sep 2005

Някой да каже разликите м/у NEO ACS-HH12LIH-2 ( 2006 ) , NEO ACS-HL12FA2 (2006) и NEO ACS-HC12GWV

10x

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от kiki9999
    Предлагат ми го за 500лв.Опитвамсе да разбера дали е японски или Китайски.Ако е Китайски няма даго взема .Затова искам да разбера чие производство е надявам се някой които се е занимавал с Hitachita да ме светне по този въпрос.А иначе к-ка е работил 3г. от 2 г.е свален и не е ползван.
    Препиши буква по буква модела.Пълното обозначениеНещо не мога да го намеря.

18. Тук е от
    Apr 2006

RAC50CNH1(RAS50CNH1)закупен е преди 6-7г.Видя ли как изглежда?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 157 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе