Страница 97 от 157 ПърваПърва ... 47879596979899107147 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Маслен трап е дъгообразна извивка на тръбопровода като дъгата е по-ниско разположена от изходите и.Предназначена е за осигуряване циркулацията на маслото.
    Не беше ли обратното- извивката да е по- високо? От щуцерите тръгват нагоре, дъга и слизат надолу (към вътр. тяло)?

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

Хора днес ще ходя да си купя климатик и се колебая между Панасоник YW 12 DKE и инверторна Осака , кои според вас е по добър , трябва ми за отопление на 17 кв. метра стая.

4. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    Хора днес ще ходя да си купя климатик и се колебая между Панасоник YW 12 DKE и инверторна Осака , кои според вас е по добър , трябва ми за отопление на 17 кв. метра стая.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003746

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от ku-ku
    А от Панасоник за малко по площ (10-12кв) ,но много студено помещение (външни стени, север) какъв инверторен модел бихте препоръчали

За OSAKA CH-09BP/D дали някой нещо може да каже? Много положителни мения съм чувала. Струва 750лв

-НИСКО ТЕМПЕРАТУРЕН -22 ГРАД.
    -ИНВЕНТОР 09
    -КОНСУМАЦИЯ
    ОХЛАЖДАНЕ -600-1200W
    ОТОПЛЕНИЕ - 600-1200W
    -ОТДАДЕНА МОЩНОСТ
    ОХЛАЖДАНЕ 2500 W
    ОТОПЛЕНИЕ 3500 W
    АБЕ ХОРА, ВИЕ ОТ ТЕЗИ МНОГО СТРАНИЦИ ИЗПИСАНИ ПО ТЕМАТА НЕ МОЖАХТЕ ЛИ ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ОСАКА СА ПЪЛЕН БОКЛУК, ФАРС И Т.Н. С МНОГО МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ. ПРИ ТЯХ ВСЕКИ МОДЕЛ СЕ ПРОИЗВЕЖДА В РАЗЛИЧЕН КИТАЙСКИ ЗАВОД И ЕДИН С ДРУГ НЯМАТ ПРИЛИКА ПО ДИЗАЙН И КАЧЕСТВО, ДОРИ ЛЕПЕНКИТЕ НА ЕДИН И СЪЩИ МОДЕЛ СА НА РАЗЛИЧНО МЯСТО, ЩОТО ГИ ЛЕПЯТ ПРИ МОНТАЖА ПОНЯКОГА.

6. Тук е от
    Aug 2004

Здравейте,

Отскоро имам инверторен Панасоник 9-ка. Може ли някой да сподели каква е разликата м/у двата режима на работа - AUTO и COOL /респ. AUTO и HEAT/, в смисъл кой е по-оптимален и по-икономичен.

Мерси.

7. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от MikiOne
    Здравейте,

Отскоро имам инверторен Панасоник 9-ка. Може ли някой да сподели каква е разликата м/у двата режима на работа - AUTO и COOL /респ. AUTO и HEAT/, в смисъл кой е по-оптимален и по-икономичен.

Мерси.
    Когато е на "AUTO" в зависимост от температурата която си задал той охлажда или топли.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от lupo101
    Когато е на "AUTO" в зависимост от температурата която си задал той охлажда или топли.
    А, мерси за това не се бях сетил. А как е по-добре да бъде - на AUTO или на COOL

10. Тук е от
    Jan 2006

Днес си купих климатик панасоник yw 12 dke и за мое голямо съжаление като го отворих в къщи видях че на вътрешното тяло климатика има самозалепваща лепенка на която пише че климатика е слас D а не B както го рекламират в техномаркета и сега се чувствам мнооооооооого прекаран . Някой знае ли какъв клас е този климатик ? и дали ще топли през зимата.

11. Тук е от
    Jun 2006

Днес си купих климатик панасоник yw 12 dke и за мое голямо съжаление като го отворих в къщи видях че на вътрешното тяло климатика има самозалепваща лепенка на която пише че климатика е слас D а не B както го рекламират в техномаркета и сега се чувствам мнооооооооого прекаран . Някой знае ли какъв клас е този климатик ? и дали ще топли през зимата.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000082 за този става въпрос нали.ами клас B е.не значи че няма да топли но ще ти харчи малко повече ток.е по малко от МИДЕЯ или който и да е китайска клима.там е от 1.3kW нагоре.но специалистите казват че е повече за охлаждане въпросния климатик.ако не ти е голямо помещението няма проблеми!

12. Тук е от
    Jan 2006

Помещението ми е 40 кубика , много се чудих между 12-ка и 9-ка . Раших да се презапася , дано да съм постъпил правилно.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Помещението ми е 40 кубика , много се чудих между 12-ка и 9-ка . Раших да се презапася , дано да съм постъпил правилно.
    Типично за Българина да се презапасява а това презапасяване ще ти струва с 15-20лв повече на месец за една и съща топлина в стаята.

14.  

15. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Типично за Българина да се презапасява а това презапасяване ще ти струва с 15-20лв повече на месец за една и съща топлина в стаята.
    :-) Би ли споделил как ги сметна тези 15-20 лева , че нещо не мога да разбера ?
    Аз мисля, че сметката ще му е същата.12-та ще прекарва въздуха по-бързо и естествено циркулацията ще е по-голяма и съответно по-бързо ще стопли а и отдаваната мощност е по-голяма и ще достигне температурата по-бързо .Единствения недостатък би бил по-голямото течение от вентилатора, което е малко кофти и може би няма да се поставя на ауто а на минимално.

16. Тук е от
    Aug 2006

Моля за мнение и оценка на следните три климатика Панасоник 18. Имат значитела разлика в цените. Знам че най-скъпият е инверторен, но самите продавачи в отделните магазини са на различно мнение относно предимствата на инверторите. Според някои такова просто няма. Наистина страхотно, за да объркаш неспециалист като мен.

Трябва ми за отопление на около 40кв.м. (хол+спалня, преходни, но с чупки)

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=01002385

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00002427

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09009944

С риск да ви разгневя, за оето се извинявам предварително, но разбирате объркването ми, ще добавя все пак и Осака 24, 20 и 18. Не знам защо тук сте толкова отрицателно настроени, но в нашия квартал масово си слагат почти само осаки и са доволни.

Никой ли с положително мнение за осака няма???

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09016158

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09017811

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09016157

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09017810

Тук и една 17-ка. Моя приятелка го ползвата трета година. Имат дори два от тях. Плащат малко ток и климатиците работят безотказно.

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09015321

Какво ще рече топъл старт?

17. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

:-) Ами щом искаш купи си Осака, защо питаш след акто си чел мненията за Осака пък и имаш познати с такава клима?
    Всеки има право на лош вкус включително и ти !!!
    Това за отоплението на преходни стаи малко не става , все в едната ще е по-студено но колко никои не може да ти каже, искаш с трици маймуни да ловиш , и се чудя дали ако входа си закупим 1 по-голям климатик дали ще се отопляваме всичките а ? Ти как мислиш?

Топъл старт означава , че климата има отопление на компресора и при включване почти веднага започва да духа топло , поне при моя е така.Мисля че някой Панасоници го имат.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

топъл старт означава че климатика почва да духа чак когато е стоплил питата т.е. направо топло ,няма връзка с отопление на компресора .. освен това винаги съм си мислел че компресора мен трябва да отоплява а не обратното

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе