Какъв клас на енергопотребление е ПАНАСОНИК CU-E15DKD в всички каталози е даден че за отопление е клас ,,B,, а за охлаждане е клас ,,A,, това вярно ли е.
Какъв клас на енергопотребление е ПАНАСОНИК CU-E15DKD в всички каталози е даден че за отопление е клас ,,B,, а за охлаждане е клас ,,A,, това вярно ли е.
Според този линк - http://morozilnik.ru/eng/info/?code=1232&plus= положението е по скоро обратното.Първоначално публикувано от ste1
Режим отпление - 1510/5300
Режим охлаждане -1400/4400
@observer
Това 15кв.м. южно изложение прозорци изключват 12ца.В случая един сенник би свършил отлична работа и едва тогава вече 12ца би ти свършила работа.Имай предвид,че лятото с тези прозорци си като без изолация.
Mitsubishi е много сполучлив избор.
Да. Предполагам, че прозорците ще си оказват влияние. Не знам със сенниците дали ще стане, защото едната част от сградата е бизнес такава и предполагам ще има проблем да правя промени по фасадата. От написаното дотук оставам с впечатлението, че има вероятност 12-ка да не се справи в големи жеги (когато това устройство ми е най-необходимо) т.е. ще трябва да се ориентирам към нещо по-мощно. По отношение на шума-Mitsubishi ли е марката ?
Малайзийския Панасоник 9ка е 23 Дб в режим QUIET ,и мога да кажа че е достатъчно тих за спане докато работи.Първоначално публикувано от canto
ДаПървоначално публикувано от observer
Виждам, че badr ме е изпреварил, но да потвърдя и аз - ДА!Първоначално публикувано от observer
22dB, обаче са мааалко нереални за 12ка
Като мощност, 12ка май няма да ти свърши работа /ако имаш щори и изолацията ти е реална - си на ръба, но по-скоро не - те PC-тата и плазмите са почти като печки в днешни дни/
15ка в БГ съм виждал само Панасоник - с нея имаш шансове и влизаш в бюджета
Мисля, че 18ка е най-добрия избор за теб - виждам, че имаш някакви възможности и не ти се правят евтини компромиси - ако си склонен - вземи Мицубиши - без да отричам другите, но те са най-комфортни...
За по-големи помещения е по-добре наистина с 2 вътрешни тела, но 2 маркови 9-ки ще ти излязат златни - мисля, че тук варианта е 18-ка мултисплит 2X9...
Но и 18ка, единичен сплит на подходящо масто ще е ОК /ще имаш до 1-2* разлика в далечния край/, но при условие, че няма странни чупки
Успех с избора!
Благодаря на отзовалите се. Ще почета още един-два дни из интернет, ще питам специалисти и ще реша. Междувременно продължавам да приемам коментари/препоръки и тук
Лек ден
Аз имам PANASONIC CS/CU-PE12CKE - от Техномаркет. Прави ми впечатление, че в режим "отопление" когато достигне до зададената температура започва да духа по-студено, вместо да спира. Това редно ли е?
Трябва да духа не студено, а да върти въздуха в стаята - сложи вентиратора на AUTO и почти няма да усещаш полъха!
Здравейте. Кажете ми как е най-добре да върви вентилатора на неинверторен климатик? На мин. , на макс , или на автоматичен режим?* И какво точно означава автоматичен режим на вентилатора?* Всичко това е за режим отопление.
В зависимост от температурата на изходящата струя, вградената в управлението логика избира скоростта на вътрешния вентилатор...
Колкото по-високи са оборотите, толкова изходящата струя е с температура по-близка до стайната, но пък топлообмена е по-добър!
Всичко, което не разбирам го оставям на AUTO
Проблема е когато и производителя не разбира и оставя и той на АУТО, копирайки от някой друг логиката а тя не е подходяща за неговата машина. И после започват проблемите.
По нагоре видях да препоръчвате Mitsubishi, но неуточнявате коя от двете(Electric или hevy industries). И от двата модела са слагали монтажниците но за съжаление нямам лични наблюдения. За Electric мога да кажа че като дизайн са се постарали повече, докато hevy industries си карат с дизайна отпреди пет века.
При АУТО винаги има компромис, а за избора му винаги се надяваш на производителя
От Mitsubishi аз предпочитам Heavy/Daiya
Обаче май е субективно, защото доколкото ми се е случвало да отворя две машини с еднакви показатели - компресорите са еднакви
А се твърди, че са независими компании...
В България се внасят по два разични канала , като Heavy е `по-японския` от тях...
При всички положения, обаче съм срещал съвсем сходни отзиви, така че в края на краищата ги броя за едно, като предпочитам `по-японското` - пак казвам, субективно
Първоначално публикувано от pavelkvКолкото по-ниски обороти, толкова по-висока температура на изходящия поток. Имай предвид, че когато се налага компенсиране на голяма темп. разлика в началото е по-добре да върти с по-ниска скорост за да успее да се загрее достатъчно топлообменника. По принцип именно АУТО-то трябва да го преценява това...Първоначално публикувано от echo
Здравейте деятели в областта на климатизацията!
След известно отсъствие виждам, че форумът продължава да се вихри с пълна сила, което е направо супер.
Искам да попитам и аз едно нещо: Как Ви звучи "LD Electronics - Климатици произведени в Бъллгария" Чували ли сте подобно нещо?