Страница 37 от 157 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Какъв клас на енергопотребление е ПАНАСОНИК CU-E15DKD в всички каталози е даден че за отопление е клас ,,B,, а за охлаждане е клас ,,A,, това вярно ли е.

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    Какъв клас на енергопотребление е ПАНАСОНИК CU-E15DKD в всички каталози е даден че за отопление е клас ,,B,, а за охлаждане е клас ,,A,, това вярно ли е.
    Според този линк - http://morozilnik.ru/eng/info/?code=1232&plus= положението е по скоро обратното.
    Режим отпление - 1510/5300
    Режим охлаждане -1400/4400

@observer
    Това 15кв.м. южно изложение прозорци изключват 12ца.В случая един сенник би свършил отлична работа и едва тогава вече 12ца би ти свършила работа.Имай предвид,че лятото с тези прозорци си като без изолация.
    Mitsubishi е много сполучлив избор.

4. Тук е от
    Mar 2006

Да. Предполагам, че прозорците ще си оказват влияние. Не знам със сенниците дали ще стане, защото едната част от сградата е бизнес такава и предполагам ще има проблем да правя промени по фасадата. От написаното дотук оставам с впечатлението, че има вероятност 12-ка да не се справи в големи жеги (когато това устройство ми е най-необходимо) т.е. ще трябва да се ориентирам към нещо по-мощно. По отношение на шума-Mitsubishi ли е марката ?

5. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от canto
    Аз имам Panasonic 9-ка (Malasia) i Mitsubishi 12-ka . Първият , макар и по-малък е по-шумен - 26dB срещу 22dB за Mitsubishi в ниските режими. Това май е аргумент и срещу предложението за 2 х 9. Освен това имаш предимството , че си още в строеж и можеш да си скриеш тръбите. Аз бих си инсталирал на по-централно място вътрешното тяло за по-равномерно климатизиране на помещението.
    От друга страна , след като няма да го ползваш за отопление, където японките имат сериозно предимство по отношемие на COР и надеждност и направиш компромис с шума , можеш да спестиш немалко пари с избор на някой добър китаец. При положение, че помещението не е спално , мисля, че е допустим такъв компромис.
    При избор на добър климатик, мисля че 12-ка ще е достатъчна, при положение, че няма да топлиш. Митсубиши 12-ка се справя без проблем с помещение 90 м3 с 2 вътрешни стени и 2 тераси.
    Успех!
    п.п. Daikin също имат 12-ка на 22dB.
    Малайзийския Панасоник 9ка е 23 Дб в режим QUIET ,и мога да кажа че е достатъчно тих за спане докато работи.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от observer
    . По отношение на шума-Mitsubishi ли е марката ?
    Да

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от observer
    ...
    По отношение на шума-Mitsubishi ли е марката?
    Виждам, че badr ме е изпреварил, но да потвърдя и аз - ДА!
    22dB, обаче са мааалко нереални за 12ка

Като мощност, 12ка май няма да ти свърши работа /ако имаш щори и изолацията ти е реална - си на ръба, но по-скоро не - те PC-тата и плазмите са почти като печки в днешни дни/
    15ка в БГ съм виждал само Панасоник - с нея имаш шансове и влизаш в бюджета
    Мисля, че 18ка е най-добрия избор за теб - виждам, че имаш някакви възможности и не ти се правят евтини компромиси - ако си склонен - вземи Мицубиши - без да отричам другите, но те са най-комфортни...

За по-големи помещения е по-добре наистина с 2 вътрешни тела, но 2 маркови 9-ки ще ти излязат златни - мисля, че тук варианта е 18-ка мултисплит 2X9...
    Но и 18ка, единичен сплит на подходящо масто ще е ОК /ще имаш до 1-2* разлика в далечния край/, но при условие, че няма странни чупки

Успех с избора!

8.  

9. Тук е от
    Mar 2006

Благодаря на отзовалите се. Ще почета още един-два дни из интернет, ще питам специалисти и ще реша. Междувременно продължавам да приемам коментари/препоръки и тук

Лек ден

10. Тук е от
    Jan 2004

Аз имам PANASONIC CS/CU-PE12CKE - от Техномаркет. Прави ми впечатление, че в режим "отопление" когато достигне до зададената температура започва да духа по-студено, вместо да спира. Това редно ли е?

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Трябва да духа не студено, а да върти въздуха в стаята - сложи вентиратора на AUTO и почти няма да усещаш полъха!

12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

Здравейте. Кажете ми как е най-добре да върви вентилатора на неинверторен климатик? На мин. , на макс , или на автоматичен режим?* И какво точно означава автоматичен режим на вентилатора?* Всичко това е за режим отопление.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

В зависимост от температурата на изходящата струя, вградената в управлението логика избира скоростта на вътрешния вентилатор...
    Колкото по-високи са оборотите, толкова изходящата струя е с температура по-близка до стайната, но пък топлообмена е по-добър!
    Всичко, което не разбирам го оставям на AUTO

14.  

15. Тук е от
    Jan 2006

Проблема е когато и производителя не разбира и оставя и той на АУТО, копирайки от някой друг логиката а тя не е подходяща за неговата машина. И после започват проблемите.

По нагоре видях да препоръчвате Mitsubishi, но неуточнявате коя от двете(Electric или hevy industries). И от двата модела са слагали монтажниците но за съжаление нямам лични наблюдения. За Electric мога да кажа че като дизайн са се постарали повече, докато hevy industries си карат с дизайна отпреди пет века.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

При АУТО винаги има компромис, а за избора му винаги се надяваш на производителя

От Mitsubishi аз предпочитам Heavy/Daiya
    Обаче май е субективно, защото доколкото ми се е случвало да отворя две машини с еднакви показатели - компресорите са еднакви
    А се твърди, че са независими компании...
    В България се внасят по два разични канала , като Heavy е `по-японския` от тях...
    При всички положения, обаче съм срещал съвсем сходни отзиви, така че в края на краищата ги броя за едно, като предпочитам `по-японското` - пак казвам, субективно

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от pavelkv
    Кажете ми как е най-добре да върви вентилатора на неинверторен климатик? На мин. , на макс , или на автоматичен режим? Всичко това е за режим отопление.
    Цитат Първоначално публикувано от echo
    Колкото по-високи са оборотите, толкова изходящата струя е с температура по-близка до стайната, но пък топлообмена е по-добър!
    Колкото по-ниски обороти, толкова по-висока температура на изходящия поток. Имай предвид, че когато се налага компенсиране на голяма темп. разлика в началото е по-добре да върти с по-ниска скорост за да успее да се загрее достатъчно топлообменника. По принцип именно АУТО-то трябва да го преценява това...

18. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте деятели в областта на климатизацията!

След известно отсъствие виждам, че форумът продължава да се вихри с пълна сила, което е направо супер.

Искам да попитам и аз едно нещо: Как Ви звучи "LD Electronics - Климатици произведени в Бъллгария" Чували ли сте подобно нещо?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 157 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе