Страница 57 от 157 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Климатик Carrier 38VYX035 =1549 . По добре вземи Панасоника по евтин е и подръжката му е гарантирана. От собственици на този климатик разбирам че са добри , не се оплакват. Относно Carrier в България няма кой знае никакви отзиви. Иначе като марка е много добра.
    PS
    Някои да знае за някаква Приблизително вярна формула за изчисляване на топлозагубите на една стая? В този форум попадах на такава формула преди време но не я записах.Благодаря предварително.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Климатик Carrier 38VYX035 =1549 . По добре вземи Панасоника по евтин е и подръжката му е гарантирана. От собственици на този климатик разбирам че са добри , не се оплакват. Относно Carrier в България няма кой знае никакви отзиви. Иначе като марка е много добра.
    Е,Carrier вече е в промоция на 1449 :coolsmiley:

4. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от silmarillion
    Моля за мнение - кой от тези два е за предпочитане:
    Климатик Carrier 38VYX035 = 1449лв., тайланд
    http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3971

Климатик Panasonic CS/CU-E12DKEW = 1419лв., малайзия
    http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3658
    На параметри панасоника е по добър COP 3,81 и по-мощен до 6,5КW но по-шумен 39dB i харчи 485 kw/h vs COP=3,65 max=5,8 и 26dB харчи 545 kw/h за др. не мога да кажа и аз избирам в момента :-)

Carrier шведскo производство ли е ?
    www.carrierab.se

5. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от lupo101
    На параметри панасоника е по добър COP 3,81 и по-мощен до 6,5КW но по-шумен 39dB i харчи 485 kw/h vs COP=3,65 max=5,8 и 26dB харчи 545 kw/h за др. не мога да кажа и аз избирам в момента :-)

Carrier шведскo производство ли е ?
    www.carrierab.se

Не.в Тайланд се произвеждат.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

PS
    Някои да знае за някаква Приблизително вярна формула за изчисляване на топлозагубите на една стая? В този форум попадах на такава формула преди време но не я записах.Благодаря предварително.
    Не става с една формула, както и понякога резулата може да е доста далеч от истината. Затова винаги се преоразмерява отоплението. Да не говорим, че масово се прави ненужно голямо преоразмеряване което даже обезсмисля сметкиет за топлозагуби. Иначе имам програмка на Mathcad за смятане на топлозагубите, но за да я ползваш ти трябват познания по топлотехника.

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Даите съвет за почистване на натрупания прах по ламелите на вътрешното тяло .

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

има едни спрейове със сгъстен въздух ,5-6 лв са.. с тях става идеално

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Един малко примитивен,но ефективен начин.
    Взема се вътрешна гума от автомобил,напомпва се и с помощта на маркуч от помпа за автомобил се продухва.Гумата се ползва многократно за разлика от спрея.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Един малко примитивен,но ефективен начин.
    Взема се вътрешна гума от автомобил,напомпва се и с помощта на маркуч от помпа за автомобил се продухва.Гумата се ползва многократно за разлика от спрея.
    И какво кихане пада....

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

...PS
    Мисля,че това имаш впредвид
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22468.240.html

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Имам един въпрос, свързан с монтирането на климатиците.
    Каня се да си сменявам дървената дограма с PVC, а за по-далечното бъдеще си мислех, че трябва да купя и един или няколко климатика.
    Трябва ли налагащото се и без това разбиване да ми ускори решението/купуването?
    Могат ли да се подготвят някакви отвори или закрепвания от сега?
    Как всъщност се монтират външните тела на климатиците на високите етажи, има ли практика да се използват скелета/алпинисти?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Avis
    Имам един въпрос, свързан с монтирането на климатиците.
    Каня се да си сменявам дървената дограма с* PVC, а за по-далечното бъдеще си мислех, че трябва да купя и един или няколко климатика.
    Трябва ли налагащото се и без това разбиване да ми ускори решението/купуването?
    Могат ли да се подготвят някакви отвори или закрепвания от сега?
    Как всъщност се монтират външните тела на климатиците на високите етажи, има ли практика да се използват скелета/алпинисти?
    Това със скелетата и алпинистите не е добра идея - нали все пак ще е необходим достъп за обслужване на външното тяло....

16. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Това със скелетата и алпинистите не е добра идея - нали все пак ще е необходим достъп за обслужване на външното тяло....
    Не съм имал климатик и нямам представа за детайлите. Всяка идея ми изглежда добра.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Avis
    Не съм имал климатик и нямам представа за детайлите. Всяка идея ми изглежда добра.
    Няма нищо- нали за това е форума? Не съм техник, но не ме карай да цитирам какво ще ти каже някой от този бранш ако го накараш при -20* да виси на въже за да размрази примерно дренажната тръба.

18. Тук е от
    Aug 2005

Да попитам едно въпросче за моя Панасоник. Климатика е инвертор, 9ка, китайски. Нямам проблеми с него обаче сега на охлаждане забелязвам една неприятно нещо за мен. Примерно нощем като е на отопление винаги си го включвах на най-ниската скорост на вентилатора и доколкото си спомням като достигнеше температурата се изключваше, въпреки че това ставаше рядко. Сега за да се изключи перката трябва да е на АВТО, което от своя страна винаги е свързано с по-голям шум - просто върти на по-високи обороти и трудно се спи. Като е на първа степен работи постоянно вентилатора, а климатика е така монтиран, че духа доста лошо и неприятно. Засега се принуждавам да го спирам нощем за да не замръзвам...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе