Страница 50 от 157 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от korodo
    Може ли някои да ми даде съвет Ако на един климатик Изх.отд.мощност при охлаждане е 2,6 и при отопление е 3,5кв-то това 12 ли е или 9.
    Чиста 9-ка ..........9 000 BTU * 0.293071 = 2.63 W.... Затова има стикнати теми все пак...
    Цитат Първоначално публикувано от Rus_Fot
    В една от фирмите където ми правиха изчисленията за тази спалня изчислиха топлинни загуби 0,888 kW и съобразно тях е изчислена необходимата топлинна мощност от 1,776.А този климатик има отоплителна мощност 3,05 kW
    Да ама ти ще искаш да топли и при -20*C нали? При ниските температури тия 3.05 няма да са толкова
    При тази температура /-20*C/ се наложи да си затворя портала за да топля 17*2.9м3 с Fuji 12LB иначе при -5*C без проблем топли (17+12)*2.9м3. При -20*C топлеше и двете стаи ама със зор ... и то доста ... та тия 1.776 звучат много добре, ама най-просто 18*2.5/ако това ти е височината /*50 = 2 250W, а относно 3 050-те вата при тази температура в най-добрия случай те ще бъдат 3 050*0.60=1 830 W...Относно марките (9-ка конвенционалка Генерал UB + 12-ка инв.Генерал LB) - (9-ка инв. Мицу + 12-ка инв. Мицу)=200лева? Доста съмнително, имайки предвид, че климатиците на Мицу по принцип са по-скъпи / предполагам, че* SRK 20 HCS е 9-ка?/ ... иначе LB - то е железен от всякъде, по-добър е от новия модел* LCC на Генерал...*

2.  

3. Тук е от
    May 2006

Здравеите.Днес много ми похвалиха -Housel HAG 12LCD+BIO. Параметрите му са Охл-3,52.Отопл-4.1 .Консумация-1.36.Някои срещал ли се е с това чудо.

4. Тук е от
    Oct 2005

Има го в в Техномармалада( цитирам някого от форума по спомен)обаче не ми го похвалиха ,или да бъдем точни като погледнеш цената му-сештай се.Кутията е едно към едно като на Мидеа-та.И една идея по евтин. http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09017505

5. Тук е от
    May 2006

Айде сега ново двайсе* :brickwall:

В Техномаркет има промоция на Panasonic CS/CU-PE12DKE за 999лв. /с ДДС/. Евентуално за спалнята*

6. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Панасоник е от климатиците първа група/според някои/.Имат добри характеристики,но японските,за Малайзийските знам че са представители за Европа на тази марка.Някои от моделите имат 60 мес. гаранция на компресоритеи това мисля че е хубаво.Аз лично съм с HAIER HSU 12HV03 R2/SDB,сравнително нов модел ,от ЕКОМАТИК нямаха добро мнение за него ,но сега чета в друг сайт ,че е бъкан с екстри и аз лично сумати инфо назубках за да го взема,при положение че януари месец тази година струваше 1699лв.Някой ако има такъв-да пише как е с тока,щото се води DDC inverter и на мен засега ми харесва как отоплява,без проблеми се задейства при ниски температури /от Гоце Делчев съм/ и e доста тих и с голям EER и COP.Следващия мисля да е DAIKIN FTXJ25 DC V PAM-някой да поназнайва повечко за него ?

7. Тук е от
    May 2006

Ама този се оказа Китайски Тия направо ни превзеха ...

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

Съвсем наскоро четох мисля в Индипендънт, че около 50% от цялата световна индустрия (само промишленост, без услуги, земеделие, добив и т.н.) е вече в Китай.

Цитат Първоначално публикувано от Rus_Fot
    Ама този се оказа Китайски Тия направо ни превзеха ...

10. LMX
    LMX е офлайн

Тук е от
    Sep 2005

Някой да каже разликите м/у NEO ACS-HH12LIH-2 ( 2006 ) , NEO ACS-HL12FA2 (2006) и NEO ACS-HC12GWV

10x

11. Тук е от
    Mar 2006

Ето ме отново на "фронта" дойде време за климатика и да припомня, че става на въпрос за отопление на помещение 25 кв.м., височ. 2.40 м , ПВЦ дограма (хубава), изцяло вътрешна изолация (5см вата) по стените и тавана, 3 външни стени, изложение юг-запад-северозапад. Цена до около 2000 лв....
    След консултация с две фирми (за сега) ни бяха предложени следните климатици:
    1. Toshiba RAS 10NKV
    2. Mitsubishi SRK 25ZDS
    3. Fujitsu ASY 9LB - този бе лично препоръчан...
    4. Mitsubishi MSZ FA25VA (от Климаком предложение....)
    5. Toshiba - RAS10 EKVP - още един екземпляр, произведен в Япония, но ми казаха, че толкова много пари просто не си заслужавало по принцип за климатик - било гъзария ....

За съжаление мое, нито един от 1 до 4 не е произведен в Япония...
    Ще обиколим още фирми, но на първи прочит какво мислят спецовете тук за предложените ми марки и модели? И ако има по-добри предложения - слушам! Благодаря за сега!!!

12. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Братле,ако слушаш мен и естествено ако имаш пари-взимай тошибата/японската/,кой те лъже че е гъзария?!Аз едно време като дадох 800 кинта за краун...кьор -файда...добре че поне парите успях да си върна...Така че сега съм на принципа-ако давам пари-да давам за качествена стока,щото после че си биеш главата у стената.Кликнах на тия модели,дет си ги написал и ме прати в добре познат на мен сайт-няма да съжаляваш,тия са професионалисти,аз даже съм им писал писма и хората много човешки ти обясняват за какво става дума и за еди какви си пари ,кво е най-доброто.Така че нека да са и от Тайланд,важното е че са японска марка,а не са правени в час по трудово обучение в Китай или в други турски гаражи.Според мен избора ти е добър и ако имаш парите-действайУспех!

А,забравих,щото съм разсеян-аз не съм специалист,но съм изчел доста за климатиците и да ти кажа моето мнение за избор-в момента мисля че ТОШИБА нема кой да ги мине,те са ми приоритет,следват ДАЙКИН и ФУДЖИЦУ.Тоя японския ТОШИБА имай в предвид че е INVERTER DDC HIBRID,клас А+,така че не можеш да си представиш за кви коефициенти става дума, и тва при положение че е десятка!Помисли хубаво за избора си,щото ако даваш много пари поне да си заслужава!

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

нищо особено не е тази Тошиба ,КОП 4.51 ,1960 лв за 10ка за 1700 лв има японски Панасоник 12ка с КОП 5.22 ,модела е НЕ12ДКЕ - наесен ще си го взема тоя за другата стая ... другите няма да ги коментирам че са по нисък клас като цяло ... а класификацията "гъзария" им кажи да си я заврат .. ще се сетят къде

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    нищо особено не е тази Тошиба ,КОП 4.51 ,1960 лв за 10ка за 1700 лв има японски Панасоник 12ка с КОП 5.22 ,модела е НЕ12ДКЕ - наесен ще си го взема тоя за другата стая ... другите няма да ги коментирам че са по нисък клас като цяло
    ? Нещо да не си се пообъркал? Я повече инфо, моля.
    По-нисък клас от тази Тошиба или от "японския Панасоник"?

допълнително: Не споря, че Панасоника е японски, ама нито цената му е такава нито КОП-а ...

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Панасоника наистина е японски ,както и коментирания модел на Тошиба ,освен това всички други предложения са с по нисък КОП ( и цена също).. и са произведени в братски Тайланд ,а не в Япония ... Следователно - не ,не съм се объркал

17. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Фрийлендър,не искам да става спор тук кой е най-добър...просто ,Алекс,прочети малко повече инфо за марката ТОШИБА,Панасоник не съм казал че не са добри,но просто,ако имаш от къде ,прочети кой е измислил двойно-роторния компресор...прочети какво е DDC HIBRID...Пак казвам -не съм специалист ,но от сайтовете съм прочел доста и просто за *мен тая хибридна технология за момента е най-хай-тек...Уважавам мнението ти за Панасоник.Аз ,както преди писах ,имам HAIER HSU 12HV03 R2/SDB,за който пишат че COP му е 5.00,т.е. повече от ТОШИБА и ДАЙКИН...в което не вярвам,но климатика е добър и си заслужава парите,макар че е от т.нар. група 2.Надявам се изборът ти ,Алекс,да е добър и ти желая успех!Преди 1 минута влязох в Техномаркет да видя аджеба тоз модел на Панасоник...там пише 2399 лева...ако това е истина ...поне аз никога няма да дам толкова пари за Панасоник.Нямам намерение да ядосвам никого,но ква Тошиба ще взема за тия пари ...не е истина,а даже и да е 1700 лева,както пише Алекси...ще дам още стотина лева и взимам Дайкин FTXG-25 DC-V PAM.Фрийлендър,виждам че си наясно с климатиците,затова ще те помоля малко повече инфо за Дайкин-а-заслужава ли си парите/1830 лева /.Благодаря ти предварително!

18. Тук е от
    Mar 2006

Само не искам да се карате! Така като гледам съм объркала квадратурата - тя е около 20 - 22 кв.м. и по принцип са ни изчислили че 2кВ отопление ще стигнат...
    Алекси, къде може да се види този модел на Panasonic HE12DKE (за него говориш?) за 1700 лв.? Аз го намирам за 2399 лв. И определено freelander е прав!

Както и да е, вместо така да спорите и да нападате - давайте конструктивни предложения! PEACE!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе