Страница 52 от 157 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    не съм ги объркал ,точно за НЕ12 говоря през цялото време ,леко съм пообъркал КОП само .. а от ХЕ серията имам 9чица ,без забележки е машинката ,него го взех за 1100 лв с монтажа
    Добре щом не ги бъркаш защо не пишеш кои магазини (фирми ) са

2.  

3. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от gsm13
    Ето ме отново на "фронта" дойде време за климатика и да припомня, че става на въпрос за отопление на помещение 25 кв.м., височ. 2.40 м , ПВЦ дограма (хубава), изцяло вътрешна изолация (5см вата) по стените и тавана, 3 външни стени, изложение юг-запад-северозапад. Цена до около 2000 лв....
    След консултация с две фирми (за сега) ни бяха предложени следните климатици:
    1. Toshiba RAS 10NKV
    2. Mitsubishi SRK 25ZDS
    3. Fujitsu ASY 9LB - този бе лично препоръчан...
    4. Mitsubishi MSZ FA25VA (от Климаком предложение....)
    5. Toshiba - RAS10 EKVP - още един екземпляр, произведен в Япония, но ми казаха, че толкова много пари просто не си заслужавало по принцип за климатик - било гъзария ....

За съжаление мое, нито един от 1 до 4 не е произведен в Япония...
    Ще обиколим още фирми, но на първи прочит какво мислят спецовете тук за
    предложените ми марки и модели? И ако има по-добри предложения - слушам! Благодаря за сега!!!
    И аз ще се включа в дискусията понеже съм в процес на търсене на климатик за 60куб.м (9-ка или 10-ка би трябвало да свършат работа) и съм се спрял на подобни модели и смятам да пенсионирам старата добра акум.печка .Но това ще стане към края на лятото, че не съм свършил с изолациите.
    Според мен японския климатик Toshiba - RAS10 EKVP е много добър.
    За мен е важно да е тих понеже ще се спи в тази стая и Mitsubishi MSZ FA25VA би трябвало да е доста тих. (но цените на Климаком за монтаж май са доста високи 200-350лв ?!)
    Ето едно друго предложение което също не е за изхвърляне:
    Panasonic - CS / CU HE 9 DKE Inverter DC (Scroll) - (Япония) - 1899 лв.

Някой знае ли всъщност този "генератор на кислород" генератор ли е, или просто един филтър който вкарва чист въздух ?!
    http://web.kkelectronics.com/air2.htm#o2

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от irisa
    Добре щом не ги бъркаш защо не пишеш кои магазини (фирми ) са
    гр. Шумен ,магазин Техномаг е единия ,другия ми изкочи името от ума но мога да обясня къде е ,и двата са представители на някакви големи вериги - целия град от тях пазарува като гледам стикерите на климите по балконите... мога да се поинтересувам и от телефони да звъннете .

5. Тук е от
    May 2006

Хайде сега друга молба*

Подходящо място на климатика в стаята ....
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Тук е от
    May 2006

имам предвид по-голямата спалня и хола. По-дебелите линии са прозорци

7. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Мчи това майсторите, т.е. монтажниците преценяват - горе/долу да им е по-лесно на тях и да може вътрешното тяло да прави "завеса" между прозорите и стаята...
    А на таз схема куде са посоките на света?

8.  

9. Тук е от
    May 2006

е отгоре над чертежчето съм сложила един север

10. Тук е от
    May 2006

здравейте, аз също съм от объркалите се сред всички климатици и ви моля да ми помогнете. след обикалянето из различни фирми и сайтове имам проблем за помещение от 80 куб.м какъв климатик да си избера. дограмата е дървена, няма изолация, изложение юг, къща е и е студено. А и коя марка между Panasonic и General

11. Тук е от
    Jan 2006

Alexi, то и аз съм от Шумен. Случайно да бачкаш във фирма за климатици? И да караш Форд, дето му е блъснат левия калник от Варбург?!

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не съвсем с друго се занимавам но ползвам отстъпка в техномага

13. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Цитат Първоначално публикувано от Rus_Fot
    е отгоре над чертежчето съм сложила един север
    Ими то няма кой знае колко възможности за различни монтажи в твоя случай.
    Според мен за стаята "хол" външното тяло може да се монтира на късият участък до остъкленият балкон (не точно на стената откъм улицата), а вътрешното може да е монтирано на същата стена и да духа успоредно на джама. Ако не ти харесва така има едни направляващи пинизи вътре в климатика и чрез тях може да ориентираш посоката на духане навътре в хола. Другият вариант за монтаж на вътрешното тяло е отвътре на стената дето е с прозорец към улицата и директно да духа към хола. Лично аз не бих направил така (защото може доста осезаемо да се усеща течението от струята, а на мен то не ми допада винаги).
    За другата стая (по-голямата спалня) има според мен два варианта - единия с външно тяло* монтирано на участъка от стената между прозореца и стената на съседите (ама може съседите да хленчат, че им бръмчи) и вътрешно тяло, което да е монтирано на общата стена с комшиите и да духа към врата за остъкления балкон. Може и на стената с прозора и да духа навътре, но на мен това не ми допада.
    Другият вариант е ако има възможност външното тяло да е под* прозореца и вътрешно тяло или над вратата за остъкления балкон или над прозореца (от вътрешната страна).
    Всъщност теб притеснява ли те нещо, че те интересува къде точно трябва да са климите?

Опс. Сега видях...какви са точно тез Митсубишита? Ако не е тайна от коя фирма? Поне на мен ми изглеждат доста екзотични и само една год. гарансия.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

Здравейте.Имам Мидеа 12-ка но сега се местя в друг апартамент, ако може дайте някой съвет или особенност при демонтирването и монтирането в друтия апартамент.Мисля че после трябва да викам от сервиза да го зареждат отново, а може и да греша???

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от radorec
    Здравейте.Имам Мидеа 12-ка но сега се местя в друг апартамент, ако може дайте някой съвет или особенност при демонтирването и монтирането в друтия апартамент.Мисля че после трябва да викам от сервиза да го зареждат отново, а може и да греша???
    Фреонът може да се събере във външното тяло. Техниците си го знаят.... А без техник май не е много препоръчителна операцията.

17. Тук е от
    Aug 2005

мерси! Ще проверя колко ще ми искат за монтаж и демонтаж

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от radorec
    мерси! Ще проверя колко ще ми искат за монтаж и демонтаж
    Все пак за информация: включваш климатика на охлаждане, затваряш малкия кран, след 2-3 минути и големия и изключваш машината. Фреонът ще остане във външното тяло. Ако изплозваш старите тръби, внимавай да не ги "кълчиш" много (опасност от пукнатини).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе