Значи на втората зима пука тапа,на третата четирипътен вентил и ти казваш на това няма проблеми.Първоначално публикувано от kokovi4
Според мен си случил на сервиз,а не на климатик
Значи на втората зима пука тапа,на третата четирипътен вентил и ти казваш на това няма проблеми.Първоначално публикувано от kokovi4
Според мен си случил на сервиз,а не на климатик
1. g0g0,* Тъй като ти с нищо не ми помагаш и явно искаш да поспориш ,няма да ти отговарям къде съм се разхождал и съм видял,че 50 %* са Осака* *
2.kokovi4,* Благодаря за споделените впечатления.Може да се каже че ме задоволяват,защото смятам да си сложа такъв модел в кухнята ,където нито спя нито прекарвам кой,знае какво време.Така че , леките забележки по шума не ме разубеждават.Мерси че се отзова толкова бързо.
3.DIGITALUS , OSAKA CH-12-SL* !* Впечатленията ми като цяло са много добри.Относно шума,не съм имал друг климатик и не мога да сравня за да съм напълно обективен,а и нямам данни в децибели за климатика си.Но моя е в стаята където спя и никога не ме е будил или дразнел.Има леко пукане на пластмасата и нормалното за всички пувкане чат-пат,но все пак това е климатик от около 600 лв* и му е простено.Външното тяло е изненадващо безшумно,дори при процеса на обезкрежаване.Аз успешно се топля тази зима с него в около 22 кв. стая,но с много високи тавани.Единствено когато беше под около -15 ,* *-18* естесвено се затрудни,но аз го оставях да работи на ниска степен през целите тези денонощия и вътре беше комфортно.Общото ми впечатление е ,че е* икономичен!
Като минус отчитам досадното и твърде високо звуково отчитане когато ползваш дистанционното.Ето това ако съпругата ти спи и ти си решил да понамалиш климатика със сигурност буди спящия.Друго дразнещо е нашареният дисплей,но той може да се изключва.
Но за мен е важно да топли и охлажда добре.Той го прави ,а с недостатъците човек се примирява защото за цената* е добра.И аз искам да имам 4 малайзийски панасоника ,ама нямам толкова пари така че ще си ползвам осаките.
4.badr , щом са му оправили повредата своевременно какво му пука на човека.
5.llll , аз споделих как се спрях на осака малко по-горе.Естествено попитах и няколко приятели които имат осаки и те не се оплакаха.
И накрая , разбирам че , повечето тук не харесват осаките,но на мене ми върши работа.Не съм специалист,нито разбирач,просто като купя нещо и нямам сериозни оплаквания, пак се насочвам към същата марка.Както знаем има една приказка в България* "акъл не ми давай ,пари ми дай" ,та аз ако имам 2000 за един климатик бъдете спокойни,че знам какво да си взема и няма да е Осака* *
За пореден път се убеждавам, че човек чува това, което иска да чуе. Futuri, очевидно е, че си решил климите ти да са OSAKA. Влизаш във форум само, за да намериш съмишленици и си затваряш ушите за неща, които не искаш да чуеш. Има само няколко теми в този форум посветени на тази невероятна марка и "безпроблемната" й експлоатация. Ако не знаеш тук има доста хора, които монтират климатици или са хладилни техници и те всички са "фенове" на OSAKA. Това, че има няколко човека, които нямат проблеми с тази марка не променя нещата, а те приличат на ТОТО 2. Ако не си разбрал - това е българска търговска марка на Еко Клима, които също така продават(ха) ментета TOSHIBA и MITSUBICHI. Самите клими OSAKA не се произвеждат от определена фирма и в определен завод, те са плод на особено несполучлива сбирщайн политика и сигурно няма да излъжа, ако кажа че дори и собствениците надали знаят и си спомнят с колко китайски производители на PRIVATE LABEL климатици са си партнирали. Качеството при тази марка не е постоянно, а е различно за всеки модел и партида. Колкото до Haier, Midea, Hisense, Kelon и други китайски марки, то те са си чисто китайски марки със собствени заводи и на тях можеш много повече да се довериш, отколкото на тази бургаска измислица. Haier е най-големият производител на климатици в света, а ти ми ги сравняваш с твоята изгора. Извини ме за парливия тон, но ти наистина се държиш като овца и бързаш да вземеш необмислени решения, за които ще съжаляваш.
@yasenp
Всеки има право на избор, а ако може и тона му да е лееекичко по-умерен :coolsmiley:
Иначе и Осака си имат добрите попадения - имам едно от тях - в студовете се държа по-добре от Мидеа-та, а духаше по-топло от Мицубиши-то, но тук вече сравнението е трудно щото Мици-то е инвертор и там има разни програми...
Постоянството на качеството е проблем на всички `БГ` марки, но съм виждал такива китайски произведения, че имаме още да учим у нас как се произвежда качествено!!!
[quote=Futuri
3.DIGITALUS , OSAKA CH-12-SL* !* Впечатленията ми като цяло са много добри.Относно шума,не съм имал друг климатик и не мога да сравня за да съм напълно обективен,а и нямам данни в децибели за климатика си.Но моя е в стаята където спя и никога не ме е будил или дразнел.Има леко пукане на пластмасата и нормалното за всички пувкане чат-пат,но все пак това е климатик от около 600 лв* и му е простено.Външното тяло е изненадващо безшумно,дори при процеса на обезкрежаване.Аз успешно се топля тази зима с него в около 22 кв. стая,но с много високи тавани.Единствено когато беше под около -15 ,* *-18* естесвено се затрудни,но аз го оставях да работи на ниска степен през целите тези денонощия и вътре беше комфортно.Общото ми впечатление е ,че е* икономичен!
Като минус отчитам досадното и твърде високо звуково отчитане когато ползваш дистанционното.Ето това ако съпругата ти спи и ти си решил да понамалиш климатика със сигурност буди спящия.Друго дразнещо е нашареният дисплей,но той може да се изключва.
Но за мен е важно да топли и охлажда добре.Той го прави ,а с недостатъците човек се примирява защото за цената* е добра.И аз искам да имам 4 малайзийски панасоника ,ама нямам толкова пари така че ще си ползвам осаките.
[/quote]
*OSAKA-FOREVER!!!
Бравос,FUTURI ! Ето това е отговор! Попитах в магазина за твоя модел ОСАКА СН-12 SL- *в момента струва 620лв. ,но го нямат на склад и трябвало да го поъчат за доставка ,ама не се знаело дали има *и при доставчика и т.н. Като казах, че ми *трябва да е с *по-безшумно външно тяло ми препоръчаха *модела CH 12 ADE.Работи с фреон R 410А. Забравих да ги питам твоя модел с кой фреон работи. *Не знам ,дали да им вярвам.Ако някой има впечатление от CH 12 ADE--- да пише.
Yeaaaah, viva OSAKA!!!! :dock:
echo, точно това се опитвах да кажа. Ако някой е попаднал на добър модел да му е честит и да го ползва със здраве. Само дето е въпрос на късмет, което мен директно ме изключва като потребител на марки от този тип.
Fututi&DIGITALUS, бързайте към магазина, че даваха по новините големи опашки, климите(OSAKA) не стигали за всички желаещи и в гаражите не можели да сглобяват толкова много клими.
Futuri, не ги пиша тези неща само заради теб, пиша ги за да предпазя колкото може повече хора!!! By the way, опитвам се да ти помогна, а не да се заяждам или да си търся отдушник за нервите.
Значи все пак субективен избор- имаш и за това...Първоначално публикувано от Futuri
Надявам се да дадете по- конкретна информация за тези климатици от личен опит. И успех!
@DIGITALUS, Futuri
Нека спрем с подмятанията, моля! Всеки има право на избор
Определено с Осака съм `изтеглил` от по-добрите `карти`, мисля, което не променя непостоянството на качеството им...
Във Форума се беше появил user с nick Осака, но зачезна, преди да даде повечко инфо
@DIGITALUS
Точно за ADE имам частно наблюдение - нито е тих /то едно приятелче, на 8я етаж не му пречи и тракането на асансьора, ама.../, нито успява да се справи добре с топленето и то при сравнително меките условия в Бургас. Стаята е ~45 куб.м с PVC дограма, тухла, изолационни тапети...
Може и с поставянето да е проблема, ама техниците си бяха техни!
Пак казвам - частен случай!
А, сега де!
Склонен съм да вярвам на Futuri, че неговия работи тихо и засега се спирам на тоя модел :coolsmiley:Все пак ,ако има и други хора с OSAKA CH-12-SL, или поне ,ако са виждали как работи тоя модел -нека да споделят! Сигурно има значение и монтажа.....................
Е за т'ва ста'а въпросПървоначално публикувано от yasenp
Много българи карат голфчета... всички се стремим да хванем най-доброто като цена-качество... проблема е, че Осака също се опитва да влезе в него, ама само като цена за съжаление, а и относно [size=14px]тиха[/size] Осака??? какво е това? Дайте повече инфо щото аз до сега не съм се сблъсквал с такава ... и не забравяйте, че и съседите също искат да спятПървоначално публикувано от Futuri
@DIGITALUS
Далеч съм от мисълта да те разколебавам или насочвам...
За SL имам малко повече добри отзиви, отколкото забележки...
Мисля, че най-издръжливи се оказаха J/JV моделите!
За ADE ти казах, че е частно наблюдение...
Продължавай с опитите
аде стига с глупавия спор-истината е една : ОSAKA наистина имат доста споучливи модели ! Иса много по ТИХИ от другите марки в същия ценови клас ! Тук има разни "спецове" който само се заяждат и пишат глупости без даса имали достъп до даден обсъждан модел! ( добре че JoroM го хвана бялата смърт ина4е щеше дае хептен ужасна картинка ) Вслушайтесе в коментарите на хората ползващи дадената марка и модел ане на разни интриганти!
От моя страна спор няма и няма да влизам повече в полемики с хора които искат да се джафкат с мене.Днес ходих до магазина и поръчах ъгловият модел + още една 12-ка от новия тип ADR + една 20-ка.Всичките Осака.По-късно ще добавя точните модели и впечатленията си от тях,но това разбира се след като ги монтират и поработят някой друг ден.
DIGITALUS, Относно CH-12-SL ,собственика на магазина ми обясни,че тези модели са със старият тип фреон и спират да гипредлагат.
Човека понеже за 2-ри път отиваме при него ,а и ще закупуваме повече бройки, свойски ми обясни кои модели не стават и кои са надеждни.Препоръча ми един модел ADR,за който каза че е монтирал над 100 бройки и досега няма дефектирал.Склонен съм да му вярвам а и ми прави голяма отстъпка.
Всеки си има право на избор.Който не харесва тези или онези да не си купува.Аз само споделям моя скромен опит,а най-пряката цел на първия ми пост беше да се интересувам от конкретния ъглов модел.Незнам защо някои хора се чувстват провокирани дори да ме обиждат и кфалифицират с разни животински епитети.
Futuri, заради това: "Следвах стария испитан метод на стадото " ти казах, че действаш като овца. Единствената цел на моите постове е да помагам на хората да не си вземат боклуци. Ни най-малко не ми се иска да обиждам и да налагам мнението си. Както вече установи ти така или иначе ще си вземеш осаки, твоя работа. Дано да случиш на модели френд. Айде наздраве
Здравейте! Преди 3 месеца си купих осака 12 jse, midea msf12hr, а за офиса взеха някакъв хаиeр. За тези 3 месеца останах със следните впечетления:
- осаката е с датчик за размразяване който не сработва на време. Сервиза за който не ми се коментира направи монтаж против всички правила коментирани и в този форум. Естествено идваха и втори път за /допълване с фреон/ отново по най-селския начин.Вътрешното тяло пука малко но шума от въздушния поток е като буря. Външното тяло е тихо/поне за комшиите да не мисля/. Поне за сега единственото нещо от което съм доволен е разхода и факта че се държа супер и при -18 градуса.
-мидеата си размразява на всеки час и няма грам лед. Недостатък е малко по-високия разход но за разликата в цената с осаката може да се счита, че за пет години едва ли ще е проблем. Шума издаван от вътрешното тяло е малко по-малък. От фирмата която го монтира не ми искат по 30 лева на година за ""профилактика"" Когато на вън е топло се чува пукане на вентила което в никакъв случй не смятам за натрапчиво. Точно заради това пукане се обаждах в сервиза
и от там се отзоваха след час, което в никакъв случай не мойе да се каже за еко клима които ме записаха от сряда за сряда но след седмица.
-Хаиера определено ми харесва най-много струва около 900 лева но за модела в момента информация нямам. Много по тих е. Не е замръзвал но като че ли се оскрежава малко повече. Определено следващия ми климатик ще е хаиер за 200 лева колкото е разликата с осака няма да се скрънзам а да не говорим, че монтажа е на съвсем друго ниво и не те обират по 30-40 лева на година както екоклима и то май цената идва една и съща в крйна сметка. Друго, което искам да споделя е че гаранцията с/у 30 лева 3-та и 4-тата година става 5 годишна. И аз както всички други следвах стадото за което много съжалявам. Истина е за 50% Осака което подведе и мен. Но човек се учи докато е жив. Тези, които са върли превърженици на осака без да са се поинтерисували за алтернативите и на всичко отгоре спорят тук да са живи и здрави. По повод 12sl един приятел си слага такъв по същото време когато и аз
В никакъв случай не може да се говори за тишина но си признавам че е по добър в това отношение от 12jse. Разхода му е доста по голям от на моя и се равнява с този на мидеа. Не искам в никакъв случй да пропускам факта че заедно чакахме техниците за допълването на Фреона както на моя така и на неговия. Стига съм писал, че ..........Надявам се че съм бил полезен на някой.