Страница 51 от 157 ПърваПърва ... 41495051525361101 ... ПоследноПоследно
Резултати от 751 до 765 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

gsm13,никой не иска да се караме,просто аз изказвам собствено мнение,а и както ти си забелязал...Панасоник-а не е 1700 леваОсвен мен говорят и техническите данни и параметри.Алекси,иди на ekomatik.comПрочети статиите и погледни климатиците ,да видиш за DDC HIBRID кво пише,моля те панасоник все още мисля че нямат такава технология,а и виж колко ти харчи Панасоник-а и колко Тошибата.С най-топли чувства

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

панасоника го гледате в техното а там е много скъп .. аз мога да го купя за 1700 с ДДС и то ,а него ще си го тегля и ми излиза 1400 и малко отгоре .. та ,това е моя избор ,Тошиба са добри ,но въпреки върховата технология климатиците им не са много ефективни .. хората КОП 6 гонят ,а техния върхов модел е с 4.5 ...

4. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    панасоника го гледате в техното а там е много скъп .. аз мога да го купя за 1700 с ДДС и то ,а него ще си го тегля и ми излиза 1400 и малко отгоре .. та ,това е моя избор ,Тошиба са добри ,но въпреки върховата технология климатиците им не са много ефективни .. хората КОП 6 гонят ,а техния върхов модел е с 4.5 ...
    Това не е точно така. Вярно е че National (Panasonic ) гонят СОР = 6 - 6,5 но и Daikin имат модели които имат СОР = 5,28 и по-висок, но не от тези които масово се предлагат в България (Белгийски ). Както и TOSHIBA и Mitsubishi имат страшни машини с висок СОР,но не тези които често срещаме* по магазините.Тези твои данни се основават само на това което си виждал по магазините. Вече има фирми които предлагат и в България такива климатици. Незнам откъде можеш да вземеш този Panasonic на тази цена , но и на мене ми се вижда много ниска .Но дори и да можеш то* общия потребител може да го намери на значително по-висока.

5. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Ирис,чак дотолкова не съм запознат коя марка какъв COP и EER има,но ми стана интересно за моделите ,които спомена за Дайкин и Тошиба...Ако може малко инфо за тези модели и защо ги няма в България?Аз съм почитател на Дайкин и Тошиба,а в момента съм се спрял на Дайкин FTXG-25 DC V PAM.Коефициентите са 4.15/инфото е от daikin-ce.com/.Начи по принцип мен ме устройва тоя модел,но ако можеш ми кажи нещо и за тези с по-големите коефициенти.Белгийската сглобка има ли проблем?От mmc.bg ми казаха че гаранцията на горепосочения модел е 3 години,защо толкова малко ,имаш ли си представа?И аз не мога да разбера моя Хайер го дават с много голям коефициент пък е втора група климатици,пък Дайкин само 4.15...просто нямам идея как стават тия неща...Някой дя обясни тва измама ли е дето пишат по нашите сайтове ??Ако имаш отговори ,пиши ми .Лек ден ти желая!

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ами погледни и в други сайтове ... аз това което го пише по магазините(особено технотата) изобщо не го гледам ... пускаш си търсачка ,пишеш модела и си гледаш параметри от официални сайтове... някои по класни марки в Бг предлагат по старички модели за да се вместят в ценовите диапазони .. даже има и с фреон Р22 (Митсубиши за 1600 лв) което е смехотворно и недопустимо според мене .. така че недейте гледа само марката но и конкретния модел ,проучете добре .. За Панасоника - аз го вземам на нормална цена ,а тази в Техното е силно надута ... и при него има върхови технологии - ДЦЦ Скрол или нещо такова ,не задълбавам чак толкова ,важно е да е икономичен с екстри и надежден :coolsmiley:

7. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Ммда,за надежден и с екстри и аз съм съгласен,макар че относно екстрите съм малко скептично настроен.Относно сайтовете ...на дайкин само тва ми излиза,пък и тоя модел е нов и дано да е добър,все пак е Дайкин...с монтажа ми казаха че ще ми излезе около 2070 лева+разходите по доставката,мисля че е добре.Кофтито е че аз не поназнайвам много инглиш и не мога чак толкова да се ориентирам,но в общи линии се справям.Абе струва ми се че от 2400 до 1700 има голяма разлика...не те ли притеснява това?Аз бих се замислил...някоя фирма мами и то жестоко

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ами навсякъде е 1700 - 2000 ,само в Техно е 2400 ... а това че за даден модел няма инфо в нета е доста обезпокоително .. или няма такъв модел по принцип а само за БГ и източна европа е пуснат(много модели на Хайер са така) или е някакъв много стар модел който вече никъде другаде не се предлага .. от моделите на Дайкин които съм виждал в Техно ... какво да ти кажа ,това не е Дайкин ,или ако е модела е на 10+ години и пробутват тука залежала стока ...

10. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Алекси,прав си и то много.Значи преди да купя хайер-а сумати сайтове обърнах...накрая се сетих за хайер.ком.Там го скивах тоя моя модел -бъкан с екстри,но нямаше почти никакво друго инфо...аз се шашнах,казвам си ,щом там няма аз къде се бутам?Обаче рискувах и не ме е яд че дадох толкова пари за китайски климатик.Аз съм слушал само добри отзиви за тая марка,па къде се забучих с тоя краун...два идентични взех/краун/ инвертори дванайски.Единия не е мръднал,верно,шумен е отвън,обаче работи,а как топли той си знае ЗНачи температурата е падала много под нулата,тук зимата е студена ,щото е котловина,обаче цъкна с копчето и компресора не се и зачудва.Вече втора година го юркам не е поддал,няма профилактики,няма глупости...Ебаси аз не мога да повярвам че още работи.Относно Дайкин-ите в технополис...горе -долу си прав,но са по-добри от някои прехвалени марки,но цената им наистина е висока.Най-скъпото и качествено нещо,което съм виждал в БГ-сайт е в ЕКОМАТИК-FUJICO INVERTER DDC HIBRID A+.Те тоя модел е над 2500 лева и наистина си заслужава парите,като гледам визия,коефициенти и икономии на ел.енергия.Но недай си Боже го прасне токов удар,макар че са бъкани със защити ...нашето токоподаване го знаем какво е ...ти подадат 260 волта ток...и аре На сбогуване от Христо Ботев...У нас лампите мигат като в дискотека...толкова ме е страх да не изпраска нещо че се разтрисам.Та тоя супер-екшън Панасоник ми раздразни любопитството,доколкото знам компресорите са два вида -роторни /двойно роторни на Тошиба / и СКРОЛ,какъвто явно има Панасоник.Не е зле машината ся ...квото и да си говорим,ма гаранция е шумен ,а тоя FUJICO не помня колко децибела му даваха ,ама мисля че е около 22-на практика безшумен.

11. Тук е от
    Jan 2006

Алекси, ще кажеш ли все пак, коя е тая фирма от която може да си го купиш за 1700лв с ДДС.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Това "на практика безшумен" го забравете ,няма такъв климатик .. за мен е достатъчно да може да се спи на него ,шума да не е дразнещ .. освен това 26дб примерно на един климатик не са равни на 26те на друг ,малко опира до субективизъм ..
    За Панасоника - аз съм от Шумен ,тук го има на 2 места за по 1750 лв ,аз на едното ползвам към 3-4 % отстъпка ,това е ... Сега гледам един нов модел ХЕ12ЕКЕ със самопочистване на филтрите ала бала ,КОП 4.22 ако не ме лъже паметта ,малайзийски .. и той бива ,малко по евтин е ,към 1500 лв.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2005

... аз това което го пише по магазините(особено технотата) изобщо не го гледам ... пускаш си търсачка ,пишеш модела и си гледаш параметри от официални сайтове...
    Panasonic CS/CU-HE12DKE
    Panasonic CS/CU-XE12EKE
    ... за 1700 лв има японски Панасоник 12ка с КОП 5.22 ,модела е НЕ12ДКЕ
    ...Сега гледам един нов модел ХЕ12ЕКЕ със самопочистване на филтрите ала бала ,КОП 4.22 ако не ме лъже паметта ,малайзийски .. и той бива ,малко по евтин е ,към 1500 лв.
    Явно живеем в страната на чудесата...

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

след известно ровене из нета стигнах до извода че по старичкия ХЕ12ДКЕ и ХЕ12ЕКЕ са с минимални разлики в КОП( около 3.9-4.1 зависи от сайта) и най вероятно еднакви компресори ,и 2та са произведени в Малайзия.. 300 лв отгоре за самопочистване ми се виждат малко множко ,а и ХЕ12ЕКЕ няма генератор на кислород .. НЕ12ДКЕ е с КОП 4.62 (КОП 5.22 има 9ката объркал съм се) и не е логично да е по евтин ,да не говорим че е Японска сглобка.

16. Тук е от
    Apr 2006

след известно ровене из нета стигнах до извода че по старичкия ХЕ12ДКЕ и ХЕ12ЕКЕ са с минимални разлики в КОП( около 3.9-4.1 зависи от сайта) и най вероятно еднакви компресори ,и 2та са произведени в Малайзия.. 300 лв отгоре за самопочистване ми се виждат малко множко ,а и ХЕ12ЕКЕ няма генератор на кислород .. НЕ12ДКЕ е с КОП 4.62 (КОП 5.22 има 9ката объркал съм се) и не е логично да е по евтин ,да не говорим че е Японска сглобка.
    А бе то бе ясно ,че си пообъркал моделите "НЕ" със "ХЕ"

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не съм ги объркал ,точно за НЕ12 говоря през цялото време ,леко съм пообъркал КОП само .. а от ХЕ серията имам 9чица ,без забележки е машинката ,него го взех за 1100 лв с монтажа

18. Тук е от
    Jan 2006

Хора в техномаркета има една мидея*9-ка инвенторен тип коята харчи 0.9 кв.* а отдава 3.5 това възможно ли е , и струва само 560 лева . Знае ли някой нещо за този модел , с какъв компресор е и така нататъка. Чакам отговора ви защото това предложение е доста примамващо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе