За тези парти Fuji-то е най-добро защото се взема с монтажа. Митсубиши хеви с монтаж няма за такава цена. Аз говоря за Fuji. За Фуджитсу незнам дали е пак същата цената. Има грешка за COP-a и EER-а на Мистубишито. Разменили са ги двете.
За тези парти Fuji-то е най-добро защото се взема с монтажа. Митсубиши хеви с монтаж няма за такава цена. Аз говоря за Fuji. За Фуджитсу незнам дали е пак същата цената. Има грешка за COP-a и EER-а на Мистубишито. Разменили са ги двете.
От коя фирма се взема Fuji с монтажа за тези пари?
Относно СОР на Митсубишито, не мисля, че е грешен, т.к. и тук е толкова: http://www.condex.bg/pdf.php?cid=28&l=en и http://www.ekomatik.com/download.php?file=MzJ8OTgxODU=
Relute
За Mc Quay несъм чел почти нищо, нито в този форум нито по руските сайтове.
За Panasonic напоследък има съмнения относно качеството им. Има китайско както и майзииско производство на различни цени....там кашата е пълна. На кашона пише че работят до -5гр. Според някой специалисти са добри, според други характеристиките им отиват на кино при по-ниски темп.,според трети Panasonic изобщо не е фирма която прави климатици, но има и много доволни клиенти.
Toshiba уж е 10-ка, а пък е най слаба от тези които си изброил .
На твое място бих изключил последните три от списъка.
Ако в списъка до COP сложиш отоплителната мощност в киловати нещата ще изглеждат доста по-ясни.
Примерно Фуджицуто в режим на отопление е 12ка ..
Първоначално публикувано от Relute
Кой от 2-та модела на Panasonic е по-добър.. xe12eke или xe12dke.Плюс на дке-то е ,че има генератор на кислород,но пък немога да разбера ,защо дке-то е по-ефтино от еке-то
Здравейте, моля за компетентен съвет относно закупуване и монтаж на японски климатици линковете на които давам по-долу. Ще бъдат монтирани в панелна стая 16 кв.м с ПВЦ дограма, без изолация, без пряко слънчево греене. Има ли проблем с това че те са предназначени за японския пазар и работят на 100 волта??? Какви са рисковете от това? Спрял съм се на 3 модела климатици:
1. Daikin F22GTNS http://www.dimeli.eu/daikin.html - 1200 лв. с ДДС
2. Sanyo SAP SK22T http://www.dimeli.eu/sanyo.html - 1300 лв. без ДДС
3. Sanyo SAP ZK22U http://www.dimeli.eu/sanyo.html - 1200 лв. без ДДС
Последния модел е с максимална отоплителна мощност 3,3 киловата, дали ще е достатъчна за нормално отопление при по-студена зима??? Ще бъда благодарен за алтернативни предложения за други японски климатици в посочения клас в района на Пловдив!
galin1 някой за пореден път ще анатемосат климатиците на 100 волта, но досега никой не изтъкнал съществен недостатък на захранването, другия проблем е книжката на японски език, за гаранцията от Димели проблем няма да имаш, но цената предполагам ще е по ниска в един друг магазин в Пловдив, не му пиша името че нали така е прието. От втория модел имам преки впечатления понеже един колега си го купи преди година тогава беше малко по-скъп. Изключително тиха машина, разхода на практика е нисък ако се съди по сметките за ток. И трите модела в отношение цена и качество нямат алтернатива от моделите предназначени за нашият пазар.
Като допълнителна информация мога да добавя, че Дайкина е модел който се произвежда от 2005 година в завода в Тайланд, а Санйото е модел от 2006 година и се пройзвежда в Китай, но и двата климатика са пройзведени за японският вътрешен пазар.
Да се надявам че няма да ми е чак толкова голям проблем дистанционното, а по въпроса за отоплението на третия модел дали ще се справи или е за препоръчванеда се закупи по-мощния? Двата модела Sanyo имат йонизатор и UV лампа, като това е евентуален плюс за мен, но се колебая дали да е си закупя Daikin_a, разликата в цената все пак е доста сериозна.
Ще ти бъда благодарен ако на личната ми поща изпратиш координатите на другия магазин!!
MSG моделите на MIDEA спират вентилаторите на вътрешните тела, по време на обезскрежаване, за разлика от MSF моделите. Когато климатика достигне зададената температура продължава да върти все пак топъл въздух, иначе кога ще се включи пак... Нали датчиците са му горе. Ако спираше щеше да прави големи температурни разлики.Първоначално публикувано от ba4_dido
За MSM3 и MSM4 не съм сигурен, тая зима ще ги видим :-)
Какво значи моделите на r407 че са проблемни - не знам, няма такова нещо.
galin1 ГРЕШКА и трите климатика няма да станат за твоето помещение, отоплителната им мощност оптимално е 2.5 киловата а в характеристиките и на трите производителя препоръчва за отопление помещения от 12 квадрата а за охлаждане до 15 квадрата. Посочените в рекламата стойности са максимални, което означава, че случайно ако свие здрав студ няма да могат да смогват.
би ли ми помогнал да се ориентирам как да ичисля точно от какъв климатик с каква мощност се нуждая, сигурно е писано хиляди пъти.......
в такъв случай дали да не се ориентирам към един дайкин F22GTSS сега ще го доставят след около седмица с коп 6,17 с и прекрасни параметри, лошото е че цената отива нагоре....
Бях ти писал на лична но явно още не си го прочел. В общи линий най-простото изчесление е като изчеслиш кубатурата на помещението и умножиш по 60 вата. Получаваш приблезително отоплителната мощност която трябва да отдава климатика. В твоя случай ти е нужен климатик отдаващ 2.5 киловата, което е на ръба. F22GTSS този е по-добре, неговата мощност е 2.5 киловата.Но по-добре ми пиши на лична че го обърнахме на чат.
http://www.bulclima.com/bg/calc/
Върши много добра работа.
Искам да попитам за съвт за климатик, защото от 2 седмици чета в интернет за просветление (повече тук), но не знам какво да взема и от къде ! Знам само, че ще е inverter и ще се използва за отопление.Проблема е = Живея в къща на 1етаж(дебели стени ама пак /дограмата е PVC/ кв. на помещението е 21кв. и височина 3.20/ако смятам праваилно Куб.е 70 и малко/изложение източно/другата външна стена е калкана на къщата. Финансово с монтажа мога да дам 1600 max 1700(ама не е сигорно ) Един ми изпадна от някъде познат на познатия който монтирал клими FUji и ми предложи 12к за това помещение (1640лв.с монтажа) [Щяло да бъде по-добре с 12к а не 9к и по-икономично от към ток] Аз иначе се бях спрял на 9к Fujitsu за тези финанси както и по спецификации на климатика ( не Fuji 12к за тези пари - ама то като чета.. разлика нямало може би, но аз нямам доверие е освн в парите де ) После един приятел ме посъветва за Panasonic, защото имал 3 и бил доволен... Та сега не знам дали трябва да е 12к или 9к както и марката (гледам да ми е и икономичо, както и това да знам, че съм инвестирал в качествен климатик) В това помещение ще се спи и гледам също климатика да е тих. Е да с малко пари чудеса не стават Моля за съвети...
Квае тая клима ?Първоначално публикувано от galin1
Кво е тва чудо КОП 6,17
Егати Дзвера
Бас даржа че всичко му е на японски , а трафа китайски
А за копа силно се самнявам