Става дума за режим AUTO,и не става дума за комфорт,а за проста логика,ако трайно температурата е под зададената ,какъв е смисъла от движението на турбината.Първоначално публикувано от Julian
Става дума за режим AUTO,и не става дума за комфорт,а за проста логика,ако трайно температурата е под зададената ,какъв е смисъла от движението на турбината.Първоначално публикувано от Julian
Смисълът е, че ТРАЙНО е силно неопределена величина - ако разполагаш с точен алгоритъм, по който ТРАЙНО може да се преобразува във ВРЕМЕ мога да те насоча как да изкараш малко пари...Първоначално публикувано от fbr
При охлаждане, вентилатора на вътрешното тяло не спира, но ако е на AUTO се очаква оборотите да намалеят до минимум при наличие на обстоятелствата ТРАЙНО от предходния абзац.
Моля за съвет!
Трябва да сложа климатик в спалнята в тухлена сграда,стаята е около 60 кубични метра, южно изложение.
Климатика ще се използва само за охлаждане!
Най-важното изискване - да е колкото се може по-тих!!
Посъветвайте каква марка? По мощност съм се ориентирал към 12-ка!
25-ца инвертор. За да е колкото се може по тих трябва да отделиш доста парички за Митсубиши или Даикин. Фуджитсу-то също е тихо. Като купуваш климатика гледай шума да е около 21, 22dB(A).
25-ца!!! За 25 квадрата?!! Не е ли множко?!Първоначално публикувано от Julian
А има ли такива по 21-22 децибела? Че като чета на повечето им дават над 30!!
Вземай една Малазийка инверторна Panasonic 12 - ска и си решаваш проблема , тая спалня с какви размери е по точно ?Първоначално публикувано от Skorpion_BG
Спалнята е 6 на 4 м. Както писах интересува ме основно шума!!
Не е множко. 25-ца съответства на 9-ка според китайския стандарт. Всички японски климатици са с означение взето от отдаваната мощност в киловати, а не в BTU/h.Първоначално публикувано от Skorpion_BG
А за децибелите, ами има. Такива са марковите инверотри. Те даже конвенционалните Даикин и Митсубиши са под 30dB(A).
Външното тяло не се чува, вътрешното не пука и на най-слабо почти не се чува и става за спане, климатика е доста добър аз имам Panasonic 15 -ска и спя на него в стая 6 на 7 м - зимата най-голямата ми месечна сметка за ток беше 37 лв , което е доста под очакванията ми...Първоначално публикувано от Skorpion_BG
Искам да отоплявам/охлаждам помещение от 70 куб.м. - стая с източно и южно изложение, дървена дограма със стъклопакет, изолирана тухлена нова сграда с фибран, 10 кв. м. са прозорците й и балконската врата. Разполагам с около 1600 лв. Бихте ли ми препоръчали климатик, който няма да се наложи да го сменям още първата зима.
Може би трябва де е от тъй наречената група 2 климатици /среден клас/?! Благодаря предварително!
Ами все пак имаш шанс да си вземеш климатик от така наречената 1-ва група. За DAIKIN и MITSUBISHI, тези пари няма да стигнат/ако говарим за инверторен/. Погледни Fujitsu 12LC, цената му е около 1500лв без монтаж. За PANASONIC- премълчавам
Успех!
Здравейте, харесах един модел климатик - HITACHI RAS/RAC-D10EX2.
Не успях да открия по форуми и сайтове подробна техническа информация,
а на тази изнесена в техномаркет нямам голяма вяра.
Даже на сайта им климатика е без снимка и характеристи - само цената от 1159лв. с ДДС.
Моля за съвет, защото ми възникват куп въпроси - това какъв модел е - нов или стар.
Ще ми върши ли работа за 18кв.м. стая, която е преходна и се спи в нея, източно изложение с Ал.дограма.
Техномаркет дава 2г. гаранция, но ми се струва малко.
Има някакви коефициенти, това което запомних е, че на година харчел 290кВтч. и ЕЕР/СОР е 4 цяло и нещо.
За шума чета, че трябва да е под 22dB(А), но на таблеката пише някакво много малко число,
предполагам, че е в зависимост от нещо - според обороти или моментна мощност.
Изобщо добър и нов модел ли е?
Шума е в зависимост от скоростта на вентилатора. Най-сиснките стойности са в нощен реиж. Няма да намериш клиамтик с ниво на шума под 21dB(A). Ако пише нещо много по-малко, то числото е сгрешено.
Едва ли е сгрешено, защото всички табелки са с такива числа - 5 и нещо, 6 и нещо, но мярката е dB/pW или нещо такова.
Здравейте,
изчетох няколко страници от темата, и ще продължа да чета, междувременно искам да задам въпроса си: какъв климатик да си купя за моя случай? Примерния бюджет е 1000 лв.
Първо да Ви запозная с обстановката: тухлена сграда, PVC дограма, южно изложение. Тази зима сме включвали един радиатор 2-3 пъти (комшиите добре ни топлят), то не че беше кой знае колко студено, но в коридора свързващ стаите преминава голямо коминно тяло което направо пари като го пипнеш едва си държиш ръката на него ...
Жегите в момента и факта, че жена ми е бременна усложниха много ситуацията и трябва да действам колкото се може по-бързо ...
Схема на стаите може да видите тук
Означил съм къде е спалнята в момента. Трудно ми е да измисля къде да разположа телата, аз нищо не разбирам от тези неща и ми е трудно да преценя. Гледам по другите етажи къде са ги сложили (от двете страни на прозореца на спалнята). За мен по-добрия вариант е страната където съм отбелязал размер 82 см. Там дали ще се събере тяло с размер 80см? Или технологично / за инсталиране има нужда от разстояние? Също възможно ли е с един климатик да се климатизират двете помещения?
На Вас разчитам, господа, за помощ