Страница 35 от 114 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Като сравняваш с други климати, пак на охлаждане ли са били като са изключвали при достигане на температурата.
    Става дума за режим AUTO,и не става дума за комфорт,а за проста логика,ако трайно температурата е под зададената ,какъв е смисъла от движението на турбината.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от fbr
    Става дума за режим AUTO,и не става дума за комфорт,а за проста логика,ако трайно температурата е под зададената ,какъв е смисъла от движението на турбината.
    Смисълът е, че ТРАЙНО е силно неопределена величина - ако разполагаш с точен алгоритъм, по който ТРАЙНО може да се преобразува във ВРЕМЕ мога да те насоча как да изкараш малко пари...

При охлаждане, вентилатора на вътрешното тяло не спира, но ако е на AUTO се очаква оборотите да намалеят до минимум при наличие на обстоятелствата ТРАЙНО от предходния абзац.

4. Тук е от
    Jul 2007

Моля за съвет!
    Трябва да сложа климатик в спалнята в тухлена сграда,стаята е около 60 кубични метра, южно изложение.
    Климатика ще се използва само за охлаждане!
    Най-важното изискване - да е колкото се може по-тих!!
    Посъветвайте каква марка? По мощност съм се ориентирал към 12-ка!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

25-ца инвертор. За да е колкото се може по тих трябва да отделиш доста парички за Митсубиши или Даикин. Фуджитсу-то също е тихо. Като купуваш климатика гледай шума да е около 21, 22dB(A).

6. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    25-ца инвертор. За да е колкото се може по тих трябва да отделиш доста парички за Митсубиши или Даикин. Фуджитсу-то също е тихо. Като купуваш климатика гледай шума да е около 21, 22dB(A).
    25-ца!!! За 25 квадрата?!! Не е ли множко?!
    А има ли такива по 21-22 децибела? Че като чета на повечето им дават над 30!!

7. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от Skorpion_BG
    Моля за съвет!
    Трябва да сложа климатик в спалнята в тухлена сграда,стаята е около 60 кубични метра, южно изложение.
    Климатика ще се използва само за охлаждане!
    Най-важното изискване - да е колкото се може по-тих!!
    Посъветвайте каква марка? По мощност съм се ориентирал към 12-ка!
    Вземай една Малазийка инверторна Panasonic 12 - ска и си решаваш проблема , тая спалня с какви размери е по точно ?

8.  

9. Тук е от
    Jul 2007

Спалнята е 6 на 4 м. Както писах интересува ме основно шума!!

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

25-ца!!! За 25 квадрата?!! Не е ли множко?!
    А има ли такива по 21-22 децибела? Че като чета на повечето им дават над 30!!
    Не е множко. 25-ца съответства на 9-ка според китайския стандарт. Всички японски климатици са с означение взето от отдаваната мощност в киловати, а не в BTU/h.
    А за децибелите, ами има. Такива са марковите инверотри. Те даже конвенционалните Даикин и Митсубиши са под 30dB(A).

11. Тук е от
    Sep 2006

Спалнята е 6 на 4 м. Както писах интересува ме основно шума!!
    Външното тяло не се чува, вътрешното не пука и на най-слабо почти не се чува и става за спане, климатика е доста добър аз имам Panasonic 15 -ска и спя на него в стая 6 на 7 м - зимата най-голямата ми месечна сметка за ток беше 37 лв , което е доста под очакванията ми...

12. Тук е от
    Jul 2007

Искам да отоплявам/охлаждам помещение от 70 куб.м. - стая с източно и южно изложение, дървена дограма със стъклопакет, изолирана тухлена нова сграда с фибран, 10 кв. м. са прозорците й и балконската врата. Разполагам с около 1600 лв. Бихте ли ми препоръчали климатик, който няма да се наложи да го сменям още първата зима.
    Може би трябва де е от тъй наречената група 2 климатици /среден клас/?! Благодаря предварително!

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ами все пак имаш шанс да си вземеш климатик от така наречената 1-ва група. За DAIKIN и MITSUBISHI, тези пари няма да стигнат/ако говарим за инверторен/. Погледни Fujitsu 12LC, цената му е около 1500лв без монтаж. За PANASONIC- премълчавам
    Успех!

14.  

15. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте, харесах един модел климатик - HITACHI RAS/RAC-D10EX2.
    Не успях да открия по форуми и сайтове подробна техническа информация,
    а на тази изнесена в техномаркет нямам голяма вяра.
    Даже на сайта им климатика е без снимка и характеристи - само цената от 1159лв. с ДДС.

Моля за съвет, защото ми възникват куп въпроси - това какъв модел е - нов или стар.
    Ще ми върши ли работа за 18кв.м. стая, която е преходна и се спи в нея, източно изложение с Ал.дограма.
    Техномаркет дава 2г. гаранция, но ми се струва малко.
    Има някакви коефициенти, това което запомних е, че на година харчел 290кВтч. и ЕЕР/СОР е 4 цяло и нещо.
    За шума чета, че трябва да е под 22dB(А), но на таблеката пише някакво много малко число,
    предполагам, че е в зависимост от нещо - според обороти или моментна мощност.

Изобщо добър и нов модел ли е?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Шума е в зависимост от скоростта на вентилатора. Най-сиснките стойности са в нощен реиж. Няма да намериш клиамтик с ниво на шума под 21dB(A). Ако пише нещо много по-малко, то числото е сгрешено.

17. Тук е от
    Jul 2007

Едва ли е сгрешено, защото всички табелки са с такива числа - 5 и нещо, 6 и нещо, но мярката е dB/pW или нещо такова.

18. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,

изчетох няколко страници от темата, и ще продължа да чета, междувременно искам да задам въпроса си: какъв климатик да си купя за моя случай? Примерния бюджет е 1000 лв.
    Първо да Ви запозная с обстановката: тухлена сграда, PVC дограма, южно изложение. Тази зима сме включвали един радиатор 2-3 пъти (комшиите добре ни топлят), то не че беше кой знае колко студено, но в коридора свързващ стаите преминава голямо коминно тяло което направо пари като го пипнеш едва си държиш ръката на него ...
    Жегите в момента и факта, че жена ми е бременна усложниха много ситуацията и трябва да действам колкото се може по-бързо ...

Схема на стаите може да видите тук

Означил съм къде е спалнята в момента. Трудно ми е да измисля къде да разположа телата, аз нищо не разбирам от тези неща и ми е трудно да преценя. Гледам по другите етажи къде са ги сложили (от двете страни на прозореца на спалнята). За мен по-добрия вариант е страната където съм отбелязал размер 82 см. Там дали ще се събере тяло с размер 80см? Или технологично / за инсталиране има нужда от разстояние? Също възможно ли е с един климатик да се климатизират двете помещения?

На Вас разчитам, господа, за помощ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 114 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе