Страница 34 от 114 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Ми то не му беше зададена 26 градуса температура май беше 23...но да се надяваме че няма проблеми то аз съм си така като си взема нещо ново и много ме гонят параноите

2.  

3. Тук е от
    Jul 2007

Благодаря,fiuri.Забравих да напиша,че живея в Русе,където през зимата става много студено,а през лятото-ад от жега.Основно се интересувам за отопление.Ако можеш или сметнеш,че има какво да ми добавиш,ще съм благодарен.Бях се ориентирал към скупите модели на Дайкин и Панасоник,но все пак 2300-2500 лева за клима не е малко.

4. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от svilen angelov
    Благодаря,fiuri.Забравих да напиша,че живея в Русе,където през зимата става много студено,а през лятото-ад от жега.Основно се интересувам за отопление.Ако можеш или сметнеш,че има какво да ми добавиш,ще съм благодарен.Бях се ориентирал към скупите модели на Дайкин и Панасоник,но все пак 2300-2500 лева за клима не е малко.
    В ценовия диапазон от 1050лв по-добро от Хитачито в момента на пазара няма.

Ако си приготвил повече пари може да видиш и този модел на Тошиба:

http://www.ekomatik.com/products.php...oshiba&pid=107 , аз лично бих взел Хитачито, поради финансови причини...

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@DuDo,
    Компресорите имат защита от около 5 минути преди да се включат отново - независимо дали променяш градусите, обръщаш режима или е спрял поради достигане на зададенаа температура.
    Ако не смяташ че е това, опиши по-точно какво се случва!

@svilen angelov,
    Всеки климатик около тази мощност ще свърши работа! Ако държиш да топли през зимата МОЖЕ БИ наистина е по-добре инвертор. Дори и това, обаче няма да те спаси при много ниските температури, а в Русе има и такива дни - опитай да го комбинираш с конвекторен радиатор, настроен на около 2* по-ниско от климатика - т.е. АКО климатика не се справя - включва се радиаторчето
    Относно марката - не бих се ангажирал с твърдението, че HITACHI RAS/RAC-E14H2 работи по-добре от PANASONIC CS/CU-RE12GKE, но пък звучи по-екзотично и по-японски

6. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,
    от седмица имаме в къщи нов климатик Хитачи RAS 14EH1.Монтиран в хола, а външното тяло е на терасата (южна), която е остъклена (прозорците са широко отворени). От 2-3 дни усещам някаква миризма (на застояло и влага), която се отделя от вътрешното тяло.Тя е най-силна когато вентилатора на външното тяло не се движи. В стаята не се пуши и се проветрява редовно. От прочетеното във този форум видях, че има подобен проблем, но с климатик втора употреба.
    На какво може да се дължи тази миризма и може ли да изгори климатика? Незная дали въпросат ми е точно за тук, но се надявам да ми дадете съвет?
    Да допълня само, че външното тяло беше монтирано по преценка на техниците, които казаха, че на терасата било най - добре за нас, в което се съмнявам.

7. Тук е от
    Jul 2007

@echo,
    По принцип е така за около 5 минути спира в смисъл че работи около 5-10 минути после спира за толкова и пак се включва...но мен ме притесни факта че вече за втори път ми се случи климатика да спре да охлажда за около час и половина...бях задал температура 23 градуса а в стаята стана 26-27 градуса просто спря да охлажда външното тяло си беше спряло а вентилатора на вътрешното тяло работеше...и не мога да си обясня дали това да спре за такъв период от време е нормално...иначе сега си работи перфектно

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2003

DuDo

Напиши за каква марка и модел клима говориш.

Ако режима на работа е настроен на COOL а не на AUTO, то може би има някаква причина да прави така

10. Тук е от
    Jul 2007

Климатика е SAMSUNG AQ-12FA R410 и е сплит система...но по принцип винаги работи на cool режим и не го сменям на auto...поне от фирмата ми казаха да стои на cool понеже в противен случай може да ми прави такива номера и аз така съм си го оставил...

11. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Здравейте,
    В офиса има спешна нужда от климатик и от снабдяването са взели тази Мидеа от Техномаркет, но от Техноклима като са дошли за монтажа са отказали да го монтират със следните доводи : трябвало кран-вишка и бил прекалено мощен за този офис и щял да отвява листата по бюрата, и предложили да заменим този с една 12-ка и една 18-ка. За крана не съм много съгласен, защото офиса е на третия етаж, а спокойно може да се монтира точно пред прозореца на 4тия етаж който е необитаем и занепред ще е така - т.е. няма да пречи външното тяло. Те обаче изтъкнали, че не било хубаво външното тяло да е по-нависоко от вътрешното.
    Та въпросите ми са дали климатика е подходящ за това помещение (имайте предвид, че вътре има техника която си грее яко), и дали е вярно това за външното тяло по-високо от вътрешното?
    Ето и схема на помещението.
    [img width=800 height=491]http://bucho.hit.bg/edp.JPG[/img]

12. Тук е от
    Sep 2006

Според може да минете и с две 12 ски инверторни за предпочитане нещо от Малайзия. Та според мен техниците са прави ! С това което сте взели няма да ви е комфортно...Идеятя е да има комфорт и приятен поток а не да Ви е ту студено ту топло и да истивате ...
    а съотвено зимата да се потите..

13. Тук е от
    Jul 2007

predlagat mi klimatik Ymatsuto kitaiska sglobka s iaponski chasti i kompresor 12-ka za 660 lv.nqkakva informacia ....

//mod edit Lupus
    Преведено на човешки да се чете като:
    Предлагат ми климатик Ymatsuto китайска сглобка с японски части и компресор - 12-ка за 660лв.
    Моля, ако имате информация да я споделите.
    Благодаря.
    Пиши на кирилица!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

[@DuDo,
    Техниците по принцип са прави да те посъветват да оределиш режима!
    Не мисля, че е нормално да "заспива" и при зададени 23 да не се включва при 27. Това няма нищо общо с паузата от около 5 минути при включване и изключване на компресора или смяна на режима, която е с цел защита на компресора.
    Ако си убеден, че прави точно така без външна намеса - да речем бъзикня с режимите от дистанционното - е редно да се обърнеш към сервиза!

16. Тук е от
    Jul 2007

Ами аз реших да наблюдавам климата в рамките на няколко часа и стигнах до извода че когато съм задал 23 градуса се включва и изключва за много по кратко време отколкото когато съм задал примерно 25 или 26 градуса...а онова със "заспиването" както каза незнам защо се получи 1-ия път смених рязко температурата от висока на много ниска но втория път просто си нямам на идея защото включих климата а тя не започна да охлажда...но сега дори и да се обърна към сервиза те няма да ми обърнат внимание защото климатика просто си работи и ще ми кажат че няма да се разкарват за нещо в което не съм сигурен...

17. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

"Щастлив" собственик съм на клима CROWN BIO DZ12HRN от миналото лято,но не бях го ползвал.Това което забелязвам и никак не ми е приятно е че ,вътрешното тяло работи винаги когато е включен климатика ,единственото което мога да направя е да променям оборотите.В режим COOL ,оборотите му са в зависимост от това какви са зададени и постоянно работи на такива,неависимо от това ,че температурата е много по-ниска от зададената.В режим AUTO си променя оборотите , колкото е по-далече от зададената (софтуерно) температура толкова оборотите са по-високи ,но никога не изключва и създава дискомфорт.В режим Dry работи винаги на най-ниски обороти.Принципно ,според мен ,в режим AUTO (по впечатления от други клими) ,след понижаване на температурата под зададената ,вътрешното тяло трябва да спре да се върти.Дали се дължи на повреда или на така зададен софтуер,и може ли да бъде избегнато това неудобство.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Като сравняваш с други климати, пак на охлаждане ли са били като са изключвали при достигане на температурата. Моя климатик в режим охлаждане вентилатора работи непрекъснато, но при отопление включва и изключва. Друг е въпроса, че когато вентилатора е на auto все едно климатика неработи и не създава дискомфорт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 114 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе