Страница 33 от 114 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Искам да си изясня с какъв фреон ми е Осака-та,не че има някакво значение,но все пак.
    В описанието на продукта в Техномаркет пише това
    - ИНВЕРТОРЕН КЛИМАТИК СПЛИТ СИСТЕМА
    - КОНСУМАЦИЯ
    - ОХЛАЖДАНЕ - 1100 - 1600 W
    - ОТОПЛЕНИЕ - 1100 - 1600W
    - ОТДАВАЩА МОЩНОСТ
    - ОХЛАЖДАНЕ - 3700W
    - ОТОПЛЕНИЕ - 4840W
    - ТАЙМЕР
    - ТИХ РЕЖИМ НА РАБОТА
    - ФРЕОН - R407C
    ,
    а в сайта на Osaka,това

Някой знае ли все пак кой по-точно е фреона.

2.  

3. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Така,грешката е F21-frost removing temperature sensor fault,което ще рече?Днес го пуснах и досега/16.52h/ не се е появявала /грешката/."Заминал" ли си е сензора,или е трбвало рестарт?Благодаря предварително за отговорите на знаещите!

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

СПОМЕНАХ В ЕДИН ПОСТ ПРЕДИ ТОВА-завода е един и само цената към купувача и броя на климите в контеинера определя и модела,разбирай го както искаш....

Тук /КИПЪР/тези проблеми са решени отдавна и няма спор по въпроса какъв климатик искаш-англичанина купува скъпи машини,гърка-ако може по-евтинко ..хотелите само
    VRV,VRF и руфтоп-машини

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lyubo_Toshev
    Г-н Техно ясно колко си компетентен и колегиален все пак да говориш така за хора, на които не си им виждал качеството на труда.. Повечето от твоя бранш не си правят труда да си водят такава статистика дори само за лично ползване, а и ти си такъв.

На вас техниците ви е по-угодно да се взима НАЙ-СКЪПОТО, което от своя страна би следвало да е по-надеждно и твоите разходи по подръжката му (говоря за гаранционното) да са ти по-малко. Така и баба знае да работи. Говориш за панасоници - те найстина са прехвалени - това и тук в този форум го знаем - не си прави труда да ни убеждаваш в противното.
    Lyubo_Toshev

Качеството на труда наистина не съм го виждал,но го прочетох.
    Не мога да разбера как човек няма да си води сметка какво и колко прави.Че ти сам каза,че твойте техници са ти показали някакви статистики
    Съгласен съм с теб,че ми е изгодно да слагам маркови машини при които дефектите са нищожно малки.Пък и няма човек който да твърди обратното.
    Ами като и баба знае да работи със скъпите,защо се получават толкова проблеми?
    Ни най-малко съм тръгнал да убеждавам някой,че Панасониците били еди какви си.Тези които притежават тази марка си знаят дали са си похарчели парите на вятъра.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
    Имам и аз едно въпросче
    Не бях пускал климатика в офиса от около 10тина дни,
    днес го пуснах и направо от вътрешното тяло започна да шурти вода след около 10 минути работа (навън е около 30 градуса, а съм му задал да поддържа 25).

Марката е НЕО, нямам представа дали е в гаранция или не - под наем съм тук и като се нанесох точно го били монтирали.

Нормално ли е да капе така или да викам да го ремонтират?
    Някъде прочетох, че било нормално вътрешното тяло също да капе, ама аман - как ще е нормално не знам :D
    Като вдигнеш капака на вътрешното тяло вижда ли се да заскрежава изпарителя?
    Това може да е една от причините.

7. Тук е от
    Jul 2007

Скоро и аз си купих много изгодно климатик с марка GUJI ,моделът е KFR 26 GW.Ефтин е защото беше престоял в магазин повече от пет години.С монтажа ми излезе 429 лв,та ще ви помоля да ми кажете дали този му престой в скада окаже някакво влияние върху уреда(с изключение,че вътрешното тяло е пожълтяло).За сега работи добре и се надявам да е така и за напред.Когато дойдоха специалистите от Екоклима не бяха виждали такав и го отвориха за да видят агрегата (оказа се,че е TOSHIBA )дано да са добри.Е то и линк за да го видите дано някой си спомня модела http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09004884

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Fuji ili Fugi е климатика.

10. Тук е от
    Jul 2007

Този линк дето съм го дал е грешен,климатика е fuji electric air

11. Тук е от
    Jul 2007

Моля хората с опит за съвет.Стаята ми е изложение изток,среден етаж,една външна стена с ПВЦ с К-стъкло, и една,която излиза на остъклен балкон,всички други стени са вътрешни,отгоре ме отопляват,но отдолу-не.Живеем 3 в нея,с компа,хладилника и телевизора.Около 54 куб.см.Искам да я топля с климатик,който да ми консумира по-малко от 1кв на час.

12. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте...имам един въпрос, преди 4 дни ми монтираха климатик вкъщи и си работеше съвсем нормално първия ден...на следващия ден усетих как той просто не охлажда в продалжение на около час не охлаждаше и аз реших че след като след това отново е започнал значи няма проблем...но снощи като се прибрах реших да го включа и отново не искаше да охлажда работеше само вентилатора на климатика но не и външното тяло тази сутрин отново го включих и пак не искаше да работи както трябва...учудващото е че преди 15 минути изведнъж отново започна да охлажда ако някой може да ми каже на какво се дължи всичко това наистина ще съм му благодарен...от гаранцията не ми се вярва да дойдат за такова нещо...

13. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от svilen angelov
    Моля хората с опит за съвет.Стаята ми е изложение изток,среден етаж,една външна стена с ПВЦ с К-стъкло, и една,която излиза на остъклен балкон,всички други стени са вътрешни,отгоре ме отопляват,но отдолу-не.Живеем 3 в нея,с компа,хладилника и телевизора.Около 54 куб.см.Искам да я топля с климатик,който да ми консумира по-малко от 1кв на час.
    HITACHI RAS/RAC-E14H2 ще ти свърши работа. Икономичен и доста безшумен:

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023417

Аз съм с по-малкия вариант (HITACHI RAS/RAC-E10H2) , но и спалнята ми е 44-45кубика, разход на ел. енергия за 9-10часа - около 3 киловата при охлаждане.

Цитат Първоначално публикувано от DuDo
    Здравейте...имам един въпрос, преди 4 дни ми монтираха климатик вкъщи и си работеше съвсем нормално първия ден...на следващия ден усетих как той просто не охлажда в продалжение на около час не охлаждаше и аз реших че след като след това отново е започнал значи няма проблем...но снощи като се прибрах реших да го включа и отново не искаше да охлажда работеше само вентилатора на климатика но не и външното тяло тази сутрин отново го включих и пак не искаше да работи както трябва...учудващото е че преди 15 минути изведнъж отново започна да охлажда ако някой може да ми каже на какво се дължи всичко това наистина ще съм му благодарен...от гаранцията не ми се вярва да дойдат за такова нещо...
    Ако си задал по-висока температура от стайната е нормално да върти само вентилатора, задай му 20градуса (за проба) и виж дали ще тръгне да хлади.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2007

Ами по принцип преди 3 дена като направи проблема го вкючих на ниска температура но нищо не стана след около половин час започна да върти...когато го включвам не започва да върти веднага а след около 5 минути когато сменям температурата към по висока отново спира да върти...до сега не съм си нямал работа с климатици и питам за да знам какво да правя понеже може и да е нормално да има прекъсвания за около 5-10 минути макар че това че вчера и миналия ден не искаше да върти по около 1 час ме притеснява защото едва ли е нормално...иначе преди малко като го включих на 20 градуса както ми каза започна да върти веднага... но миналия ден го бях включил дори на 16 градуса и пак не искаше да тръгне...

16. Тук е от
    Jun 2007

Има някакво време на "изчакване" при смяна на зададените градуси, но не съм засичал точно колко минути. Аз в жегите го оставям на 24 или 25градуса и не го барам. Съветвам те, преди да пуснеш климатика да видиш колко градуса е в стаята и да зададеш 3-4 гр по-ниска температура. След като климатика я "навакса" може да си свалиш (по желание) още някой и друг градус. С две думи, ако е 30гр в стаята да не пускаш направо 22..., а 26 и като стане 26 си задй отново 2-3гр надолу.

17. Тук е от
    Jul 2007

ясно благодаря...ами явно е нормално тогава да спира от време на време пак това за дето не иска да тръгва от време на време явно е от температурата в стаята понеже вчера като се прибрах навън беше около 19-20 градуса а в стаята ми беше 26 и най-вероятно от там е проблема...

18. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от DuDo
    ясно благодаря...ами явно е нормално тогава да спира от време на време пак това за дето не иска да тръгва от време на време явно е от температурата в стаята понеже вчера като се прибрах навън беше около 19-20 градуса а в стаята ми беше 26 и най-вероятно от там е проблема...
    Не мисля, че това е бил проблема. Щом в стаята е 26 и климатика е в режим на охлаждане , но зададени <26градуса, ще работи независимо от тоева, че навъм е 19-20градуса, но не виждам смисъл.
    При 19-20гр външна е най-добре да си отвориш прозореца за да се проветри стаята, в същото време и ще се охлади...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 114 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе